Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
çocuguna farklı isim bulma uğraşında olan anne babalara atfen "can" hecesi basitliginde "anket"sıradanlıgında bi nik. anketcan.(üye olurken a ya fazladan tkladım anketcana oldu)
Altay - Tanrı Dağı dağları, Güney Sibirya ve Hazar'ın kuzeydoğusuna kadar uzanan bölgede gelişen Hint-iran temelli kültür çevresi. M.Ö. 1700 ile M.Ö. 1200 arasına tarihlenir. Afanasyevo Kültürü'ne benzeyen ve daha ileri bir seviyeye ulaşan kültürde bakır araçların yanı sıra tunç, gümüş ve altından araçlara da rastlanmıştır. Eşyalarını hayvan figürleri ile süsleyen bu kültür atı evcilleştirmiştir.
aslında nickimi alırken; yabancılaştırılmışmıyızıdır die alacaktım ancak sanırım harf sınırlandırması var ve bu nedenle yabancılaştırılmış olarak kaldı
yabancılaşma; geçekten yaşadığımız toplum ve normlar içinde "kendi" olarak mı hareket edioruz yoksa manüple edilip kendimize de yabancılaşıyor muyuz; yabancılaştırılmış mıyızdır ?????
evet olmak istediğimiz belkide veya olduğumuz. kendimize taktığımız isim .bize doğarken bizim kendimize koyma şansımız olmayan. kendi kendimize verdiğimiz isim ve anlamı.
ben sevmiyorum bu yabancılaşmış insanı kendine bile farklı bakış açısı sergiletip kendini farklı sanmaktan. kimi nik diyor okunuş olarak; kimi yazılışında nick yabancılaşma burda başlıyor. konuştuğumuz lisanın bile anlamında olmayan faklı olan yazarken okurken bile anlam kargaşası diyorum. hiç anlıyamadığım ve sevmdiğim bu türkçe dışındaki nik (bilerek böyle diyorum) bile garip bir şey yabancı kelmieden kendine bir anlam çıkarmak bile kendi kendi olamayan insanın bir başkası olma eğilimi.neden konuştuğumuz dil dışında bir isimle kendimiz lanse ederiz. olmak veya olamamak.çelişkinin kaynağında bile ters düşen bir yapısı ile bir insan nasıl kendi olduğunu ve olmak istediği bir lisanla ifade eder. kendine yabancılaşmış nikleri ,kendi olduğunu zanneden insanlar topluluğu diyorum..