Uyku Pozisyonları ve Kişilik

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde zarok tarafından oluşturulan Uyku Pozisyonları ve Kişilik başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,438 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Uyku Pozisyonları ve Kişilik
Konbuyu başlatan zarok
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot

zarok

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
2023
Fetus / cenin yatışı..

Cenin şeklinde yani anne karnındaymış gibi kıvrılarak yatmak, dışardan sert görünüp aslında hassas bir kalbe sahip olduğunuzu gösteriyor. Bu tür kişiler birisiyle ilk buluşmalarında utangaç olabilir ancak kısa sürede rahatlarlar. Araştırmalarda 1000 kişiden % 41′i bu şekilde uyuduğu belirlenmiş. Kadınların erkeklerden 2 kat daha fazla bu poziyonda uyuduğu da tespit edilen diğer bir bulgu..

57381288dj1.jpg


Kollar yanda dik yatış..
Bu şekilde uyuyunlar rahat, kalabalıkta rahat eden, yabancılara güvenen, sosyal insanlardır.. Buna rağmen, bazen kolay aldanabilirler..
98457775pt2.jpg



Yaşlı duruşunda yatış..

Yan yatış posizyonunda her iki kolunu öne uzatan kişiler doğal insanlardır. Şüpheci, kuşkucu, iyiliğe şüpheyle bakan özellikler taşıyabilirler. Karar vermekte zorlanırlar ancak karar verdiklerinde bunu değiştirdikleri nadirdir.

53570350pn3.jpg


Asker yatışı..
Kollar vücudun yanlarında rahat bırakılmış yüz yukarı şekilde, sadece baş sağa sola dönecek şekilde yatanlar, sakin, sessiz, vakur, kişilerdir. Gereksiz yere konuşanlardan, yaygaradan hoşlanmazlar. Kendileri ve diğerleri için yüksek standartlar koyarlar.

11819980rt2.jpg


Yüzü koyun (serbest düşüş) yatış..

Yüzü koyun yani bacaklarınız aralık ve düz, kollar baş hizasında yastığın etrafında olacak şekilde, başını sağa-sola çevirerek yatanlar, arkadaş canlısı ve girgin kişilerdir. Bunun yanında sinirli ve kolay incinen kişilerdir. Eleştirilmeyi veya uç durumları sevmezler.

62655478tp7.jpg


Deniz yıldızı yatışı..
Yüz yukarı, kollar başın her iki yanına yastığa konulmuş açıkbiçimde yatanlar iyi arkadaş olurlar çünkü her zaman başkalarını dinlemeye hazırdırlar ve ihtiyacı olanlara yardıma koşarlar. Genellikle ilgi odağı olmaktan hoşlanmazlar.

41314436jv0.jpg
 

chimera

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
9 Mar 2008
Mesajlar
463
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Yaş
56
Ynt: Uyku Pozisyonları ve Kişilik

Uyku pozisyonları sürekli değişken olan kişiler,çoklu kişiliğemi sahip bu durumda?
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
Ynt: Uyku Pozisyonları ve Kişilik

bu verilerin kimlerce açıklandığı belirtilmemiş. bilim misyonerler mi, kehanet misyonerleri mi aktarımda belirtilmediği için bu konuda bir değerlendirme yapmak olanaklı değil. diyelim ki her iki çevreden de böyle bir açıklama ypılmış olsun. bu değerlendirmeler ne kadar doğrudur? bu verilere ulaşılmak için ne kadar denek kullanılmıştır ve bu deneklerin coğrafyalara/kültürlere göre dağılımı nedir? bir bilinmeyen sonuçlar ile karşılaşmak sürprizlerle dolu olur. insan türü çoğunlukla yukarıda gösterilen şekillerin tümünü uyurken kullanır ki?! şimdi bu verileri sunan akademisyen çevrenin uyuma saat dilimleri içerisinde bilmem en-çok uyudukları şekil/genellikle uyudukları şekil vs kriterlere yönelmeleri kaçınılmaz görünmektedir. uyku biçimi davranışları açıklamakta yetersiz kalacaktır. başka bir çözüm bulmalı? ne ki?
 

mertnegal

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
30 Eki 2009
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
59
öncelikle uyku şekline göre,yürüyüş biçimi, konuşma tarzı,yemek yeme biçimi vs. gibi özelliklere göre kişilik yapılarının belirlenmesini çok saçma buluyorum.Burdada insan uyurken sürekli belli bir yatış şeklinde uyumuyorki.Bu görüşe inanırsak Sürekli pozisyon değiştiren kişinin kişiliği nasıl olur , o kişi kişiliği belli olmayan kişiliksiz biri gibi bir kanıya vardırır
 

Bilinmez

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
48
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Yüzü koyun (serbest düşüş) yatış..

Bu ben, ve aciklama tutuyor.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
29
Yüz üstü yatıyorum ve suratım duvara dönük başım yastığın altında tek elimle yorgana sarılıyorum. Tek ayağım yorganın dışında sabah yorgan yerde bir bacağımla bir kolum yataktan sakmış ve ranzadan düşecek gibi duruyorum. Rüyalarımda öcüler tarafından kovalandığım için terliyim. Ciddiyim kişiliğim ne?
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
Neden kişilik için böyle abudik gubidik yollara başvuruyolarki? Kişiliğini merak ediyorsan hayatına bak, nasıl davranıyor. Te Allah'ım ya.
 

UpBot

Kahin
Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,017
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Konu devam edebilir aslında. Teşekkürler :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst