- 22 Ara 2017
- 73
- 1
- 8
Özellikle bir insanı. Nesneleri ve eşyaları, malı mülkü geçtim. Neden bir insanı sahiplenmek isterler? Karşı cinsten bahsediyorum. Sen benimsin, benden başkasının olamazsın, benim ol vs... neden böyle?
Özellikle bir insanı. Nesneleri ve eşyaları, malı mülkü geçtim. Neden bir insanı sahiplenmek isterler? Karşı cinsten bahsediyorum. Sen benimsin, benden başkasının olamazsın, benim ol vs... neden böyle?
[MENTION=4865]true blue[/MENTION] neden makbulu öyle sizce? Bu içgüdü çok garip geliyor bana. Çünkü aynı sevgi ihtiyacı gibi. Ama bu bambaşka.
[MENTION=6633]kahin[/MENTION], Hatırladınız mı? Ben aşka inanmıyordum. Hayır, tabi ki aşık olmadım. Kahin sorunuzun cevabı bence basit. Çünkü tanrı sen aşık ol sen ol demiyor. Insan kendi kaderini kendi iradesiyle çizme gücüne sahiptir birnevi. Yani en azından başlangıçta böyle. Aşk bir seçimdir.(sizin inandığınız aşktan bahsediyorum.) Gider birine bağlanıp, evet işte bu aşktır der insan. Insanların doğuştan gelen eşitsizlikleri var, tamam, ama insanda bu konunun devamında etkin bir rol oynuyor. Yani insan bir takım seçimler yapma özgürlüğüne sahip.
Ağzımızın tadını bozma dostum, makbulü öyle olan. Nitekim cinsellikte de öyledir, erkekte ele geçirme iç güdüsü/hazzı kadında da teslim olma içgüdüsü/hazzı vardır.
Bu ifadeleri kullanan kişilerin bazıları aşkın etkisinde bazıları da takıntılı düşüncelerin esiri olarak, bilinçsizce konuşmaktadır. Karşıdaki kişinin kararını anlayış ile karşılayamayacak kadar kontrolsüzlerdir çünkü hep söylediğimiz gibi, her şey beyinde biter ve bu insanlar beyin ön bölgesine çok fazla hakim olamayan kişilerdir.
Kaybetme duygusu; 'anksiyete' yani 'kaygılanmaya' neden olur ve bu durum da obsesyonu daha da şiddetlendirir. Kişi aşık olmasa bile kaybetme korkusu ile o insandan vazgeçemediği hissine kapılır. Bu korkunun ileri derecesi de saplantıya dönüşür.
Olmayacak bir ilişki-insan için yapılması gereken tek şey; odak noktanızı değiştirmek yani o kişiyi hatırlatan her şeyden uzak kalmak, aklınıza getirmemektir. Bu şekilde davranmak sureti ile unutulmayacak insan yoktur. O kişiyi her düşündüğünüzde onunla ilgili nöron bağları oluşuyor ve her tekrar eden düşüncede, bu bağlar güçlenip, ondan başka şey hayal edemeyecek hale gelmenize sebep oluyor.
İnsanlar beyinlerinin ön bölgesini doğru kullanamadığı için mutsuz oluyor ya da yanlış ilişkilerin peşinde ömür harcıyorlar. Beyin üzerinde çalışma yapan her insan, zamanla çok daha güçlü ve kontrollü bir hale gelir. Uygun olmayan ilişkilerle de zaman kaybetmez.
Güldürdün beni [MENTION=4865]true blue[/MENTION].![]()
Peki, ya benimsin ya kara toprağın modundaki insanlar için ne düşünüyorsun? Tom Cruise - Vanilla Sky filmindeki gibi saplantılı kadın ve erkekler var biliyorsun, bu kadınlardan birisine denk gelmek ister miydin?
Film kültürüm pek yok, izlemedim. Ya benimsin ya kara toprağım modunda tek taraflı oluyor ve bu düşünce hastalıklı bir düşünce. Ne demek yani seni öldürürüm. Bence sevgi karşılıklı olmalı. Ben sadece cinsellikte de tekçiliğin olduğunu belirtmek istedim.[MENTION=6518]Farkeder mi[/MENTION]