Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Neye inanıyorsunuz? /varoluşa dair inancınız nedir?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
halen bilinmezciyim..ancak ne cosmosun ne varlık denen şeyin nede yaratıcı/tanrı gibi herhangi bir aşkınlığın bizleri ve duygularımızı önemsediğine dair inancım zayıflıyor..bu da beni nihilizme yakınlaştırıyor..biraz açarsam; geçicilik ve sonluluk herşeyi kökten anlamsız yapamaz diye düşünüyorum..bu düşüncemde nihilizmi, pozitif nihilizme eviriyor diyebilirim..

son durum böle, vatana millete hayırlı olsun :p

Bu duruma niye hiç şaşırmadım acaba? :rolleyes:

Doğruları yazınca "allame-i cihan" mısın diye soruyorsun, bak yazdıklarımda haklı çıktım yine.:)

Farklı görüşlere tahammül etmeyi öğrenmelisin, yahu siteye üye olduğundan beri beş yüz defa fikir değiştirdin. Önce Teist oldun Ateistlere saldırdın, ardından Agnostik oldun arada kaldın, sonra Deist olmaya karar verdin, en son da Ateist oldun ve Teistlere saldırıyorsun. Mesajların ortada, başka söze gerek yok.

Geleceğin son noktayı şimdiden söyleyeyim de bu aşamada fazla zaman kaybetme.:) Senin varacağın son nokta 'satanizm', şimdiden geç istersen.:)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Doğruları yazınca "allame-i cihan" mısın diye soruyorsun, bak yazdıklarımda haklı çıktım yine.:)

kimseye veya birşeylere saldırdığım falan yok. sen kötü niyetlisin. sana söylediklerimi içerlemişsin .haklı çıkmanın gururunu yaşamak istiyorsan; agnostik-deist ve ateistin pratik yaşamdaki farkını anlatırsın. düşüncede ise bu üçü daima birbirine karışır. karşındaki kişinin bir müslüman ,yahudi yada budist olduğunu kolayca anlayabilirsin ama bu üçünden hangisi olduğunu anlamakta zorlanırsın. seninde şu an yaşadığın şey bu ve gayet olağan.

başka bir deyişle; Allah inanmak başkadır Tanrıya inanmak başkadır.Allaha inanmamak başkadır Tanrıya inanmamak başkadır. biri özel ve belirgin diğeri genel ve belirsizdir.

Agnostikler bilinç altında belirsiz tanrıya inanmaya yatkındır. deistlerin tanrısı zaten belirsizdir. ateislerde Allah veya Yehova gibi belirgin tanrıları net biçimde reddederken deism tanrılarını reddetmekte zorlanırlar hatta uğraşmazlar bile çünkü onların asıl reddettiği belirgin ve özel tanrılardır. yani dinlerin tanrıları.

evet ben böyle düşünüyorum ve sana tekrar soruyorum; agnostik-deist ve ateistin pratik yaşamdaki farkını anlatır mısın? veya düşüncedeki farkını? anlat ki ben önce ne olmuşun sonra neye saldırmışım anlayalım!

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
kimseye veya birşeylere saldırdığım falan yok. sen kötü niyetlisin. sana söylediklerimi içerlemişsin .haklı çıkmanın gururunu yaşamak istiyorsan; agnostik-deist ve ateistin pratik yaşamdaki farkını anlatırsın. düşüncede ise bu üçü daima birbirine karışır. karşındaki kişinin bir müslüman ,yahudi yada budist olduğunu kolayca anlayabilirsin ama bu üçünden hangisi olduğunu anlamakta zorlanırsın. seninde şu an yaşadığın şey bu ve gayet olağan.

başka bir deyişle; Allah inanmak başkadır Tanrıya inanmak başkadır.Allaha inanmamak başkadır Tanrıya inanmamak başkadır. biri özel ve belirgin diğeri genel ve belirsizdir.

Agnostikler bilinç altında belirsiz tanrıya inanmaya yatkındır. deistlerin tanrısı zaten belirsizdir. ateislerde Allah veya Yehova gibi belirgin tanrıları net biçimde reddederken deism tanrılarını reddetmekte zorlanırlar hatta uğraşmazlar bile çünkü onların asıl reddettiği belirgin ve özel tanrılardır. yani dinlerin tanrıları.

evet ben böyle düşünüyorum ve sana tekrar soruyorum; agnostik-deist ve ateistin pratik yaşamdaki farkını anlatır mısın? veya düşüncedeki farkını? anlat ki ben önce ne olmuşun sonra neye saldırmışım anlayalım!

Eski mesajları tek tek bulacak zamanım yok. Bu siteye üye olduğun günden beri sahte hesaplarla evrensel-insan'a saldırdığını bilmeyen yoktur. O dönemler, inançlı birisi olarak ateist birisini hedef alıyordun sonra fikirlerin sürekli değişmeye başladı. Millete saldırmak için defalarca sahte hesaplarla çoklu üyelik dedektörüne yakalandın ve dedektör hatalı çalışıyor diye feryat ettin.:)

İnançsızlarla bir sorunum olmadığını yüzlerce defa yazmama rağmen beni de hep bir inançlı-inançsız kavgasına çekmeye çalıştın, başaramayınca da (daha doğrusu seni dikkate almayınca) bana da saldırmaya başladın. İçerlediğim bir durum yok çünkü yazdıkların hiçbir zaman umrumda olmadı.

Boşver teoriyi ya da pratiği de sen şu bulunduğun noktaya bak. Ben sana gelmek üzere olduğun son aşamayı da söyledim ki kendine daha fazla eziyet etme, kısa yoldan kurtul diye... Sen bunu ister kötülük kabul et ister iyilik çünkü kaçacak yerin kalmamış gibi görünüyor ve adım adım satanizme doğru ilerliyorsun, ben de uyarmış oldum sadece...

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Eski mesajları tek tek bulacak zamanım yok. Bu siteye üye olduğun günden beri sahte hesaplarla evrensel-insan'a saldırdığını bilmeyen yoktur. O dönemler, inançlı birisi olarak ateist birisini hedef alıyordun sonra fikirlerin sürekli değişmeye başladı. Millete saldırmak için defalarca sahte hesaplarla çoklu üyelik dedektörüne yakalandın ve dedektör hatalı çalışıyor diye feryat ettin.:)

İnançsızlarla bir sorunum olmadığını yüzlerce defa yazmama rağmen beni de hep bir inançlı-inançsız kavgasına çekmeye çalıştın, başaramayınca da (daha doğrusu seni dikkate almayınca) bana da saldırmaya başladın. İçerlediğim bir durum yok çünkü yazdıkların hiçbir zaman umrumda olmadı.

Boşver teoriyi ya da pratiği de sen şu bulunduğun noktaya bak. Ben sana gelmek üzere olduğun son aşamayı da söyledim ki kendine daha fazla eziyet etme, kısa yoldan kurtul diye... Sen bunu ister kötülük kabul et ister iyilik çünkü kaçacak yerin kalmamış gibi görünüyor ve adım adım satanizme doğru ilerliyorsun, ben de uyarmış oldum sadece...

Evrensele ateist olduğu için değil bağnaz olduğu için, sorulara cevap vermek yerine bilerek sürekli kıvırdığı için ve karşısındakilerin fikrini; ''bunlar senin aklını inandırdığın doğrulardır'' (sözde kendi düşünceleri bilimselmiş) diyerek aşağıladığı için saldırdım.( yaptıklarımıda başlık açıp herkese duyurdum.)

sende sorulara cevap veremiyorsun. ister inan ister inanma gerçek bu diyorsun. artı sen kendine araştırmacı diyen şarlatanlardan başka birşey okumamış cahilin önde gidenisin. soruma tabiki cevap veremezsin çünkü cevap verebilecek derecede düşüncelerine güvenin yok.

ben burada şahsi duygu ve düşüncelerimi paylaşmak için varım. böyle olmasa zaten bu kadar süre burada kalamazdım. kimseye gerçekleri ve doğruları öğretecek seviyem yok. evrensel gibi senin gibi ahkam kesip saçmalayanlara mudahelem ağırlıkla duygusaldır. o kadar saçmalıyorsunuz ki insan dayanamıyor yani...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Evrensele ateist olduğu için değil bağnaz olduğu için, sorulara cevap vermek yerine bilerek sürekli kıvırdığı için ve karşısındakilerin fikrini; ''bunlar senin aklını inandırdığın doğrulardır'' (sözde kendi düşünceleri bilimselmiş) diyerek aşağıladığı için saldırdım.( yaptıklarımıda başlık açıp herkese duyurdum.)

sende sorulara cevap veremiyorsun. ister inan ister inanma gerçek bu diyorsun. artı sen kendine araştırmacı diyen şarlatanlardan başka birşey okumamış cahilin önde gidenisin. soruma tabiki cevap veremezsin çünkü cevap verebilecek derecede düşüncelerine güvenin yok.

ben burada şahsi duygu ve düşüncelerimi paylaşmak için varım. böyle olmasa zaten bu kadar süre burada kalamazdım. kimseye gerçekleri ve doğruları öğretecek seviyem yok. evrensel gibi senin gibi ahkam kesip saçmalayanlara mudahelem ağırlıkla duygusaldır. o kadar saçmalıyorsunuz ki insan dayanamıyor yani...

Evrensel'e bağnaz olduğu için karşı çıkıyor olsaydın tek hesapla mertçe yapar, sahte hesaplarla gizlice saldırmazdın. Multi Üyelik Dedektörü sistemine defalarca takılan tek üye sensin, madem savunduklarının arkasındaydın da niye gizlice iş çevirdin? Ayrıca evrensel'e destek çıkan bir hesapla da dedektöre takıldığında bir hafta utancından siteye gelemedin. Evrensel ile konuştuğumuzda "Bu bana hayran fakat açıklayamıyor." demişti.

Sen sadece ortalığı karıştırmak için sahte hesap kullandın yoksa bir şey savunduğun falan yoktu, kaldı ki kafa karışıklığından dolayı geceden sabaha ya da yılda bir fikir değiştiren birisi neyi savunabilir, savunsa bile kim dikkate alır?

Cahil olduğunun farkında olmayan kadar cahil birisi yoktur bana göre ve senin komplekslerin olduğu için evrensel ya da ben gibi insanlara katlanamazsın çünkü seni ikimiz de asla muhatap almadık, şu anki yazışmaya şükret ve son mesajım olduğunu da bil!
Seni dikkate almıyoruz dedikçe sataştın bize ve umarım bir daha yapmazsın.

Pamphilos

Yeni Üye
31 Ağu 2018
31
0
6
Neye inandığımı ve inanmam gerektiğini bilmiyorum ve ömrümün sonuna kadar da bu arafta kalacağımı düşünüyorum. Ben asıl bir şeye inanabilenlere hayranım. Benim için Tanrı'nın olması zor kabul edilebilir şey, olmaması da bir o kadar saçma gelir düşününce.

Herkesin özgür düşünüp yaşaması gereken bir konu.​

ÜstünKişi

Yeni Üye
21 Ocak 2018
744
114
43
Agnostik ateist. İlk varoluşa dair kesin bilgim olmadığı için bilinçli bir yaratıcının varlığına ihtimal veriyorum ancak bu yaratıcının şu anda var olduğundan emin değilim. Kesin doğru olarak kabul ettiğim bilgiler kanıtlanmış bilgilerdir.

Ay

Yeni Üye
8 Nis 2018
382
1
18
Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.

Müslümanim Elhamdulillah.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular