Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Forumdan ayriliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Ama sen uzatıyor da uzatıyorsun çünkü mesele yasaklanmandan kaynaklanmıyor. İkimiz arasında yapılan tartışmalarda altta kalmanın verdiği hırs ve kinden kaynaklanıyor. Zaten tehlikeli olan ve benim esas dikkat ettiğim de budur.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Direktif mi? Şu an nasıl bulunuyorsun burada? Sen karşılık verdiğin için yasaklandın. Ben bu kısmı (karşılık vermeni) önemsememiştim. Ancak doğru olan yasaklanmandır çünkü karşılık veremezsin. Senin de yasaklanmış olman adil olandır.Tıpkı süresiz yasağının adaletsiz oluşu gibi.Bu adaletsizliği vurgulayan da mavidir ve söylediği de makuldur. Mesele bu kadar basit.

Tutumunda ısrar ettiği için kendisi yasaklanmıştır. -3 kasim saat 23.38 Ozcan Y'nin yasaklanmasi

Bu başlığa karışmak istemediğimi söylemiştim ama bu yazdıklarından dolayı mor ötesi banlandı ise evrensel insan da banlanmalıdır.. Aynı uslüp onda da vardır. Devam ettirmiş olsun ya da olmasın.. Bence ikisi de ahlaktan yoksun yazılar yazmaktadır kendilerine.. Bir kere bunu yapan insan zaten bunu bünyesinde barındırıyor demektir.. -4 kasim saat 18.21 Mustafanin mesaji.

bence hiç durmayın zira bahsedilen kişinin site mesai saati yaklaştı..

kuzuların sessizliği filmindeki gibi, kuzuları kurtardığımı ve vicdan azabı duymayacağıma eminim.. -ayni gun 18.24 sakal'in mesaji

Bu başlığı birebir konuşarak sükuneti sağlayabilirler mi? Bunu görebilmek ve eğer bunu sağlayamıyorlar ise kişilerin forumun geri kalan sakinleri tarafından tespiti,kendi açımdan da özgürlükçü bir bakışımın olduğunun ifadesi amacı ile açtım.İlk hedefim gerçekleşmese de diğerlerinin gerçekleştiğini düşünüyorum.Sonuçta koca koca insanlardır ve irade sahibidirler ve birbirleri ile yüzyüze meselelerini halledebilirlderdi.Banlarken hakaret etmelerinden hareket etmedim. Aralarındaki meselenin bir kine dönüşmüş durumda olduğu burada kesin olarak anlaşılmıştır. Bu sebeple birbirlerine hakaret etmeseler de karşılıklı varlıklarından rahatsız olmaktadırlar.Konu içerisinde yazılanlar ne kadar çirkinleşir ise çirkinleşsin, kimin kendini geri çekerek bu işe bir son verme tutumunda olacağına göre kararımı verdim.Bunu yapan evrensel insan oldu.Kararım mutlak doğru değildir. Burada bunu gerçekleştirirken nasıl düşündüğümü ifade ediyorum. -Ayni gun 19.23 senin mesajin.

Aynen hocam; mor ve ötesi banlandıysa evrensel insan da banlanmalı! -Ayni gun 19.26 fides'in mesaji

Kimya başlığında Özcany evrensel insanın o başlığa yazmamasını istiyor.Kimsenin böyle bir hakkı yok.Evrensel insan orada hakaret etmiyor, sıkılsak da sıkılmasak da başlık ile ilgili kendince cevaplar yazıyor. Daha sonra beni değil tecavüzcümü cezalandırın başlığında sürtüşmeye başlıyorlar ve Özcany direkt olarak evrensel insanı hedef alarak yazılar yazıyor. Kendisini tahrik ediyor. Bu tutumunda ısrar ediyor.Bir çok özel mesaj yazdım.Bunlarda sakin olun dedim.Bu mesajlarım Özcany tarafından dikkate alınmadı; ancak evrensel insan tarafından dikkate alındı. Eğer bu insanlar oylama ile dönmüşlerse, yazdıklarını beğenelim beğenmeyelim (hakaretleri kasdetmiyorum) bu forumda yazabilirler.Burada aralarında bir eşitlik yok. Biri tahrik ediyor diğeri de bir yere kadar sabrediyor ve devamında aynı şekilde ona cevap veriyor. Olayı sadece buradaki verilerden değil de genel açısından değerlendireceksek yani bu kimseler felsefe yapacak kimseler değillerdir diyeceksek açıkça söyleyelim. -Ayni gun 19.40 senin mesajin

Kendi adıma söyleyeyim, ben kendi söylediklerini sorgulatmayan,fikirlerini temellendirmemekde ısrar eden, öğrenme isteğinde olmayan, problemi sürekli karşısındakinin zihniyetinde arayan, birbirlerine ağza alınmayacak terbiyesiz sözler sarf eden kimselerin felsefe yapabileceğini düşünmüyorum.Bana kalsa bu tarz kimselerin tamamının bu forum ile ilişkisini keserim. -Ayni gun 19.45 senin mesajin.

Kadir Uzunu yasakladım.Bu aşamadan sonra sert bir tutum takınacağımı, 54. mesajımda belirttiklerime uygun davranacağımı ifade edeyim. -Ayni gun 19.51 senin mesajin ve CARK EDISIN.

Buyur cark edisinin nedenini acikla bakalim. Sadece 5 dakika icinde. Eger algilayabiliyorsan kendi insiyatifinin neden degistigini de kendine ve buraya acikla.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Bu başlığa karışmak istemediğimi söylemiştim ama bu yazdıklarından dolayı mor ötesi banlandı ise evrensel insan da banlanmalıdır.. Aynı uslüp onda da vardır. Devam ettirmiş olsun ya da olmasın.. Bence ikisi de ahlaktan yoksun yazılar yazmaktadır kendilerine.. Bir kere bunu yapan insan zaten bunu bünyesinde barındırıyor demektir.. -4 kasim saat 18.21 Mustafanin mesaji.

Mustafa doğru söylüyor. Bu kadar basit yasaklanmalısın.Bu yasağın sürekli olmamasını, bunun mantıksız olduğunu söyleyen birazdahaderinmavin'in itirazını doğru buldum ve yasağını kaldırdım bu kadar basit.Şimdi birincisi yani yasaklanman direktif ve çark oluyor da yasağının kaldırılması neden olmuyor?

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Ben söyleyeyim çünkü birincisi işine gelmiyor ama ikincisi geliyor.Çünkü yaptığının bedelini ödemek istemiyorsun.Sana yetişkin bir çocuk gibi davranıyorsun derken bunu zarar vermek amacı ile söylemiyorum, senin davranışların bu yönde. Yapılan itirazları değerlendimişim ve ikisini de benim kararım aleyhine olmasına rağmen haklı bulmuşum. Benim dediğim dediktir dememişim sen de tutup bunlara direktif diyebiliyorsun. Bu nedenle senin söylediklerinin mantıksız duygusallıklar olduğunu düşünüyorum.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70

Mustafa doğru söylüyor. Bu kadar basit yasaklanmalısın.Bu yasağın sürekli olmamasını, bunun mantıksız olduğunu söyleyen birazdahaderinmavin'in itirazını doğru buldum ve yasağını kaldırdım bu kadar basit.Şimdi birincisi yani yasaklanman direktif ve çark oluyor da yasağının kaldırılması neden olmuyor?

Dogru, senin kendinin yok oldugunu ve birey bilincin olmadigini soylemistim. Dedigim dogru cikti mustafa ve fides sana ve cark etmene yetti. Daaha ne konusuyorsun?

Tam bir ay sonrada guya vicdanini rahatlatmak adina erisimimi geri actin. Simdi de sana tesekkur etmemi bekliyorsun. Sen once cark ettigini etki altinda kaldigini ve haksizlik yaptigini bir kabul et ve ozur dile.

Ayrica Mustafa'nin onemi ne mustafa kime gore dogru soyluyor? Basitr olan senin algilayamamandir. Erisim hakkini bir ay kapali tutmandir. Demekki burada da birazdahaderinmavinin etkisi var. Dedim ya sen yoksun, kapatmanda mustafa acmanda da birazdahaderin mavi var, ama islemi ve yetkiyi kullanan sensin. Ustelik 5 dakikada cark ederek.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Ben söyleyeyim çünkü birincisi işine gelmiyor ama ikincisi geliyor.Çünkü yaptığının bedelini ödemek istemiyorsun.Sana yetişkin bir çocuk gibi davranıyorsun derken bunu zarar vermek amacı ile söylemiyorum, senin davranışların bu yönde. Yapılan itirazları değerlendimişim ve ikisini de benim kararım aleyhine olmasına rağmen haklı bulmuşum. Benim dediğim dediktir dememişim sen de tutup bunlara direktif diyebiliyorsun. Bu nedenle senin söylediklerinin mantıksız duygusallıklar olduğunu düşünüyorum.

Sen beni birak ta kendini degerlendir, ama bunun icin birey bilinci gerekir. Benim davranisimin o yonde olmasi sadece senin fikrin O yuzden acmanda da etki altinda kaldigini bir mesaj once acikladim, zaten. O yuzden ne kapatma da ne de acmada sadece etki altinda kaldin yani sen yoksun.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Laf söylemek için laf söyleyecek yaşı çoktan geçmen gerekirdi ama malesef geçememişsin. Kimseyi dinlemezsen despot olursun, bu site babanın sitesi mi denir.,insanların fikirlerine önem verince direktif alan kimse olursun, başka eylemler için de başka başka sıfatlar... Zaten en dandiğinden, en itibarlısına yöneticilik işi böyledir.Buradaki sorun benim değil senin sorunun.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Bak bakalim asagidaki mesajinda kendini ne kadar bulabileceksin.

Kendi adıma söyleyeyim, ben kendi söylediklerini sorgulatmayan, fikirlerini temellendirmemekde ısrar eden, öğrenme isteğinde olmayan, problemi sürekli karşısındakinin zihniyetinde arayan,-4 kasim 19.45 senin mesajin.

Farzet bu mesaji ben sana yazdim, ne olacak simdi? Kendini bu mesajda gorebiliyor musun?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Laf söylemek için laf söyleyecek yaşı çoktan geçmen gerekirdi ama malesef geçememişsin. Kimseyi dinlemezsen despot olursun, bu site babanın sitesi mi denir.,insanların fikirlerine önem verince direktif alan kimse olursun, başka eylemler için de başka başka sıfatlar... Zaten en dandiğinden, en itibarlısına yöneticilik işi böyledir.Buradaki sorun benim değil senin sorunun.

Aynen iade etsem mi acaba? Zaten bir kisiye kendini gosterebilmek icin ona kendi soyledigini kendisi icin ayna tutmaktir. Aslinda benim sana bir sey yazmama da gerek yok. Senin mesajlarini sana iade etsem yeter. Yani kendi polemigini kendin yasarsin.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Sen beni birak ta kendini degerlendir, ama bunun icin birey bilinci gerekir. Benim davranisimin o yonde olmasi sadece senin fikrin O yuzden acmanda da etki altinda kaldigini bir mesaj once acikladim, zaten. O yuzden ne kapatma da ne de acmada sadece etki altinda kaldin yani sen yoksun.

Sen burada insanların fikirlerini söyleme özgürlüğünden, onların ötekileştirilmemesi gerektiğinden bahsedip durmuyor musun?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Sen burada insanların fikirlerini söyleme özgürlüğünden, onların ötekileştirilmemesi gerektiğinden bahsedip durmuyor musun?

Ben her zaman bundan bahsediyorum. Oyuzden de kimsenin fikrini otekilestirmem. Sadece onun fikri olarak algila, kendi fikrimi dile getiririm. Ama boyle senin gibi "sun" eki ile biten yazi dili ve uslubuna da aslinda sadece iadeyi taahhut yeterlidir.

Sitede sahislara yonelik tek bir mesajimi gosteremezsin. Gosterdiklerin ya misillemedir, ya da polemik iadesidir.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Bak bu baslikta;

Tüm paylaşımlarınız ve katkılarınız için sonsuz teşekkürler..Her zaman kibar, sabırlı ve ilkeliydiniz.Sağlıcakla... -glsezinrs'nin 3 mart saat 17 deki mesaji. Neden senin gibi dusunmuyor, acaba?

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Bak bakalim asagidaki mesajinda kendini ne kadar bulabileceksin.

Kendi adıma söyleyeyim, ben kendi söylediklerini sorgulatmayan, fikirlerini temellendirmemekde ısrar eden, öğrenme isteğinde olmayan, problemi sürekli karşısındakinin zihniyetinde arayan,-4 kasim 19.45 senin mesajin.

Farzet bu mesaji ben sana yazdim, ne olacak simdi? Kendini bu mesajda gorebiliyor musun?

Birincisi kendimi sorgulatmasam başkalarının fikirlerini (mustafa ve birazdahaderinmavi) dinlemezdim ve bildiğimi okurdum. Demek ki sorgulatmışım.
İkincisi kendimi sorgulatıp başkalarının fikirlerini dinleyip onları haklı bulunca sana göre çark etmiş oluyorum..
Üçüncüsü dediğim gibi sen ne dediğini bilmiyorsun. Bunu sadece burada da değil bir çok yazında yapıyorsun. Haliyle senin akıl yürütme kapasitenin yetersiz olduğunu düşünüyorum.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Bu da;

bu forumda yazıp okuyan herkes bilmeli ki, özgün fikirlere tahammül edilemeyen ve hatta yok edilmesi gereken bir düşman gibi yaklaşılan ortamlarda, felsefe için uygun iklim oluşamaz...bu iklimi elde etme/ üretme sorumluluğu, yöneticilerde olmakla birlikte, katılımcılara da aittir... anlaşılan o ki, karşı fikirle sataşmayı birbirinden ayırt etmek istemeyen yönetim ve katılımcılardan, evrensel insanın duyarlılığıyla bir özeleştiri istemek boş bir beklenti olacaktır... /..biraz çakılından aldık/ biraz da masmavi tuzundan.../ışığından da birazcık/ biraz daha adam olduk/...hoşçakal kardeşim deniz... -6 mart yine bu baslikta birazdahaderinmavinin. Neden senin gibi dusunmuyor, acaba?

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Burada yazılmışları buraya getirmenin anlamı yok çünkü bunun aksi bir çok yazı da var forumda ki onlar büyük olasılıkla çok daha fazladır.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Birincisi kendimi sorgulatmasam başkalarının fikirlerini (mustafa ve birazdahaderinmavi) dinlemezdim ve bildiğimi okurdum. Demek ki sorgulatmışım.
İkincisi kendimi sorgulatıp başkalarının fikirlerini dinleyip onları haklı bulunca sana göre çark etmiş oluyorum..
Üçüncüsü dediğim gibi sen ne dediğini bilmiyorsun. Bunu sadece burada da değil bir çok yazında yapıyorsun. Haliyle senin akıl yürütme kapasitenin yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Bu sorgulatma degil, etki altinda kalmaktir. Eger sorgulatma olsa uzerime uygulayacagin yasaklama eylemini de sorgulardin. En azindan her ikisini tartar ve kendi karariniverirdin. Sen kendince verdigin karardan 5 dakika icinde cark ettin. Evet sana gore ben "yapiyorsam" sen de bana gore "yapiyorsun" eee ne olacak simdi, bu polemik nasil sonlanacak.

Sen devam edeceksin "sen susun/busun" demeye, ben de devam edecegim "sen susun/busun" demeye ve bunun adi dusunce ve bilgi paylasimi olacak oylemi? Buna polemik derler ve galibi/maglubu da yoktur.

Benim ki yetersiz olabilirama, sen de hic yok; cunku sen yoksun.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Ben her zaman bundan bahsediyorum. Oyuzden de kimsenin fikrini otekilestirmem. Sadece onun fikri olarak algila, kendi fikrimi dile getiririm. Ama boyle senin gibi "sun" eki ile biten yazi dili ve uslubuna da aslinda sadece iadeyi taahhut yeterlidir.

Sitede sahislara yonelik tek bir mesajimi gosteremezsin. Gosterdiklerin ya misillemedir, ya da polemik iadesidir.

O halde başkalarının da görüşlerini alan kimselere çark ediyorsun demenin, senin sahip olduğun fikire ne kadar ters olduğunu da idrak ediver.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Burada yazılmışları buraya getirmenin anlamı yok çünkü bunun aksi bir çok yazı da var forumda ki onlar büyük olasılıkla çok daha fazladır.

Ha sunu bileydin. Demekki neymis bir dusunce ve bilgi kimilerince onay alir kimilerince onay almazmis. Ama onlar senin gibi "sun" eki kullanarak bana "bizim gibi dusun" demiyorlar. Senin ise tek yaptigin bu. Iste o sun otekilestirmeleri senin gibi dusunmedigim icin. Ben senden benim gibi dusunmeni beklemiyorum ki, sen benden neden bekliyorsun. Bu benim dusunce ve bilgim, senin ki nerde? seninki yok. Seninki sadece benimki uzerinde otekilestirme ve suclama. Dedim ya sen yoksun.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Yani artık saçmalamanın da bir sınırı vardır ve sen bu konuda sınır tanımıyorsun.

Ya sen taniyor musun? ama dedim ya sen yoksun. Evet sana gore sacmaliyor olmam, benim sacmaladigim anlamina gelmez. Bu sadece senin yorumundur ve seni baglar. Sana ben ayni seyleri soylersem bu da benim yorumumu olur ve sadece beni baglar.

Kisaca soz sahibinindir. Dolayisi ile senin otekilestirmen senin kendinin otekilesmesidir. Cokj basit mustafa o mesaji yazmasa yasakliyacakmiydin ve birazdahaderinmavi o mesajlari yazmasa yasagi acacak miydin, ben zannetmiyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular