Kasyopya üzerine sohbet

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde ls2 tarafından oluşturulan Kasyopya üzerine sohbet başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 25,309 kez görüntülenmiş, 288 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Kasyopya üzerine sohbet
Konbuyu başlatan ls2
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Ictenlik;

Ilki bu bahsettigin kaskopya (imzamda linki var dedigin fakat belli ki zamanla imza degisti) sey tam olarak nedir? Kisa ve oz anlatma olanagin var mi?

Tesekkurler

Kasyopyanın ne olduğunu açıklamak bile bir karmaşa. Daha önce denedim bana göre ne olduğuyla ilgili açıklamalarımla boğuşuldu ve bence çok nahoş iletişimlerdi ve tekrar etmek, (tekrar edilmesini) istemiyorum. Yani kime göre neyse o ve herkese göre -geçerli uygun bir tanımı ne yazık ki yok. Yani tanımlayanın sorunu.

En başta bir inanç sistemi gibi görülüp kişisel inancım addedilip ilgisiz ya da tuhaf eleştiri ve yorumlara maruz kalıyorum. Tersini diretip vs bir çıkmaz iletişim boğuşması oluyor. Kasyopya konusunda onu özel okuyan birebir ilgilenen haricinde tartışma konusunda açıkçası çok ama çok bezginim. Kasyopya bana göre gelecekle iletişimdir. Kime göre de neyse odur . Benim ki beni kimin ki de kimi bağlar ama bir kişinin daha bana çıkıp o da senin inancın bu tip inançlar gibi bir şey yazmasına artık geçit vermemek için bu konuda susturulmak zorunda bırakıldığım şey. Kim kimse kimdir ben benim. Benim fikrim bu. Bundan öte bir kısalaştırma özleştirme imkanı bulamadım.

Kasyopya bana, benim gibilere göre, Rıfat Ilgaz'ın: "yırt otuzunda aldığın diplomayı alfabeli çocuk ol" dediğidir ama kime göre de neyse odur.

Kasyopya buraya cümle yerine canlı ateş koymak istediğim gibi bir şey, anlatmak isteyip anlatamadığım benim için yaşamın bugünün anlamına bağ, içimde ukde bir yarımlık , yani kafamın içindekini döksem diğerlerin çok çoğu için yine de aynı ya da benzer ya da hiçbir anlamı olmayan bir içerik.. Dahası bana göre yanlış isimlendirmeden benim duygu düşünce inanç dünyamı ya da kendimi/kişiliğimi yanlış etkiketlemesine bağ ve neden ya da olan geçit veren bu nedenle onu açmam ve üzerine konuşturulmam zor olan şey. Bana göre onunla ilgili konuşmak neredeyse yasaklı ya da engelli gibi. Bu 1984 e benziyor.

Kasyopya bana göre ney olduğunu anlatmayı çokça denediğim ve en azından bendeki anlamını nakletmek için çabaladığım ama bu anlamda hem başarısız olduğum hem de insanların bilgi telaşı anlamında onları uzak bulamama artık neden olan şey. Kasyopya benim inanç uydurma vb olarak tanımlamadığım ve bu yüzden onu öyle tanımlayanla boğuşup durmaktan artık yorulduğum ve gerçekten tesadüfi metodolojik bir gelecek iletişimi ve yada özgün bir gelecekle iletişim çabası ve sınırlı da olsa başarısı olarak gördüğüm tanıdığım tanımladığım şeydir ama dönüp gelebilecek eleştiri, yorum vb lerini az çok bildiğim ve kestirdiğim için inanç ya da 'diğer' addedileceğeni de çok iyi biliyor olduğum için bunları yazarken daha bana gelecek olası yorum ve içeriklerle boğuşma uğraşma konusunda yaşattığı kafa karışıklığıyla birlikte aynı an da şimdiden tüylerimi diken diken eden şey.

Bana göre bana göre demektir ve bana göre bana göredir ve göre göredir ve ben benim ve bu ben olmayan değilim anlamına gelir. Bana göre ne olduğuna karışanın kendi sorunu. Kendine göre ne olduğuyla ilgili boğuşması olanın kendi sorunu. Brnim bana göre ne olduğuyla ilgili boğuşmam yok. Bunu benim inancım addedenin kendi algısı ve ben bana göre öyle olmadığını açıkladığıma göre ya benim algımı kendinde çarpıtması tanıamması ya da fikir ayrılığımız vb anlamına gelirdi.
Kasyopya bir gün ne olduğunu boğuşmadan, insanca dürüstçe ve birileri bilgi/bilim vs, öbürleri din, öbürleri bilmem ne, öbürleri bilmem ne kanıtı diye uzatmadan, aslında ifadeler de çarpıtılmaya uğratılmadan belki de daha açığı otoriter destekli saldırı ve trollük refleskine maruz kalmadan konuşmak istediğimdi ya da ne zaman konuşsam ona benzer bir şeye vs ye maruz kaldığımı düşünmeme neden olandı.

Bilmiyorum ya da biliyorsam benim bildiğim diğerine uymuyor

Benim kasyopyayla ilgili algıma karışılmaması müdahale edilmemesi ,benim onunla barışık olduğumun bilinmesi, tersi herşeyi duyduğumun bilinmesi ve ne nasıl tanımladığım üzerinde durulmaması, tersi tanımlayanın tersi tanımlamasını kendiyle sınırlı tutmasını, (kendi sorunu olduğunu ve soruya en açık içten biçimde yanıt verdiğimi belirterek) tekrar rica ederim

Son olarak ne diyebilirim bilmiyorum ama Kasyopya artık sadece ve sadece onun okuyucularıyla ve onun ne olduğuyla ilgili benzer örtüşme fikir birliği sağladığımız kişilerle üzerine konuşmak yazışmak istediğim bir şey, hepsi bu
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Ictenlik;

Ilki bu bahsettigin kaskopya (imzamda linki var dedigin fakat belli ki zamanla imza degisti) sey tam olarak nedir? Kisa ve oz anlatma olanagin var mi?

Tesekkurler

Kasyopya değil ama ondan bahsetme çabası benim için (neredeyse travmatik desem bilmiyorum yanlış olur mu?)

Bir eleştiri yağmuru ve basıncı hesaplama ve tekrar tekrar 1984 te hissetme gibi. Başa dönmüş hissetme, istenmeyen bir anaforla boğuşma, umutsuzluk ve acı. Bir anaforun merkezine kapılmadan bir şeyler söylemeyi hesaplama ve bir merkez kaçla merkezdeki ağırlıkla boğuşma gibi.
Kasyopya sözgüsü onu yazarsan sana az sonra hesap soracaklarla, adını bilmemneciye çıkaracaklarla boğuşma. Birazdan ya da az ileride/ertesinde şucu bucu gibi dalga geçici ve ya da benzeri içerik ve komploya doğru ışın ucu var mı onu aramak gibi.
Kasyopya adını anacağında çevrede mayın ve tuzak aramak gibi.

Kasyopya 1984 te yasaklı bir kelimeyi düşünceyi anmak gibi. İktidar tarafından yozlaştırılmış, yasaklanmış, engellenmiş bir bilgiden ve düşünce biçiminden bahsetme ve açma gibi. Kasyopya seni izleyecek toplum gözeticileri ve toplum polislerine karşı ne yazılabileceğini önsezme ve buna hazırlıklı olma gibi.

Kasyopya nerede ne yazdığına da bağlı olarak değişse de onu yazdığında birazdan üzerine salınacak ekipmanlı bilgisavar ama kendine göre yalan ve hurafesavar olan ve diğer adına da bilim-sevici vb. denen ama bana göre (avcı) bilgi düşmanı özgürlük karşıtlarıyla (1984 ajanları ile) amansız ve çoklu çullanmalı bir güreş ve yüzleşmeye hazırlık gibi.

Kasyopya çarpıtıcılar nedeniyle konuşulmayan.

Kasyopya böyle yazarsan diğerlerine akıl sağlığını sorgulatan ama öyle yazmasan da ne yazacağını bilemediğin ya da yazarken kafana o an anlamların öyle düştüğüdür ve çok iyi bir şey yazmaya çalışsan da onun hakkında yazarken metninin çorbaya döndüğü şey.

Kasyopya özgürlüktür, kasyopya emektir, kasyopya insan alın teri ve insan/insanlık malıdır

Kasyopya, bir milyar ton atom bombası kasyopya yüzbinlerce ahit sandığı ve kasyopya umuttur

Kasyopya bendeki adını bozmayacağım ,kasyopya çektiğim acı, kasyopya yüzbin kere sorulsa hakkında yine öyle/böyle buna benzer şeyler diyeceğim-dir.

Kasyopya yoğun bir bilgi içeriğidir

Kasyopya bir gün adına şucu ya da bucu denilmeden (ben anmak istemiyorum ondan yazmadım), inanç iteklemesi anılmadan, akıl sağlığın dahil bireysel tutumun/durumun sorguya açılmadan ama bana göre aslında otorite korkusu duyulmadan özgürlükte konuşulmak istenendir.

Kasyopya tam olarak nedir?
Tam olarak bilmiyorum ama daha fazlamız ve ne kadarımız bilmiyorum ama daha fazlamız bu konuda uzlaşırsa benim anlayacağım biçimde özgürlük ya da insansal kurtuluş işaretliyor.

Kasyopya tutsak bilginin ve kasyopya tutsak özgürlüğün ve kasyopya insan tutsaklığın işaretleyicisi ve deşifresidir.

Kasyopya adıma ne ad takılırsa takılsın bendeki anlamını bozmayacağım çarpıtmayacağım .

Kasyopya size oradan buraya bakınca burada buraya dair ne gördüğünüz umrumda ya da önemli değil asıl orada ne göremediğiniz çok önemli ve dediklerim üzerinde durun diyeceğimdir


Kasyopya mucize ölçütünde fenomenal bir yapı deneyimdir

Kasyopya ömrünün kalanının çöplüğüne anlam verebilecek bir şeydir

Kasyopya en son çöpten insanlar görmene neden olur, kendi geçmişini bile

Kasyopya bana böyle yazmam istenmiyorsa yazılana kulak açılmayacaksa sorulmamasını istediğim şeydir

Kasyopya her cümlemi bin kez hesapladığım yazıp bozduğum ve yine de işin içinden çıkamadığım

Yine bunu silsem mi ben ne yapıyorum az önce yatmıştım neden kalktım da bunu yazdım dedirten.

Kasyopya iki gün sonra biri foruma tuhaf bir içerik asarak dolaylı göndermeyle buna birileri bir şey yazacak mı dedirten

Kasyopya şunları diyendir. Tutsaksanız bilgi sizi özgür kılardır ve bilgi güçtür.
Benim için kasyopya

Kasyopya kendi bilgi olarak tutsak olan, imaj olarak ondan sözedilemeyen ve eğer biri sözederse kişi profili öteki ,diğer, tuhaf, vs diye uzayan nitelerle damgalatılan şeydir bu yüzden sanırım bu konuda bir daha konuşmak istemiyorum, gerçekten de
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Kasyopya nedir? -Kısa öz-

Kasyopya eğer onu okumuşsanız onun okur ve ilgilileri dışında adını pek anmamanız gereken ve Orwell'ın 1984'ü ve Huxley'in Cesur Yeni Dünya'sı gibi bir dünyada tıpkı saklanılan silahlı polis gücü gibi adına 'bilgili bilgi gücü' denilen (düşünce ya da bilgi polislerine) bir denetim örgütüne ya da onun muhbir ve işbirlikçi vb lerine yakalanamadan pek konuşamayacağınız şey. O yüzden kasyopya suskunluktur, kasyopya başağrısı ve yorgunluktur, kasyopya bocalamaktır...

Kasyopya sadece yeraltı gibi ,diğerlerine ilgi dışı kalan ve onu meşru kılan birincil ilgi gruplarında kısmen tartışılabilirse tartışılabilir ki o gruplarda bile sınırlı...

Kasyopya nedir? Çok kısa..

.. Arabistan gibi bir yerde müslümanların içinde bir dinsiz düşün saklanıyor. Nerede bir dinsiz bulur ve onun dinsiz olduğuna ve onu hükümete gammazlamayacağına, ele vermeyeceğine ve benzer düşünceyle duyguyla ilişiği olduğuna kesin ikna olursa ondan ancak belki sözederdi. Herkes içinde dindar numarası yapardı ve yapmalıdır. Yani bu güvenlik sorunudur. Toplum daha geniş olsa bile açık toplumsal yargı sorunu var. Bu iki dinsizde herkesin içinde dinsiz olduğunu konuşamazdı. İki dinsizde dinsiz olduğunu sadece dinsizlere özgü güvenilir yerlerde ve güvenilir dinsizlerle konuşabilir ama düşün ki bu Arabistan'a benzer ülke: "biz bu dinsizleri bulamıyoruz, içimizde dinsizler var ortaya da çıkmıyorlar, onları ele vermek, onlara ulaşmak ya da onların kendilerini ifşa etmelerini sağlamak için haydi gelin demokrasi , özgürlük, paylaşımcılık, bilgi ve konuşma/düşünce özgürlüğü gibi numaradan sahte bir değerler ilan edelim ve onlar saklandıkları yerden o zaman çıkacaklardır, işte o zaman onları avlarız" desin. İşte benim gibi bir kaç tanesi de yanılarak, bilmeyerek farkında olmayarak bu tuzağa düşmüş ya da iyi bir şey yaptığını sanarak geçmişte öyle şeylerden bahsetmiş olsun. Kasyopya bu yüzden kendi toplumunun bilgi denetmenlerine ve polislerine av olmak istemiyorsan susulması gerekendir.

O yüzden olura kazarıza kasyopyayı anlamak, araştırmak isterseniz bunu gizlice, sessizce yapın, kimseye bildirmeyin, herkese bilim ya da din sevgilisi numarası yapın, öyle olduğunuzu söyleyin ve bundan kimseye de bahsetmeyin, benim düştüğüm tuzaklara/durumlara düşmeyin, düşmeyelim derim..

Kasyopya şimdilik çoğumuz için bilimdışı, akıldışı, dindışı uydurma bir hurafedir..

Size onu sorarlarsa incinmemek için diğerlerine uyarak şunu söyleyin. Kasyopya dindışı, akıldışı, bilimdışı, uydurma hurafeler demetidir ve ve bunları tekrar edin..

Yücedir dinimiz yücedir. O uymuyorsa yücedir bilimimiz yücedir. İktidarın yücelttiği adlar yücedir. İdeolojim yücedir.

Doğruları, gerçekleri, iyileri vb yi savunduğunuzu koruduğunuzu düşünerek ya da buna inanarak ya da özgürlükler olduğunu sanarak onun önemli bir bilgi parçası ya da gelecekle felan ilgili olduğunu asla kata söylemeyin.
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Kasyopya nedir?

İnternette bulunan erişebilir bir metinler bütünlüğü...

Daha spesifik olarak nedir? (Yüzlerce tanımdan biri)

Bir kaç kişinin ya da bir grubun; ruhçu, okült vb. denilebilecek yöntem ve çabayla herhangi uygulama yaparken ya da deneyler sürdürürken ya da bilgi almak isterken kontrollü iletişilebilir ve sürdürülebilir bir iletişim trafiği sağladığını düşünmesi ve bunun üzerine sürdürdüğü temaslardaki sorduğu soru ve edindiği cevap trafiğini paylaşmasıdır.

Daha spesifiği (Binlerce kısa tanımdan herhangi biri)

Okültle başlatılan grupsal bir çabada kurulan iletişimde iletişim kurulanın kendini bizim uzak geleceğimiz, evrensel daha geniş bilgi erişimcileri ya da birleşik benliklerimiz/benliğimiz vb gibi açıkladığı bize göre oldukça fenomenolojik iletişimler bütünü.

Başka bir alternatif tanım...

Bunlar inançtır ,bilim vıdı vıdı edenlerin ağzına kürekle vurmak isteten/istetecek okumadır.

Daha genişi

Bunlar parlatanlık ve şurafedir diyenlere parlatan sermayedir, iktidardır ve burafe ocağı bilimdir diye yanıt verebileceğin başka bir yanıtın uygun olmayacağı okumadır.

Bazı yazılanlar nedeniyle umarım anlaşılmıştır bu konu yazılmıyor o yüzden zoraki suskunuz. Parlatan ve orafe dedektörleri var onlara birileri bazen yanlış öttüğünü ve neye öteceğini bir gün anlatırsa ve onlar neye öteceklerine karar verilirse o gün konuşulabilirdi. Dedektörler ötmeden bu konu yazılmıyor.

Suskun dedektörlerde suskun ötüyor.

Dedektörsüz köyde kasyopya özgür gömülü değil açık ve o köylerde onlara göre parlatanlar tarafından parlatılmış bir parlatanlıkla ilişkili bir parlatanlıktır ...Parlıyor... Burada mat.

Yani dedektör öttürmeden yazması çok zor. antibilgi dedektörleri. 1984'ün yasaklı kelimeleri ve o yasaklı şeyleri yazınca antibilgi ve antiinsan diye karalayan dedektörler var.

Kimsenin çalmadığı köyde kasyopya özgür bir parlaklık ama burada parlatanlık.
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Kasyopya nedir?

Bilimi ABD'nin silah, ekipman sağladığı paralı bir asker takımı gibi düşün ve bunlar son nesil silahlarla kalan son özgürlükçüyü ,özgür düşünmeciyi ve istenenin tersini söylemeyeni arıyorlar.

Buna benzer bir durumda elinde kaplan sezgisinden başka silah olmayanların durumunu düşün. Bu takımla yüzleşmek için onları bir ormana çekmeye çabalıyorlar ama silahı sağlayanlar ormanı da rahat bırakmazlar ve paralı askerlerine de acımazlar

Kasyopya nedir?

Kasyopya ormanı düşünmek, paralı askeri düşünmek, silahı sağlayanı deşifre etmeye çabalamak gibi ama tam bu da değil...

Kasyopya kraliçe takım yıldızı ve bir takım yıldız adı.
 
T

TENTEN

Ziyaretçi
Ictenlik;

Ilk sayfadaki yazilarinin bir bolumunu okudum. Anlatimlarin icin tesekkur ederim. Sana iki sorum var, arzu edersen sorayim.

Ilki bu bahsettigin kaskopya (imzamda linki var dedigin fakat belli ki zamanla imza degisti) sey tam olarak nedir? Kisa ve oz anlatma olanagin var mi? Ikincisi ise seninle ilgili. Bu biraz daha kisisel o yuzden email atacagim sana.

Tesekkurler
İngilizce biliyorsun ve Amerika'da yaşıyorsun. Orjinal kaynaklarına baksan iyi olur.

Deneysel ruhçuluk diye bir akımın değiştirilmiş halinden başka birşey değil.

Benim ilgimi çeken kısım hipnoz ve meditasyon vb uygulamalar ile elde edilen trans olayı.
Trans altında elde edilen metinler ilgimi çekmiyor.

Hipnoza yatkın olmadığım için hipnoz yatkın olanların durumlarını anlayamıyorum. :)
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
evrenselbirey;

Kasyopya nedir ben siz bütün içtenliğimle içten bir yanıt vereyim. Yanıtım umarım bunun daha önce verilememe/açılmama sebebini açıklayacaktır. Bu çok kısa olmayacak ama benim anladığım biçimiyle en kısa olacak.

Parçalı güneş tutulması diye bir başlık var bakıyorum da, kasyopya bizim için, parçalı insan tutulması, parçalı bilgi tutulması gibi. Nasıl neden?

10-15 yıl kadar önce internet kaynaklarına erişim sağladıktan sonra ama gelişigüzel ama araştırmaya dayalı bir çok okuma yaptım. İnternette bir şeyler aramayı seviyorduk, tam o zamanlar. Bu metin (kasyopya denen) tam hatırlamıyorum ama sanırım forum gibi alanlarda birden çok kez karşıma çıktı. Ona (kasyopyaya) gizemciliğe kadar neredeyse herşeyi okumaya ya da anlamaya çabalayan biri olarak bir kaç göz attım ve sonra tuhaf bulup okumadım. Yani o günün dünyasında herhangi ortalama bir çok forumda bir ilgilisi ,sunulmuş bir örneği sanırım vardı ve benim örneğin uzakdoğu öğretilerinden ruhçuluğa kadar çok derinine olmasa da her şey hakkında bir fikrim olacak kadar bakınmam vardı. Gerçekten de bu metin bir kaç yıl içinde internette ve forumlarda tesadüfen ve gelişigüzel sanırım 3-4 kez karşıma çıkmıştır. Her neyse bu nasıl oldu tam değilim ama bu metni bir keresinde kapılıp okumaya devam etmiş olmalıyım.

Her neyse bu "kasyopya deneyi ya da bilgileri" denen şeyden en az bir kaç yüz sayfayı tuttum okudum ve sanırım onu öylece bıraktım. Aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum oldukça uzun bir süre sonra onu ya okuma anlama ya da belki de doğrulama yanlışlama isteği olabilir bilmiyorum duyarak gerçekten onu başlı başına okuma, inceleme ihtiyacı duydum.. Yani sanırım aklımda kalan bazı kavramlarla ilgili olmalı.

Her neyse dönecek olursam Kasyopya (deneyi ya da bilgileri ) denen nedir? ya da bundan ziyade onu yayınlayan ve okuyanlara göre nasıl tanımlanır demeliyim..

Ruhsal celse tabiri vardır. Türkiye'den Bedri Ruhselman'ı bilirdik. Çok okumadım ama kavramı bilirdim. Blavatsy'i felan çok yüzeysel bilirdim. Yani eskiden ispirtizma (okült vb) denen uğraş. İçerik buna benzer sunuluyordu. Yani onlar gibi görerek sanarak bir göz attık. ,Amerika da bir grup insan, viya board (ruh tahtası) denenin başına oturup birilerini çağırıp celseler yapmış ve aktarıyor gibiydi. Kasyopya denerek okuyunca aklına bir yıldızdan ziyade bir gezegen geliyor ve onu sözde dünyadışı bir gezegenden biriyle bağlantı kurduğunu iddia eden birilerinin aktardığı bir şeylermiş gibi ya da aslında bu da neydir diye okuyorsun. Burada okuma ilerleyince öyle olmadı ve olmuyor.

Kabaca içerikte sorular var ve cevaplar var. Yani yukarıda dediğim gibi 2-3 insan viya tahtasıyla oturuyor, bir davet yapıyor ve sorular soruyor yanıtlar alıyor gibi görünüyor. Örneğin okumanın girişinde bir soruda: "dünyadışında mısınız" deniyor ve: "size göre evet" yanıtı veriliyor. Okumanın ilerleyen bölümlerinde ise karşıdakinin kim olunduğu sorulduğunda artık: "biz gelecekteki sizleriz" denmeye başladı. Yani bu neredeyse basitçe bir viya tahtasıyla gelecekle iletişim kurma iddiası gibidir. Yani başlangıçta böyle bir şeyi ciddiye almayı bırakalım kafada öyle bir şey tahayyül edemiyorsun. Yani bunu iki uçlu ya da çok uçlu açık okuyorsun. Bizde öyle okuduk. Metin (kasyopya) bu dediğine onu baştan sona bir kaç kez okuma ve bir kaç yıllık zaman sürecinden bizi ikna etmeyi başardı. Yani onun gelecekle iletişim olabileceğine oldukça ikna olmuş durumdayım. Sanırım onu 3 tam kez felan okudum ve hala aslında ikna olmuş değildim ve biraz zaman geçtikten sonra bu oldu..

Nelerden bahsediyor ya da bahsediliyor?

Bunu bölmenin ve kısaca açıklamanın çok zor olacağını düşünüyorum ama bir deneyelim.

Öncelikle kozmoloji. Yani gökyüzünde sonsuz varlık ve yaşam olduğu söyleniyor. Bunun bizim olanı gözlemimizin doğa, hayvan, insan biçiminde olması gibi insanüstü vb biçiminde devam edebileceği ya da ediyor olduğu önermesi var. Boyutlar ya da yoğunluklar söylemi var. Yani bizim algılama şansımız bile olmayan bize göre kompleks başka gerçeklikler olacağı ve iletişim kurulanın da bu anlamda uzak/paralel zamandaki ya da başka yoğunluktaki bütün benliğimiz gibi bir şey olduğu söyleniyor. .
Her neyse içinde bulunduğumuz uzay sektöründe de gelişmiş uzay varlıkları olduğu bunların geçmişte insanı kolonize ettiği (köleleştirdiği) söyleniyor. Bu köleleştirme hem dünyaya geçtiğimiz çağlarda fiziksel inişler hem de insan türüyle yapılan genetik deneyleri ve başka bir çok şeyi de kapsıyor. Ayrıca bu türün insanı denetlediği ve tabiri caizse neredeyse onunla aramızda insan köpek ilişkisi gibi bir ilişkiden sözediliyor.

Yani burada duralım mı ve başka bir şey söylemem gerek var mı?

Şimdi kasyopya nedir? ya da neden sorundu?

Şu yukarıda denilen ve biraz fazlası ben ve benim gibiler için çok güçlü bir olasılık olduğunda hatta bunun doğru olabileceğine karar verdiğimizde işler karıştı. Niye?_

Ben bir felsefe forumundayım ve "a" ve "b" bilgi ortamına gidiyorum. Bir kişi çıkıp dinden bahsediyor ve bir diğeri yaşam koşullarından yakınıyor vs. Şimdi bilgi sistemimin içinde yukarıda dediğim şey artık var. Yani bana göre dinleri 7 ila 12 bin sene önce ortadoğuya dış uzaydan gelen yüksek teknolojili yarı tanrı bir uzaylının yarattığı karmaşa nedeniyle oluştu. Şimdi buna temas etmezsem geveliyor, saklanıyor, gizleniyor gibi oluyorum.. Buna temas etsem deniyor ki; "sen buna mı inanıyorsun?" "bunu nereden çıkardın.?" Cevap versen al başına belayı. Sussan al başına suskunluğu, gevelesen al başın demagojiyi.

Kasyopya denen bir metin var o bunları yazıyor desem ne olduğunun sorgulanmasından ve çok açıkçası boğuşmadan öteye gidemiyoruz.

Her defasında aynı soru ve tepkilere maruz kalıyoruz. Genel açıklamalar yapmaya ve yazmaya çabalasakta en son kişinin inanç düzlemi/durumu vb addediliyor. Daha da kötüsü hurafe vb sınıflanması. Tartışmaya başladığın yeri bulamazsın. Yani bu insanı illet eder. Ben bu denilenden süreçten bezdiğim için olabildiğine susuyorum.

Yani kasyopya benim gibiler için suskunluklu bir tutulma oldu. Çoğu zaman susuyor gizleniyor ya da hatta bir şeyler saklıyormuş gibi olmak gibi bir durum. Açsan ya yanlış anlaşılıyor ya anlaşılmıyor ya da bitmez tükenmez bir boğuşma...

Umarım anlatabilmişimdir. Sorular varsa sevinçle alabilirim ve ben teşekkür ederim.

Bir ateiste göre bir dindar bir hurafe boş inanca kapılmıştır bana göre dindar uzaylı tanrılara daha doğrusu tanrı olmayan uzaylılara tapınır.

Basit bir film sahnesi gibi canlandıralım.
Maya ve Azteklerin yanına İspanyolların suda yüzen gemilerle gelmesi gibi havada yüzen gemilerle geldiler. Güç ve azamet gösterdiler ama ya mucizelere göstererek ya silahlar ve teknoloji araçları göstererek ya kaba güçle boyun eğdirdiler ve tapınç oluşturdular.

Aynısı ortadoğu da oldu. İnsan o gün bugün kafası yerde.

Bu hikayeyi bir milyon kez sorguladım aklımda. Herşey yerli yerinde, tüm taşlar yerinde.

Bu tarihin yerine koyulmasıdır. Bu taşların yerine koyulmasıdır.
Şundan eminim, şuna bütünüyle inanıyorum, bugün tersi yargılar var ama gelecek için bunu söylemek dünyanın küre oluşunu söylemek gibi olacak.

Bana kimin ne adı (sıfat) taktığı önemli değil ben kendime içtenlik adı taktım. Bu inanç değil gözlemin doğrulanması, tersi bana göre gerçekten ve özgürlükten kaçış. Yüzleşmeme.

----

En azından şunu istedik. (Metnin ne ölçüde bilmiyorum ama oldukça geniş tanınırlığı var.) Bir dini ve ideolojiyi bilirsin, onların adı özgürdür genel çerçevesi söylemi ve bellidir yani onun ne olduğunu tekrar tekrar etmene gerek yoktur ve kısaca ismiyle açıklarsın. Buna benzer bir özgürlüğü ya da geçerliliği bile bu metin için sağlayamadık.

Atıyorum ben Budistim dersin, anarşistim dersin yanlış doğru yakın bir imge oluşur en azından Budizm'in/anarşizmin ismi bilinir, gizli değil, saklı değil.
Yani satanistim bile desen kasyopya okumuşumuyum demiş kadar belirsizlik oluşturamazdın. Şunu isterdim. Böyle bir şey var bu bilinsin kim ne yaparsa yapsın. Adını ya-saklamak gibi olmasın... Kasyopyadan herkes saklanıyor.

------

2019-2012 aralığım neredeyse kült -bütünüyle- bu metni okumak incelemek onun içeriğini sorgulamak ya da söylenen şeyleri gerçeklik açısından olasılık olarak değerlendirmek sınamakla ilgili. Kimi ayların mevsimlerin tamamı onunla geçti. Günün 8 saati ,12 saati onunla geçti.

Böyle bir süreçten sonra işte... Bu dediğim yerdeyim ve kimine göre bir aralar ara ara delirmişim, kimine göre işten güçten şundan bundan olmuşum, aylağın tekiymişim/biriymişim felan... Ben böyle güzelim... Hiç bir şey koymam yaşamımda yerine, hiç bir taşı kaldırmam ...

-------

Yaşamımda ontolojik en ufak boşluk karmaşa, anlam korkusu kaygısı, anlamsızlık hissi, varoluş boşluğu kalmadı. Acı, tantana, karmaşa var, yaşam...

Mutluluk mutsuzluk, yaşam durumu, duygu durumu bilmiyorum. Bu şeyden ne azını ne fazlasını istemiyorum. Ben yaptığım, olduğum, bildiğim hangisi ve ne bilmiyorum, böyle barışığım... Daha iyi bir akıl sağlığı istemiyorum ben sağlıklıyım. Genellikle burada yapılan şudur. Akıl sağlığı şüphesi yansıtana ontolojik ve bilgisel, bilişsel yeniden değerlendirmeler yapması, bildiklerini gözden geçirmesi, önermesi ama beni değil, kendini de değil. Bildiklerini..
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Kasyopya neden sorundu?

Demokratik tartışma kültürü ve bilinci yok.


Kasyopyayı -ben- inanç sistemi gibi ifade etmiyorum/tanımlamıyorum. Bir bilgi ya da iletişim sistemi ya da bilinmeyen (fenomenolojik tanımlanmamış ,çözümlenmesi/adlandırılması gereken vb) olarak/gibi ifade ediyorum ve ortaya koyuyorum. Yani benim gözlemim o.

Baştan inanç diye başlayan yakıştırma ve tartışma tuhaf. .
Tersi zemin ispat gibi bulanık bir zemine sürülüyor. O da tuhaf.

İnanç için şunu diyoruz .Din, düşünce, inanç, vicdan, ifade özgürlüğü vb. denen kapsamında genel olarak duygu düşünce dünyası açıklaması olarak görülmesi kısmen uygun olabilir. Okuyan kişi onu inanç olarak alabilir, algılayabilir ya da tersi olarak alabilir. Tarafsız bir kişi okuyucuya ilişkin inanç dünyası gözlemi yapabilir ya da açıklanan düşünceye bu düzlemden saygı gösterebilir ama temelde ifade edilen tam olarak o değildir.

Bunun dışında okuma içeriğiyle kurulan bağı tanımlamak zor. Yani inanç mı, güven mi, ikna mı, diğer açıklamalardan cazip ve mantıklı olması ya da daha güçlü bir olasılık olarak görülmesi mi? Burada kavram aramaya gerek olduğunu sanmıyorum. Bana göre konu kasyopyaysa bilme olan yönlerde vardır, inanç olan yönlerde vardır vs. ama boşluğa uygun yapboz parçası gibidir ve uymuştur ve girdiği yerden çıkarılamıyor. Temel hatta doğal öğrenmenin bir uzantısı olarak görülüyor.

Kimse herhangi okumaya duyulan güven/bilgi bağı nedeniyle bir kere akıl sağlığı irdelemesi yapamaz. Yapılacak değerlendirme bilişsel olarak hatalı bir bilgi tabanı ile kurulan olası bağı işaretlemelidir ama kimse doğru uygun bilginin sahibi değil. Bu tip değerlendirmeler otoriteden alınan yetke ya da alternatif bilgi tabanı ile yapılır ve yapılıyor. Bilirlikle değil. Bunun dışında bu tip bir sürüncemede inanç deyip sıyrılmak ve uzatmamak bu tarafta da hoş..

Kasyopyayanın yeniden ne olduğu?

Ben bu içeriği temel söylemlerde büyük oranda doğru kabul ediyorum diyelim. Kavramlarla boğuşmayacağım. Yani bana göre insanız ,neredeyse dış uzaylı bir varlığın denetimindeyiz ve bilmiyoruz, tür olarak. Kasyopya bazılarımıza bunu açıklayan ifşa efen şeydi. Yani benim için bu bilgiye ulaşma yöntemiydi. Daha fazla ne bilmiyorum. Daha fazlası ereklerle ilgili.
Yani insanların bu tip sorgulama sürecine girdiğini varsayalım. Bu bilginin küresel ölçekte özgürleştiğini ve sorgulandığını varsayalım. Diğerlerinin ya da büyük çoğunluğun benim gibiler gibi ikna olacağını varsayalım.
Benim gibiler için tanrılar ölür yerine düşman gelir, isteyen özgürlüğü isteyen köleliği seçer hepsi bu. Yani insan türünün köleliğini seçtiğini varsayalım. Bir yarı tanrıyla ve ya da onunla ittifak yapmış kölelerle savaşamazdın ve insan bunu seçebilirdi. İnsansal durumda bunu seçmek cazip mantıklı ya da zihinsel olarak diğer basınca (özgürlük ya da savaşmaya) göre kolay ..
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Neden inanç değil (!)

Yani şunu diyebilirim evet. Kasyopya okumasında bir süre sonra okunan parçalar aklına bir yapbozun parçası gibi yerleşiyor ve okumayla yaklaşık güven/ilgi bağı böyle kuruluyor. Dahası o parçalar oradan çıkmıyor. (Ben inanç olarak almazdım. Düşünce sisteminle bütünleşmiş bilgi.)
Bunu anlatamıyorum ama çekiç bulduğunda çiviyi çakar ve çivi tahtayı sabitler. Boşluk yok.

Daha iyi parçalar bulsan değiştirir miydin ? gibi bir soru için

Daha iyi parçalar şimdilik yok ve diğer bilgiler daha kötü ve uyumsuz, (din bilim vb diğer bilgiler.... açık olalım yuakrıdaki örnekle onlar kasyopya yanında bir yaprağı çivi olarak tahtaya çakmak gibi)

Yani şunu düşünün. Bir inanç sürecinden geçerek ben ona abone olmadım. Hem nasıl? Yani atıyorum örgütlü din sistemi gibi bana pazarlanmadı ya da anne baba toplum bu bizim inancımız/kabulümüz al demedi. Kimse bu doğru ve güvenli bilgi demedi. Hiç bir çıkar bağı yok.

Kasyopacılar gizlenmiş yeraltı rahipleri gibi bunu dağıtıp durmazlar. Bu metni bulan bulsun derler çünkü ya bir ya da iki kez denenip sonuçlar görülüp vazgeçilmiştir ya da metne atfedilen özellik nedeniyle kaybeden, dışarıda olan, bilmeyen, habersiz olan biz değil onlar ve haber vermeyi denedik ve istemediler vb. anlayışı vardır.. Aslında daha doğrusu bir gün kuzu kuzu gelecekler çünkü kürkçü dükkanı bura anlayışı var. Benim durumum özel bir hata.

Halk arasındaki kıroyum ama para bende gibi düşün. Zenginin fakire bakışını düşün. Bilim bilgisiyle oyalanan birine en hafif tabirle kasyopyacı bakışı..bu..
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst