Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ölümden korkmak rasyonel değildir.

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
Ölüm korkusu her insanda öyle yada böyle mutlaka vardır Bu korku yaş ilerledikçe özellikle ortayaş üstü olunca daha belirgin hale gelir..Her insanın canı kıymetlidir kıymetsiz can bence yoktur... ,

lakin yaşam içerisinde mücadele verme ve yaşam içerisinde konfor a ulaşma durumlarından ötürü insanların kendilerini oyalama süreçleri olur bu durumdan ötürü ölüm unutulmuş gibi olur fakat ölüm heran kapıyı her insan için çalabiliri insanlar unutmaz kanaatindeyim...

Ölüm korkusu olsa bile İnsan yaşadığı sürece yaşam vardır....
Yaşam oldugu süre içerisinde de ölüm korkusu ve düşüncesi insanda mutlaka olur..

---------- Mesajlar Birleştirildi at 09:24 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 09:07 ----------

Ölümün bir yok oluş olmadığını ancak ruhun varlığını idrak edebilenler anlayabilirler ve bu deneyimi yaşayan kişilere aşağıdaki video iyi bir örnektir.

Kendim de yaşamış birisi olarak o an hissettiğim huzur ve mutluluğu anlatamıyorum çünkü ifade edecek kelime bulmam çok zor.

İnsanlar Dünya'daki kötülüklere bakıp, bu hayat tek gerçekmiş gibi bir ömür tüketiyorlar oysa ruhun yaşamı sonsuzdur, ölüm sadece bir ara duraktır. İyilik ile ömür harcayanların ölümden korkmasına hiç gerek yoktur, koşullar ne olursa olsun iyi olmaya çabalayanlar karşılığını mutlaka alacaktır.

8 yada 9 yaşındayken zehirli ishalden dolayı 10 gün yogun bakımda kalmışım...Bu sırada hiç unutamayacagım bir süreç yaşadım daha bugün gibi halen hatırlıyorum..

Işık süzmesinin içinden geçtiğimde karşımda yemyeşil bir mekan vardı herşey o kadar güzeldi ki biraz ilerleyince ötede bir agaç gördüm agacın belli dallarına oturmuş benim yaşlarda çocuklar gördüm devamında agacın önünde halka şeklinde oyun oynayan çocuklar gördüm fakat bu çocukları oynatan biraz uzun boylu beyaz elbiseli hafif sakallı bir amcayı gördüm bu amca beni çağırdı ismimi biliyordu oyuna davet etti bende aralarına katıldım bizi o kadar güzel oynatıyordu ki ayrılmak hiç aklıma bile gelmiyordu...

Mekan yemyeşil seyrek agaçlarla doluydu hava ise güneşli ama serindi yani güneşin aydınlığı ışıgı var ama hava oldukça serindi devamında güzel güzel oynarken bir anda semadan annemin sesini duydum bunu diger oynayan çocuklarda duydu ama onlar aldırış etmeyince bende oyunuma devam ettim fakat bizi oynatan amca durdu ve dedi ki...ismimi söyleyerek gitmelisin annen seni çağırıyor dedi...

Bense gitmek istemediğimi söyledim fakat bana şimdi gitmen gerek ileride gene geri geleceksin dedi...bende tamam dememle birlikte geldiğim gibi yine ışık süzmesi bir halka içinden geçtim sonrasında gözlerimi açtıgımda yanı başımda annemi gördüm o andan hastanede oldugumu 10 gün sonra anlayabilmiştim...Biraz daha uyusaymışım benden ümit kesilecekmiş bitkisel hayata girecekmişim öyle diyorlarmış..

Söz açılmışken kendi yaşadıklarımı da bahsedeyim istedim.

Böyle..

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Işık süzmesinin içinden geçtiğimde

bu ışık hüzmesinin sonunda ak sakallı dede çıkıyor değilmi?
enteresam her ölümden dönen insan aynı şeyimi? görüyor.
önce bir ışık hüzmesi görülür, daha sonrada aniden seni ak sakallı dede karşılar.
eğer siz bunları gerçekten görüyorsanız ölüm sonrasının ispatı olmazmıydı? bu süreç
birde ballandıra ballandıra anlatmanız yokmu? hiç hoş değil..rüyalar ölüm sonrasının ispatı değildir. aksinerüyalar madde boyutundaki bilinç altını yansıtır. metafizik yaşamda görsellik yoktur.
sen ve ben çok iyi biliyoruzki! asla böyle birşey olmadı. sen rüyanda ışık hüzmesi görmedin diğer anlattıklarını gördün ama ışık hüzmesi ve ak sakallı dede görmedin.
sen rüyanda konuşamazsın sadece görürsün seste duyamazsın. çok ilginç değilmi?
demekki sen 2 duyu organını kullanmıyorsun, 1: ses kulak bir işe yaramıyor
2: agız konuşamıyorsun.
sadece görüyorsun çünkü gördüklerin gerçektir.sen gerçeği görüyorsun sana gerçeği
gösteren sen değilsin.saan gerçeği gösteren dnlarındakı asıl istediğin gerçekliktir! sen gerçeği gördüğün için gerçeği görmüş olmuyorsun gerçeği sana gösteren, seni uyumaya programlıyan dnaların olduğu için rüya görüyorsun.

Böyle..[/QUOTE]

Son düzenleme:

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
lakin yaşam içerisinde mücadele verme ve yaşam içerisinde konfor a ulaşma durumlarından ötürü insanların kendilerini oyalama süreçleri olur bu durumdan ötürü ölüm unutulmuş gibi olur fakat ölüm heran kapıyı her insan için çalabiliri insanlar unutmaz kanaatindeyim...

Işık süzmesinin içinden geçtiğimde

bu ışık hüzmesinin sonunda ak sakallı dede çıkıyor değilmi?
enteresam her ölümden dönen insan aynı şeyimi? görüyor.
önce bir ışık hüzmesi görülür, daha sonrada aniden seni ak sakallı dede karşılar.
eğer siz bunları gerçekten görüyorsanız ölüm sonrasının ispatı olmazmıydı? bu süreç
birde ballandıra ballandıra anlatmanız yokmu? hiç hoş değil..rüyalar ölüm sonrasının isaptı değildir. aksinerüyalar madde boyutundaki bilinç altını yansıtır. metafizik yaşamda görsellik yoktur.
sen ve ben çok iyi biliyoruzki! asla böyle birşey olmadı. sen rüyanda ışık hüzmesi görmedin diğer anlattıklarını gördün ama ışık hüzmesi ve ak sakallı dede görmedin.
sen rüyanda konuşamazsın sadece görürsün seste duyamazsın. çok ilginç değilmi?
demekki sen 2 duyu organını kullanmıyorsun, 1: ses kulak bir işe yaramıyor
2: agız konuşamıyorsun.
sadece görüyorsun çünkü gördüklerin gerçektir.sen gerçeği görüyorsun sana gerçeği
gösteren sen değilsin. sen gerçeği gördüğün için gerçeği görmüş olmuyorsun gerçeği sana gösteren, seni uyumaya programlıyan dnaların olduğu için rüya görüyorsujn.

Böyle..
[/QUOTE]

Işık süzmesinden geçtikten sonra karşıma aksakallı orta yaşlı amca hemen çıkmıyor ben biraz ilerledikten sonra çocuklarla ilgilenen sakallı amca çıkıyor yüzü parıldayan ve oldukça genç görünümlü biri diyebilirim...

Işık süzmesinden geçtiğimde karşıma oldukça mükemmel ve muazzam bir doga beni karşılıyor diyebilirim hele ki serin bir havası vardı oldukça harikaydı...

Amca bizi ve diger çocukları oynatıyor ilgileniyordu..

Süreç içerisine kesinlikle olmayan bir şeyi eklemedim herşey o kadar güzeldi ki ilk anki heyecanla anlatmaya çalıştım çünkü herşey çok güzeldi...

Evet ölümden sonra yaşam mutlaka vardır Ben buna kesinlikle inanıyorum hayatımda hiç tereddüt yaşamadım.Ölümden sonraki yaşam ALLAH ın biz insanlara vermiş oldugu bir sözdür ki yüce ALLAH hangi sözü verdiyse mutlaka tutandır..

Ben rüyada olduğumu sanmıyorum gördüklerim o kadar gerçekti ki orada konuşabiliyordum sizin söylediğinizin aksine ben konuşabiliyor ve oynayan çocukların seslerini duyabiliyordum amca dışında diğer çocuklar benle konuşmadı sadece ele ele tutuşup oyun oynuyorduk...

Bende di,ğer çocuklarla hiç konuşmadım çunku hepsi aynı yaşta degıllerdı yaş grupları farklıydı...sadece bebek görmedim diyebilirim...

Gördüğüm birşeyi görmedim diyerek anlatamam ne gördüysem değiştirmeden anlattım sözlerimde asla yalan yoktur dogrusu neyse onu ifade ettim sadece.

Sesleri dünyada ki gibi duydum ve konuştumda objeler ve orada olanlar herşey netti hatta bulundugum yerden baktıgımda sonu göremiyordum çok büyüktü ....Dünyadan daha güzeldi..ve orada oldugumda huzur buluyor mutlu oluyordum nedendir bilemem ..

Gerçek ve hakikat sadece ALLAH ın elindedir ben böyle inanırım o neyi murat etmişse gerçekte o olur..

DNA ları kodlayanda bize can ve ruh verende ALLAH tır o muazzam eserlerin tek ve yegane sahibidir..

Sözlerimde yalan yoktur inanmak yada yorumlamak sana ait birşey ben konuda söz geçtigi için yazmak istedim hatta bu sitede bu durumu 2-3 kez farklı konularda yazdım....oradan bulabılırsen dogrulamayı yapabılırsın ınsan yaşadıklarını yazabılır yaşamadıklarını hayal kurarak aynı şekılde dogru şekılde yazamaz kanaatındeyım..

Böyle.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
.

Gerçek ve hakikat sadece ALLAH ın elindedir ben böyle inanırım o neyi murat etmişse gerçekte o olur..

DNA ları kodlayanda bize can ve ruh verende ALLAH tır o muazzam eserlerin tek ve yegane sahibidir..

amacım seni eleştirmek değil, yanıldığını ispatlamaktır! allah istediği zaman seni istediği yöne dögru yönlendirmez çünkü özgür iradeyle! bağdaşmaz allah kendine ihanet etmez allah insan değildir. allah kusursuzdur mükemmeldir hatta mükemmelinde üstündedir. çünkü mükemmelide yaratmıştır.
bu yüzden alla hdilediğini kötü yola dilediğini iy iyola saptırır ayetleride sahtedir .sen allahı ne zannediyorsun? kitap yazıcak ve peygamberden yardım diliyecek kadar aciz bir varlıkmı? allah tabiki hayır
allah tabiki var isim önemli değil . ama gerçekten bir ilah var. bundan benimde şüphem yok fakat özgür iradeyle sınav yapan allah asla içkiyi haram edip cenette serbest bırakmazdı. özgür iradeyle sınav yapan allah gerçekten istediğini doğru yola saptırmazdı.
allah seni özgür iradenle yaratarak iyi oldugunu bizzat iyi ve merhametli bir allah olduğunu ispatlamış zaten. allahı hiç kimse lekeliyemez.böylesine acız ayetlerle insanlık
bir yere varamaz.
6666 ayetin tamamıda kusurludur. alalhın merhametiyle ve kusursuz oluşuyla bagdaşmaz ne yazıkkı.
istersen 6666 ayetide gözünün önünde tek tek yazarak kusurlarını sana ispatlarım sen yeterli gerçek ışıgı ve gerçek allahı rüyalarında değil aklında görmeey çalış.

diğer konuda hemfikiriz! dnayı ruha değil biyolojık bedene kodluyan fakat ruhada akıl veren özgür irade veren yine aynı allahtır.
rüyalarda gelecegın kader kodları yazılıdır. bunu herkes bulamaz fakat ben bulabilirim.tanrı vergisi yetenegim var .
gördüğün rüyanın anlamı şu sen cennete gidiceksin gördüğün similasyonda yeşil bir dünya ise cennetin similasyonudur. sen fazla iyi birisin aşırı duygusal travmalar yaşıyorsun rüyanın diğer anlamıda bu .
sana yalancısın asla demedim, sadece inandığın bazı şeylerin gerçekten yanlış oldugunu anlatmaya çalıştım.
rüyalarda ses olmaz
hiç kimse ses duymaz rüyalar sessizdir, rüyalarda koşmaya çalıştığında koşamazsın
birileri seni kovalarken sen de ağır! çekimde kaçarsın ama asla bu dünyadaki gibi hızlı koşamazsın bunun asıl sebebine gelince ruhun koştuğu için hafifsindir. bu yüzden rüyada ölemezsin rüyada ölümsüzsün zaten rüyada ölsen bile mezarını yine canlı olarak görürsün
ama gördüğün şey yalnızca gelecekteki gerçek mezarındır . mezarı görende ruhundur.

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
[MENTION=4929]Ocean[/MENTION] bir noktada haklısın ama kaderi anlayışın yanlış. Kader tek düz bir ip değil, bir ip yumağı gibi karmaşıktır. Yani kaderde birşey için illa bu olacak demek değildir. Aksine, bir ip yumağı gibi birbirinin içine geçmiş milyonlarca yol vardır.

Yaratıcıdan (hemde tek yaratıcı) geldiğine inanılan Kuranda ölüm saatinin net biçimde belirlendiği yazmaktadır. öyleyse Ocean, islamın kader anlayışına göre haklıdır.

[MENTION=4929]Ls2: görüşlerin için sağol. Ama gerçekten ölümden korkmayarak giden insan sayısı çoktur. Bizleri hayata bağlayan aslında sevdiğimiz kişiler ve şeylerdir. Bunlar sebebiyle ölümden korkarız belkide? Ve kaybedecek birşeyi olmayan insan körelir ve hayatını ya kendi sonlandırır, yada ölümden korkmaz olur.

Bizleri yaşama tabiki sevdiğimiz şeyler bağlar, dünyada sevdiği hiç bir şey kalmayan biri ölümden korkmaya bilir elbet. hatta ölümü arzulayada bilir. anlıyorum demek istediğinizi.ama bakın ölümü arzulamak diyorum, arzulamak bile varolmakla ilgili, varlığını kaybetme kaygısı bambaşka bir his. ölüm korkusunu bastırsak bile bu his üzerine yoğunlaşıldığında başetmek zor görünüyor. ayrıca epikürün böyle bir kaygısı olmasaydı böyle bir tespitide üretemezdi..

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Yaratıcıdan (hemde tek yaratıcı) geldiğine inanılan Kuranda ölüm saatinin net biçimde belirlendiği yazmaktadır. öyleyse Ocean, islamın kader anlayışına göre haklıdır.

merhaba ben müslüman değilim ama kuranda böyle bir ayet yoktur. ölümle ilgili. :)

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
siz yurt dışında yaşıyorsunuz galiba, ecel diye bir kelime duymadınız mı hiç?

google amcaya yazmanızda yeterdi, buyrun bir link vereyim;

saygılar sevgiler ölüm saatinin ecelle ne bagı? var anlıyamadım.ecel ile ölüm saati anlam olarak farklıdır. buyrun bakınız. :)
ecel nedir?
1.
Tanrının önceden kararlaştırılmış olduğuna inanılan ölüm zamanı, yaşamın sonu.
2.
yaşamın bir sonu vardır, bundan kaçınılamaz.

sizin bahsettiğiniz ölüm saati ile ilgili bir ayet yoktur. dolayısiylede ecel kavramı uydurma
bir terimdir ben kurandakı ayetlerin tamamının sahte olduğunu düşünüyorum sahte ayetlerde bile ecel ile ilgili bir çok ayet vardır. fakat hiç birinde ölüm saati yazmaz
Al-i İmran Suresi, 145. ayet: Allah'ın izni olmaksızın hiçbir nefis için ölmek yoktur. O, süresi belirtilmiş bir yazıdır. Kim dünyanın yararını (sevabını) isterse ona ondan veririz, kim ahiret sevabını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri pek yakında ödüllendireceğiz.
En'am Suresi, 2. ayet: Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel belirleyen O'dur. Adı konulmuş ecel, O'nun Katındadır. Sonra siz (yine) kuşkuya kapılıyorsunuz.
En'am Suresi, 60. ayet: Sizi geceleyin öldüren (uyutan) ve gündüzün 'güç yetirip etkilemekte (yapıp kazanmakta) olduklarınızı' bilen, sonra adı konulmuş ecel doluncaya kadar onda sizi dirilten (uyandıran) O'dur. Sonra 'en son dönüşünüz' O'nadır. Sonra yapmakta olduklarınızı size O haber verecektir.
Araf Suresi, 34. ayet: Her ümmet için bir ecel vardır. Onların ecelleri gelince, ne bir saat ertelenebilirler ne de öne alınabilirler (tam zamanında çökerler.)
Araf Suresi, 185. ayet: Onlar, göklerin ve yerin 'bağımlı olduğu egemenliğe ve sünnete' (melekût) Allah'ın yarattığı şeylere ve ihtimal (verip) ecellerinin pek yaklaştığına bakmıyorlar mı? Bundan sonra onlar artık hangi söze inanacaklar?
Yunus Suresi, 11. ayet: Eğer Allah, onların hayra ulaşmak için çarçabuk davrandıkları gibi, insanlara şerri de çabuklaştırsaydı, mutlaka ecellerine hüküm verilirdi. İşte Bize kavuşmayı ummayanları Biz böylece taşkınlıkları içinde şaşkınca dolaşır bir durumda bırakırız.
Yunus Suresi, 49. ayet: De ki: "Allah'ın dilemesi dışında, kendim için zarardan ve yarardan (hiçbir şeye) malik değilim. Her ümmetin bir eceli vardır. Onların ecelleri gelince, artık ne bir saat ertelenebilirler, ne öne alınabilirler.
Ra'd Suresi, 38. ayet: Andolsun, senden önce de elçiler gönderdik, onlara eşler ve çocuklar verdik. Allah'ın izni olmaksızın (hiç)bir elçiye herhangi bir ayeti (mucizeyi) getirmek olacak iş değildi. Her ecel (tespit edilmiş süre) için bir kitap (yazı, hüküm, son) vardır.
Hicr Suresi, 5. ayet: Hiçbir ümmet, kendi ecelini ne öne alabilir, ne de onlar ertelenebilirler.
Nahl Suresi, 61. ayet: Eğer Allah, insanları zulümleri nedeniyle sorguya çekecek olsaydı, onun üstünde (yeryüzünde) canlılardan hiçbir şey bırakmazdı; ancak onları adı konulmuş bir süreye kadar ertelemektedir. Onların ecelleri gelince ne bir saat ertelenebilirler, ne de öne alınabilirler.
Mü'minun Suresi, 43. ayet: Ümmetlerden hiçbiri, kendisine tespit edilmiş eceli ne öne alabilir, ne erteleyebilir.
Ankebut Suresi, 53. ayet: Azap konusunda senden acele (davranmanı) istiyorlar. Eğer adı konulmuş bir ecel (tayin edilmiş bir vakit) olmasaydı, herhalde onlara azap gelmiş olurdu. Fakat kendileri şuurunda olmadan, onlara kuşkusuz apansız geliverecektir.
Fatır Suresi, 45. ayet: Eğer Allah, kazandıkları dolayısıyla insanları (azap ile) yakalayıverecek olsaydı, (yerin) sırtı üzerinde hiçbir canlıyı bırakmazdı, ancak onları, adı konulmuş bir süreye kadar ertelemektedir. Sonunda ecelleri geldiği zaman, artık şüphesiz Allah Kendi kullarını görendir.
Zümer Suresi, 5. ayet: Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp-örtüyor. Güneşe ve aya boyun eğdirdi. Her biri adı konulmuş bir ecele (süreye) kadar akıp gitmektedir. Haberin olsun; üstün ve güçlü olan, bağışlayan O'dur.
Zümer Suresi, 42. ayet: Allah, ölecekleri zaman canlarını alır; ölmeyeni de uykusunda (bir tür ölüme sokar). Böylece, kendisi hakkında ölüm kararı verilmiş olanı(n ruhunu) tutar, öbürüsünü ise adı konulmuş bir ecele kadar salıverir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır.
Mü'min Suresi, 67. ayet: O'dur ki, sizi topraktan, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo) yarattı; sonra sizi bir bebek olarak çıkarmakta, sonra güçlü (erginlik) çağınıza erişmeniz, sonra da yaşlanmanız için size (belli bir ömür vermektedir). Sizden kiminin daha önce hayatına son verilmektedir; adı konulmuş bir ecele erişmeniz ve belki aklınızı kullanmanız için (Allah sizi böyle yaşatır).
Şura Suresi, 14. ayet: Onlar, kendilerine ilim geldikten sonra, yalnızca aralarındaki 'tecavüz ve haksızlık' dolayısıyla ayrılığa düştüler. Eğer Rabbinden, adı konulmuş bir ecele kadar geçmiş (verilmiş) bir söz olmasaydı, muhakkak aralarında hüküm verilmiş (iş bitirilmiş)ti. Şüphesiz onların ardından kitaba mirasçı olanlar ise, herhalde ona karşı kuşku verici bir tereddüt içindedirler.
Ahkaf Suresi, 3. ayet: Biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları ancak hak ve adı konulmuş bir ecel (belli bir süre) olarak yarattık. İnkar edenler ise, uyarıldıkları şeyden yüz çeviren(kimseler)dir.
Münafikun Suresi, 11. ayet: Oysa Allah, kendi eceli gelmiş bulunan hiçbir kimseyi kesinlikle ertelemez. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
Nuh Suresi, 4. ayet: "Ki günahlarınızı bağışlasın ve sizi adı konulmuş bir ecele kadar ertelesin. Elbette Allah'ın eceli geldiği zaman, o ertelenmez. Bir bilmiş olsaydınız."

bakınız ben şimdi ayet yazıcam eyyyy benimle tartışan sevgili kul bilesinki insanlık ecelı gelınce ölücektır. şimdi benım yazdıgım şu ayet ile alalhın yazdıgı ayet arasında ne far? var.
bende senin ölücegini biliyorum ve senin ecelin gelince sen ölüceksin diyorum.
kurandakı tüm ayetleri tek tek analız ettım. ölümle ilgili senin ruhuna üflenen saati günü ve
ayı hatta yılı bile göremedeim koskocaa kuranda allah yarattığı kulların ölüm saatini nasıl? bilmez komık değilmi?

ölüm saati madem çok net! neden yazamamış allah kurana ölüm geldiginde geldiğine inanılan Kuranda ölüm saatinin net biçimde belirlendiği yazmaktadır.
lütfen bir daha benimle tartışırken mantık hatası yapmayın. :) saygılar sevgiler.

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
saygılar sevgiler ölüm saatinin ecelle ne bagı? var anlıyamadım.ecel ile ölüm saati anlam olarak farklıdır. buyrun bakınız. :)
ecel nedir?
1.
Tanrının önceden kararlaştırılmış olduğuna inanılan ölüm zamanı, yaşamın sonu.
2.
yaşamın bir sonu vardır, bundan kaçınılamaz.

sizin bahsettiğiniz ölüm saati ile ilgili bir ayet yoktur. dolayısiylede ecel kavramı uydurma
bir terimdir ben kurandakı ayetlerin tamamının sahte olduğunu düşünüyorum sahte ayetlerde bile ecel ile ilgili bir çok ayet vardır. fakat hiç birinde ölüm saati yazmaz

dostum ha ölüm saati ,ha ölüm salisesi , ha yaşamın sonu. ne farkı var? asıl ben sizi anlayamadım? ayetler açık biçimde her birey içinde ölüm zamanı belli diyor işte. kuran ayetleri sahte ne demek? böyle düşünüyorsanız kuranı hiçbir şekilde referans almayın. ama referans alıyorsunuz! bu nasıl bir mantalite!?

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
dostum ha ölüm saati ,ha ölüm salisesi , ha yaşamın sonu. ne farkı var? asıl ben sizi anlayamadım? ayetler açık biçimde her birey içinde ölüm zamanı belli diyor işte. kuran ayetleri sahte ne demek? böyle düşünüyorsanız kuranı hiçbir şekilde referans almayın. ama referans alıyorsunuz! bu nasıl bir mantalite!?

Kuranda ölüm saatinin net biçimde belirlendiği yazmaktadır.
bunu siz yazarken bilinçli olarakmı? yazdınız yoksa farketmedinizmi? :)
ecelin bir zamanı var ama net! bir zamanı yoktur . ama bilinmez her an gelebilir. ölüm satimizin net bir tanımı olsaydı yer bende herkes gibi mezarımı önceden ayarlardım.
siz kuranda ölüm satinin net! bir biçimde olduğunu yazarsanız burdaki herkes benim
gibi düşücektir. yok sadec ecel saati deseydiniz şu an bu yorumları yapmıyor olucaktım.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Kuranda ölüm saatinin net biçimde belirlendiği yazmaktadır.
bunu siz yazarken bilinçli olarakmı? yazdınız yoksa farketmedinizmi? :)
ecelin bir zamanı var ama net! bir zamanı yoktur . ama bilinmez her an gelebilir. ölüm satimizin net bir tanımı olsaydı yer bende herkes gibi mezarımı önceden ayarlardım.
siz kuranda ölüm satinin net! bir biçimde olduğunu yazarsanız burdaki herkes benim
gibi düşücektir. yok sadec ecel saati deseydiniz şu an bu yorumları yapmıyor olucaktım.

2 - Diyanet İşleri: Ey iman edenler! Kardeşleri sefere veya savaşa çıktığında onlar hakkında, “Onlar bizim yanımızda olsalardı, ölmezlerdi ve öldürülmezlerdi” diyen inkârcılar gibi olmayın. Allah, bunu (bu düşünceyi) onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, yaşatır ve öldürür. Allah, yaptıklarınızı görmektedir.(ali imran 156)

ne anladın bu ayetten dostum?

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
2 - Diyanet İşleri: Ey iman edenler! Kardeşleri sefere veya savaşa çıktığında onlar hakkında, “Onlar bizim yanımızda olsalardı, ölmezlerdi ve öldürülmezlerdi” diyen inkârcılar gibi olmayın. Allah, bunu (bu düşünceyi) onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, yaşatır ve öldürür. Allah, yaptıklarınızı görmektedir.(ali imran 156)

ne anladın bu ayetten dostum?

sizin anladığınız şeyin tam tersini anladım desem :D bu ayette ecelle ilgili bir sat yazmıyor.
sadece allahın emriyle oluşan kaderi anlatıyor.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
yazım hatası yaptığınızı itiraf ederseniz, sanırım sizinle çok iyi anlaşırız. sizi çok fena yakaladım itiraf edinde tanrıda görsün. :D

Bize birşeyler katacaksanız ,birşeyleri idrak etmememizi sağlayacaksanız buyrun. bunun için burdayız zaten.

Kendi algınızda bizleri mağlup etmek yerine ortaya düşünce koyun. levh i mahfuzda herşey net biçimde yazılıdır(kurana göre). peki bunu da kabul etmediniz. öyleyse Kuranda ölüm melegi diye bir meleğin canları aldığı yazılıdır. o melek gelmeden ölebilir misiniz? veya o melek geldiğinde ölümünüzü erteleyebilir misiniz?

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Bize birşeyler katacaksanız ,birşeyleri idrak etmememizi sağlayacaksanız buyrun. bunun için burdayız zaten.

Kendi algınızda bizleri mağlup etmek yerine ortaya düşünce koyun. levh i mahfuzda herşey net biçimde yazılıdır(kurana göre). peki bunu da kabul etmediniz. öyleyse Kuranda ölüm melegi diye bir meleğin canları aldığı yazılıdır. o melek gelmeden ölebilir misiniz? veya o melek geldiğinde ölümünüzü erteleyebilir misiniz?

mağlup oldunuz ben daha tartışmadım bile, :D kurana göre ecel hakkındaki bir açığınızı yakaladım diye hememcecik saldırıya geçmeyin.lütfen. size mağlup olduğunuz kelimeyi göstermeme rağmen hala direniyorsunuz .gösterin bana bekliyorum kuranda ölüm saatinin
net! bir biçimde gösteren ayet varsa sizden özür dilicem herkes şahittir. bu forumda. ama siz mecazi anlamda olduğunu ve yanlış yazdığınızı itiraf ederseniz herşey normale döner.
bu benim algım yaad sizin algınızdan gerçeklik algısıdır. kuranda ölüm saatini net bir biçimde gösteren ayet yoktur. ölüm saati yerine ecel terimi vardır. ve ecel insanın ölücegini ölümdem kaçışın imkansız olduğunu net bir dille anlatmıştır. arasındaki çok ince
detayı karıştırmışsınız hepsi bu bujnda büyütücek birşey yok alınmayın lütfen.
bana kuranı kahin kitabı olarak göstermeniz oldukça trajikomıktır.

kuranda azrailin geliş saatide yazıyormu? :D ölümün saati olmaz ecel her an gelebilir. deseydiniz keşke. tüm bunlara ne gerek?

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
mağlup oldunuz ben daha tartışmadım bile, :D kurana göre ecel hakkındaki bir açığınızı yakaladım diye hememcecik saldırıya geçmeyin.lütfen. size mağlup olduğunuz kelimeyi göstermeme rağmen hala direniyorsunuz .gösterin bana bekliyorum kuranda ölüm saatinin
net! bir biçimde gösteren ayet varsa sizden özür dilicem herkes şahittir. bu forumda. ama siz mecazi anlamda olduğunu ve yanlış yazdığınızı itiraf ederseniz herşey normale döner.
bu benim algım yaad sizin algınızdan gerçeklik algısıdır. kuranda ölüm saatini net bir biçimde gösteren ayet yoktur. ölüm saati yerine ecel terimi vardır. ve ecel insanın ölücegini ölümdem kaçışın imkansız olduğunu net bir dille anlatmıştır. arasındaki çok ince
detayı karıştırmışsınız hepsi bu bujnda büyütücek birşey yok alınmayın lütfen.
bana kuranı kahin kitabı olarak göstermeniz oldukça trajikomıktır.

kuranda azrailin geliş saatide yazıyormu? :D ölümün saati olmaz ecel her an gelebilir. deseydiniz keşke. tüm bunlara ne gerek?

İyi forumlar dostum..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bu başlıkta eklediğim videoda bahsi geçen Beyin Cerrahı Dr. Eben Alexander'ın yaşadığı ölüme yakın deneyim sonrası yazdığı kitabın, başka bir sitede tartışmaya açıldığını görünce aklıma şu videoyu eklemek de geldi.

T

Togepi

Ziyaretçi
Bir Pentagram şarkısı der ki ;
“Korkma ondan bundan
Ne ölümden ne hayattan.
Bu dünyada gördüklerin,
Hepsi bir hepsi Haktan.”

Hadi by.

Son düzenleme:

Farkeder mi

Yeni Üye
22 Ara 2017
73
1
8
Tekrardan selamlar. Goruslerimle birlikte ne zaman güzel fikirlerinizi öğrenmek için sorsam, bir sapma ve tartışma çıkıyor, egolarımızı bir kenara bırakarak bilgi alışverişi yapmak güzel olur diye düsünüyorum. Çünkü ancak böyle birbirimize katkıda bulunuruz, zaten kimsenin fikirleri de değişecek değildir.

Ben aslında konunun astral seyahat kısmında kaldım ve(eğer gerçekse) ölümle bağdastigini düşünüyorum. [MENTION=6517]Lefty[/MENTION] anlatır mısın?

Diğer arkadaşlardan da bilen varsa bizimle güzel fikirlerini paylasir mi?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular