- 29 Eyl 2013
- 258
- 1
- 0
- Konbuyu başlatan
Bence bizim kültürümüzde ikiside ayni kapiya cikar, cünkü ucan halisi varsa lotodan para kazanip zengin olmanin baska bir yolunu bulmus demektir. Neden, eee cünkü ucan halisi var. 
Sizin anlamadiginiz su; Mu bir kitadir ve batmis oldugu farzedilen bir kita. Mayalar ise Amerika'da yasamis bir uygarliktir. Maya dili derseniz anlarim. Bana asya kitasinin dilini soyler misiniz? Asyaca mi? Tahsin Mayatepek dediginiz zat maya dilini ve orta asya dillerini incelemistir. Bunu yapmasinin sebebide Ataturk'un Gunes Dil teorisini desteklemektir. Siz Mu kitasini mayalar ile birlestiriyorsaniz orasi ayri. Ama Mu kitasinda yasayanlarin 3 ayri dili bir ana yazma dili oldugu da soylentiler arasinda bilmenizi isterim. Kuranda gecen bir cok harfi sesi kelimeyi dunyanin butun dillerinde bulmaniz mumkun. Bu seslerin daha farkli bir sekilde seslendirilemeyeceginden kaynaklanmaktadir.
Velhasilkelam sunu demek istiyorum Ataturk Mu kitasini duyup onun uzerinde arastirma yapmadi, omru yetmedi falan sanki hayatini buna adamis gibi abartmaniza gerek yok. Gunes dil teorisi icin kurulan calistay ekibin calismalarini gozlemlemis derseniz kabulumdur. Ama tutup mulari inceledi arastirdi destekledi derseniz orada mubalag yaparsiniz. Türk Dil Kurumu kitaplığı 56-57 numaralı belgeler, Anıt Kabir Kitaplığı 1482-1485 numaralı kayıtlar, demissiniz. Iki uc sahife ile oyle koca uygarlik, oyle koca bir kita arastirmasi yapilmaz. Butun bunlar gunes dil teorisini desteklemek icin yapilan arastirmalardi. Hepsi bu.
Bu arada Gunes Dil Teorisi hakkinda bilgi vermek isterim;
Bu teori Turkce'nin dunyanin ilk dillerinden oldugunu savunan bir teoridir. 1930!lu yillarda sunulan bu teori dilbilimciler tarafindan kabul edilmedi ve derslerden kaldirildi.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ankara'ya gitmenize gerek yok belgeler burdadir.
Atatürk Mu Kıtası hakkında kapsamlı bir araştırma yapmıştı fakat tamamlamaya ömrü yetmedi, peki bu araştırma nerede şimdi? Kütüphane raflarında tozlanmaya devam ediyor.
Yunan Alfabesi'nin diziliminin Mu Dilinde, kıtanın batışını anlatan bir anlatıma sahip olması ne demek oluyor olabilir?
Ayrıca Kuran'da geçen Lam-Mim-Ta-Sin-Ya-Sin gibi anlamı bilinmeyen harflerin Mu Dili'nde geçiyor olması nasıl açıklanabilir? Masal olabilir mi sizce?
Ataturk'un yaptirdigi arastirma Gunes Dil Teorisi icindi, Tahsin Mayatepek bu sebeple oraya gitti ve James Churchward'in eserleri ile orada tanisti, Mu kitasinin varligini, Mayalar'in buradan geldigini soyleyerek devam etti. Akabinde Turkce'ye uyumlulugunu gostermeye calisti. Yani Ataturk Mu kitasi hakkinda kapsamli bir arastirma yapmadi.
Sana göre saçmalık olabilir bana göre ise gerçek şimdi bunun için kavga mı edeceğiz? Kuran'da Nuh Peygamber'in 950 yıl yaşadığı geçiyor değil mi? Yok olan kavimlerden de bahsediyor bu durumda benim Mu Kıtası'nın varlığını kabul etmeme çok da şaşırmaman gerekiyor. Niye? Çünkü Kuran'ı kabul ettiğimi çok iyi biliyorsun. Ayrıca anlamı bilinmeyen ve ayetlerin başına gelen harflerin tam aynı şekli ile mu dilinde var olması sana göre zorlama olabilir bana göre ise çok dikkate değer...Mu dili degil Maya diline gore boyle bir saptama vardir, size gore dogrudur, ama bana gore sacmaliktan ote birsey degildir.
Maya dilinde geciyor olmasi normaldir, dedigim gibi seslerin farkli bir sekilde ifadesi olmamasindan kaynaklaniyor bu durum. Yani mim kelimesi yunan alfabesinde mu'ya denk getiriliyor mu mu kitasi oluyor, ee mim kiril alfabesine gorede M harfi simdi kirile gore benzerlik kurarsak Mim M ye denk geliyor ne anlam katmaliyiz buna buda mi kiril alfabesini kullananlara gore MU kitasini isaret ediyor?
Atatürk Mu Kıtası hakkında kapsamlı bir araştırma yapmıştı fakat tamamlamaya ömrü yetmedi, peki bu araştırma nerede şimdi? Kütüphane raflarında tozlanmaya devam ediyor.
Kur'an'da kimsenin anlam veremediği, Hz. Muhammed'in bile bilip açıklamasına izin verilmediği harfler Mu dili ile aynı ve anlamları içeriyor ve bir kıtanın batışını işaret ediyor bunu da es geçiyoruz, peki...
Allah apaçık bir Kur'an indirdik diyor,sen peygamberin bile açıklamasına izin verilmeyen diyorsun...devlet sırrı mı tanrı sırrı mı nedir...Allah aşkına başka kaynakları isimleri kullan da Kur'an ı peygamberi bari bu asılsız iddiana alet etme lütfen.
sende peygambere iftira atmayı bırak bende seninle uğraşmayım,efsanelerinle mutlu ol,dini Kur'anı katıp karıştırma işin içine..Asılsız iddia derken? Kuran açıp okumak zahmetine katlanan herkes bu harflerin varlığını kendi gözü ile görebilirken sen Kuran'da bu harflerin olmadığını mı iddia ediyorsun?
Neyse sakal ben artık yorum yapmama kararı aldım zaten çünkü araştırma zahmetine katlanmadan sağdan soldan duyduklarınız ile yorum yapıyorsunuz. A Hoca bunu demiş B Hoca şöyle anlatmış v.s. önemli değil kendin okuyup anladıklarından sorumlusun ve benim Allah huzurunda vicdanım rahat sen bu tavsiyeleri kendine yap lütfen.