- 28 Mar 2019
- 1,322
- 266
- 83
Anliyorum sevgili elbiss;
Ama demokrasi kime gore iyi kime gore kotu ciddi anlamda tartisilir.
Demokrasinin kotu bir sistem oldugu ve esitlik ulkesini ihlal ettiini anlamak bu kadar zor mu?
Basit örneklerle irdeliyelim.
1;iyi sistemlerde zengin fakir insanlar olmaz;
Her birey eşit ekonomi kurallarina gore
Yasar.
2:iyi sistemlerde hukuk kurallari ewrenseldir.
Vergi(harac)
Sistemi gibi mafyatik hukuk kurallari islemez.
3;ewrensel hukuk iyi sistemlerde insan ayirmaz.
Yargi yolu herkese esit olarak uygulanir.
Yani dokunulmazlik kotu sistemin kotu bir koludur
Şöyle soylemek isterim güzel insan
Aslında sistem gerçek manada özünde o kadar güzel bir sistem ki bu sistemi yani demokrasi yi çok seven biriyim fakat hayatımda sunada inanan biriyim dünyada en mükemmel sistemi olustursaniz bile sistem kendini tamir etmediği sürece mutlaka gediklerden hasar alacaktir
Aslında özde olan da bu degilmidir sistemi kişisel değilde bütünsel anlamda yönetilmesi
Evet esasen böyle fakat ne yazık ki yanlış yapılan her adım yada kişisel kullanılan her adım böylesi güzel bir sistemi hatalı hale getiriyor
Entrikalar sansasyonel olaylar kişisel mefaatler vss diye kullanılan sistemlere birde oy potansiyeli eklenince ve buna dönük olaylar olunca sansüre Magruz kalmış bir sistem devamında demokrasi carkında hasar ve adalet sorunu gibi bir çok halkayı beraberinde getiriyor
Ne yazık ki üzüntüyle izliyorum demokrasi beşiği olan ülkelerde bile bu kadar özel ve guzel olan sistem bu denli berbat edildiğini görmekteyim ben demokrasi hatalarını bir ülkeyle sınırlandıramam ama sıklıkla demokrasi beşiği ülkeler adalet vicdan ve hakkaniyet konusunda hatalar yaptıklarını görmekteyim bunun üstüne samimiyet ve ilkecilik eksikliği de olunca hatalar birbiri ardınca geliyor
Beşikler hata yaparsa bu en küçük ülkeye kadar hatalar halinde devam eder aslında iyi bir lider iyi bir ekiple sistemi harika isletebilir fakat kişisel hesaplar ve çıkarlar bazen kaliteli kadronun oluşmasına engel olabiliyor
Yinede demokrasi sisteminde hatalar yok diyemem bir dizi hatalar zinciri var diyebilirim ama gerçek fikrimi sorarsan demokrasiyi anlayabilmek için demokrasi ağacını iyi bilmek gerek bugun demokrasi ağacını bilmeden yöneten idarecilerin hatalarini yaşamaktayız dünya genelinde
Sorun insanda yoksa sistemde sıkıntı yok sorun düşüncede fikirde yoksa sistemde sıkıntı yok evet kabul ediyorum sistemin esası yonetimi yenilenmesi ve yeniden derlenmesi gerekiyor hemde baştan sona ama bu hali bile doğru idare anlayışıyla insanlığa çok katkılar sağlayabilir yeter ki insan doğru olabilsin
Hoş bu zamanda böyle bir zamanda doğru insan doğru lider bulmak çok zor ama yinede insanda umut olması gerekiyor bir gün mutlaka eşit ve adil bir düzen olacak o zamana kadar sistemleri insanların iyi anlayabilmesi gerekiyor
Beni ne kadar tanıdın bilemiyorum ama ben bir sistemi beğendiysem mutlaka tüm gediklerini en ince noktasına hatta virgülüne kadar incelediğimden ötürü olmuştur diyebilirim
Böyle