İntihara Sebep Olmak Cinayet Sayılır mı?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde ÜstünKişi tarafından oluşturulan İntihara Sebep Olmak Cinayet Sayılır mı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 387 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı İntihara Sebep Olmak Cinayet Sayılır mı?
Konbuyu başlatan ÜstünKişi
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot

ÜstünKişi

Ordinaryus
Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
744
Tepkime puanı
114
Puanları
43
Doğrudan olmayan yöntemlerle birisinin intihar etmesini sağlamak cinayet sayılır mı? Ölüme sebebiyet veren kişi suçlu mudur?

Doğrudan olmayan yöntemler: Sistemli şekilde zihinsel yapısıyla ve duygularıyla oynamak, onun hayatını istenilen şekilde sorgulamasını sağlamak ya da psikologların ve ikna polislerinin intihardan caydırma amacıyla yaptıkları şeylerin zıttı.

Doğrudan yöntemler: Şantaj, tehdit, işkence, çeşitli ilaçlar vb.
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
"İntihara yönlendirme(1)
Madde 84- (1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Mülga ikinci cümle: 29/6/2005 – 5377/10 md.)
(4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar." TCK
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
dölek dur genç:)

bide ne kadar edilgen canlıyız yaw 'teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren '' diye kanun maddesi yazmışlar. hadi diğer konuları anladıkta düşünebiliyor musun adam kendi yaşamına/ölümüne karar verirken bile başka birinden etkileniyor..
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Hukuk nezdinde suça ortaklık kapsamında cinayettir İnsanlık babında ise düşmüşlük ve acziyetliktir Kapsayıcılık babında ise hata ve kötü niyettir diyebilirim..esas olarak ise doğru olmayan ve yanlış olan olmaması gereken birer kavramdır.

Öyle.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst