E
evrensel-insan
Ziyaretçi
kaçınalım böyle başlıklardan o vakit.
Yanit mi yazmiyalim. Yoksa boyle bir basligin cumlesinin tutarsizligini/uygunsuzlugunu mu gosterelim?
kaçınalım böyle başlıklardan o vakit.
Yanit mi yazmiyalim. Yoksa boyle bir basligin cumlesinin tutarsizligini/uygunsuzlugunu mu gosterelim?
Sayın Faşist; nihai hedefiniz nedir? yada var mı? paylaşırsanız sanırım daha iyi anlayabiliriz sizi..
evrensel-insan; bilimin bilimselliğini algılamada ve bilimin bilimselliğinin de eksik oluşunu algılamada bir sorun yoktur. Neden eksikli olduğunu maneviyatı maddeden ayırmaya çalışması yüzünden olduğunu söylemiştim. Beynin içindeki düşünen varlığı bilim hala çözememiştir ve gözlemleyememiştir, çünkü o madde değil manadır, maneviyattır. Bilimin bilimselliği bu noktada ya maneviyatı kabul etmek zorunda ya da kendisinin yeterince bilimsel olamadığını kabul etmek zorundadır kanımca.
Bilgisel bakış açısı ancak bir konu hakkında bilginiz olduğunda kullanılabilirdir. Bilginiz olmadığı bir konu hakkında “bunun dışında kalmak istiyorum” veya “içinde olmak istiyorum” diyemezsiniz. Bilginizin olması demek ise, o konuya girmiş ve siz girdiğinizde zaten orada bulunan ve konu hakkında bilgisi olduğunu söyleyenlerin bilgisine erişmiş olmanız demektir. Bu durumda o konu hakkında bilginiz olur ve karar verebilirsiniz, girmek istiyor musunuz yoksa istemiyor musunuz diye. Elbette inanç konusunda bilgisi olduğunu söyleyenlerin edindiği bilgilere “erişebilirseniz”, “içinde olmak istiyorum” diye kendiniz düşünüyorsunuz. Yalnız şunu söylemeliyim ve bunu inanca sahip herkes kanımca onaylayacaktır; “içinde olmak istiyorum” dedirtecek bilgilere erişebilmeniz, öncesinde bir Yaratan’a inanıyor olmanızı gerektirir. Yoksa aynı bilgi kümelerine bakıp, sizin yorduğunuz haline düşersiniz. Bunu inanca hiç sahip olamayacakların eleme sistemi olarak da düşünebilirsiniz. Son derece adaletli, asla sekmeden çalışan bir eleme sistemi.
"Baskasinin dile getirdigi dusuncelere ustelik sahsima yonelik olmadigi halde neden tepki veriyorum?"
çünkü yanlış buluyorum. fazla iddialı buluyorum,saygısızca buluyorum, ne alaka diyorum, yok artık diyorum,uçmuş diyorum v.s vs...![]()
evrensel üstad..alıntı yapamıyorum..son yazdıklarınızla fazlaca bir ilgim yok..Sevgili Okur yazardan bir alıntı yapacağım
Kimseyi değiştiremezsin,ama sen değişirsen onlarda değişecektir. kısaca başkalarının değişmesini istiyorsan kendini değiştir diyor Sevgili Okur Yazar..
evrensel-insan; bahsettiğiniz qua felsefesi konu ve/veya kavramı ortaya koyarken koyan kişinin tarafı ortaya koyumda yer bulmuyor ise, inanmakta olduğum düşünce topluluğu qua felsefesi değildir, yakınından geçmemektedir. Hatta qua felsefesi Yaratan'ı, inancı, maveviyatı içinde barındırmıyor ise ya da (mümkün değil ama) en azından Yaratan'ın neden varolamayacağını açıklamaya çalışmıyor ise görüşüme göre çok eksik ve bu vasfı nedeniyle incelenmeye dahi değmez bir felsefe olduğunu düşünürüm. Çünkü varolan bir anlam olarak Yaratan, inansa da inanmasa da neredeyse her insanın aklındadır. Bu konuya yanaşamıyor ise qua felsefesi, çok büyük bir paydayı görmezden gelmekte ve görmezden gelinmeyi hak etmektedir kanımca.
Maneviyattan, manadan kastım sizin sürekli olarak düşünce, anlam, değer dediğiniz şeyleri oluşturan asıl yapıdır, o tektir görüşüme göre ve yine daha önce söylediğim gibi fakat sizin sadece insanla sınırlamak istediğiniz gibi o mana, anlam, değer, yine görüşüme göre tüm maddenin içine nüfuzludur ve nüfuzlu olduğu maddenin (örneğin sizin vücudunuzun ve beyninizin) kabiliyeti kadar kendini gösterebilmektedir.
olmayan bir Qua felsefesi adına yazıp duruyorsun,
qua felsefesinin bunu nerede nasıl ve kimn yorumu ile açıkladığını anlatırmısın?
zira,bu qua felsefesi bana göre sadece senin felsefen...
ORTADA OLMAYAN,YAZANI,YAZDIRANI VE YAZILMIŞ BİR ESERİ BULUNMAYAN QUA FELSEFESİ...
ve bu felsefe her şeyin ilacı...
senin bu felsefenin çingenelerin yaşam felsefesi kadar bile anlatılanı yok,
farkındamısın???
bir tane ama bir tane örnek gösterebilirmisin???
istersen benim farkında olduğum ama senin ucundan kıyısından dokunamadığın m.muzaffer suar hocanın ışık kitabından devam edelim,
bilim ve bilimsellik adına yazan sen fizik bilimi ile konuşulunca nerelerdesin görelim...