bir takım davranışların yada adüşüncelerin yanlış oldugunu bildigimiz takdirde hala yanlışa inanmaya devam ediyorsak bunu nasıl düzeltebiliriz ? yardımcı olurmusunuz. kendimi degistirmek icin ne yapmam lazım ya da neyi yapmamam gerekir sizce?
bu kendinden vazgecmek olmaz mı?Kendinizle barışık olmalısınız. Benim de birçok şeyim yanlış ve düzeltemiyorum.
"ben böyleyim" deyip kendini kabullenmek de bir yol. Daha kolay olanı..
İnsanın kendinden vazgeçebilme şansı yokbu kendinden vazgecmek olmaz mı?
bu kendinden vazgecmek olmaz mı?
katılıyorum. Sürekli bir nokta var ve yaklaştıkça o nokta bir çok noktadan oluşuyor. şimdiki zamanımız bile biri olmamız için bir sürü akışı temsil ediyor. her saniye biri olmayı bırakıp başka bir şeye dönüşüyoruz. bu da zamanın çok değerli olduğunu gösteriyor ama görün ki ne kadar değerlendirebiliyoruz. yaşamak/direnmek mi zor yoksa düşünmek mi çözemiyorum. bazen yazmak çok daha kolay geliyor. belirli bir kitap okuma barajından sonra bir jargon beliriliyoruz ve kafamızda ampuller yanıyor. ama kendi adıma şunu söyleyebilirim ki hayatım gerçekten olmak istediğim kişiye akmıyor gibi görünüyor.Kendinden vazgeçmek... Biz kimizki? Şimdikimi, geçmiştekimi, gelecektekimi hangi beniz?; Biz olmak istediğimiz kişiyiz, bence...
rasyonelleştimenin çok büyük bir etkisi olduğuna ianıyorum. çünkü insan yapısı bakımından materyalist bence, bir şeyleri tezahür ederek anlıyoruz. düşüncelerin gerçekten ne olduğunu görmek için, kendi aklımızı okumamız ve tek tek düşünerek, kendisini analize tabi tutmamız gerekiyor. bu da insan iradesinde bir temizleme gibi. beynimizin rasyonaliteye, kelimelere çok ihtiyacı var. kelimeler, aklımızın materyalist elemanları olabilir mi?Öncelikle zihnini daima açık tut hiçbir düşünceye kapama. hiçbir şekilde kabul etmeyeceğin düşünceler olacaktır. işte bence kritik yerlerden biriside bu! bu düşünceleri kestirip atmadan önce; bu düşünceleri neden hiçbir şekilde kabul etmediğini maddeler halinde kendine açıkla!
evet açıkla! başka bir deyişle rasyonalize et! (veya sebepleri yapılandır)
vurgulamak için tekrar ediyorum; bu düşünceleri kabul et demiyorum! kendine açıkla diyorum!
işte bunu yaparken bir şeyler değişecek dostum...
Kendinizle barışık olmalısınız. Benim de birçok şeyim yanlış ve düzeltemiyorum.
"ben böyleyim" deyip kendini kabullenmek de bir yol. Daha kolay olanı..
katılıyorum. Sürekli bir nokta var ve yaklaştıkça o nokta bir çok noktadan oluşuyor. şimdiki zamanımız bile biri olmamız için bir sürü akışı temsil ediyor. her saniye biri olmayı bırakıp başka bir şeye dönüşüyoruz. bu da zamanın çok değerli olduğunu gösteriyor ama görün ki ne kadar değerlendirebiliyoruz. yaşamak/direnmek mi zor yoksa düşünmek mi çözemiyorum. bazen yazmak çok daha kolay geliyor. belirli bir kitap okuma barajından sonra bir jargon beliriliyoruz ve kafamızda ampuller yanıyor. ama kendi adıma şunu söyleyebilirim ki hayatım gerçekten olmak istediğim kişiye akmıyor gibi görünüyor.![]()