Oruç inanın açların halini anlamak için değildir,uzak yakın ilgisi bile yoktur oruçta aslolan sahurda çoık yemektir ki gündüz erkenden acıkmaya..İnanın bu açların halinden falan anlamak yalan..yani bana birazda bu söylem komedi geliyor..gündüz kişi oruçlu ve aç ve açların halinden anlayacak güya akşam eve gittiğinde envayi çeşit yemek yiyecek,şimdi düşünüyorum acaba açların da böyle lüksleri var mı?Yani onların açlığının süresi yok sevgili Monaliza,ne zaman karınları doyar ne zaman ne bulurlar?..açlık ev aç olan insanları en son anlayacak birileri varsa o da müslümanlardır.
''Tok yatan bizden değildir aç yatamayanı bildiği halde'' vs..sosyal paylaşım dediniz ya,işte sizin sosyal paylaşım dediğiniz kelime NAMAZ 'dır..Namaz kelimesi sosyal paylaşım,yardımlaşma,destek olma,koruma kollama,adaleti tesis için çabalama vs dir..Ancak İnsanlar bunu göremiyorlar..şimdi ben şunu kabuıl edemiyorum..iyilik kavramı nedir?bir insan sabahtan akşama kadar namaz kılsın oruç tutsun ibadet yapsın...şimdi bu insan iyi midir?iyilik yapmış mıdır?
Furkan suresi 30.Ayet..
Ve elçi dedi ki: "Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kuran'ı terkedilmiş olarak bıraktılar."
Kelime mehcur;önemsiz saymak,dışlamak,gözden çıkarılacak şey,değersiz..
Bunu söyleyen kim Peygamber,peygamber burada ne yapıyor?şikayet ediyor..kimi?ümmetini..ümmeti kim?Biz müslümanız diyenler yani bizler..
Bunu söyleyen kim Peygamber,peygamber burada ne yapıyor?şikayet ediyor..kimi?ümmetini..ümmeti kim?Biz müslümanız diyenler yani bizler..