Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Görüşlerinden Etkilendiğiniz Düşünür Kimdir?

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Görüşlerinden etkilenmeyecegimiz bir düşünürün olacağını sanmiyorum.

Ancak hayrani olduğumuz düşünürler olabilir.
Ali Şeriati, Mevlana, Şems ve Şibli Hayraniyim.

üzülmez

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
8 Nis 2015
41
0
0
Her düşünür kendinden öncekilerden etkilenmiştir. bir düşünürden etkilenmek tüm düşünürlerden etkilenmektir. ''düşünen'lerin hepsi birbirinden etkilenmiştir genellemesi felsefenin tarihini ve geleceğini resmeder.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
Her düşünür kendinden öncekilerden etkilenmiştir. bir düşünürden etkilenmek tüm düşünürlerden etkilenmektir. ''düşünen'lerin hepsi birbirinden etkilenmiştir genellemesi felsefenin tarihini ve geleceğini resmeder.
evet... çağlar boyunca sürüp giden düşünce tarihi; 'fildişi kuleye çekilerek arpacı kumrusu gibi' kendi kendine düşünmenin değil de, başka düşüncelerle ve hatta karşı düşünceyle beslenen, tartışan, mücadele eden dinamik bir sürecin ürünüdür...

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Evet her kendi caginin dusunuru kendinden onceki kendi dusuncesine parallel olan dusunurlerden etkilenir ve kendinden sonar gelecek dusunurleri de ayni paralellikte etkiler.

Mara

Yeni Üye
18 Ocak 2016
219
2
18
Schopenhauer ve Krishnamurti ; ikisi iki ayrı ucu simgeliyor sanırım benim için.

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Cemre Demirel'dir.

Kendisi filozof değildir. Fakat bir filozofu çok sağlam şekilde eleştirebilecek bilgi birikimi vardır. Araştırmacı kimliğiyle tanınır.

Kendisini her okuduğumda ve izlediğimde gözlerimi kısıp odanın en uzak köşesine bir bakarım.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Filozof ya da yazar ayrımı hiç yapmadım, hepsinden öğreneceğim bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Bazı konularda katılmadığım görüşleri olan kişilerle, aynı noktada buluştuğum zamanlar da oluyor, bu sebeple vakit buldukça her filozof ya da yazarı okumaya ve anlamaya çalışırım.

Keskin sınırları her zaman rahatsız edici bulmuşumdur çünkü insanın belli bir çizgisinin olması ile katı düşünmesinin aynı şey olmadığını düşünüyorum.

Nietzsche ile yüz yüze konuşmayı çok isterdim, her konuda ben onu anlamasam da o beni emimin anlayacaktır.
:)

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
En çok Heraklitos nazı yazılıosa:)o yıllarda o görüşlere sahip olması muazzam, Devamında konfucyus, lao tzu, Bernard Russell ve Mark Twaini beğenirim..

Cemre Demirel günümüzün parlayan yıldızlarından:) her ne kadar son 3 5 ayda biraz bozsada

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular