Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yaşamin gerçek! Bedeli ölümmü?

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
yaşamın sonunda ölüm varsa, tanrı olma ihtimalide vardır,tanrı olma ihtimali varsa
yaşamın bedelini veren, neden? bedelini ölümle alır!
ölüm son ise neden? yaşıyoruz ölüm sonrası yok oluş size neden? mantıklı geliyor
içinizdekilerin tamamını bilmek zorundayım,yaşam size ölümden daha gerçekçi ne vadediyor? ölümsüzlükmü? yada bir amacınızmı? var . sizleri bilmem ama benim gerçekten bir amacım var. bu yüzden ölümsüz olmak zorundayım.
ölüm sonrasına inanmıyan arkadaşlara soruyorum, ben neden? sizin gibi düşünemiyorum
bende sizin gibi genetik olarak bir insan değilmiyim?
sizlerin derin değer anlayışı,sınırlı bir yaşammı?
siz inançsız arkadaşlar yaşamdan nasıl? zevk alıyorsunuz.
sizlerin mutlu olupta başardığı benim anlıyamadım gerçeklik! nedir?
sizler gerçeği buldunuzda benmi? bilmiyorum.

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Karanlığımızın içinden
size sesleniyoruz Tanrım!
Tanrım bize merhamet eyle.
Bir şey bilmeyen dehşete
düşmüş biçare kullarız.
İçine düştüğünüzü
söylediğiniz o karanlıkta...
...hepimizin karanlığında...
...yakarışlarınızı dinleyecek...
...acılarınızdan etkilenecek
kimseyi bulmayacaksınız.
Göz yaşlarınızı silin,
duygularınızı dizginleyin.
Tanrım bir yerlerde olmalısın.
Bir yerlerde olmalısın.
Bize merhamet et.

bu filmi izlemeni tavsiye ederim genç.

eğer ölüm düşüncesi üzerine yoğunlaşmassan beyninin ölüm gerçeğine karşı seni koruduğunu fark edersin..

yaşamın sonunda yok oluş varsa var..gerçekten güçlü birşey yoktur..bende bu gerçekle uzlaşamam sanırdım ama uzlaştım.. öyle mutsuz falanda değilim..

Tanrının veya yaratıcının olduğuna dair bir kanıt bulamıyoruz.. herşey evrenin mekanizmasına göre hareket ediyor..ha bu mekanizmayı bir Tanrı kurmuş olabilir mi? elbette olabilir..ama burada felsefeye başvuruyoruz ve Tanrı fikri açmazları ile karşılaşıyoruz..

tavsiyem agnostik ol, tanrı fikrinden kendini uzaklaştır ve olayı akışına bırak.. bizler subjektif,edilgen ve görece zayıf yaratıklarız.. varlık denen aşkınlığı ve varoluş denen bilmeceyi çözebilecek kapasitede değiliz..

ÜstünKişi

Yeni Üye
21 Ocak 2018
744
114
43
yaşamın sonunda ölüm varsa, tanrı olma ihtimalide vardır,tanrı olma ihtimali varsa
ölüm son ise neden? yaşıyoruz ölüm sonrası yok oluş size neden? mantıklı geliyor
içinizdekilerin tamamını bilmek zorundayım,yaşam size ölümden daha gerçekçi ne vadediyor? ölümsüzlükmü? yada bir amacınızmı? var . sizleri bilmem ama benim gerçekten bir amacım var. bu yüzden ölümsüz olmak zorundayım.
ölüm sonrasına inanmıyan arkadaşlara soruyorum, ben neden? sizin gibi düşünemiyorum
bende sizin gibi genetik olarak bir insan değilmiyim?

Bizler insanız
İnsanlar beyinleriyle düşünürler
İnsanlar, kendilerinin var olduklarını sadece beyinleri sayesinde düşünerek farkedebilirler
İnsanların beyinleri ölünce işlevini yitirir ve yok olur
Yani, yok olan beyin düşünemez, düşünemeyen beyin var olduğunu farkedemez, var olduğunu fark edemeyen beyin yok olmuştur.

Benim de amacım ölümsüz olmak ama kötü bir hastalığa yakalandığım için amacıma çabuk ulaşmam gerek.

Ben de bilmiyorum, galiba zevk almamı sağlayan şey beynime etki eden hormonlar.

Yaşama neden sorusu sorulamaz çünkü bilinçli olarak başlayan ve gerçekleşen bir olay değildir.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
bence bu mantıksız yaşamda ,aklı başında bireyler tıpkı ölü birer et parçası gibi yaşar,yaşamın ne? başı belli nede? sonu belli, tanrıya inanıyorum ama bu sakın tanrıyı övdüğüm anlamına gelmesin,
ben neden? tanrıy ıövemiyorum.
1.ç yaşamın başı belli değildir?
2: ahlakın varolup olmadığı belli değildir.
3: ahlak denilen kavramın iy iolduğunun ispatı yoktur.
4. yaşamın sonuda belli değildir.
5. hayatın amacıda belli değildir .
bu yüzden
bu yüzden neden? filofoflara yada müthiş zekalı insanların kurdugu mantığa inanımkı;
bana tanrının mantığı gerekiyor
bu korkunç bilgi kirlilğinin asıl nedeni? tanrının belirsizliği değilmidir?
ölmüş insanın arkasından konuşmayı sevmem ama konuşmak zorundayım,ban göre yaşamda
eleştirilemiyecek hiç bir insan yoktur,
örnegin evrensel insan abimizin muthiş zekası ve muthiş olgusu ona saygın bir karakter olmasına sebep olmuştur,fakat o abi bile hata yapabilir. en küçük bir hatasında tüm yaşamı boyunca öğrendikleri çöp olabilir.büyük hayal kırıklıgına uğrayabilir.demek istedıgım şu bir insan güvenebilirmiyiz? yaşamın sırları hala ispatlanammamışken hala ve hala bu kadar
rahat nasıl? yaşıyabşliriz.

ne garip? değilmi? yaşam neden? sorusu sormak için aklımızı kullnıyoruz demekki gerçekten
yaşamın nedenlerini ve sonuçlarını bilmiyoruzkı bu yüzden sorguluyoruz.
yaşamın bedeli ölümse bu ölüm denilen sisteminde mutlaka bir nedeni olmalı.
bu neden? herşey olabilir. iyi yada kötü yorumlanabilir. ama iy ive kötü tek gerçeklık olamaz
gerçe kdenilen kavram tektir. aynı anda 2 gerçeklık olmaz.

hayatı neden? anlamsız bulduguma anlatim:
bana göre zenginler neden? zengin dogarlar şanslı oldukları içinmi? yoksa tanrı istediği içinmi? her iki kavramda farklıdır,
şanslı oldukları için zenginm doğuyolarsa,sannsız oldukları için ölüyorlar demektir.
fakirlerde sanssız olarak fakir doguyolarsa şanslı oldukları için ölüyorlar demektir.
bu temel kavram tanrının ölüm sonrası için bir takım planlar ıolduguna işaret olabilir.
fakat ölümn sonrası yok diyelim.
nasıl? mutlu olmayı başarabiliyorsunuz. bir an düşünen aklı başında biri derki yahu ben neden?
gülüyor ve eğleniyorumki!
ölünce artık sonsuza dek gülemiyecegim ve eğlenemieyceğim cesedim fosilleşinceye kadar
üstünden insanlar geçip durucak der ve psikolojık olarakta:
gülmekten ziyade o insanın cıldırması ve ağlaması gerekir. eğer aklı başında bilnçli ve
zeki biriyse.
işte gerçek akıl bu gerçek akıl gerçek akıl özgür iradeyi kontrol edicek kadar güçlü olmalıkı, biz buna gerçekliğin aklı diyebilelim. ölüm sonrası olsa bile ölünceye dek
herşeyi biliyormuş gibi yaşamak özgür iradeyi kullanmak demek değildir. aksine!
özgür iradeyi kullanmak için biilnçli olmak gerekir bilgi kirliliği yaratmak değil.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 08:37 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 08:09 ----------

Yaşama neden sorusu sorulamaz çünkü bilinçli olarak başlayan ve gerçekleşen bir olay değildir.[/QUOTE]

yaşam bilinçli değilse neye dayanarak tanrının olmadıgını iddia ediyorsunuz!
veya müslümanlar neye? dayanarak allah ismıne tapıyorlar allah ismını bir arap
insanada koyabilirsiniz. madem benim dediğime geldiniz ,neden? atheist yada müslüman oldunuz bu hakkı nerden?buldunuz.

Son düzenleme:

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
Yaşamın sonunda ölüm varsa, tanrı olma ihtimalide vardır,tanrı olma ihtimali varsa

Evet kesinlikle ALLAH vardır ...Yaşamın sonunda gerçekleşen ölüm ise FANİ dünyaya veda edişimizin olmasıdır devamında ise hercanlının ölümü tadabilmesidir....Bu dünyada yaşayan her canlı için süregelmektedir...Her canlı dogar yaşar ve ölür....

Ölüm son ise neden? yaşıyoruz ölüm sonrası yok oluş size neden? mantıklı geliyor

Ölüm Dünya hayatı için bir sondur Ölüm yeniden bir başlangıcın ilk adımıdır..Ölümden sonra insan yok olmaz Bedenen dünyadan ayrılmış olsakta Ruhen varlığımız devam edecektir.Beden bir araçtır Yaşam ise kaynaktır...Tıpkı şuan yazıları yazmak için kullandığım klavyeyi bir araç kullandığım diyebiliriz..

İçinizdekilerin tamamını bilmek zorundayım,yaşam size ölümden daha gerçekçi ne vadediyor? ölümsüzlükmü? yada bir amacınızmı? var . sizleri bilmem ama benim gerçekten bir amacım var. bu yüzden ölümsüz olmak zorundayım.

Yaşam içerisinde barındırdıgı binlerce lezzeti tatmanın yanı sıra onu görebilmeyi bizlerem vaat ediyor en önemlisi ise her baktıgımızda bize sayısız güzel sanat eserlerinin sahabi oldugu yüce yaratıcı hatırlatıyor onun oluşturmuş oldugu bir dünya güzelliğinde var olmak insana sayısız şükürler etmesine vesile oluyor...İnsanın amacı alınteri döküp sınavında başarılı olabilmesidir Dünyada ölümsüzlük yoktur sadee geçici bir DURAK vardır bizde bu duragın içerisindeyiz...

İnsana verilecek en kötü durum ölümsüz olmasıdır çünkü insan yaşadıkça zaman sonra ölümsüz olmamayı dileyecektir çünkü işin ucunda ALLAH ı görmek var insan ALLAH ı görmek için herşeyden bence vazgeçebilmelidir.

Ölüm sonrasına inanmıyan arkadaşlara soruyorum, ben neden? sizin gibi düşünemiyorum

Çünkü sen düşünüyorsun sorguluyorsun ve arıyorsun en önemlisi ise Yüce ALLAH a iman ve inanç duyuyorsun....En büyük etmen ise içinde barındırdıgın koşulsuz olarak duydugun ALLAH a karşı sundugun sevgindir...diye düşünmekteyim. Ölümden sonra yaşam Mutlaka vardır.

Bende sizin gibi genetik olarak bir insan değilmiyim?

Sen sorguluyorsun ve arıyorsun devamında farkedebiliyor ve irdeleyebiliyorsun bunların esas temel sebebi öncelikle ALLAH a iman ve İnançtan yola gelmektedir...İnanmak istemeyen ve ALLAH ın varlıgına bir olduguna iman etmeyen birine çok söz söylesende anlamayacak olmalarıdır kanaatindeyim..

ALLAH imanını ve İnancını Daim Kılsın İnşallah..

Böyle.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
eğer ölüm düşüncesi üzerine yoğunlaşmassan beyninin ölüm gerçeğine karşı seni koruduğunu fark edersin..

agnostiğim zaten ama sizin gibi düşünmüyorum bu konuda;
ecelim geldiği zaman beynim tıpkı bir program gibi ölümü emredicektır. korumayı değil.

:D
hemen ispatlıyalım;,
intihar etmek isteyen bir insan önce ölmeyi düşünür.acı çekmemek içinde ötenazi hakkını kullanır yada farklı yollarla intihar eder ve ölür demekkı ölümü düşünmek beynın ölüm gerçegın kabul etmesi anlamına gelırkı bu hiç etık olmaz sizin tabirinizle yine görüşelım.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 06:30 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 06:24 ----------

İnsana verilecek en kötü durum ölümsüz olmasıdır

şakamı? bu ölümsüz olduktan sonra kim? takar senin allahını. :D bana göre insana
verilicek en mükemmel hediye ölümsüzlüktür.

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular