Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ders çalışma

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
Ders çalışmayan öğrenci nasıl ikna edilir ?

Pekiştireç vermek , tehdit etmek vb.

Önerilerinizi bekliyorum.

oguz8891

Yeni Üye
7 Ocak 2009
86
0
0
2024
Sn. rainbow64 sorunuza cevap veremeyeceğim belki ama izninizle bir paradoksa düşmek istiyorum. Hiç bir şeyin istenmemesini isterdim. Hayatı akışına bırakıp yaşamayı... Yönlendiremeceğimizi bildiğimiz halde hayatı yönlendirmeye çalışmak, yön tuşları sürekli random değişen bir bilgisayar oyununda yön vermek gibi oluyor.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Siz ikna edemezsiniz öğrenci kendi ikna olmalıdır ona sadece nasıl ikna olması için yardım edebilirsiniz. Nasıl yardım edeceğinizi söyleyemem çünkü ben bir öğrenciyim bazı sırlar gizli kalmalıdır.

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Ders çalışmak özgür iradeden gelir.Telkinle olmaz.

Ders çalışmak "kendi yasanı kendin koy" (autonomy) ile gerçekleşir.

Özgür zihin,ders çalışması gerektiğini değil;neden ders çalışması gerektiğini bilir.

Zorlama sonucu zihin ders çalışan robota dönüşür.

Nedenini bilmez.Çünkü ders çalışmanın "iyi" olduğunu bilmek ona uzaktır.

"Kazık kadar adam oldu bilmiyor mu neden ders çalışması gerektiğini sanki?"

Bilmiyor işte bilmiyor.

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
Özgür Bolat bu konuda başarılı,
Çalışmanın/öğrenmenin başkası için değil kendisi için olduğunun anlatılması lazım, bu konuda etrafına göre yalnız kalıcak ama durum bu

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
Ders çalışmayan öğrencilerde genelde ders çalışmak isterlerken ODAKLANMA sorunları olur yani ders çalıştıkları süre içerisinde odaklanamadıkları için erken sıkılma ve sonrasında ise ders çalışmayı bırakma durumları olur....

Böyle durumlarda olan öğrenciler oldukça yaygın bazı ögrenciler ise dersi ders te dinleyip ders çalışmadan da başarılı olabiliyorlar lakin odaklanma sorunu yaşayan öğrencilerin öncelikle rehber ve pisikiyatristen yardım alabilmeleri gerekmektedir..

Odaklanma sorunu olunca ögrencinin dersi sevmeside söz konusu olamayabiliyor.....odaklanma sorunu öğrencinin sevip ve sevmediği ders durumuna göre değişiyor diyebilirim..

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
Öğrenme isteğinin olmamasının temel nedeni
İnsana ya kapasitesinin üzerinde bilgi veriliyor anlaşılmıyor, yada gereğinden basit şeyler veriliyor hayatta sürekli aynı işleri yapmak gibi,
İnsan her halukarda sıkılıyor,
İnsanlarla anlayabileceği dilden konuşmak lazım.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular