"Gerçekten Örnek Bir Proje" Demişti.(Hayvan Barınağı)

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel ve Son Dakika Haberler kategorisinde dragon tarafından oluşturulan \"Gerçekten Örnek Bir Proje\" Demişti.(Hayvan Barınağı) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 250 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel ve Son Dakika Haberler
Konu Başlığı \"Gerçekten Örnek Bir Proje\" Demişti.(Hayvan Barınağı)
Konbuyu başlatan dragon
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan odun

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

Konya’da vahşet: Kürekle vura vura öldürdü​

Bir barınakta çalışan görevlinin herkesin gözü önünde bir köpeği, kürekle kafasına vura vura öldürdüğügörüntüler hayvan severleri ayağa kaldırdı. Konya Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattığını açıkladı. 2 belediye işçisi gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Konya Büyükşehir Belediyesi'nin barınağı için "Gerçekten örnek bir proje" demişti.​

muslum-evci-50x50.jpg

MÜSLÜM EVCİ
Yayınlanma: 07:26 - 25 Kasım 2022 Güncellenme: 11:00 - 25 Kasım 2022



Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük tepki gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan ilk açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi.

resim1_21840987-e1669352994885.jpg

Çevredeki görevlilerin müdahale etmemesi de büyük tepki gördü.
“ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI”


Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

“KİMSENİN BARINAĞA ULAŞMASINA İZİN VERİLMİYOR”

'li Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurduğu anlara ait görüntüler hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Görüntülerle ilgili SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Konya Hayvan ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, barınakta 4 bine yakın köpeğin olduğunu ve köpeklere birçok işkence yapıldığını söyledi.

Barınağa 4 yıldır işçi ve veterinerlerden hariç kimsenin alınmadığını söyleyen Sürmeli şöyle konuştu:

“Adamlar kürekle köpeğe vurup öldürürken kimse itiraz etmiyor ve seyrediyor bu da burada bu öldürmelerin normal bir durum haline geldiğini gösteriyor. Hayvansever arkadaşlarımız bu kan donduran görüntüleri görür görmez barınağa koştular ama sabaha kadar içeri alınmadılar. Barınağa giden yol polis tarafından kapatıldı kimsenin barınağa ulaşılmasına izin verilmiyor. Burada çok büyük suçlar işleniyor. Bu yüzden buraya işçi ve veterinerler dışında kimse alınmıyor. Daha önceki yıllarda barınağa kaç köpeğin geldiği ve bunların kaçının öldüğü 4 yıl öncesine kadar açıklanıyordu. Ama mevcut Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın gelmesiyle birlikte bu bilgiler verilmemeye başladı.”

“KÖPEKLER BARINAKTA AÇLIKTAN BİRBİRLERİNİ YİYOR”

Bir hayvanseverin barınağa girdiğini ve köpeklerin açlıktan birbirlerini yediğini görüntülediğini söyleyen Sürmeli, “Bu görüntülerin ardından barınağa girmeyi başaran bir hayvan sever arkadaşımızın çektiği görüntüler de kanımızı dondurdu. Görüntülerde aç köpeklerin birbirlerini yediği görülüyor. Öve öve bitiremedikleri bu barınakta hayvanlar birbirlerini açlıktan nasıl yiyebilir? Bu kamp tam bir Nazi kampı” dedi.

“YASA İHLAL EDİLİYOR”

Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun konuyla ilgili yasal süreci başlatacağını ifade eden Sürmeli, “Konuyla ilgili belediyede yetkililerle görüşüldü, kendileri konuyla ilgili gerekenin yapılacağı hususunda teminat verdiler. Biz de onlara gereken yapılırken derneklerin görüşlerinin alınması gerektiğini ilettik. Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da konuyla ilgili yasal süreci başlatacak. 5199 sayılı yasa ve 26166 sayılı yönetmelik iptal edilmeden kesinlikle kısırlaştırılmış hayvanlar barınağa kapatılamazlar. Bu yasa ihlalidir” dedi.

VALİLİK: CANLILARA YAPILAN HER TÜRLÜ EZİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Konya Valiliği’nin sosyal medya hesabından da şu açıklama yapıldı: “Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu, adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ERDOĞAN: KONYA BELEDİYEMİZİN GERÇEKTEN ÇOK ÖRNEK BİR ÇALIŞMASI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı , geçtiğimiz hafta G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşü uçakta, Bitlis’te kuduz köpeğin 11 yaşındaki Mustafa Ertekin’i ısırması ve çocuğun hayatını kaybetmesi olayının sorulması üzerine şöyle konuşmuştu:

“Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız.

Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var.”

 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Şaşırdık mı?

Sizden önce"buzdolabı yoktu, ambulans yoktu bu memlekette." Bla, bla bla...

Uçuyoz kaçıyoz, batı bizi kıskaniyooooo....

Dünya sefalet endeksi verisinde sonuncuyuz. Demirel zamanında bile kişi başı milli gelir endeksinde 16. sırayıa tırmanmışken, bugün 22. miyiz neyiz!... O veriler kesin yanlıştır. Efendimiz, kıymetlimizin sözü en doğrusudur. Kovid aşısından batı 100 avro alıyordur kesin. Evrenin lideri dururken aşıyı parasız yapıyorz diyene inanacak değiliz yani. Benim oyum bizi bir çay bir simitle besleyene tabikide. Hoş başka oy verecek insanda yok yani. Muhalefet dediğinde zaten eski akplisinden, mhapelesinde, liboşundan v.s. v.s. cilerden oluşuyor. Değişik bir şey yok yani. Bu eski yerli ve çok milli çetelerden kurtulmadan bu ülkeden bir nane olmaz. Sahi bunlardan başka bu ülkede siyaset yapacak bağımsız kişiler bulunamıyor mu? Bunlar bulunmaz hint kumaşımı? Yeni yüzler, daha önce hiç bu çetelere bulaşmamışlar aranıyor, aranıyor. Yeni yeni yüzler, bunlarla hiç bir geçmişi olmayanlar olmadan Türkiye düzlüğü müzlüğe çıkamaz. Hülasa...
 

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
ülkemizde 15 milyon köpek varmış, ve bizim burada olduğu gibi çöplerden yemek yiyenleri çok olup bu suretle de aç kalanları çok oluyor, aç kalan köpek herşeyi yapar, bunları kısırlaştıramassın da geçenlerde hayvan sevgisi çok olan bir arkadaşım bunları uyutmaktan başka çare yok dedi, ama el gör ki hayvanlardan rantı olanlar var
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Kırsal bölgelerdeki köpeklerin durumu daha da içler acısı durumda. Bilhassa köylerde bostanları korumaları için bir aĝaca zincirliyorlar. Ayrıca çok hırçın olanları da var, 50 metre uzaktan başlıyorlar havlamaya. İnsan çekiniyor dışarıda dolaşmaya.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst