Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sn. rainbow64 sorunuza cevap veremeyeceğim belki ama izninizle bir paradoksa düşmek istiyorum. Hiç bir şeyin istenmemesini isterdim. Hayatı akışına bırakıp yaşamayı... Yönlendiremeceğimizi bildiğimiz halde hayatı yönlendirmeye çalışmak, yön tuşları sürekli random değişen bir bilgisayar oyununda yön vermek gibi oluyor.
Siz ikna edemezsiniz öğrenci kendi ikna olmalıdır ona sadece nasıl ikna olması için yardım edebilirsiniz. Nasıl yardım edeceğinizi söyleyemem çünkü ben bir öğrenciyim bazı sırlar gizli kalmalıdır.
Özgür Bolat bu konuda başarılı,
Çalışmanın/öğrenmenin başkası için değil kendisi için olduğunun anlatılması lazım, bu konuda etrafına göre yalnız kalıcak ama durum bu
Ders çalışmayan öğrencilerde genelde ders çalışmak isterlerken ODAKLANMA sorunları olur yani ders çalıştıkları süre içerisinde odaklanamadıkları için erken sıkılma ve sonrasında ise ders çalışmayı bırakma durumları olur....
Böyle durumlarda olan öğrenciler oldukça yaygın bazı ögrenciler ise dersi ders te dinleyip ders çalışmadan da başarılı olabiliyorlar lakin odaklanma sorunu yaşayan öğrencilerin öncelikle rehber ve pisikiyatristen yardım alabilmeleri gerekmektedir..
Odaklanma sorunu olunca ögrencinin dersi sevmeside söz konusu olamayabiliyor.....odaklanma sorunu öğrencinin sevip ve sevmediği ders durumuna göre değişiyor diyebilirim..
Öğrenme isteğinin olmamasının temel nedeni
İnsana ya kapasitesinin üzerinde bilgi veriliyor anlaşılmıyor, yada gereğinden basit şeyler veriliyor hayatta sürekli aynı işleri yapmak gibi,
İnsan her halukarda sıkılıyor,
İnsanlarla anlayabileceği dilden konuşmak lazım.