Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

faşist

Yeni Üye
25 Kas 2011
286
0
0
33
acizlik zihniyetten değil, güçsüzlükten ileri gelir. bu demektir ki, erkek kadın arşısında güçsüz olan cinsi temsil etmektedir. bundan kurtulması için tez-elden ikircikliğine son vermesi onun lehine olacaktır.

Güçsüzlükten anladığınız nedir sadece imzanız da ki acizliği yaratan mı ?

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
eş olarak gördüğünüz kadını küçümsemek, aşağılamak, değersiz görmek, yeteneksiz, beceriksiz, düşüncesiz birey olarak algılamak, onu kendinize mahkum etmek vs...bunu sizin için söylemedim,- siz derken "sen"i kast etmedim- yanlış anlaşılmasın, bu genel bir tanımdır. böyle düşünüyorsanız siz de buna dahil olacaksınızdır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
acizlik zihniyetten değil, güçsüzlükten ileri gelir. bu demektir ki, erkek kadın arşısında güçsüz olan cinsi temsil etmektedir. bundan kurtulması için tez-elden ikircikliğine son vermesi onun lehine olacaktır.

Guc iki turludur. Fiziksel ve zihinsel. Maalesef her ikiside erkeksel ve erkege aittir. Iste onemli olan zihindeki gucsuzlugu yenmektir. Cunku fizigi hareket ettiren numenal yeti degerleridir.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
"güç" kavramından ne anlaşılması gerektiği, ya da ne anlaşıldığı ile ilgilidir. tohumlu bitkileri neoltik dönemde keşfeden kadın aslında fizik ve zihin olarak daha güçlüdür; çünkü yaşadığı evreni, doğayı anlamış, algılamış, değiştirmiş ve dönüştürmüştür...ok-yay ile avlanan erkek güçsüzdür; kurnazlık, avladındığı hayvan postuna bürünerek maskelenen erkek hem düşünsel hem de fizik olarak güçsüzdür.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
"güç" kavramından ne anlaşılması gerektiği, ya da ne anlaşıldığı ile ilgilidir. tohumlu bitkileri neoltik dönemde keşfeden kadın aslında fizik ve zihin olarak daha güçlüdür; çünkü yaşadığı evreni, doğayı anlamış, algılamış, değiştirmiş ve dönüştürmüştür...ok-yay ile avlanan erkek güçsüzdür

Unutmamak gerekir ki, disinin de zihniyeti ozolarak erksel, erk eksel ve erkekseldir. Yoksa fiziksel gucluye erkege boyun egmezdi. Hic dusundunmu, genelde cocuklari anneler yetistirdigi halde cocuklar ayni kadin zihniyeti ile yetisirler, sence neden?

Neden bir anne bile bile kizini ve baska kizlari erkek ogluna ezdirir ve ezmesine yonelik yetistirir?

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
kadın, erkek düşünceyi taşımıyor ise o asla erk-egemen olmaz ve düşüncesinde kadınsaldır/insancıldır. bu şekilde/kadınsal-insancıl algılayan ve düşünen kadın sayısı nedir diye soracak olursan eğer, üzülerek söyleyeyim ki çok azdır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
kadın, erkek düşünceyi taşımıyor ise o asla erk-egemen olmaz ve düşüncesinde kadınsaldır/insancıldır. bu şekilde/kadınsal-insancıl algılayan ve düşünen kadın sayısı nedir diye soracak olursan eğer, üzülerek söyleyeyim ki çok azdır.

Iste bunun nedeni, yururlukteki erkeksel ozlu ve karakterli dogal zihniyetin algilanamamasi ve yerlesmisligi, otomatiklesmisligi ve alisilagelmisligidir. Zihniyetin dogalligi da burdan gelir. Yani beyin uzerinde dusunce uretmeden gelen bir zihniyettir.

Dolayisiyle bu zihniyetin sorununun algilanmasi, erkek/disi fiziksel farkinda degil; beyin ortakliginin zihniyet ayniligindadir. Iste bu temelde disisellik yoktur.

Ben bunu "erkeksel disilik" yazimdaizah ettim.

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Iste bunun nedeni, yururlukteki erkeksel ozlu ve karakterli dogal zihniyetin algilanamamasi ve yerlesmisligi, otomatiklesmisligi ve alisilagelmisligidir. Zihniyetin dogalligi da burdan gelir. Yani beyin uzerinde dusunce uretmeden gelen bir zihniyettir.

Dolayisiyle bu zihniyetin sorununun algilanmasi, erkek/disi fiziksel farkinda degil; beyin ortakliginin zihniyet ayniligindadir. Iste bu temelde disisellik yoktur.

Ben bunu "erkeksel disilik" yazimdaizah ettim.

Kadınlar yumruklaşamayan erkeklerdir zihniyet olarak....diyorsunuz..öyle algıladım.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Kadınlar yumruklaşamayan erkeklerdir zihniyet olarak....diyorsunuz..öyle algıladım.

Bu konuda kadinlarla ilgili kullanimlar vardir. "Sac saca/bas basa kavga etmek, erkek fatmalik, cazgirlik v.s."

Ayrica boks yapan, gures yapan ve her turlu dovus sporunu yapan kadinlar da var.

Sonucta yapilan bir hareketi yaptiran numenal yetidir. Kisaca insanoglu fiziksel cinsi disinin de zihniyeti erkekseldir ve dogal zihniyettir.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
doğal süreçler ile toplumsal süreçlerin var-oluş biçimleri insanın soyutlama yetisini geliştirmesi ile farklılaşırken cinsler-arası eşitsizlik ve dngesiliğin yaratılması doğal olanın erk-eksel olmasından kaynaklanmaz. doğal olan kadınsaldır. doğal olana eklemlenen erk-tir ve kadını da erk-leştirme eğilimini taşımıştır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
doğal süreçler ile toplumsal süreçlerin var-oluş biçimleri insanın soyutlama yetisini geliştirmesi ile farklılaşırken cinsler-arası eşitsizlik ve dngesiliğin yaratılması doğal olanın erk-eksel olmasından kaynaklanmaz. doğal olan kadınsaldır. doğal olana eklemlenen erk-tir ve kadını da erk-leştirme eğilimini taşımıştır.

Konuya fenomenal bakarsan oyledir, ama disiyi kadin ve anne diye ayiran ve tek ve erkeksel karaktere sahip olan ise numenal olandir. Yani tek zihniyet sadece fenomenalk farki goruntu olarak koyar, zihniyet olarak koymaz. Cunku disi zihniyeti diye bir olgu dogal zihniyette yoktur. Ayni insankizinin olmadigi gibi. Mankind, Antropoloji v.s. hep erkek (o) karakterlidir.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
Nanşe kadındır ve gözleri açık bir Adalet Tanrıçasıdır.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
Ninsu ana kadındır ve kendi toplumunda en güçlü, bilge olandır. erk-değildir. o hükmetmez, aşağılamaz, küçümsemez, sınırlandırmaz; sadece sevgidir taşıdığı ve paylaşmak...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Ninsu ana kadındır ve kendi toplumunda en güçlü, bilge olandır. erk-değildir. o hükmetmez, aşağılamaz, küçümsemez, sınırlandırmaz; sadece sevgidir taşıdığı ve paylaşmak...

Guclulugu nerden geliyor?, neden guclu? Bu bir fenomenal guc mu, yani fiziksel; yoksa ...mez ile biten kelimelerin icerigini tasiyan bilincteki numenal guc mu?

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
buradaki güç üretici olmaktan kaynaklı, paylaşmaktan kaynaklı bir güçtür. günümüz anlamındaki erk-eksel bir güç değildir; öyle olsaydı zaten erkekler ondan o gücü hiç bir zaman alamazlardı.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
buradaki güç üretici olmaktan kaynaklı, paylaşmaktan kaynaklı bir güçtür. günümüz anlamındaki erk-eksel bir güç değildir; öyle olsaydı zaten erkekler ondan o gücü hiç bir zaman alamazlardı.

Tamam da, insanoglu neden tanri/tanricalastirir?, bunun izahi nedir sence?

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
tanarıçalar mitolıjik kahramanlardır; onlar, üretim yapısından, kültürel yapıdan ve bilgi birikiminden esinlenen öykülenmelerdir.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
tanarıçalar mitolıjik kahramanlardır; onlar, üretim yapısından, kültürel yapıdan ve bilgi birikiminden esinlenen öykülenmelerdir.

Bu sorunun cevabi degil ki!

Soru neden insanoglu tanrilar tanricalar yaratmak geregini duydu, sence? Soru buydu.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
insanlar üstelik güneş yüzü görmeyen mağaralara neden resimler çizdiler?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular