Bu dünyayı, insanlığı değiştirmek arzusunda olunan duygu İnsanlığı daha da refah içinde yaşatabilme için olursa ne kadar da güzel olur, ne kadar da ulvi bir duygu olur. Geçmişte İsrailoğulları çocuklarını havralarına adarlarmış, umarım yeni nesilden kendini tabiki ilk önce ülkelerinin daha sonrada insanlığın refahına selametine adayacak insanlar çıkar, çeşitli sebeblerden ötürü insanlığa faydası olamamış bizler/ben inşallah yeni nesilden böyle bir hediye alırız/alırım ve inşallah bizde mezarlarımızda bunun sevincini yaşarız.kendini,insanları ve hatta dünyayı değiştirme istenci,arzusu veya güdüsü ..
Bu dünyayı, insanlığı değiştirmek arzusunda olunan duygu İnsanlığı daha da refah içinde yaşatabilme için olursa ne kadar da güzel olur, ne kadar da ulvi bir duygu olur. Geçmişte İsrailoğulları çocuklarını havralarına adarlarmış, umarım yeni nesilden kendini tabiki ilk önce ülkelerinin daha sonrada insanlığın refahına selametine adayacak insanlar çıkar, çeşitli sebeblerden ötürü insanlığa faydası olamamış bizler/ben inşallah yeni nesilden böyle bir hediye alırız/alırım ve inşallah bizde mezarlarımızda bunun sevincini yaşarız.
Bende de umut az hocam. Ama umut fakirin ekmeğidir. O devletlerin başına geçecek ideal sahibi,onurlu,dürüst adamları bizler yetiştireceğiz hocam. umarım olursa çocuklarıma sahip çıkarsam onları ülkeleri ve insanlık için fedakarlık yapmaları noktasında ikna edebilirim diye umutlanıyorum. Birazda insanların karakteri ile ilgili, sen ne kadar iyi baba olsanda onların içinde fedakarlık yoksa ne yapsan boş.Dileklerin çok güzelama yaş aldıkça anlıyorum ki insanlar çok çeşitli ve insanoğlu sürülerininde (toplum) hayvan sürüleri gibi güdülmesi lazım (ki zaten güdülüyoruz)..ancak güdenler hep şerefsiz ,hep alçak,hep kaypak. ayrıca güdenleri (devlet ve siyasi örgütlerin üst yöneticileri) etkileri altına alan hatta istedikleri gibi olmayanları devletin veya siyasi örgütlerin üst yöneticisi yapmayan bir güçlüler/zenginler topluluğu var..kıssadan hisse ideal sahibi,onurlu,dürüst adamlar devletlerin veya siyasi yapılanmaların başına geçmedikçe dediğin imkansız..
ikinci alternatif tüm kamunun (millet-halk) büyük ağırlığının bilinçlenip hakkını araması ve sefil dünya düzenini yavaş yavaş yıkması olacaktır..ancak bu da ütopiktir, çünkü insanların büyük çoğunluğu dünyaya hakim sefil düzeni idrak edemeyecek seviyede (ve etmemeleri içinde herşey yapılıyor zaten)
kısacası dostum, ümut bitmez derler ama bende inan çok az kaldı..
Özellikle çevremdeki, değer verdiklerimi değiştirme istenci, gerçekten yormuştu beni. Kendini değiştirmeyi istersen de yoruluyorsun, sonuçta sana bağlı. Koyverdim gitti artık. %99 susuyorum, %1'i de, o kadar olsun.kendini,insanları ve hatta dünyayı değiştirme istenci,arzusu veya güdüsü olabilir ..