Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Değiştirelim

leprechaun

Yeni Üye
15 Ocak 2012
150
0
0
42
Dere itsiz ,tilki bey

İt,tilkiden daha masumdur.

Beylik ,vefa duygusu olana özge olduğu için kurnazlığı yol tutmuş tilkiden bey olamaz.

Derede tilkiler beylik yapamaz.

Dereler sahipsiz bırakılmamalı
"Ak İle Kara Dere Kenarında Belli Olur" bunun yerine "kara dereye bakmadan kara olduğunu anlamaz"

"Abdal ata binince bey oldum sanır şalgam aşa girince yağ oldum sanır" bunun da yerine "sen seni bil sen seni, sen bilmezsen kendini, patlatırlar enseni"

birde "şahin sinek avlamaz" sözü var. :)

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
beril,

söylediklerinizden ne bir ana/ata sözü gördüm ne de değiştirilen bir söz. forum başlığı ile ilgisiz bir açıklama olmuş.

Beril

Yeni Üye
12 Eyl 2011
210
0
0
46
Sevgili Mavimor,

Kanımca size ben söyledim fakat nedense ağır işitiyorsunuz :)

Sağlıcakla kal,

Beril

Yeni Üye
12 Eyl 2011
210
0
0
46
"Ak İle Kara Dere Kenarında Belli Olur" bunun yerine "kara dereye bakmadan kara olduğunu anlamaz"

"Abdal ata binince bey oldum sanır şalgam aşa girince yağ oldum sanır" bunun da yerine "sen seni bil sen seni, sen bilmezsen kendini, patlatırlar enseni"

birde "şahin sinek avlamaz" sözü var. :)

Haklısınız ,sinek vızıldıyor beynimde şu an...

Beril

Yeni Üye
12 Eyl 2011
210
0
0
46
Sevgili Necdet Hoca,

Farkındayım...Sanırım oldukça fevri davrandım.Ancak kendime gelebildim.Sıkıcı anlar yaşıyorum.Yüksek anlayışınıza sığınarak özür diliyorum.Amacım sizi kırmak değildi.Umarım bu saçma ,fevri tepkilerim özde güzel sonuçlanır.Beni anlayacak bilgi,
donanım ve kişiliğe sahip olduğunuzdan hiç şüphem olmadı ki!

Sağlıcakla kalın,dualarım sizinle olsun...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
içtenlikli öz-eleştirinizden dolayı size teşekkür etmek isterim. her zaman herkesin bir takım sorunları elbette olabilir. mesele kırılmak, incinmek meselesi değil; hepimiz belli forumlarda belli paylaşımlarda çoğalmaya çalışırken yöntemler ve içeriklerin kapsayıcı olmasını istiyor ve bekliyoruz. siz de sağlıcakla kalın...

../ değiştirelim forumuna kaldığımız yerden devam edebiliriz...

Beril

Yeni Üye
12 Eyl 2011
210
0
0
46
Çalıda gül bitmez,cahile söz yetmez.

Değiştirelim

ÇALIDA GÜL BİTMEZ,ARİFE SÖZ GEREKMEZ.

Sakla samanı gelir zamanı.

Değiştirelim

SAKLA SAMANI İNEKLER YEMESİN ! :)

Gülme komşuna gelir başına.

Değiştirelim

GÜLME KOMŞUNA DÖVER SENİ BİR BAŞINA :)

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
"at sahibine göre kişner"

../.

bağsız atın kişnemesi, bağlı attan daha güçlüdür; sahipli at kişnemiş görünür.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
# ne ekersen onu biçersin # bu ana-ata sözünü değiştirmek gerek; her zaman ektiğinden fazlasını biçer insan, değilse ekmez zaten...neyi nereye ne şekil ekeceğini bilmez isen fazlası her daim zararlıdır...kötü ve iyi için söylenmiş ve fakat kötü yargılanırken iyi olanın ne olduğuna açık kapı bırakılmamış, o zaman şöyle demeli; neyi nerede ve ne şekilde ekersen ek her zaman fazlasını göreceksin bu nedenle neyi nerede ne şekile ekeceğini bilmelisin , değilse sonun hüsrandır....

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular