Evrensel-insanı kanser ettin, adamcağız öldü, (Allah rahmet eylesin) şimdi sıra bana mı geldi? Beni kolay kolay öldüremezsin, boşuna uğraşma!
Verdiğim referanslar Prof. Dr. Sultan Tarlacı ve Prof. Dr. Sinan Canan olduğuna göre fazla söze gerek yok...
Araştırma ve deney grubu kurmuşlar, çalışmalarını da kitaplarında ya da tv programlarında aktarıyorlar, sen ister kabul et ister etme...
Farklı görüşlere tahammül etmeyi öğrenmelisin, yahu siteye üye olduğundan beri beş yüz defa fikir değiştirdin. Önce Teist oldun Ateistlere saldırdın, ardından Agnostik oldun arada kaldın, sonra Deist olmaya karar verdin, en son da Ateist oldun ve Teistlere saldırıyorsun. Mesajların ortada, başka söze gerek yok.
Kaçabilirsin ama saklanamazsın! ehehe. yani seninle mesajlaşan herkes hakkında yazdıklarımı kuvvetle muhtemel onaylar
ama şanslısın site eğlence sitesi olmuş,senin hurafelerde eğlenceli sayılabilir.
ayrıca ben müslümandım sonra dini terkettim. sonrasında haliyle inancı yıkılan her insan gibi savruldum. hakkımda yazdıkların saçma.
neyse , hurafelerinle sana mutluluklar.
Kaçabilirsin ama saklanamazsın! ehehe. yani seninle mesajlaşan herkes hakkında yazdıklarımı kuvvetle muhtemel onaylar
ama şanslısın site eğlence sitesi olmuş,senin hurafelerde eğlenceli sayılabilir.
ayrıca ben müslümandım sonra dini terkettim. sonrasında haliyle inancı yıkılan her insan gibi savruldum. hakkımda yazdıkların saçma.
neyse , hurafelerinle sana mutluluklar.
Afedersiniz sizi Adıyaman'da ki Şeyhimize bir gösterelim. Size Tekbir getirtmezse bir şey bilmiyorum.
Hımm! olabilir. ama görüşmeden önce şeyhinizin görev,yetki ve sorumluluklarını gösteren sözleşmesine bakmam gerek. Allah ile arasındaki sözleşmenin bir örneğini gönderirseniz sevinirim.
Hiçbir iş yapmayan,hiçbir şey üretmeyen,dergah açıp inanç tacirliği yaparak bedavadan yaşayan bu asalaklara kaynak gerek tabi. sen inanmazsam ben inanmazsam bu şarlatanlara bunlar nasıl ekmek yiyecekler demi. görünmeyen şeyleri satmak ne kadarda kolay.. bu numarayı hala yiyenler var, pazar geniş ve illaki birileri bunu kullanır..hayat böle..
Denize düşsek de yılana sarılmayacağız, bir balık yutup bizi sahile taşır diye umut etmeliyiz. Kiminin balığı yunustur , kiminin cübbeli ahmet
Çünkü inanmak bunu gerektirir. Bir Umuttur Yaşamak demiş İbrahim Tatlıses
Küçük balığı yutan büyük balıkta adam değildir.
Gerçekten güçlü bir şey yoktur. gerçek bir umut olsaydı bizde peşine düşerdik. insanı diğer canlılardan farklı kılacak hiçbir gerçek emare gözükmüyor bu evrende. efsaneler ve hurafelerden oluşan inançları/umutları sığınak yapmakta gayet insanidir elbet. ancak bu ortak kaderimizi değiştirmeyecektir..
Felsefe cevaba soru üretir , din soruya cevap verir. Ortak kadere bile iman etmeniz sizi inançlı kılar.
Epicuruse göre ölümden korkmak hiç rasyonel değildir. Çünkü yaşıyorsak ölüm yoktur. Öldüysekte biz yokuzdur. Bu bağlamda bakıldığında ölümle biz birarada var olamayız. Birisi varsa ötekisi yoktur.
Sizce Epicurus haklımı?
Ben haklı olabildiğini düşünüyorum ama şöyle bir nokta var ki; insan ölümden korkmaz aslında ölmek düşüncesinden korkar
@Ocean bir noktada haklısın ama kaderi anlayışın yanlış. Kader tek düz bir ip değil, bir ip yumağı gibi karmaşıktır. Yani kaderde birşey için illa bu olacak demek değildir. Aksine, bir ip yumağı gibi birbirinin içine geçmiş milyonlarca yol vardır.
Epicuruse göre ölümden korkmak hiç rasyonel değildir. Çünkü yaşıyorsak ölüm yoktur. Öldüysekte biz yokuzdur. Bu bağlamda bakıldığında ölümle biz birarada var olamayız. Birisi varsa ötekisi yoktur.
Sizce Epicurus haklımı?
Ben haklı olabildiğini düşünüyorum ama şöyle bir nokta var ki; insan ölümden korkmaz aslında ölmek düşüncesinden korkar