Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Kapitalizmin en güçlü çarkı olan demokrasinin perde arkası...

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Anliyorum sevgili elbiss;
Ama demokrasi kime gore iyi kime gore kotu ciddi anlamda tartisilir.
Demokrasinin kotu bir sistem oldugu ve esitlik ulkesini ihlal ettiini anlamak bu kadar zor mu?

Basit örneklerle irdeliyelim.

1;iyi sistemlerde zengin fakir insanlar olmaz;
Her birey eşit ekonomi kurallarina gore
Yasar.
2:iyi sistemlerde hukuk kurallari ewrenseldir.
Vergi(harac)
Sistemi gibi mafyatik hukuk kurallari islemez.
3;ewrensel hukuk iyi sistemlerde insan ayirmaz.
Yargi yolu herkese esit olarak uygulanir.
Yani dokunulmazlik kotu sistemin kotu bir koludur

Şöyle soylemek isterim güzel insan

Aslında sistem gerçek manada özünde o kadar güzel bir sistem ki bu sistemi yani demokrasi yi çok seven biriyim fakat hayatımda sunada inanan biriyim dünyada en mükemmel sistemi olustursaniz bile sistem kendini tamir etmediği sürece mutlaka gediklerden hasar alacaktir

Aslında özde olan da bu degilmidir sistemi kişisel değilde bütünsel anlamda yönetilmesi

Evet esasen böyle fakat ne yazık ki yanlış yapılan her adım yada kişisel kullanılan her adım böylesi güzel bir sistemi hatalı hale getiriyor

Entrikalar sansasyonel olaylar kişisel mefaatler vss diye kullanılan sistemlere birde oy potansiyeli eklenince ve buna dönük olaylar olunca sansüre Magruz kalmış bir sistem devamında demokrasi carkında hasar ve adalet sorunu gibi bir çok halkayı beraberinde getiriyor

Ne yazık ki üzüntüyle izliyorum demokrasi beşiği olan ülkelerde bile bu kadar özel ve guzel olan sistem bu denli berbat edildiğini görmekteyim ben demokrasi hatalarını bir ülkeyle sınırlandıramam ama sıklıkla demokrasi beşiği ülkeler adalet vicdan ve hakkaniyet konusunda hatalar yaptıklarını görmekteyim bunun üstüne samimiyet ve ilkecilik eksikliği de olunca hatalar birbiri ardınca geliyor

Beşikler hata yaparsa bu en küçük ülkeye kadar hatalar halinde devam eder aslında iyi bir lider iyi bir ekiple sistemi harika isletebilir fakat kişisel hesaplar ve çıkarlar bazen kaliteli kadronun oluşmasına engel olabiliyor

Yinede demokrasi sisteminde hatalar yok diyemem bir dizi hatalar zinciri var diyebilirim ama gerçek fikrimi sorarsan demokrasiyi anlayabilmek için demokrasi ağacını iyi bilmek gerek bugun demokrasi ağacını bilmeden yöneten idarecilerin hatalarini yaşamaktayız dünya genelinde

Sorun insanda yoksa sistemde sıkıntı yok sorun düşüncede fikirde yoksa sistemde sıkıntı yok evet kabul ediyorum sistemin esası yonetimi yenilenmesi ve yeniden derlenmesi gerekiyor hemde baştan sona ama bu hali bile doğru idare anlayışıyla insanlığa çok katkılar sağlayabilir yeter ki insan doğru olabilsin

Hoş bu zamanda böyle bir zamanda doğru insan doğru lider bulmak çok zor ama yinede insanda umut olması gerekiyor bir gün mutlaka eşit ve adil bir düzen olacak o zamana kadar sistemleri insanların iyi anlayabilmesi gerekiyor

Beni ne kadar tanıdın bilemiyorum ama ben bir sistemi beğendiysem mutlaka tüm gediklerini en ince noktasına hatta virgülüne kadar incelediğimden ötürü olmuştur diyebilirim

Böyle

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Sevgili eski dostum şöyle dusun.
Vergi sistemini(harac)oven.
Dokunulmazligi oven hukuk kuralları
Var.
Demokraside nasil adil ve esit olabilir ki?
Bunu neden anlamiyorsun?
Lutfen anlamaya calis.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Sistem bunun uzerine kurulmus zaten;
Eger bu sistem degisirse nu buna demokrasi diyemeyiz.
Seni cok iyi taniyorum elbiss.
Sen zeki birisin;
Sunu unutmaki senden daha zekileride var bu gezegende.
Sistemler ozgurlugumuzu bozar.varolusumuzun gizemi bu
Dogal ve ozgur olarak doğduk.fakat sistemler yuzunden kole olarak oluyoruz.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Güzel abim düşüncene saygı duyuyorum fakat katilmadigim bir çok noktalar oluyor o yüzden izninle paylaşmak istiyorum

Demorasi sistemi yönetme ve idare etme bicimidir işleyiş ve düzen çarkı ise tamamiyle kapitalist sistem üzerinden ilerler

Her sistem mutlaka hiyerarside kendi zenginini cikarir devamında her sistem mutlak kurala ve düzene bağlı olur

İnsanların idare edilme ve yönetim bicimi asırlardır süre gelen ve değişen bir olgu halinde oluyor bundan 100 yıl önce dünyada farklı bir sistem vardı yüzyıl sonra demokrasi oluyor

Evet sistem yenilenmeli ve düzenlenmeli ama hangi sistem dünyada olursa olsun sistemi inşaa edenin devamında sistemi kullanacak olanın çıkarına çarkı dondurmemesi gerektiğidir

Bugun dünyanın en harika sistemini oluştursan bile mutlaka o sistemi yönetimsel ve idaresel anlamda değiştiren ve kullanan olacaktır

Vergilendirme ve dokunulmazlık gibi kavramlar ise sistem içerisinde sistem açtığından ötürü yoksa genel manada insanlara hak ve huvviyet veren devamında ifade edebilme hakkı taniyan gibi bir çok süreç demokrasi bünyesinde oldukça var

İleride sistem oluşturmak isteseydim mutlaka.yenilestirilmis bir çoğulcu demokrasi sistemini hayata geçirirdim

Demokrasi yi benimsiyorum çünkü hayatımın belli oraninda düşüncelerime oldukça örtüşen değerli bir sistem olarak görüyorum fakat eksikleri hatta noksanları olduğunuda kabul ediyorum

Özellikle demokrasi beşiği olan ülkelerin hak ve özgürlükler konusunda ki yaptıkları yanlışlar bende kaygıya neden oluyor eğer demokrasi beşiği ülkeler örnek olamazsa bunlar en küçük ülkeye kadar sirayet eder

Birde demokrasi günümüzde o kadar fazla ülkeler bazında kişiselleştirilmiş ve menfi olarak kullanılmış ki ne yazık ki sistem hatalı hale gelir olmuş bu yüzden sistem derlenmeli hatta düzenlenmeli devamında ise yeni bir demokrasi inşaa edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim ben bu sistemde yenilikci demokrasi adını vermekteyim

Zeki bir insanmiyim bilemem ama çok düşünen ve üretken bir insanım devamında ben sürekli kendimle yarış icerisindeyim başkasının rolü durumu benim ilgi alanımda değil

Sürekli iyi olmak sürekli başarılı olmak ve surekli üretmek istiyorum ve her zaman daha iyisini başarmak istiyorum her başarıdan sonra daha iyisini yapmak istiyorum doymuyorum bilgiye aç bir insanim ve sürekli daha iyi bilgiyle beslenmeye çalışıyorum adeta doymuyor nitelikteyim

Kısa bir örnek vereyim

Bugün Barcelona bir sistem takimi bu sistem hangi başkan gelirse gelsin tıkırında devam.eden bir yöntem ve idare şeklidir sistemin ana omurgalarida yapısal içeriklere bağlı degilmidir yapılanma.idare finans vss gibi

Demokraside böyledir.sistemi iskelet üzerine kurulur devamında omurga üzerine.insaa edilir ve kollar vasıtasıyla sistem dağıtılır

Bugün Genk kulübünü ele alırsak aynı düzen içerisinde Barcelona gibi ama yapılanma ve deger farklı buralarda gerçek esas olan aslında sistemin ne kadar degerli ve özel olabildigidir

Yönetmek ve idare etmek aslında örnek teşkil eden demokrasi beşikleri olan ülkelerdedir

Barcelona nasıl bir sistem üzerine inşaa edildiyse demokraside bir sistem üzerine inşaa edildi her sistemin mutlaka açıkları olabiliyor

Önemli olan sistemin insan üzerindeki değer insaasidir dünyada sistemler olmak durumunda yoksa milyarlarca insanı aynı anda hukuk adalet ve düzen içerisinde ilerletemezsin sistem iyidir kötüdür şahsi düşüncelere birşey diyemem ama ben sistem inşaa etmek isteseydim mutlaka insan üzerine vurgu yapan demokrasiden esinlenirdim

Devamında sisteme ekstra kazan kazan yani win win ilkelerinide eklerdim diye düşünüyorum

Böyle

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Canim kardesim;
Asil sorunda bu zaten:

iNsan uzerine vurgu yapan.
Demokrasi tanimi yoktur.evrende.
Demokrasinin tanimi bu zorla vergi
Alma ve zorla sisteme kole olma projesi.
100 yillik bir sistem degil bu,
Baslangici cok eskilere dayaniyor.
Lutfen anlamaya calis.
Sana uygun en iyi sistem.
Ozgurce yasiyabilicegin bir yadam biçimidir.

Yani;
Antikapitalist yasamaktir..saygilarimla.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Canım abim

Sıklıkla demokrasi ile kapitalist sistem karıştırılıyor diye düşünüyorum

Demokrasi sistemi yönetme ve idare etme bicimidir işletme kısmı ise ayrı bir başlık olan kapitalist sistemdedir ve demokrasiden bağımsızdir

Hukuk adalet özgürlük hak ve huvviyetler devamında insan hakları ve ifade biçimleri vss gibi tanımlanmis bir çok benzer degerler demokrasi sisteminde yer alır

Kapitalist sistem ayrı bir baslik olup kendi başına işleyiş çarkı için oluşturulmuş finansal bir sistemdir ve demokrasiden bağımsız isletilir

Dünyada hangi sistem olursa olsun her sistem kendi acigini mutlak oluşturur yani mükemmel bir sistem yoktur

Doğru ve iyi yönetilen sistemde etkenlik daha fazla oluşur diye düşünüyorum

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Malesef yaniliyorsun;
Demokrasi kapitalizmden bagimsiz degildir,

Aksine demokrasinin;
En guclu sistematiği ve yonetim seklidir.

Kapitalizmden bagimsiz olsaydi;

Ticari kar amacli endrustriyel
Sistem olmazdi.
Nedir bu kar.
Amacli endüstriye sistemler.
1;fabrikalar(ozel sektorler)
2.bankalar.
3;ozel isletmeler.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Malesef yaniliyorsun;
Demokrasi kapitalizmden bagimsiz degildir,

Aksine demokrasinin;
En guclu sistematiği ve yonetim seklidir.

Kapitalizmden bagimsiz olsaydi;

Ticari kar amacli endrustriyel
Sistem olmazdi.
Nedir bu kar.
Amacli endüstriye sistemler.
1;fabrikalar(ozel sektorler)
2.bankalar.
3;ozel isletmeler.

Sevgili elbiss;
Soyle anlamaya calis.
Kapitalizm tum dunyayi vergi sistemiyle haraca bagliyan sistemdir.
Bu sisteme uymazsan dislanir.
Ulken isgal edilir.
Nitekim ataturk bile demokrasiyi kurarak bu sisteme boyun egmistir.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Sevgili elbiss;
Soyle anlamaya calis.
Kapitalizm tum dunyayi vergi sistemiyle haraca bagliyan sistemdir.
Bu sisteme uymazsan dislanir.
Ulken isgal edilir.
Nitekim ataturk bile demokrasiyi kurarak bu sisteme boyun egmistir.

Kapitalizmi gercekten hic anliyamamis sin
Uzgunum;
Kapitalizmin cesitli yönetimsel siyasi
Kollari vardir.
1;demokrasi.
2:teokrasi.
3:baskanlik sistemi.
4:seriatla yonetilen ulkeler.
5.komünizm.

Kisaca.
Devlet tanumina uyan het sistem.

Kapitalizmin birer parcasidir.
Dunyayi rorochvuld ve rockefeller aileleri yönetir.
Mafyalar ve devlet adamlari bunlari en zatif kollaridir.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Degerli kardesim;
Google ac.
Kapitalist sistem piramitleri yaz
Gorselleri incele kapitalizmi
Anlamaya calis.
Bana gore kapitalizm.
Dunyanin gercek tanrisidir.
Yok edilmedikce iyi insanlar asla zengin olamaz.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Değerli abim

Demokrasi yönetim ve idare biçimidir kapitalist sistem ise işletme model sistemidir ikisi birbirinden çok farklı unsurlardır

Demokrasi sisteminde hayata yon verme ve insan temeli esastir insan hakları çevre hakları hayvan hakları gibi bir çok unsur demokraside yer aldığı gibi yaşam ve huvviyet hakkı buna pararel fikir ve yaşam özgürlüğü buna paralel seçme ve seçilme hakları yer alır devamında hukuk adalet konularıda kurallar ve normlar üzerinde olur demokraside parasal unsur değil aksine işleyiş ve düzen ve haklar yer alır

