MHP'nin Turkiye'nin sorunlariyla ilgilendigini dusunmuyorum. Yil olmus 2015 hala etnik milliyetci soylemden baska soyleyecek sozleri yok. CHP'nin donusumu cok olumlu ve sevindiricidir, KK ulusalcilari temizledikten sonra soylemlerindeki degisimleri iyi gozlemlemek lazim, bunlari icraata dokerse hem ulkeye hem kendisine yansimalari olumlu olacaktir. Son olarak icinde AKP'nin olmadigi bir koalisyom hayal, burasi Turkiye unutmayalim..
MHP ve HDP nin secim bildirgelerini yan yana koyun, 75% oraninda ayni seylerden bahseder:
Asgari ucret artisi, emekliye artis/ikramiye, cifciye destek/mazot destegi, dusuk gelirliye yeni imkanlar. Yani AKP iktidari suresince baglanan hortumlarin kesilmesi, gelir dagiliminin tekrardan duzenlenmesini iceren bircok onlem, ki AKP nin en basarisiz oldugu can damari tam burasidir.
Kemal Kilicdaroglu siyaseti tamda bunun uzerine kurulu, uzlasi. MHP ve HDP konusmasalar, birbirlerinden nefret etseler dahi, uzlastiklari bircok konu var goruldugu uzere, cunku AKP nin bu politikalarindan herkes muzdarip. CHP ise ne Kurt diyor, ne Turk diyor, ne PKK diyor, ne basortusu diyor,.... sadece ve sadece bu uzlasilan konulardan ibaret CHP su anda.
Dogru, AKP olmadan bu memlekette bir koalisyon olmaz. Ama bu memleketin artik bir koalisyona ihtiyaci yok. Iste "ileri demokrasi" denilen tam da budur.
Arkadaslar, bu secimleri Turkiye kazanmistir, demokrasi kazanmistir, kimse umutusuzluga kapilmasin. CHP tek basina iktidara yurumektedir. Turkiye de artik kutuplasma sona ermistir. Karanlik gunler bitmis, aydinlik gunler baslamistir.
Simdi arkaniza yaslanin, ve derin bir nefes alin. Artik gercekten nefes alabildiginizi hissedeceksiniz...
the pandora box;
daha hep birlikte yapacağımız çok şey var. o zaman geldiğinde daha derin ve rahat nefes alacağız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Turkiyenin AKP ye ihtiyaci kalmadigi gibi, Kurtlerinde artik PKK ya ihtiyaci kalmadi. bunun en guzel gostergesi, Kandil ile HDP aciklamari arasindaki ayriliklar.
Artik demokrasi geldi. Kimsenin heykellerini dikmeyecegiz, kimseye tapmayacak, kimseye biat etmeyecegiz. Liderler, onderler sultasi bitti. Yeni bir donem basliyor; uzlasma ve ortak akil.
Insanlarin bir liderin veya onderin pesine takilip gittigi gunler gerilerde kaldi...
bunları yazmışım bi kaç gün önce;ülkeymiş
milletmiş
devletmiş
seçimmiş
tüm bunları bile unuttuğum karmaştırmadığım bir gün istiyorum artık
ülkede kimin seçime gittiği ve kazandığı/kaybettiğini benim seçime gidip gitmeyeceğimi hatta seçim olduğunu ve kimi seçeceğimi bile bilmediğim ve haberdar olmadığım ya da umursamadığım -kimi seçtiğimin bile farketmediği -her iyi olduğu- başka bir hayat
ve bir başka hayatın içinde doğa ile/yaşam ile içeçelik
aile ile içeçelik
dostlarla yalnızlık ya da işle emekle ilgilenirlik içinde yeni bir hayat
ve yepyeni bir hayat içinde
, dünya sorunlrını ve gündemini unutmuşluk
kafamda bu dünyanın matematik karmaşalarının hesapları olmadığı
insanları, koskoca insanları gündem dolu kafaları aynı sözlerle ileri geri basit hesapsal işlemlerle herkes adına düşünerek ve fikir yürüterek görmek
açık gerçeği yorumlarken görmek
bunlar ilginçtir
sıkıldım
ben başka bir dünya ve
,başka bir rahat
yemeyi ve yememeyi açlık ve tokluğu, başka şeyleri unutmuş gibi bir gündem dışılık ki
ama bu asla ilgilenmemek -bilmemek değil
daha hep birlikte yapacağımız çok şey var. o zaman geldiğinde daha derin ve rahat nefes alacağız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
böylesi ütopik bir bakış için henüz erken olduğunu düşünüyorum.dünyanın neresinde lidersizlik varki.kendimizi kandırmayalım lider vazgeçilmezdir tabusal değildir lakin başsızlık sadece ütopyadır insanın politikanın doğasınan aykırıdır