Yapay Zeka

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yapay Zeka kategorisinde Okyanus tarafından oluşturulan Yapay Zeka başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,689 kez görüntülenmiş, 74 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yapay Zeka
Konu Başlığı Yapay Zeka
Konbuyu başlatan Okyanus
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan phi

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay Zeka Teknolojisi Geleceğe Doğru Belgeseli - Türkçe Dublaj

 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Prof. Dr. Cem Say | 50 Soruda Yapay Zeka

 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Hologram Şarkıcı İle Evlenen Okul Müdürü

Yalnız insanlar ya da asosyal kişiler daha şimdiden bazı fırsatçıların kazanç kaynağı haline gelmeye başladı. Eklediğim haberde de göreceğiniz üzere bir okul müdürü, resmi olmasa bile hologram bir şarkıcı ile nikah kıyıyor ve beraberinde bu tuhaf durumu destekleyenler olduğu da görülüyor fakat benim asıl merak ettiğim konu; bu okul müdürünün nasıl görevden alınmadığı ve ailelerin bu zihniyette birine hangi akla hizmet çocuk emanet ettiğidir.
Bu adamın aklı başında mı şimdi? Konuştuğu cümlelere bakıp da bu insana normal diyebiliyorsak, yapay zekanın yaygınlaşması ile beraber "normal" tanımı da değişecek demektir. Anlamadığım o kadar çok şey var ki... Bazı insanlar bu kadar mı çaresiz gerçekten?

Boyutlar arası evlilik diye tanımlamışlar hatta 'mantık evliliğinde yeni dönem' diye manşet atanlar bile var. Şimdilik bazı insanların aklı başında fakat gelecekte herkes çıldırırsa ne olacağına dair güzel bir örnek bence ve yakın bir gelecekte, aklı başında olanlar dışlanacak gibi görünüyor.


1036101056.jpg


Hologram şarkıcı Hatsune Miku ile evlenen Akihiko Kondo, Sputnik Japonya'ya yaptığı açıklamada 'eşine' ilk görüşte aşık olduğunu, onunla gülümsemeyi öğrendiğini söyledi. Japonya'da 16 yaşındaki hologram şarkıcı Hatsune Miku ile evlenen Akihiko Kondo, Sputnik Japonya'ya neden böyle bir tercih yaptığını anlattı.

İş arkadaşlarının uzun yıllar kendisiyle alay ettiğini belirten Kondo "Ağırlıklı olarak kadınlar alay ediyordu. Üzerimde ciddi bir travma yarattılar" dedi. Kondo, bu travma yüzden kadınlarla hiçbir şekilde ilişki kurmadığını ve Miku'ya ilk görüşte aşık olduğunu söyledi.

Miku ile depresyondan çıkan Kondo "Nico Nico sitesinde, YouTube'da ve başka sitelerde Miku'nun sesini duydum, benim kendimi toplum içinde yeterli bir insan gibi hissetmemi sağladı. Daha sonra onun ses sentezleyicisi olan Vocaloid2'yi aldım, içine veriler yükleyerek Miku'nun şarkılarını dinledim, bu beni aşırı mutlu ediyordu" dedi.

Miku ile daha konuşkan biri olup gülümsemeye başladığını söyleyen Kondo, kalbinin kıpır kıpır olduğunu ve hayatına renk geldiğini söyledi.

EVE GELDİĞİNDE KARŞILIYOR
Hologramla evlenen Japon Kondo’nun boyutlar arası evlilik hayatı... Kondo, daha sonra hologram üreticisi Gatebox tarafından çıkarılan sanal Miku asistanını ilk alanlardan biri oldu. Böylece Miku, Kondo'yu eve geldiğinde karşılıyor, ona iyi geceler diliyor ve ikili zaman zaman mesajlaşabiliyordu.

'Çiftin' nikahı ise Gatebox'taki bir yetkili tarafından kıyıldı. Bu nikahın hukuki bir bağlayıcılığı olmasa da Kondo, insanların sanal karakterlere yönelik yaklaşımının bir gün değişeceğine de inanıyor. Gatebox'un şimdiye kadar bu şekilde 3 bin 700 evlilik sertifikası ihraç ettiği biliniyor.

Kaynak:



 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Robot Sophia ile Jimmy Fallon düet yaptı.


 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Bankamatikler, telefon bankacılığı, elektronik kapı sistemleri, telefon, bilgisayar v.s artık parmak izi okuma teknolojisi ile güvenli olmaktan çıktı. Yapay zekanın çözemeyeceği bir şifre ya da teknoloji olacak mı acaba? Herkes evine parmak izi okuyuculu kapı taktırıp duruyordu, ne yapacaklar şimdi? Kapıyı anı olarak saklarlar artık.

Yapay Zekanın Parmak İzi Taklit Etmesi Mümkün

Günümüzde cep telefonlarının, tabletlerin ekran kilidini açmak için de kullanılan parmak izi, kişiye özgü biyometrik özellikler arasında yer alıyor. Her insanda farklı olduğu bilinen parmak iziyle ilgili New York Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma ise yapay zeka ile parmak izinin taklit edilme ihtimalini ortaya çıkardı. İhtimali değerlendiren siber güvenlik uzmanı Ahmet Naci Ünal, "Güçlü bir bilgisayarla yapılacak kuvvetli bir yapay zeka yazılımı ile parmak izi taklit edilebilir" dedi.

New York Üniversitesi geçtiğimiz günlerde yapay zeka ile ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmada, üniversite tarafından geliştirilen bir programla gerçek bir insanın parmak izinin taklit edilebileceği ortaya kondu. Bu ihtimali değerlendiren Bahçeşehir Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Naci Ünal, "Biyometrik özellikler her insanda bulunan belli noktalardaki karakteristik özelliklerdir. Parmak izi, göz retinası, göze rengini veren iris tabakası veya ses her insanda farklılık gösterir ve biyometrik sistem olarak adlandırılır. Parmak izi her şahsa münhasır olan özellikler arasında yer alır. Ancak güçlü bir bilgisayar yardımıyla yapılacak kuvvetli bir yapay zeka yazılımı ile bir insanın parmak izi taklit edilebilir. Ancak bu herkesin yapabileceği kolay bir iş değildir" diye konuştu.

"UYGULAMALARI İNDİRİRKEN UYARILARI DETAYLI OKUYUN"

Cep telefonlarının kilidini açmak için kullanılan parmak izi okutma, yüz tarama gibi yöntemlerin güvenilirliğine de değinen Ünal, "Bu programları güvenliğimiz için yapan insanlar olduğu gibi kötü niyetli insanların var olduğunu biliyoruz.Eğer siz belli bir bilgi sistemi kullanarak bunları kaydediyorsanız kötü niyetli insanlar da bu bilgilere ulaşıp sizin adınıza bu bilgileri başka yerlerde kullanabilirler. Örneğin cep telefonunuz bu kişilerin eline geçtiğinde telefonunuzu rahatça açabilirler. Şu anda gidip birine boş kağıt versek ve 'İmza atar mısınız?' diye sorsak hemen hemen herkes 'Atmam' diyecektir. Ama herhangi bir bilgi sistemine biyometrik özelliklerimizi kendi isteğimizle giriyoruz ve o sistemler bunu güvenli bir şekilde kodlayıp, saklıyor. Cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi sosyal medya ile etkileşimde olan teknolojileri düşündüğümüzde ise sadece bu güvenlik sistemleri değil indirdiğimiz uygulamaları da düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu uygulamaları indirirken de belli yerlere erişim konusunda izin veriyoruz ve bu izni verirken çoğu zaman uyarıları detaylı bir şekilde okumuyoruz. Dolayısıyla bu durumda güvenlik anlamında kullanılan verilere erişilmesine de farkında olmadan izin vermiş olabiliriz. Ya da kötü niyetli kişilerin bizim izin verdiğimiz erişim noktalarından başka kanallar yoluyla bu bilgilere erişmesine olanak sağlamış olabiliriz. Asıl tehlike de o zaman başlar" diyerek sözlerini sürdürdü.

"PARMAK İZİ YERİNE ŞİFRELEME YOLUNU KULLANIN"

Kişinin bilgilerine ulaşılması, şifresinin kırılması gibi siber uzayda yaşanabilecek sıkıntıları çözmek için profesyonel bir yardımın gerekli olduğunu dile getiren Ünal, "Güvenlik noktasında tavsiyem parmak izi gibi şifre açma yöntemlerini kullanmasınlar. Alfanümerik kodlar dediğimiz yani rakamlar, büyük-küçük harfler, ünlem-soru işareti gibi çeşitli ascii kodları içeren işaretleri kullanarak ve bunları büyüklü küçüklü dizilimlerle yaparak olabildiğince uzun ve her uygulama için farklı bir şifre kullanmamız daha güvenli olacaktır. Bu işlemlerden sonra da şifreleri bir kağıda yazmak veya fotoğraflarını çekip telefonda saklamak da yapılacak bir diğer uyarı olabilir" ifadelerinde bulundu.

Kaynak:
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zeka, yanlışlıkla ayı uzaklaştırma spreyini kırmış ve 24 kişi hastaneye kaldırılmış. Soruşturma başlatmışlar fakat bir insan da kırabilirdi. Robot bilinçli mi yaptı acaba?:) Çalışma koşullarından bıktı belki de...


Amerikan e-ticaret devi Amazon'un, New Jersey eyaletindeki deposunda yapay zekalı bir robotun yanlışlıkla ayı uzaklaştırma spreyini kırması sonucu 24 çalışan hastaneye kaldırıldı.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Amazon'un, New Jersey'in Robbinsville bölgesinde bulunan deposunda kullanılan bir yapay zekalı robot, dün ayı kovucu bir spreyi yanlışlıkla kırdı. Kırılan spreyden çıkan gazdan etkilenen çalışanlardan 30'u olay yerinde tedavi edilirken, 24'ü de çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan çalışanlardan birinin durumunun ağır olduğu iddia edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Amazon'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bir spreyin kırılması sonucu oluşan gazdan etkilenen ve hastaneye kaldırılan çalışanlarımızın hepsinin 24 saat içinde taburcu edilmesi bekleniyor. Çalışanlarımızın güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldı." ifadelerine yer verildi.

2016 verilerine göre, Amazon'un yüksek robot teknolojisinin kullanıldığı 20 ürün ayrıştırma ve 125 sipariş hazırlama merkezi bulunuyor.

Kaynak:
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
INTEL markası "Wheelie 7" isimli, sadece yüz mimikleri ile kontrol edilebilen yapay zeka destekli tekerlekli sandalye üretti. Kullanıcının mimiklerini 7 dakika içinde öğrenebilme özelliğine sahip bu sandalye henüz test aşamasında olup, vücudunu kullanamayan kişilere büyük umut oldu.

Hayatta çok gereksiz şeylere kafayı takan insanlar bulunmakta ve beraberinde de bu tarz sorunlarla uğraşmasına rağmen, yaşama tutunmaya çalışanlar var. Sağlıklı bir insan için aşılamayacak problem yoktur yeter ki doğru bakış açısına sahip olabilsin. Sağlık elden gitmedikçe çoğu insan değerinin farkına varamıyor ne yazık ki...


 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yuval Noah Harari: Yapay zeka insanları hack'leyebilecek.

Yapay zekanın gelecekte insan üstündeki etkileri hakkında dikkat çeken açıklamalar yapan Hariri, "Gelecekte buzdolabınız duygularınızı eşinizden daha iyi anlayacak" derken, "Bilgisayarınız eşcinsel olduğunuzu sizden önce anlayabilir" diye konuştu. Hariri yapay zekânın insanları hack’leyebileceğini sözlerine ekledi.

Detaylı Bilgi:
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zeka ile bazı samimiyetsiz insanların yarattığı karmaşa da son bulacaktır diye tahmin ediyorum.

Karikatürdeki gibi bir durum yaşamayız umarım.:)



b6c6e604-2cae-42ac-a115-8ac931c21047-original.jpeg
 
Son düzenleme:

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
Geleceğin akışı içerisinde insanlığı bekeleyen süreç diyelim..Arkadaş bu hesabıma öyle bir rastgele şifre koymuşum ki 10 yıl ugraşsam asla bulmazmışım site yönetimine teşekkür ederim..bu nickle sizi fazla rahatsız etmicem arada girişim olur...

Böyle.
 

Mert.A

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
21 Ağu 2021
Mesajlar
68
Tepkime puanı
51
Puanları
18
Konum
İstanbul
Üniversite Bölümü
Radyo Tv
Hiç bir varoluş insanlığın üzerine çıkamaz.
Nasıl bir insan hata yaptığında o enerjiye dönüşüp zarar veriyorsa,
Yapay zeka, teknoloji de aynı kumdan.

Bir anda yok oluverir.
 

DemoKratos

Üye
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
170
Tepkime puanı
35
Puanları
28
Konum
Denizli
Şimdi yapay zeka giderek gelişiyor ve akıllanıyor değil mi. Öyle.

Bunun bir kritik eşiği var. Buna teknik olarak "tekillik noktası" deniyor. Bu tanım, Big Bang'in bir tekillik noktasından evrenin yeniden varoluşuna atama yapıyor. Bu kadar büyük bir dönüşüme vurgu yapıyor.

Bu eşik, yapay zekanın insan zekasına eşit olması. Bu an geldikten bir saniye sonra yapay zeka insan zekasından çok üstün olacaktır. Sonraki her saniye insan zekasını katlayarak geride bırakacaktır. Sonrasını kimse bilmiyor. Tekillikten bir gün sonrasını kimse kestiremiyor.

Bunlar kapsamlı bir yeni felsefe. Çoklu evrenlerden, çoklu Big Bang'lardan döngülere, sonsuzluğa uzanan bir yeni felsefe. Çok değil üç sene önce tüm fizikçilerin burun kıvırdığı ve dinlerken uykularının geldiği bu felsefe şu an inanılmaz revaç yaptı. Tüm fizikçiler bunu bilim alanına nasıl çekeriz diye kafa yormaya başladılar.
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
bilim zaten felsefenin ogludur. bir yazinizda bilim ile felsefe ayri kollar demistiniz aksine felsefenin yumurtalarindan dusmus olan bilim onceleri babasini inkar etsede dediginiz gibi suan babaya ihtiyac duymaktadir.
 

DemoKratos

Üye
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
170
Tepkime puanı
35
Puanları
28
Konum
Denizli
Bilim ve felsefe ayrı kollar filan demedim. Sadece bilim değil insanlık kültürü adına her ne varsa insanın düşünmesi, yani felsefe yapması kaynaklı olduğu için insanlık kültürü olarak göstereceğimiz her şey felsefenin elbette çocuğudur. Buna hiç kuşku yok.

Benim söylediğim, bilim ve felsefe dini aralarından kovduktan sonra anlaşıp görev bölümü, işbirliği yapmışlardır. Birbirlerinin işine karışmaz, özerk çalışırlar.
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Bilimden ayrılmayın. Bilim her şeyimizdir. Başka bir değerimiz de pek yoktur. Felsefe var denecek ama felsefenin çalışma alanı başka. Ne felsefe bilimin yerine geçebilir, ne de bilim felsefenin. Fakat felsefenin vardığı sonuçlar bağlayıcı olmadığı halde bilimin sonuçları bağlayıcıdır.

Çünkü bilimin verileri somut, felsefenin mantıksal çıkarımları soyuttur. O yüzden bağlayıcı kabul edilmez. Felsefenin çıkarımlarını bağlayıcı kabul etmek en başta felsefeye zarar verir.

Bu cumlenizden yola cikmistim ben.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst