- 19 Ağu 2008
- 3,589
- 179
- 63
- 61
- Konbuyu başlatan
düşünce görüntünün tam kendisidir. değilse, ikirciklidir-yansımadır; gerçek değildir.
düşünce görüntünün tam kendisidir. değilse, ikirciklidir-yansımadır; gerçek değildir.
telrunya,
diyelim ki söylediğin gibi. -genelleme yapıyorum, özel değildir- kişi, nick ini isminin altına işleyebilir. katılımcılar da isterse nick ile isterse ismi ile hitap ederler. sonuçta nick denilen adlandırma bir açıdan söylediğin gibi kişisel bir tercih olmakla beraber bunun algılanması da bir o kadar önemlidir. ayrıca, doğrudan bir korelasyon/uyum/birliktelik söz konusu olsa idi kişi ile nickinin özdeşmesi gerekirdi. söz ve edimler nbick ile uyumlu olurdu. ilginç değil mi?
nick kullanıldığında -her durum için söylemek gerekirse- bu durum farkında olunmadan mı kullanılmış olacaktır? söylediğin fark ancak şu şekilde absorbe edilebilir; kişi kimliğini ve yerini açıklar ve sonra der ki ben bu nick i kendime uygun buldum. o zaman, diğerleri susarlar...
bu sınırlı bir alandır ve inisiyatiflere bırkılmış olandır. doğrusu bu forumu açarken bir sonuca ulaşılacağını/ulaşabileceğimi düşünmüyordum. yine de iyi yanıtlar aldığımı düşünüyorum; içtenlikli...
bir sonuç görüyorum. hem de çok önemli bir sonuç görüyorum. net ve gerçek ortamda ayrı kişilikler olunmaması gerektiği konusunda bir ortaklaşma olduğunu sevinerek görüyorum. ancak, bir çekingenlik hala sürüyor. bu gün - zaman olarak dün- bu yönde bir adım gördüm, henüz yaygın olmasa da , -dilerim yanılmıyorumdur- sezinledim...doğrusu bu açılım oldukça farklıydı, önemliydi; şimdilik izliyorum.
aradaki fark bize nick-net, gerçek yaşam arasındaki farkı vercektir.
insan bu farklı kimlikleri neden kullanma gereksinimi duyar? bu soruya yanıt bulmak gerektiği kanısındayım.
nedenler aslında bildik nedenlerdir. öznel olanlar ise kişiyi ilgilendirir. bu nedenler aşılamaz nedenler midir ki aşılması istenmemektedir. yoksa bu nedenler birer liman görevi gördükleri için mi aşılması bir kenara bu durum istenen bir neticeye dönüşmektedir?