Şöyle örnek vereyim
Bugün fabrikan olsun bu fabrikayı yönetmek için sistemin ve kuralların olmasi gerekiyor devamında kademe atamaları için modellemelerin olması gerekiyor devamında fabrika vizyon ve hedeflerin olması gerekiyor vss anlayacağımiz üzere demokrasi iktisadi değil aksine kamu yönetimi gibi idare ve işleyiş ile ilgili hükümleri belirleyen bir unsurdur

Kapitalist sistem demokrasiden bağımsız AP ayrı bir sistemdir kapitalist sistemde iktisadi kanunlar yada konular yer alır

Kapitalist sistem tamamiylen parasal unsurları barındırır

Maddeler halinde verdiğin bir çok unsur kendi başına ayrı sistemler ve hepsi demokrasiden bağımsız sistemler sadece şeriat sistemsel degildir ve tamamiyle ilahi kanunlar üzerine yönetim biçimidir

Şöyle örnek vereyim
A yolundan giden bir adam B yoluna gidemez a yolundan gider

B yolundan giden adam C yolundan gidemez

Ayrı ve bağımsız başlıklar kapitalist sistem gelecek yüzyılda çok tartışılacak bir sistem olacak gelecekse sosyalist bir sistem benimsenirse şaşırmamak gerekir

Yakın gelecekte zaten kağıt paranın bir önemi olmayacak tamamiyle digital para ve digital kimlik üzerine geçişler olacak

Yakın gelecekte çok şey değişecek ama şunu unutma her sistem kendi üst tabakasını ve zenginini oluşturur

Dünyanın en iyi sistemide olsa asla mükemmel olamaz ve mutlaka hatalar olacaktır

Demokrasi sistemi AP ayrı bir başlık tır ve kapitalist sistemden de bagimsizdir çok karıştırıyoruz

İnsan odaklı olmak ve insan için calismak gerekiyor fakat ben bir tık ileriye gidiyorum sadece insana değil doğaya ve canlı yaşam turlerinede sahip çıkmak gerekiyor

Dünyamız ve yaşayacağımız yer olan dünya birtane ona ne kadar çok sahip çıkarsak o kadar umutla yaşarız

Dünyada sorunlar bitmez ama sorunları anlayabilmek için dinlemek gerekir anlamak gerekir

Aileler konusuna birşey diyemem ilgi alanımin dışında bir durum benim ilgilendiğim husus dünyanın robotic çağa hızla geçmesi ve dünyanın daha yaşanabilir bir yer olabilmesi devamında insan ve insana verilen değerin yükselmesi

Sistemler hayatımıza bir çok konuda giriyor bazen farkında oluyor bazen olamıyoruz

Söyle örnek vereyim

Pazarlama şirketlerini biliriz bu şirketler en umulmadık anda ürünlerinizi pazarlar ve satışa sunar ve kar marjı getirisi sağlar

Kapitalist sistemde böyle pazarlama unsuruyla yola çıkıldı ve şirketler bazında tuttu ve benimsendi sonrasında global düzeye geldi

Bütün şirketlere kalkıp kızacak halimiz yok zaten haddime düşmez bu süreç biraz vicdan ve inanç değerlerine bağlı yani bir patron çalışanın hakkini yeteri kadar verebilirse o gece yatağa rahat yatar bilir ki sayesinde evine umut götüren olacak evet belki biraz az kazanacak ama vicdanen ve ahlaken huzurlu olacak

İnsan nasıldır bilirmisin
Kazanmak ister sürekli kazanınca daha fazlasını ister insan doğası gereği verdikçe çok ister doymaz bu en üst tabaka olsun gerekse en alt tabaka olsun böyledir

Bende durum nasıl bilemem ama bildiğim birşey var insanız hata yapabiliriz umarım büyük hatalar olmaz umarım hatalar yapmayız

Kapitalist sistemde parasal planlama ve ortak ekonomik finans kazanımları vardır kapitalist sistemde sadece kazan vardır yani win vardır

Ama demokraside kazan kazan vardır win win o yüzden bu iki ayrı sistemi birbiriyle karıştırmamak gerekiyor

Paraya değer verdiğimiz kadar inançlarımıza ve birbirimize hatta dünya yasaminin doğasınin korunmasına versek bu dünya daha umut dolu olurdu

Ama insana birşey diyemezsin her insan hayatta kendi secimini yapıyor o yüzden hayat devam ettiği sürece birbirimizi daha iyi anlayabilmek esas olsun diyelim

Fakat demokrasi sistemi kesinlikle kapitalist sistemden AP ayrı bağımsız bir sistemdir diye ayrı nitelendirmek isterim

Böyle

Son düzenleme:

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Degerli bende onu diyorum zaten;
Demokrasi.
Yonetim ve idare sekli.
Kapitalizm ise;isletme ve model sistemidir.
Demokraside isletme ve model sisteminin olmazsa olmazidir.
demokrasiye yon verir kapitalizm.
Bahsettigin yonetim ve idare sekli ile;

Isletme ve model ayni anlama geliyor.

Bir modelin veya bir isletme tarzin ilmaz ise;
Yonetimsel idari sistemleri kuramazsınız.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Degerli bende onu diyorum zaten;
Demokrasi.
Yonetim ve idare sekli.
Kapitalizm ise;isletme ve model sistemidir.
Demokraside isletme ve model sisteminin olmazsa olmazidir.
demokrasiye yon verir kapitalizm.
Bahsettigin yonetim ve idare sekli ile;

Isletme ve model ayni anlama geliyor.

Bir modelin veya bir isletme tarzin ilmaz ise;
Yonetimsel idari sistemleri kuramazsınız.

Kapitalist sistem demokrasiden bagimsiz bir sistem degil.
Daha onceki iletilerimde bunu yazmistum.
Kapitalizm demokrasiden bagimsiz olsaydi;
1.kar amacli sektorler demokraside olmazdi.
Demokrasi dedigin sistem kar sistemibile kurulmus ve ayakta durmaya calisan bir sistem.
Yani demokrasi kapitalizmin en guclu carkidir.malesef uzgunum ama gercekler acidir.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Kapitalist sistem demokrasiden bagimsiz bir sistem degil.
Daha onceki iletilerimde bunu yazmistum.
Kapitalizm demokrasiden bagimsiz olsaydi;
1.kar amacli sektorler demokraside olmazdi.
Demokrasi dedigin sistem kar sistemibile kurulmus ve ayakta durmaya calisan bir sistem.
Yani demokrasi kapitalizmin en guclu carkidir.malesef uzgunum ama gercekler acidir.

Nedir bu kar amacli sistemler.
1.fabrikalar.
2.siyaset.
3.avmler.
Turizm sektorleri
4.bakkallar.
5.marketler.
Sadece ckar amaci degil.
Vatandastan zoela vergi alan sistemlerdir.
6.devletcilik modeli.
Vatadasi kullanir devlet.kimsesi toksa.
Olunce mirasina el koyar.
Araziiyi sana parayla satar yetmezmis gibi birde karsiligi olmuyan vergi alır.
Iste bu sistemler kapitalizmin icadidir.insani kole haline getirir.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Nedir bu kar amacli sistemler.
1.fabrikalar.
2.siyaset.
3.avmler.
Turizm sektorleri
4.bakkallar.
5.marketler.
Sadece ckar amaci degil.
Vatandastan zoela vergi alan sistemlerdir.
6.devletcilik modeli.
Vatadasi kullanir devlet.kimsesi toksa.
Olunce mirasina el koyar.
Araziiyi sana parayla satar yetmezmis gibi birde karsiligi olmuyan vergi alır.
Iste bu sistemler kapitalizmin icadidir.insani kole haline getirir.

Oldugunde 1 metre toprak icin
Senden milyarlarca para alir.
Yani sevgili
Elbiss.
Demokraside dogmak ve olmek ucretsiz degildir.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Oldugunde 1 metre toprak icin
Senden milyarlarca para alir.
Yani sevgili
Elbiss.
Demokraside dogmak ve olmek ucretsiz degildir.

Eger iyi olduğumuzu dusunuyorsak
Kotu bir sistem olan kapitalizme kizmak zorundayiz.
Yoksa iyi ve merhametli oldugumuzu
Nasil anliyabiliriz ki?
Kizma dedigin o şirketler yuzunden.

Denizlerimiz kirlendi.
Zengin fakir ayrimi korkunc boyutlara ulaştı.

Kuresel piyasa ekonomisi,
Sadece kole yapmiyor.
Ayni zamanda dunyanin ekolijik
Dengesinide yok ediyor.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Değerli güzel abim

Demokrasi idare ve yönetim biçimidir ama neyin yada nelerin idaresidir bunu felsefeden faydalanarak sorgu biciminde ufak bir araştıralım isterim

İdare ve yönetim biçimi degince ilk akla tüm ağın yönetilmesi geliyor böyle durumda finansal ağda eklenip karıştırılır hale geliyor

İdare ve yönetim ilk olarak tüzük ve kanunlar ile başlar eğer ortaya bir sistem atacaksaniz o sistemin tuzuk kanunlari ve normları olması gerekiyor

Devamında tüzüğü ve normları kanunlarla belirledikten sonra sistemin benimsenmesi için kapsayıcı olması gerekiyor

Fakat hangi değerlerin üzerine inşaa edip kapsadiginiz unsurlar bir sistem için oldukça önemlidir

Değerler kavramı aslında oluşturulan paradigmalar ile cesitlendirilebiliyor aslında bir sistemin kapsayiciligi içerisinde barındırdığı çeşitlilikten kaynaklanan değerler bütünü oluyor

Sistemin içeriklerinin benimsenmesi devamında yönetimsel büyük bir idare biçimine yön veriyor

Bunla birlikte adalet hukuk ve özgürlük bununla birlikte çevre hakları insan ve hayvan hakları gibi bir çok unsur beraberinde sistemin tüzükte ve normlarda belirlediği değerler ile bütünleşik hale geliyor bununla birlikte halkın seçme ve seçilme hakları beraberinde oluşan ana ve önemli değerler oluyor

Şöyle düşün öyle bir sistem oluşmalı ki milyarlarca insanın benimsediği değerler olsun aslında demokrasi sistemi gelişirken birden böyle hızlı gelisim göstermedi asama aşama gelişim göstererek aslında bugünlerin modern ve çağdaş haklar sistemi haline geldi

Kişiler katılır katılmaz ama ortada bir gerçek var insanların haklara sahip olduğu ve ortada bir hukuksuzluk olduğunda basvuracaklari değerli yönetimsel bir mekanizma var

Demokrasi de tarafsızlık ilkesi ve devamında adil ve eşit dağıtım değerleri önemlidir

Aslında demokrasinin eksikleri var yani nasıl bu zamana kadar aşama aşama üzerine eklendiyse bugünlerde de insan doğa ve canlı yaşam türleri için eklenecek yeni değerler olması gerekiyor

Devamında demokrasi beşiği ülkeler in kendilerine dönük evrensel insan haklarında bir başka ülkeye karşı tarafli olmaması gerekiyor yani tarafsızlık eşit ve adil bir hukuk yönetimi için önemlidir

Bugün x bir ülke evrensel insan hakları suçları isliyorsa ve demokraside en temel hak olan insanın yasama ve yaşatma huvviyeti elinden şiddet ile alınıyorsa bugün demokrasi beşiği ülkeler örnek olması ve şeffaf olmasi gerekiyor tarafgirlik bir sistemi içten içe çürütür ve zayıflatır

Sistemin devamlılığı esas ise demokrasinin maddeler halindeki ilkelerine riayet edebilmek gerçek manada bir sistemi özel ve değerli kılar

Dediğim üzere sistem ne kadar güzel olursa olsun hataları mutlaka oluyor ve çoğu zaman bu hatalari kendimiz olusturuyoruz

Yani sistemi genişletmek ve daha iyi yarınlara taşımak esas olmalıdır ama sistemde duruş ve pozisyon ülkeler bazında önemlidir

Eğer demokrasi beşiği ülkeler örnek olmazsa bu en küçük ülkeye sirayet eder sen bir soz söylediğinde sanada sen uymuyorsun ki biz niye uyalım derler

Örnek lider ve kişilik oturulan pozisyon için çok önemlidir demokrasinin bir ozelligi vardır sorunlara çözüm oluşturmak olduğudur liderler bunu bilmesi gerekiyor

Sürekli çözüm oluşturmak ve tarafgirlik yapmamak gerektiği demokrasi için önemlidir bu yüzden de hukuk ve adalet sistemi özenle inşaa edilmiştir

Hukuk ve adalette zengin fakir kavramı yoktur hukukçu olan adil olmak durumunda yargılanan ise Adalet sarayına gelince dışarıdaki tüm aparetleri çıkarılarak yargılanmak durumunda

İyi işletilen bir sistem insanlık için büyük katkılar verecektir fakat sistemin inşaası ve gelişimi kadar sistemde görev alanlarında faydalı ve liyakat sahibi insanlar olabilmesi oldukça önemli

Bu yüzden diyorum ya en harika sistemi inşaa etsenizde sistemde insan olacağı için mutlaka açık gedikler ve hatalar olacaktır ve bu yüzden de diyorum ya açık gedikleri ve hataları kapatmak için demokrasi sistemi asama aşama günün modern standartlarına uygun bir biçimde yeniden dizayn edilmesidir yani yeni bir demokrasi anlayışı ve yeni tüzükler ve kanunlar hatta haklar eklenmesi gerektiğidir

Bir sistemin inşaası kolay değildir bazen uzun yıllar alır bazen o kadar değerli sistem oluşturursunuz ki mayası sağlam olmayınca zaman içinde unutulur gider

O yüzden öncelik insan değerlerinden başlamak olduğudur eger insanı iyi tanimlarsak ve insanın dunyadaki haklarına iyi saglarsak ve bunu objectif saydam halinde yaparsak demokrasi sistemi yenilenmiş haliyle oldukça değerler katmaya devam edecektir

Yönetimsel beceriler ve idare de ki surecler ilerleme mekanizmaları için oldukça değerli olmaktadır

Gelelim kapitalist sisteme evet kapitalist sistem bir modellemedir ama bu demokrasinin modellemesi değildir tam anlamıyla finans ağının bir kolunun modellemesidir

Finans ağı çok geniş kapsamlı bir süreç sana anlatmak çok isterdim fakat çok uzun olacak telefondan yazdığım için oldukça yorucu oluyor

Kısaca değinmek isterim

Finansal ağlar bir örümcek ağı gibidir ve bu ağlar diğer ağlarla bağlantılıdır ve özenle işletme finansal sistemi üzerine inşaa edilmiştir

Ağların kazançlı ve sahiplik değerleri olur burada herhangi bir tüzük yada kanun yada norm yoktur burada alışveriş ve ticaret mekanizması işler

Burada kazanç ve kar marjları vardır buradaki tüm değerler tüketim ve üretim endeksli olur

Tuketim ve üretim için belli marjinal değerler ve nominal parametreler hesaplanır hesaplandikca devreye yüksek kar marjı için reklam ve pazarlama yöntemleri devreye girer ki

Reklam ve pazarlamada başlı başına örümcek ağından ilerler bu süreç içine bir başka ağ olan karşılıklı ilişkiler devreye girer aslında ilişki kavramı beraberinde iletişim ve diyaloglari beraberinde getirir

Bir zincir halkası gibi iletisim diyaloglarından sonra kavram ve değerleri meydana getirir

Bunla birlikte halkla ilişkiler ve mevzuatlar gündeme gelir

Aslında çok uzun uzadıya böyle gidiyor bir sistemin finansal ağda varlığını sürdürebilmesi tamamiyle tuketim ve üretim edenksli olup finansal sistem üzerinden kurulabilmesidir

Bu yüzden kapitalist sistem finansal ağ sistemleri üzerine ticaret ve alışveriş endeksli ilerler herhangi bir tüzüğü kanunu yada hakları yada belirlenmiş normları yoktur

Kapitalist sistemin hikayelesmis bir sureci var ki bunuda başka zaman anlatırım yoksa geniş çaplı yazmaya kalkarsam sikilirsin hem banada yorucu olur telefondan yazdığım için

Kapitalist sistemle yazdiklarim sadece çok kucuk bir bolumunu kısaca anlattım

O yüzden de diyorum ya kapitalis sistemi karıştırıyoruz diye

Demokrasi sistemi AP ayrı bir sistem kapitalist sistem ise bambaşka sistem ikisinin birbirine benzerlikleri yada aynı sistem içerisinde yer almasi gibi uzaktan yakından hiç ilgileri kesinlikle yok diyebilirim

Demokrasi sistemi kapitalist sistemden bağımsız bir sistemdir ve bunu açık bir şekilde ifade etmek isterim

Böyle

Son düzenleme:

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Demokrasi sistem olarak bagimsiz bir sistem.

Fakat;
Demokrasinin ekonomi carkinda oldukca kullanislidir.
Bu konuda hem fikir miyiz
Guzel insan.
Sistem olarak demokrasi;
Sadece siyasette bagimsizdir.
Is is ve piyasaya gelince kapitalist duzen ortaya cikar.

Bu konuda hem fikirsek zaten. Demokrasi
Nin icinde kapitalist sistemler olmak zorunda oldugunu anlamak cok kolaydir.

Demokrasi sadece yonetim sekli olarak
Hic bir ise yaramaz onu kullanisli hale
Kapitalizmin kati ve ayrimci is ve piyasa

Kuralkari belirler.
Kisaca:
Kapital is gucu olmazsa;
Demokrasi 1 saniye bile nefes alamaz

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Güzel insan

Demokrasiyi yönetimsel bazda değerlendirmek gerek tıpkı hukukun gelişiminde ilerleme sağladığı normlar gibi

Sistemin gelişimi inşaa edeceğin değerler ve ilkelere baglidir öyle bir deger ve ilkeler inşaa edersin ki global çapta sistem benimsenir ve kullanılır hale gelir

Sistemin ilkelerinde öncelik tanımlamaların önemlidir devaminda sistemde neye vurgu yaptığin önemlidir

İnsan tanımlaması vurgusu aslında osmanlinin yaptığı en değerli vurgulardan yer almaktaydı demokrasi sistemide Osmanlı'nın kullandığı sistem modellemesinin modern ve gelişmiş hali gibi diyebilirim

Sistemin işlevsel olması ve uzun yıllar surdurulebilir olması için evrensel değerlere vurgunun yapılıp bunun tatbikte uygulanabilirliğidir

Demokrasi sadece siyasette uygulanan bir sistem değil evrensel bir çok hakları beraberinde getiriyor bununla birlikte insanliga değerler sunabilen bir sistem diyebilirim

Söylediğim üzere kapitalist sistemi anlayabilmek için ekonominin dinamiklerini iyi bilebilmek gerek

Mesela sorgulamak gerek ekonomi ve realite ekonomi dünyada neden var

Bunu anlayabilmek için çok eski zamana gitmek gerek hani ticaretin kervanlarla develer üzerinden yapıldığı doneme gitmek gerek

Ticaret niçin vardır arz ve talep den ötürü ticaret kervanları o zamanlarda insanların ihtiyaç ve gereksinimlerini kervanlar yoluyla yapıyor du kervan x şehrinde halisini çıkarıp satarken y şehrinde halıyı değilde bakirlari satıyordu

O zamanlarda kervanlar arasında da bir hiyerarşi düzeni vardı bu düzen genellikle büyük aşiret ve küçük aşiret bazında ilerliyordu aşiretin büyüklüğü pastadaki payın fazlalığından ötürü olduğudur

Ticarette ilişki ve düzen sistematiği vardır bunlar birer örümcek ağı gibi ilerler her agin belli baglantisi ve her bağlantının belli kolları vardır

Gelişim duzeylerinde kazanç ve marjinal değerler devamında marjinal eğilim ve tüketim endeksiyle pararel değerdir

Bir ürünün piyasada olup pay alabilmesi ve kazanca dönüştürmesi tamamiyle tuketim ve talep egrisiyle orantılıdır

Kamu yönetiminin nasıl yönetim ve idare biçimi varsa kapitalist sisteminde bagimsiz finans sistem ağı vardır

Bu ağ büyük bir agdir ağdaki payın pastadan aldığın orantı iledir

Devamında reklam ve pazarlama bununla birlikte tanıtım tüketim zinciri için paydaş değerler oluşturur

Tanıtım reklam ve pazarlama değip geçme naximum tüketim için oldukça değerli finansal sistemlerdir

İnsanların tüketim cilginligi yaptığı günleri hatırlarsak aslında bunda tanıtım ve pazarlama stratejileri oldukça önemli yer edinmektedir

Aslında finansal sistemdeki başarı ve pastanın büyüklüğü tamamiyle şirket yada ekonomi bazında uyguladiginiz strateji ile orantılıdır diyebilirim

Bugün marka olmak ve marka değer oluşturabilmek için çılgınca paralar harcanır işte bu aşamada bir başka finansal ağ olan kalite ve değerler prensipleri kendine yer edinir halde olur

Kapitalist sistemi anlatmak çok uzun uzadıya gider o yüzden bu akşamlik bu kadar olsun abim siteye girdiğimde yazarsan cevap yazarim elim yoruldu telefondan yazmak zor oluyor

Senle sohbet etmek güzel oluyor hayırlı akşamlar dilerim

Böyle

Son düzenleme:

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Hahaha ahh elbiss ahh.

Dunyada boyle bir. Ulke varmi sence?(sadece siyaset ile yonetilen is gucu piyasasinda yoksun..diğer yönetimsel kurumlardan bagimsiz.herkesin evde oturdugu.hic kimsenin calismadigi bu )

Sabah sabah guldurdun beni yahu..

Bahsettin sistem kabile devletlerinde bile olmaz .
😂 😂
.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular