- 24 Haz 2014
- 636
- 5
- 18
Polemiğe girmek için denklik gerekir, o yüzden asla sizinle plomiC' e (
) girmek gibi bir düşüncem olmadı, olamaz da. Algılama yeteneğiniz bana oldukça yetersiz geldi, bağışlayın lütfen. Benim açımdan konu kapanmıştır.
varlığı kanıtlanamayan birşeyin, yokluğunu kanıtlamanıza da gerek yoktur.
Polemiğe girmek için denklik gerekir, o yüzden asla sizinle plomiC' e () girmek gibi bir düşüncem olmadı, olamaz da. Algılama yeteneğiniz bana oldukça yetersiz geldi, bağışlayın lütfen. Benim açımdan konu kapanmıştır.
Bence yetersizligi bir de kendinizde arayiniz.
En azindan ben bir yaziyi okudugumda algilayamazsam, yazarina sorarim.
Siz\in gibi kehanette de bulunmam.
Sahi siz var misiniz?
Cunku mesajlariniz herplakabim uzerine de!
Özeleştiri yapabilen ve kendisini bilimsel bir mercek altında inceleyebilen ve sonuçta doğruluğu tartışılamaz ve de kıvırmaya mahal bırakmayan bilimsel gözlemler edinme yeteneğimle kendi yetersizliklerimi aradım, olsa idi inceleyecektim.
Yetersizliğimin olmamasının en büyük kanıtı, yetersiz insanlarla anlamsız polemiglere girmemek, ancak ara sıra ( özellikle de kafayı çektiğimde eğlenmek) amaçlı gevelemek yetisine sahip olduğumu gözlemledim. Bu bir genelleme değildir, lütfen kimse üstüne alınmasın. Sadece kendi " yeterlilik durumum" konusunda bilimsel olarak yaptığım gözlemlemenin sonucudur. Akademik değerini tartışmaya gerek görmeyecek kadar bu sonuçtan eminim.
Bilgi ve düşünce ile cevap vermek, bilimsel, zihinsel gelişimci, geliştirici gözlemlemeler yapmak, bu alanda çığırlar açmak ve bunları komedi şeklinde dayatmak evrensel vatandaşlara, siz gibi entellektüellere düşer efendim. Biz kıyıda köşede kalmış, sadece kendini gözlemleyebiln, sizler gibi sahici bilim insanlarını takip etmekle ve gözlemlerini kayıtsız şartsız kabullenmekle yükümlüyüzdür. Şükranlarımla
)))
Sunu basta soyleseydiniz ya.
Demekki sizkendinize ve insanliga karsi bir gorevc yuklenmemissiniz.
Bunu da ancak bilgi ve dusunce ile degil de, aklinizca alaya alarak dile getiriyorsunuz.
Bilgi kimseye kisi istemedikce dayatilmaz.
Bilginin sizzler gibi "komedi" olarak algilanbmasi da, zaten sizing kendinizi degisen herseyde yeterli ve mutlak kilm,anizda anlamini buluyor.
Kimse kimseyi kabullenmek durumunda degildir.
Yalniz bir seye karsi cikiyorsa, bunu laf olsun/yorba dolsiun diye degil; neye neden ve nasil karsi ciktigini bilgi ve dusuncesi ile ortaya koyarak yapmalidir ki, bilgi ve dusunce alis verisi olabilsin.
Evrensel-insan ne sahte ne de taklit muritler istemez.
Sadece her bir beynin kendi vucuduna bilincli ve farkinda olarak sahip cikmasina bir kapi acar.
Bu kapiyi kullanip kullanmamakta da kimseyi zorlamaz.
Ustelik bilgi ve dusuncesini de bir karsilik beklemeden paylasir ve kullanir.
Bilgi kutsaldegildir ki sukran duyulsun.![]()
Bilgi ve düşünce ile cevap vermek, bilimsel, zihinsel gelişimci, geliştirici gözlemlemeler yapmak, bu alanda çığırlar açmak ve bunları komedi şeklinde dayatmak evrensel vatandaşlara, siz gibi entellektüellere düşer efendim. Biz kıyıda köşede kalmış, sadece kendini gözlemleyebiln, sizler gibi sahici bilim insanlarını takip etmekle ve gözlemlerini kayıtsız şartsız kabullenmekle yükümlüyüzdür. Şükranlarımla
)))
Aman estağfurullah efendim, sizin bilgileriniz kutsaldır, o kadar gözlem ve incelemeye dayalı, bilimsel şeylere kutsal dememek yakışık almaz.
Ama bakın ben neden böyleyim; Bir akşam kardeşimle kafa kafaya verdik ve eğlenmeye Reina' ya gidelim dedik, giyindik, süslendik annemle babamın yanına gittik ve "biz Reina'ya gideceğiz" dedik, annem babama bir bakış attıktan sonra bize döndü ve " hayır " dedi . Biz de söylenmeye başladık; ama anneeeee!!!. Annem gözlerini devirerek babamı işaret etti ve bize bakarak " böyle buyurdu berduş " dedi. ( Berduş dediği adam da Prof. yane) Tabii biz sızlanmaya devam ettik; ama biz düşünmüştük ki, eğlenmek bize iyi gelecek. Babam yerinden kalktı,bize döndü vee; bundan sonra size düşünmeyi yasaklıyorum, eğlenmeyi de yasaklıyorum, düşünüp böyle saçma fikirler üreteceğinize hiç düşünmeyin daha iyi, gidiyorsunuz zil zurna sarhoş olup geliyorsunuz, bundan sonra sizin yerinize ben düşünürüm! dedi.. Babamı ilk kez böyle hiddetli görmüştük ve o anda düşünmeyi bıraktık o gün bugündür hiç düşünmem ben. Sonra bir ara bir ilham geldi, düşünmek istedim onda da şu karara vardım; babam haklıydı, düşünüp saçma sapan absürt fikirler icad edeceğime, düşünmemek daha iyidir. Tekrar eski moduma döndüm. İşte böyle dostum, düşünme, gözlem ve bilgi üzerine hazin hikayem budurAma üzülmeye gerek yok, ben böyle de mutluyum.
"Gizli dayatma" bu algiyi yazinin neresinden aldiniz?
"Kazada uc kisi yasamini yitirdi" cumlesi yazan kisiye mi aittir, yoksa olan bir olayinin kisinin kendi yorumunu katmadan dile mi gelmesidir?
Mesela asagidaki bakis acilarindan hangisi ile siz bir yazilani okur ya da yorumlarsiniz?
http://www.felsefe.net/felsefe-ye-giris/5391-uc-quotfarkliquot-bakis-acisi.html
Ya da halk dili ile sorayim.
Bir yazarin, bir yaziyi objektif ya da subjektif yazdigini nasil ve neye gore algilarsiniz?