Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Net ve nick ilişkisi

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
demek ki, yüzer-gezer olmak ile farkında olup da sığınmak arasında niceliksel bir fark görülmektedir. sonuçta niteliksel olarak -edimsel- fark ortaya çıkmayacaktır. ilkinin durumu ikincisinden daha iyi sayılmalıdır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
demek ki, yüzer-gezer olmak ile farkında olup da sığınmak arasında niceliksel bir fark görülmektedir. sonuçta niteliksel olarak -edimsel- fark ortaya çıkmayacaktır. ilkinin durumu ikincisinden daha iyi sayılmalıdır.

Farkin da ne olarak gorunecegi bir algidir. Sonucta niteligi ortaya koyan niceliktir. Ancak gozlem veren de nicelik olacaktir.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
nicel birikim olmadan nitel dönüşümler gerçekleşmiyor.

Bu butunluk icermeyen cogulcu bir bakis acisidir. Bunun tam tersi de mumkundur, yani; nitel donusumun yansimasinin nicel donusume yol acmasi. Yani kurgunun kurumlasmasi ve somutlasmasi.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
bu son yaklaşımınıza göre nick konusundaki kurgusal değerlendirmeler birikim olmadan da gerçekleşebiliyor demektir. pek de öyle görünmüyor...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
bu son yaklaşımınıza göre nick konusundaki kurgusal değerlendirmeler birikim olmadan da gerçekleşebiliyor demektir. pek de öyle görünmüyor...

Koyulastirdigim, kismi bir gozlem olarak aciklar misin?

Bir kisi herhangibir lakabi, sadece begendigi icin de alabilir. Yani, alinan lakabin, illa alan kisice, belirli bir icerigi olmasi da sart degildir.

Hele bir de durmadan lakap degistiren ve eski lakabiyla giremedigi siteye girmek icin, layettain bir lakap alanlari dusunursek, "birikim olmadan da gerceklesebiliyor", demektir.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
sözde su kaynatmak ile yüz derece kaynatmak arasında fakr vardır. farkındalık dediğiniz şey/fenomen nasıl açıklanacak dersiniz?

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
sözde su kaynatmak ile yüz derece kaynatmak arasında fakr vardır. farkındalık dediğiniz şey/fenomen nasıl açıklanacak dersiniz?

Evet insanoglunun ortaya attigi her turlu dil kullaniminin, bir maddi bir de mecazi anlami olabilir, deyim de olabilir. Farkindalik fenomen de degil, numendedir. Cunku goruntuyu farkli kilan beynin fonksiyonu, yani numenal yetisidir. Oyuzden beyin bir fenomeni nasil algilarsa oyle numenal yetisi ile aciklar.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Evet insanoglunun ortaya attigi her turlu dil kullaniminin, bir maddi bir de mecazi anlami olabilir, deyim de olabilir. Farkindalik fenomen de degil, numendedir. Cunku goruntuyu farkli kilan beynin fonksiyonu, yani numenal yetisidir. Oyuzden beyin bir fenomeni nasil algilarsa oyle numenal yetisi ile aciklar.

Iste o yuzden bilim bilimsel olarak fenoimeni aciklamaz, onun gozlemini aciklar. Fenomenin varliksal ne oldugu tartismasini hem ontoloji hem de teoloji bazinda metafizik ve onun varlik ideolojileri yapar.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
farkındalık denilen şey gözlemlenemiyorsa, bilimsellikten söz edilemez. bu durum kendi ile çelişmekten başka bir anlam taşımamaktadır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
farkındalık denilen şey gözlemlenemiyorsa, bilimsellikten söz edilemez. bu durum kendi ile çelişmekten başka bir anlam taşımamaktadır.

Daha once acikladim. Bu bilimin adi, cognitive science, yani bilissel bilimdir ve beynin numenal yetisini hem dalgalarla ve hareketle, hem de insanoglu yasam ve iliskisini gozlemleyerek ve cesitli testlere tabi tutarak sonuclarini gozlemler.

Yani fenomeni gozlemler, numenal yetinin ise her turlu sonucunu gozlemler.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
şimdilik yorumsuz geçeceğim. çünkü başka temel bir sorun ile karşılaştım. yazıp yazmama konusunda bir karar aşamasında olduğumdan söz hakkınızı kısıtlamakten çekiniyorum.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
şimdilik yorumsuz geçeceğim. çünkü başka temel bir sorun ile karşılaştım. yazıp yazmama konusunda bir karar aşamasında olduğumdan söz hakkınızı kısıtlamakten çekiniyorum.

Rica ederim. Sitede su an bir konu uzerine usturuplu ve dusunce paylasimli yazisabildigim kisilerin basinda geliyorsun. O yuzden "baska bir temel sorun" u nu da sakincasi yoksa aciklayabilirsiniz, "soz hakkimi da kisitlamak" durumunda olmazsiniz.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
net ve nick sorunsalı öyle bir hal almıştır ki gerçek ismini kullananın da kullandığı isim nick olarak algılanmaktadır. öyle olmadığını kanıtlamanın da bir anlamı kalmamış, su bulanıklaşmıştır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
net ve nick sorunsalı öyle bir hal almıştır ki gerçek ismini kullananın da kullandığı isim nick olarak algılanmaktadır. öyle olmadığını kanıtlamanın da bir anlamı kalmamış, su bulanıklaşmıştır.

Peki bunun nedeni nedir ve burdan ne sonucx cikmaktadir, ya da bu bir sorun ise cozumu nedir?

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
1. öz-güven yokluğu
2. baskılara göğüs gerememek
3. söz ve edimlerini yüklenememek
4. yüklenemeyeceği söz ve edimlerde bulunmak
5. gizlenmek
.../
çözüm tektir; nick kullanımını isteği ile sonlandırması

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
1. öz-güven yokluğu
2. baskılara göğüs gerememek
3. söz ve edimlerini yüklenememek
4. yüklenemeyeceği söz ve edimlerde bulunmak
5. gizlenmek
.../
çözüm tektir; nick kullanımını isteği ile sonlandırması

Soyadınız olmadan siz herhangi bir nejdet olduğunuz için , bu yazdıklarınız sizin için de geçerlidir..Nihayetinde nick de ,salt ad kullanmak da farklı değildir..İkisinde de kimliğiniz belirsizdir..

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
anlıyorum ve eleştirinizde haklı olmadığınızı düşünüyorum soy-adımı daha önce sitede başka alanlarda kullanmıştım. bazı makalelerim altında "nejdet evren" diye yazar. aynı ad altında "insanokur.org" adresinde yazarlar listesinde de burada aktardığım yazılardan örneklere ulaşabilirsiniz. şunu açık söylemek gerekirse tüm net ortamında adım ile katıldım ve bunu uygun gördüm.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
anlıyorum ve eleştirinizde haklı olmadığınızı düşünüyorum soy-adımı daha önce sitede başka alanlarda kullanmıştım. bazı makalelerim altında "nejdet evren" diye yazar. aynı ad altında "insanokur.org" adresinde yazarlar listesinde de burada aktardığım yazılardan örneklere ulaşabilirsiniz. şunu açık söylemek gerekirse tüm net ortamında adım ile katıldım ve bunu uygun gördüm.

Ben de eleştrimde haklı olduğumu düşünüyorum. Çünkü sizin ile ilgili bir araştımanın sonucunda soyadınıza ulaşılabiliyor ve siz bunu bazı yer ve hallerde deklare ediyorsunuz.Yani bir kesiklik söz konusu.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
peki/siz de bu yönü ile haklısınız. unutmamak ve karıştırmamak için hep aynı nick ile bağlandığımdan olsa gerek. ancak açıklamış bulunuyorum. bu nedenle değiştirmeme gerek kalmadığı kanısındayım.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular