Türk Futbolunda CORONA ve ÖNERİM .....

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Köşe Yazıları kategorisinde elbisss tarafından oluşturulan Türk Futbolunda CORONA ve ÖNERİM ..... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 970 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Köşe Yazıları
Konu Başlığı Türk Futbolunda CORONA ve ÖNERİM .....
Konbuyu başlatan elbisss
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan elbisss

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
5e6b536aae298bb458817f99.jpg


Maglum o dur ki Çin den başlayan ve sonrasında tüm ülkelere yayılan daha sonra Sporcu ve Futbolculara yayılan uzuncana ama kısa sürede ilerleyen bir süreç....

Bu süreçte insanların sağlığı devamında sporcuların sağlığı ve ülke futbolunun prestiji gibi bir çok konuları ele aldığımızda aslında maçların seyircisiz oynanması da olası yayılmayı çok fazla engeleyemeyecek çünkü bu aşamada insanlar futbol maçlarını izlemek için ne yazık ki cafelere kahvanelere devamında bir çok toplu alanlara yönelecek...

Bu bağlamda bakıldıgında avrupada bir çok ligler ertelenirken ve müsabakalar ileri tarihi alınırken ne yazık ki üzülerek izliyorum ki ülkemde maçlar seyircisiz oynanmaya devam ediyor böyle olamaz bu şekilde bir önlem düşünelemez...

CORONA nın yayılmasını yavaşlatacak en önemli unsur sıcak ayların gelmesi bizler bu konuyu düşünürken milyon eurolar degerinde olan futbolcu kardeşlerimizi alt ligleri hatta amatör ve bal liglerinde ki daha elverişsiz koşullarda olan futbolcu ve akademık çalışan kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekiyor...

Önümüzde Milli ara dönemi var bununla birlikte 1 haftalık daha uzun bir periyotta eklenirse aslında şahsi fikrim ve özellikle desteklediğim fikrim...

Ülkemizde ki SPOR lara tüm sporlara basket--futbol--hentbol--tenis gibi dalların NİSAN ayının sonuna kadar ERTELENMESİ dir bu konuda Stadların daha iyi bir stabil edilmesi sporcu ve teknik çalışan ekibin sağlığının korunması gibi bir çok önlem oldukça değerli olacaktır..

Hayatımda ilkez bu kadar önemli bir istekte bulunuyorum

SPOR Müsabakaların NİSAN ayının sonuna kadar Tüm branşlarda ERTELENMESİ dir...

EN kötü Ligler 1 ay geç biter buda bir sorun teşkil etmez....En iyi önlem En iyi REÇETE yi sunmakla olur....Şahsi fikrim..

Bu konuda KULUPLERİN maddi ve manevi bütün sorun ve problemleri giderilmesi ve kaygılara cevap verilmesi gerektiğidir...

Müsabakaların bu aşamada oynanması bana göre bir RİSK barındırmaktadır....

futbol-qhsL.jpg


OLAKİ herhangi bir FUTBOLCU da CORONA ülkemizde çıkarsa bunun hesabını bizler sizler veremezsiniz bu radikal önlemlerin hız kesmeden her alanda alınması gerektiği oldukça önemli diyebilirim...

FUTBOLCU larda TEKNIK ekıpte birer ınsan onlarında aılelerı ve yaşantıları var bu ınsanların KAYGILARINA CEVAP VERMEK VE MUSABAKALARI NISAN ayının sonuna kadar ERTELEMEMIZ gerektıgıdır...İnsan sağlığı her bağlamda değerlendirilip Futbolcularında sağlığı düşünülmesi gerektiğidir...Sadece futbolcular değil teknik çalışanlar görevliler top toplayıcılar vss gibi bir çok etmen düşünülmesi gerektiğidir..

Bu konuda Fatih Terim Hocamızın Endişlerini ve Kaygılarını Dikkatle dinledim ve Kendisine KULAK vermemiz gerektiğini özellikle Söylemek isterim.....

SEYİRCİSİZ MAÇLARIN KEYFİ OLMUYORRRRRRRR..........................

Bu konuda benı anlayabıleceğınızı umut edıyorum...

Sevgilerimle
Elbisss

Böyle..
 
Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
5e6b376955428014542b96f1.jpg


Corona virüs, spor dünyasını vurdu! İşte son gelişmeler...
Tüm dünyada salgın hale gelen corona virüs sporu da sert etkiledi. Virüsün Arsenal Teknik Direktörü Arteta'ya, Chelse'nin genç yıldızı Hudson-Odoi'ye bulaştığı kesinleşti. Eski Trabzonsporlu Suk Hyun-Jun'da koronavirüs tespit edildiği açıklandı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok sportif organizasyon askıya alındı. dünyasının ünlü isimlerinde, futbolcularda ve teknik direktörlerde de virüs pozitif çıkmaya devam ediyor.

İşte salgının spor dünyasına etkilerinde dakika dakika bugün yaşanan gelişmeler:

- 01.49-
Fransa 2. Ligi Troyes'da forma giyen eski Trabzonsporlu Suk Hyun-Jun'da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Suk Hyun-Jun, Fransa'da KORONAVİRÜS TEŞHİSİ konan ilk futbolcu oldu.

- 00.34- Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Konfederasyonu (CONCACAF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 1 ay boyunca bütün organizasyonlarını askıya aldı.


- 23.18- Afrika Futbol Federasyonu, Uluslar Kupası eleme maçlarını erteledi.

- 23.02- Paderborn, 20 yaşındaki stoper Luca Kilian'in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve oyuncunun karantinaya alındığını açıkladı. Kilian, Bundesliga'da koronavirüs kapan ilk oyuncu oldu.

- 22.39- FIBA'dan yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle mevcut durumun değerlendirildiği, oyuncuların, antrenörlerin, yetkililerin, taraftarların sağlığı ve güvenliğini korumak adına tüm FIBA organizasyonlarının (Kadınlar Avrupa Ligi, Kadınlar Avrupa Kupası ve FIBA Avrupa Kupası) sezon sonuna kadar askıya alındığı duyuruldu.

- 22.15- Yunanistan'da ligler ertelendi

- 21.22: Fiorentina, 20 yaşındaki forveti Dusan Vlahovic'in corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

- 20.38- Barcelona, tüm tesislerini tehlikesi geçene kadar kapattığını açıkladı. Sampdoria'da, Gabbiadini'den sonra Colley, Ekdal, La Gumina ve Thorsby'nin de koronavirüse yakalandığı bildirildi.

- 20.11: Boston Maratonu'nun ardından Corona virüsü nedeniyle bir prestijli maraton daha ertelendi. 26 Nisan'da gerçekleştirilmesi beklenen Londra Maratonu 4 Ekim'e ertelendi.

- 20.09: Sampdoria kulübü takımda 5 futbolcuya daha koronavirüs bulaştığını açıkladı.

- 19.18: Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi ile AXA Sigorta Efeler Ligi'nin baraj etabının tarihlerinde değişikliğe gidildi. Baraj etabının ilk devresinin 20, 21, 22 Mart tarihlerinde oynanacağı açıklandı. Öte yandan AXA Sigorta Kupa Voley (Kadın-Erkek) Finalleri'nin tarihleri ve yerlerinde değişiklik yapıldı.


- 19.17: Almanya 1. ve 2. futbol liglerinin 26. haftasında 13-16 Mart tarihlerinde oynanacak karşılaşmaların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendiği bildirildi.

- 18.50:�Voleybolda Uluslar Ligi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrasına ertelendi.

- 16.06: Galler Futbol Federasyonu, koronavirüs tehditi nedeniyle 4 Nisan tarihine kadar liglere ara verildiğini duyurdu.

- 15.55: Formula 1'de sezonun ikinci ve üçüncü yarışı olan Bahreyn ve Vietnam Grand Prix'leri ertelendi.

- 14:32: Barcelona'dan açıklama: Sağlık ekibinin tavsiyesiyle A takımın tüm faaliyetleri bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.

14:30: Litvanya Basketbol Federasyonu, Litvanya Basketbol Ligi'nde sezonun geri kalanın yapılmayacağını ve şu an lider olan Zalgiris
Kaunas’ın şampiyon olarak ilan edildiğini açıkladı.

- 13.48: İngiltere'de maçlar nisan ayına kadar ertelendi.

- 13.25: Bournemouth, 40 yaşındaki kalecisi Artur Boruc ve 4 kulüp çalışanında koronavirüs semptomlarına rastlandığını duyurdu.

- 13.06: UEFA, gelecek hafta oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını ertelediğini açıkladı.

- 12:50: Fransa Ligue 1 ve Ligue 2 bir sonraki duyuruya kadar ertelendi!

- 12.30: Everton, bir futbolcuda corona virüs semptomları saptanmasının ardından takım ve teknik ekibin karantinaya alındığını açıkladı.

12.24: Alman Futbol Ligi yönetimi, Bundesliga'nın 17 Mart Salı gününden 2 Nisan'a kadar ertelenmesini önerdi. Kesin karar, 16 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantının ardından açıklanacak.

- 11:45: 12-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, corona virüs tedbirleri doğrultusunda ertelendi.

- 11.23: Japonya Olimpiyat Komitesi, Tokyo 2020'yi iptal etme veya erteleme gibi bir olasılığın olmadığı açıkladı.

- 11:22: Spor federasyonlarının bütün yaş kategorilerindeki Türkiye Şampiyonaları ertelendi.

- 09.15: İngiltere Premier Lig, yaşanan son gelişmelerin ardından bugün acil olarak toplanma kararı aldı. Açıklamada, toplantının ana konusunun lig fikstürü olacağı belirtildi.

- 09.00: İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin genç yeteneği Callum Hudson-Odoi'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, 19 yaşındaki futbolcuyla temas halinde bulunan personeller, diğer tüm futbolcular ve teknik ekibin de altında tutulduğu belirtildi.

- 01.50: Copa Libertadores, koronavirüs nedeniyle askıya alındı

- 01.46: El Nacional'in iddiasına göre Juventus'un yıldızı Paulo Dybala'nın koronavirüs testi pozitif çıktı.

- 01.25: Arsenal, Mikel Arteta'nın koronavirüse yakalandığını açıkladı. Kulüp açıklamasında "Mikel Arteta'nın koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle tüm antrenman tesislerimiz kapatılmış, bütün oyuncularımız kişisel olarak karantina altına alınmıştır." ifadelerini kullandı. Arsenal Teknik Direktörü Arteta ise, "Gerçekten çok üzücü bir durum. Kendimi kötü hisseder hissetmez test yaptırdım. Sonuç pozitif çıktı. İyileşir iyileşmez işimin başında olacağım." dedi.

- 00.38: Fransa Futbol Federasyonu, ikinci bir bildiriye kadar Fransa’da liglerin durdurulduğunu açıkladı.

- 00.36: Premier League’de bu haftasonu maçların planlandığı gibi oynanacağı açıklandı.

- 00.12: Suudi Arabistan'da ligler 9 Nisan'a kadar ertelendi.

CORONA Nın etkılerı SICAK AY larda azalacak NISAN sonuna KADAR SPOR MUSABAKALARINI ERTELERSEK MAYIS ayında böyle bır salgın durum ortadan kalkmış ve FUTBOLCU HAYATI nı da yada SPORCU hayatınıda TEHLIKE den kurtarmış olacağız..

ALT LIGLER de SAGLIK ve DEZENFEKTE ne yazık kı çok zor Superlıg ve Bırıncı lıg belkı bır asamada ama ALT LIGLER ıcın cok zor UST lıglerıde bu BAĞLAM da tehlıkeye atmamak gerekır cunku bır cok kulubun oyuncuları MILYON EURO lar degerın de o yuzden TUM SPOR MUSABAKALARIN NISAN SONUNA kadar ertelenmesını ŞAHSIM olarak TALEP etmekteyım....Benım gibi düşünen bir çok insan olduğunada inanmaktayım..


Böyle.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
1584304921478.jpeg

Böyle bir Tablo ile ÜLKEMİZ de Karşılaşmak İSTEMİYORUZ............................
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Herkesin evinde DİGİTURK yoooookkkkk????

Bu baglamda insanlar MAÇLARI izlemek için kahvanelere Cafelere vs yerlere gidiyor bu bağlamda CORONA yı daha stabil hale getiriyoruz Maçların bu süreçte oynanması doğru değil

LİGLERİN ve Tum spor musabakalarının NISAN sonuna kadar ERTELENMESİ en doğru karar ve en olumlu adım olacaktır kanaatindeyim

Böyle.
 
Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Türk Futboluna ve Prestijine CORONA ile ilgili gölge düşürmemek gerekiyor...TÜRK FUTBOLUN da henüz görülmüş bir CORONA vakası yokken devamında yerli ve yabancı oyuncularımız sağlıklıyken onları korumak bizlerin hem vazifesi hemde görevidir diyebilirim...

Sağlıklı ve akıllı düşünen bireyleriz bizler büyük TÜRKİYE AİLESİYİZ....bu kapsamda baktığımızda Liglerin çok acelesi yok sonraki takvimde de ligler kaldığı yerden devam edebilir Çarşamba--ve Pazar olmak üzere haftada 2 maçla bu açık kapatılabilinir önemli olan FUTBOLCU SAĞLIĞI diyebilirim...

Bu bağlamda baktığımızda ÖNERİMİ yine Tekrarlamak istiyorum..

Tüm SPOR MÜSABAKALARINI (FUTBOL--HENTBOL--BASKETBOL--TENIS) tüm dallarda NİSAN ayı SONUNA kadar ERTELEYELİM LÜTFEN .....Bu konuda tüm sorumlu herkesi GÖREVE VE SORUMLULUĞA davet eediyorum..


Böyle.
 
Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Cepten yazdığım için çok suslu yazamicam gerçi çok da önemi yok

Şunu söylemek istiyorum ki spor müsabakalarıni halen oynatmaniza anlam veremiyorum ben bazen düşünüyorum acaba yanlışlık bende mi var diye yada yanlış şeyler mi paylasiyorum diye anlam veremiyorum

Ben bu zamana kadar Hangi şeyi yanlis soyledim ben bugün spor müsabakalarinin uygun olmadığını soylediysem mutlaka gerisinde açık olarak yazılı ifade edemediğim süreçler olmuştur diyebilirim

Ben bir cok olasikli senaryoyu sizlerden daha fazla düşünen ve irdeleyen biriyim

Spor musabaklari Nisan sonuna kadar ertelenmesi en doğru karar olacaktır Nisan ayından sonra Çarşamba ve pazar olmak üzere oynatirsiniz cok acelesi yok kaldı ki euro 2020 ertelenmesi varken bizim liglerin hicbirsey yokmus gibi oynatilmasina anlam veremiyorum

Bu konuya bu süreç adına son yazımı böyle düşmek istedim

Böylesi
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Tüm SPOR MÜSABAKALARIN ülkemizde ertelenmesi oldukça değerli ve önemli bir KARAR dı bu KARAR da rol oynayan Başta devlet buyuklerımıze sonrasında ise Federasyonumuza ve devamında ıse tum spor kulup yetkılı ve çalışanlarına bir TEŞEKKÜRÜ borç bildiğim için huzurunuzda hepsine ayrı ayrı

TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM...

Devamında NİSAN ayı sonuna kadar ERTELEMENİN devam etmesini temenni etmekteyim... Tıpkı İngiltere premier ligin aldıgı karar gibi eklemek isterim..

Sevgilerimle
Elbiss

Böyle.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Japonlar 2020 yaz olimpiyatını ertelemiyorlarmış. Nasıl olacağı konusunda fikri olan var mı?
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Ben CORONA daha ilerlemek üzereyken buraya not düşmüştüm TOKYO 2020 ertelensin diye eger böyle bir karar alırlarsa çok doğru bir karar almış olacaklarını kesinlikle söyleyebilirim...

Hatta yazılarımda şunuda söylemiştim Tarihte ılk kez 2.dunya savaşından dolayı yıne tokyo da yapılacak olan olımpıyatlar ertelenmıştı bu sefer yıne Tokyo olımpıyatları ertelenebılır demıstım buda Tokyonun şansına dıyelım....

TÜM Spor Dallarının bu surecte ertelenme kararın olması çok dogru bır karar olacaktır dıye dıp not dusmek ısterım Bu zaman uygun zaman degıl ne yazık ki....

Böyle..
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
GEÇMİŞ OLSUN BÜYÜK GALATASARAY AİLESİ.

Çok korktugum sonunda başımıza geldi...Sayın Fatih Terim hocamızın Ve Abdurrahım Albayrak başkanımızın testi pozitif çıktı bu konuda Fatih hocamıza ve Abdurrahım beye büyük geçmiş olsun dileklerimi iletirken Tez sürede RABBİM şifalar nasip etsin inşallah demek istiyorum..

Fatih hocam sen güçlü bir insansın sen heer zorluğun üstesinden gelen bir insansın hani senin bir sözün vardı söylemek istiyorum

Bir insan ne zaman savaşmayı bırakırsa o zaman kaybeder demiştin..

Bugün ve dün senden çok şeyler ögrendik biliyoruz ki sen savaşmayı asla bırakmazsın o yüzden tez sürede seni ve abdurrahim bey i sağlıklı bir şekilde yeniden aramızda görmek istiyoruz bunu böyle bilmenizi istiyoruz..

Böyle.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Hayatımda 2 kişiyi çok sevdim ve hayatım bu dünyadan sonlanasıya kadar bu 2 ismi sevmeye daim olacağım inşallah...

Bu iki isim benim için çok değerli o yüzden iki ismi açıklamayacağım ama onlar şunu bilmeliler ki ben daim olduğum sürece sizler hayattayken benden size dair hep sevgimi sonsuz alacaksınız diye dip not eklemek istiyorum...

Böyle.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Büyük GEÇMİŞ OLSUN FENERBAHÇE SK ...

Son zamanda yaşanılan CORONA dan dolayı fenerbahçe spor kulubunde 1 oyuncuda ve 1 saglık ekıbınde CORONA testi pozitif çıktığını öğrenmiş durumdayız kendileri isimleri açıklamadığı için bende ismi açıklamama kararı aldım bu konuda tez sürede saglıklarına kavuşmaları ve eskisinden daha iyi bir şekilde sağlıklı hayatlarına devam etmelerini temenni ediyorum...

ACİL ŞİFALAR DİLERİM..

Böyle.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Benim önerim:

1) Her yerdeki gibi çalışmak zorunda kalan insanlara maaş bağlansın evlerinde otursunlar.
2) Daha çok test yapılsın. Hasta insanlar bulunmaya çalışsın.

Şu anda yarım milyon teşis edilmemiş vakamız olabilir.

3) Şirketlere de para verilsin. Bütün ülkeler bunu yapıyor.

4) Zorunlu sokağa çıkma yasağı tabi ki.

Ezan okuyarak önleyemezsin.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
@Leonardo18
Para bir ülkenin ekonomi değerinin en büyük aracıdır eğer ekonomik olarak zorluk çekilecekse bir müddet parayı gereksiz ve fuzulu harcamamak gerekir...

Ekonomiyi diri ve ayakta tutmak istiyorsak altın stoklamaya devam etmeleyiz gelecekte altın stokuna karşılık bir para rezervimiz olması çok önem arzedecektir

CORONA dan sonraki süreçte ekonomik anlamda ülkeleri hayatta kalma savaşı sahnede olması muhtemel durum olacaktır bu 2.dalgadan da saglam çıkan ülkeler geleceğe daha farklı bakacak ..

Bu hususta özellikle ekonomi anlamında dışşsal borç ve kredi asla kullanmamamız gerekiyor...ve özellikle karşılıksız para basmaktan mumkun çerçevede uzak durmamız gerekiyor..

Salgından sonra ki süreçte şirketlere ve küçük büyük orta dereceli hatta kucuk esnafa dahi belli oranda paralar sistemlerini ayakta tutmaları anlamında verilecektir fakat bu salgın surecındeyken böyle bir akış sadece tedbir paketlerinden öteye asla gitmeyecektir..

Gelecek CUMA yani 3 nisan tarihinde 2 haftalık bir sokağa çıkma yasağı beklediğim süreçler dahilinde diyebilirim 2 haftalık süreçte nisan ayı sonuna gelebilirsek ve virüs ün yayılım hızını durdurabilirsek bu konuda oldukça kazanımlar sağlayabiliriz diye düşünmekteyim ta bi son söz idarecilerindir...

Daha çok test sokağa çıkma yasagı gelmeden yapılması çok zor çünkü 1 saat önce testi negatif çıkan bir insanın 1 saat sonra bu virüse kalıp testinin pozitif çıkması beklenecek bir durumdur böyle bir durum ekonomiye olumsuz sonuçlar dogurur test yaparken dogru ve bir o kadar da isabetli adımlar nokta atışlar ile süreci olumlu yönetmek gerekir ki Türkiye Cumhuriyetimizin sağlık Bakanlığı ve çalışanları bu konuda oldukça dogru ve radikal adımlar ile süreci oldukça güzel yönetiyorlar umarım ve ümit ediyorum ki bu süreç daha sağlıklı bir şekilde yönetilmeye az hata yaparak devam eder inşallah...

Dini inançlar insanların her zaman umut kapılarıdır ve bu konuda güzelliği yüce yaratandan dualar ederek istemek gibisi yoktur diyebilirim Bir ülkeyi yapan degerler sahip oldukları maneviyat ve kültürel daiminde ise inanç değerleridir bunu unutmamak gerekir.

Böyle.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Dünya Tarihinde olimpiyatlar ilk kez ikinci dünya savaşı sebebi ile ertelenmişti ve ikinci kez dünya olimpiyatları bu sefer salgından dolayı 2021 yılına ertelenmiş durumda ve ne tesaduftur ki ikiside TOKYO OLİMPİYATLAR ıdır bu konuda JAPON DEVLETİNE VE HALKINA anlayışlarından dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum....

Bazen hayat insana bir çok şey sunabiliyor ama biliyormusunuz bu hayatta en değerli şey bir arada birlikte huzurlu ve saglık dolu barış içerisinde yaşayabilmektir Bunu dünya ülkeleri olarak tahsis edebildiğimizde kazanamayacağımız hiçbir unsur olamaz diye düşünmekteyim..

Öyle.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Test sayının artması. 1 ay icinde 1 milyon test (en aşağ) yapılması, karantina önlemlerinin artması. ve fakirlere ve şirketlere para verilmesi gerek.

Kriz şimdi bunlara denk geldi. Tamam. Kriz geçinceye kadar tabi ki önerileri ciddiye alacağız.

Ama kriz sonrasında insanların "ben niye bunlara oy veriyorum?" sorusunu kendilerine sormaları. "İran gibi olmak iyi bir şey mi?" diye kendi kendilerini sorgulamaları gerek.

- Sİyasal İslam, deccal filan değil. Müslüman ülkelerde petrol vardır. Petrol çağı bitinceye kadar müslümanların geri ve ilkel kalmalarını sağlayacak bir şey lazımdı. Ümmetçilik ve dincilik de buna hizmet eder. Böylece mesela Mısır. O kadar turizm + petrol gelirine rağmen düzgün korona testi yapamayan ülkelerden biridir.

Yani illa tek gözlü Hayko-Cepkin gibi olacak diye bir şey yok. Cumhuriyeti / laikliği tahrip ediyorsa anla ki senin döneminin deccali odur.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Erteleyecek tabi.

Mısırın yedi belası gibi hastalık.

ben doğaya ne yaptım? Ben tabiata nasıl davrandım dünyanın kaynaklarını nasıl kullandım? doğa ile ne kadar uyumluyum? demek yerine siz hala şeriat / çip / ezan / düğün peşindesiniz.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Söylediğim üzere insanların hatta tüm 85 milyon insanı testen geçir eğer aradan birini kaçırırsan bu yine 5 kişye bulaştırır ve bu böyle devam eder...

VİRÜSLER için bir kuluçka süresi vardır bu sürenin tam olabilmesi için yani yeniden bir yayılma süreci olmaması için insanların evlerinde izole olması gerekir ve bunun için erken davranıp insanları 2 hafta evlerinde tutmamız gerekiyor ve bu sürecin 5 nisanda olabileceğinin daha dogru olacagını dusunmekteyım...

Eğer 2 haftalık ızole olabilirse insanlar kuluçka sürelerini ve bagısıklılıklarını 2 haftada kazanabılecekleri gibi bu sure zarfında hastalananları ve karantınaya alınacak ınsanları nokta atışları ıle daha ıyı tespıt edıp mudahale edebılırız kanaatındeyım...

Her insanın tam muyaneden geçirmek oldukça zor geçirsen bile bir saat sonra bu insanın yeniden pozitif olmayacağını bilemezsin...bir de bizim insanımızda şu var gidip hastahaneye test yaptırıyor negatıf çıkıyor sonra bir rahatlık bir ozguven anlatamam böyle bir çok vakayla karşılaşabılıyorsun ve sonrasında yayılma daha hızlı olabılıyor o yuzden nokta ve ısabetlı atışlar çok önemlıdır...


Futbolda da karşı taraf ıle ılgılı bır analız yaptıgında karşı tarafın adamlarını bılerek bır analız degerlendırmesı yaparsın ama burada analızın onemının yanı sıra nokta atışlarında çok önemlidir ki sahada iyi bir satranç oynayabilesin. Hasta testlerini yapmakta bir satramç gibidir iyi hamle ile bir çok önlemi daha iyi bir şekilde alabilirsin..

Bu konuda Sağlık Bakanlığımızı ve tüm SAĞLIK çalışanlarımızı oldukça başarılı buluyorum ama başarılı olmak tedbiri elden bırakmamak anlamınada geldiğini özellikle vurgulamak isterim..

Petrolün ham gram oranı 30 doların dahada altına ınecek ve bu konuda buyuk ekonomik krizlere neden açacak süreç ileride farkedilecek bu zamanda bu virüs varken hisseetmek zor ama petrolü olan ülkeler daha şimdiden hisssetmeye başladı diyebilirim eğer geçerli önlem alamazlarsa ekonomileri DİP yapabilir ..

Böyle.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Siz bu konuda tamamen kör değilsiniz. En azından İrandaki gibi "İlaç bulduk / aşı bulduk" diye yalan haber yaymıyorsunuz.

Ama güçler ayrılığı konusundaki görüşümü ben zaten söyledim.

BU Vİrüse şöyle bakın: Niye kasırgalar oluyor* Niye orman yangını oluyor? Niye aşırı sıcak yaz / karsız geçen kış mevsinleri oluyor?

Şu anda mesele din ve millet sanıyorsunuz.

Oysa ki mesele çok basit:

- Üreyip üreyip maç seyredemessiniz. Çocukları yapıyorsunuz, aç kalıyorlar, sonra gidip AKP'ye oy veriyorlar.

Halbuki sorulması gereken: - Buçocukların niye okulu yok? niye işi yok? bunu soracaksınız. Çoğalıp çoğalıp Putin gibi Tayyip gibi adamları başımıza musallat ediyorsunuz.

Doğa da uyarıyor işte. Dİyor ki: "Ey insanlar. Tavşan gibi üremeyin. Biraz adam olun. Akıllı hareket edin"

Sen daha Budizm / şintoizm derdindesin.

Din sana ait senin inancın. Ben sana "inancın ne?" diye sordum mu? - Sormadım. Ama sen sergiliyorsun. "Bakın bana ben müslümanım / siz de müslüman olun" filan diyorsun.

Bu da ciddiyet değil. Bir tek "kehanetler" kitabın eksikti. Neyle uğraştığımıza bak.

Sana önerim uyarıyı gör ve kendini düzelt. Herkesin hayatı çok zor. İlla Jair Bolsonaro, Tayyip erdoğan gibi adamları seçeceksiniz diye bir şey yok. düzelin biraz.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Ben Libya'nın petrolünü istemiyorum. Hatta Suriye'de de çıkar arayışında değilim.

O ülkelerin halkını düşünüyorum. Küçücük virüs hepimizi ne hale getirdi. Peki Libyalının / Suriyelinin canı yok mu?

Artı Petrol filan çıkartmayın artık. Doğa "yeter" diyor. Bırak dursun toprağın altında. Güneş Santrali kur. Bu saate Putine Nükleer santral kurdurtacak.

Ben Nükleer istemiyorum. Ala Ala
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst