Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cennet

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Konu alakasız yerlere gidiyor. Daha doğrusu konudan konuya atlıyorsunuz. Nedense tamamen de islam odaklısınız. Belli bir islam yorumunu tutturmuş gidiyorsunuz. Sanki herkesin algısı / yorumu öyleymiş gibi.

Ben konuya döneceğim.

Benim çevremde "ölüm sonrası deneyimlere fazla kafa yormayın" derler. Neticede bu bedeni bırakıyorsun, ve yoluna fiziksel alemin dışında bir yerde devam ediyorsun.

Bazı kitaplarda da "Tanrının sarayın birçok farklı oda bulunur" derler. Yani sizin tanımınıza uygun "cennet" de belki var olabilir.

Örneğin yakın zamanlarda tarikat yurtlarından birinde kendi yaşamını sonlandıran genç arkadaşımız şu anda öyle bir yerde, muhtemelen "tedavi / rehabilitasyon" geçiriyor olabilir.

Çoğu inanç sistemin ani ve şiddetli ölümlerin ruh açısından iyi olmadığı düşünülür. İdeal olan belirli bir yaşta bu bedeni kendiliğinden terk etmektir. Ölüm anında huzursuz / mutsuz olmamak da iyi bir işarettir. Böyle bir insan kısa sürede yoluna devam edebilir.

BU konuda bilgiler sınırlı olduğundan bu konuda yazabileceklerim bu kadar.

Din konusunu da ben tartışamam. Aranızda konuşursunuz. Ben gidiyorum.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
harut marut ... gibi olayları da okumuş olacaksınız.

Hepsini biliyorum. Ben bir şeyi incelemeden onun hakkında bir karara varmam. Kuran'ı iyice inceledim ve geçersizliğine öyle karar verdim. Bu şeyin en küçük kabul edilirliği ve uygulanabilirliği yok. Tümden, temelden geçersiz.

Ben hiç kimsenin görüşüne, yorumuna bakmam. Direk açar Kuran'da ne yazdığına bakarım. Orada yazanların bir tekini bile kabul edilir bulmuyorum. Tümünü reddediyorum.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Hepsini biliyorum. Ben bir şeyi incelemeden onun hakkında bir karara varmam. Kuran'ı iyice inceledim ve geçersizliğine öyle karar verdim. Bu şeyin en küçük kabul edilirliği ve uygulanabilirliği yok. Tümden, temelden geçersiz.

Ben hiç kimsenin görüşüne, yorumuna bakmam. Direk açar Kuran'da ne yazdığına bakarım. Orada yazanların bir tekini bile kabul edilir bulmuyorum. Tümünü reddediyorum.
Sizin dininiz size ,benim dinim de bana . Bundan sonrasında da tartışılacak durum yoktur.
Hayırlı günler

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Sizin dininiz size ,benim dinim de bana

Öyle olmaya öyle tabii olarak da sorun şu ki şu an başımızda ne dert, ne bela, ne karanlık, ne ilkellik, ne yobazlık varsa hepsi din kaynaklı. Dinden kurtulmadan asla düze çıkamayız. Apaçık gerçek bu ve görmeniz insanlık adına kazanç, göremeyişiniz kayıp olacak.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Öyle olmaya öyle tabii olarak da sorun şu ki şu an başımızda ne dert, ne bela, ne karanlık, ne ilkellik, ne yobazlık varsa hepsi din kaynaklı. Dinden kurtulmadan asla düze çıkamayız. Apaçık gerçek bu ve görmeniz insanlık adına kazanç, göremeyişiniz kayıp olacak.
Benim için de tam tersi . İslam ile tanışmayan insanlık büyük kayıp. Ne ilkellik ,ne yobazlık,ne fenalık varsa , İslamiyet'i bilmemeleri ve yaşamamalarındandır.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
tabir-i caiz ise bir cok imansiz insanliga bilim kisvesi altinda degerler sunuyorken de mi bu boyle?

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
ornegin niels bohr kuantum fizikcisidir atom modeli vardir ve dunya ders kitaplarinda yerini almistir imansizdir, freud psikanalizin babasidir ve imansizdir, watson insan dna si ile alakali bir cok calisma yapmis ve cozumlemistir imansizdir.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
ornegin niels bohr kuantum fizikcisidir atom modeli vardir ve dunya ders kitaplarinda yerini almistir imansizdir, freud psikanalizin babasidir ve imansizdir, watson insan dna si ile alakali bir cok calisma yapmis ve cozumlemistir imansizdir.
şimdi anladım teşekkürler
atom, dna..... ve bunlar gibi nicelerine imanın ete kemiğe bürünmüş halidir derim. Bütün bunları bulupta iman etmeyenleri de eşyasını bulup bir tarafa saklayıp bulamadım diyenlere benzetirim.
bakmak ile görmek arasında fark vardır. bakmış bulmuş ama görememiş.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
bu insanlar diger insanlara gore daha akilli oldugu asikar ve bu durumda beyni kullanma becerileride normal insandan ustun oldugunu kabul edersek, siradan insanalarin gorebildigini goremediklerini mi dusunuyorsun din ve yaratici konusunda?

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
bu insanlar diger insanlara gore daha akilli oldugu asikar ve bu durumda beyni kullanma becerileride normal insandan ustun oldugunu kabul edersek, siradan insanalarin gorebildigini goremediklerini mi dusunuyorsun din ve yaratici konusunda?
herkesin farklı bir özelliği ve zekası vardır. Bir odaya farklı özellikte kişileri aldığınızda , hepsi odada farklı eşyalara odaklanabilir.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
İslam ile tanışmayan insanlık büyük kayıp.

Sen daha "din allahın olana kadar savaşın" emrinin nereye çıkacağını açıklayamıyorsun. Bu yani apaçık, resmen senin inandığın tanrı figürüne inanmayı başka tanrı figürüne inananlara zorla dayatmak demek. Bir bunu açıklayamaz, göremezsen bu iddian öyle yersiz ki, seninki saçma bir saplantı, yobazlık, din bağnazlığı demekten başka çıkar yol görünmüyor.

"Müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" yazıyor, sen İslam ile tanışmamak büyük kayıp diyorsun. Bundan daha saçma bir iddia dünyada bilmiyorum, yok.

Sana birisi "müslümanlar pisliktir, ülkenize sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün" dese feryat figan ağlarsın. Ama Kuran'da "müşrikler pisliktir, onları mescidi harama sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün" yazıyor. Hayır bu kadar ağır bir ifadeyi nereye koyabiliyorsun anlamıyorum ki. Bunu kabul etmemek mi büyük kayıp? Bu yani direk kafadan derhal reddedilecek bir inanç faşizmi.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Sen daha "din allahın olana kadar savaşın" emrinin nereye çıkacağını açıklayamıyorsun. Bu yani apaçık, resmen senin inandığın tanrı figürüne inanmayı başka tanrı figürüne inananlara zorla dayatmak demek. Bir bunu açıklayamaz, göremezsen bu iddian öyle yersiz ki, seninki saçma bir saplantı, yobazlık, din bağnazlığı demekten başka çıkar yol görünmüyor.

"Müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" yazıyor, sen İslam ile tanışmamak büyük kayıp diyorsun. Bundan daha saçma bir iddia dünyada bilmiyorum, yok.

Sana birisi "müslümanlar pisliktir, ülkenize sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün" dese feryat figan ağlarsın. Ama Kuran'da "müşrikler pisliktir, onları mescidi harama sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün" yazıyor. Hayır bu kadar ağır bir ifadeyi nereye koyabiliyorsun anlamıyorum ki. Bunu kabul etmemek mi büyük kayıp? Bu yani direk kafadan derhal reddedilecek bir inanç faşizmi.
Din Allah'ın olana kadar savaşın emrini açıklamadım mi ? Oysaki önceki yazdıklarımda mevcuttu.
Sizin bu şekilde yazdığınız gibi olsaydı Mekke'nin fethinde tek bir müşrik dahi bırakılmaz hepsi kılıçtan geçirilirdi.
Ve Kuranı Kerim de hangi durumlarda savaş yapılması gerektiği bildirilmiş ve kıssalar da da hangi şartlar altında müşrikleri gördüğünüz yerde öldürünüz belirtilmiştir.
Haberleri sunan spikerin ,konuşmanın başı ile sonunu alıp , ortada konuşulanları söylememesine benziyor sizin yazdığınız ve anladığınız

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
yazdığınız gibi olsaydı Mekke'nin fethinde tek bir müşrik dahi bırakılmaz hepsi kılıçtan geçirilirdi.

İslam'ın kendisi gibi tarihi de yaratılmıştır. Yani bir efsane, bir masal, mitler nasıl insanlar tarafından yaratılıyorlarsa o şekilde.

Fakat doğru kabul edelim. Bu durumda Mekke kurulacak İslam devletinin merkezi olacağından kanlı ele geçirilmesi istenmiyor. Çok büyük kuvvet yığılıyor ve Ebu Süfyan bakıyor direnmek delilik olacak. Yani gerçek anlamda ise bunu şöyle anlamalıyız: İslam Arapları tek otorite altına toplayıp bir sömürü imparatorluğu kurmak amacıyla Emevi hanedanı tarafından yaratılmıştır. Kabileler tek otorite altına alınmış, amaç gerçekleşmiş anlamında anlarız bunu.

Neyse tarihe göre gidersek yine; Ebu Süfyan bu durumda teslim olmayı kabul ediyor. Zaten Kureyş adına Kuran'a bölüm yazılarak bu kabile kayırılmış, ayrıca Muhammed adı verilmiş bölümde Kureyş esirlerinin köle yapılması yasaklanmıştır. Başka kabilelerin savaş esirleri için böyle bir ayrıcalık yoktur. Kureyş basbayağı kutsanmıştır yani. Neden? Çünkü Emevi soyu bu kabile kökenli de ondan. Kuran'ı da tarihi de böyle yazmışlar bu yüzden.

Mekke işgali sonrası ilk büyük hac günü Kuran'da yer alan Tevbe ültimatomu yayınlanır. Bu ültimatoma göre teslim olmuş olan müşriklere üç aya zaman tanınır. Bu zaman sona erdiğinde muslim olmazlarsa öldürülecekleri bildirilir. Bazı kabileler saldırmazlık anlaşması yapmışlardır. Bunlara ise anlaşmalarının süresi dolana kadar ek süre verilir. Onlar da süre dolunca muslim olmazlarsa öldürüleceklerdir. Zaten adamlar karşı taraf çok kalabalık olduğu için boşuna savaşmamışlar. Tabii zorla tehditle muslim olmaya da boyun eğecekler. Olay bu. Kuran'da yazanlar bunlar.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
İslam'ın kendisi gibi tarihi de yaratılmıştır. Yani bir efsane, bir masal, mitler nasıl insanlar tarafından yaratılıyorlarsa o şekilde.

Fakat doğru kabul edelim. Bu durumda Mekke kurulacak İslam devletinin merkezi olacağından kanlı ele geçirilmesi istenmiyor. Çok büyük kuvvet yığılıyor ve Ebu Süfyan bakıyor direnmek delilik olacak. Yani gerçek anlamda ise bunu şöyle anlamalıyız: İslam Arapları tek otorite altına toplayıp bir sömürü imparatorluğu kurmak amacıyla Emevi hanedanı tarafından yaratılmıştır. Kabileler tek otorite altına alınmış, amaç gerçekleşmiş anlamında anlarız bunu.

Neyse tarihe göre gidersek yine; Ebu Süfyan bu durumda teslim olmayı kabul ediyor. Zaten Kureyş adına Kuran'a bölüm yazılarak bu kabile kayırılmış, ayrıca Muhammed adı verilmiş bölümde Kureyş esirlerinin köle yapılması yasaklanmıştır. Başka kabilelerin savaş esirleri için böyle bir ayrıcalık yoktur. Kureyş basbayağı kutsanmıştır yani. Neden? Çünkü Emevi soyu bu kabile kökenli de ondan. Kuran'ı da tarihi de böyle yazmışlar bu yüzden.

Mekke işgali sonrası ilk büyük hac günü Kuran'da yer alan Tevbe ültimatomu yayınlanır. Bu ültimatoma göre teslim olmuş olan müşriklere üç aya zaman tanınır. Bu zaman sona erdiğinde muslim olmazlarsa öldürülecekleri bildirilir. Bazı kabileler saldırmazlık anlaşması yapmışlardır. Bunlara ise anlaşmalarının süresi dolana kadar ek süre verilir. Onlar da süre dolunca muslim olmazlarsa öldürüleceklerdir. Zaten adamlar karşı taraf çok kalabalık olduğu için boşuna savaşmamışlar. Tabii zorla tehditle muslim olmaya da boyun eğecekler. Olay bu. Kuran'da yazanlar bunlar.
esirleri okumayı öğretme karşılığında serbest bırakan bir din efsane bir din öyle mi? yurdundan edilen, zülümler eziyetler gören peygamber ve ashabı masaldan efsaneden ibaret öyle mi?
neyin efsane neyin efsane olmadığını ayırt edemiyorsanız , yapabileceğim bişey yoktur.

en basiti size şunu söyliyeyim mi? Bir devlet kurulduğunda , o devletin kanunları , uyulması gereken kuralları vardır. Anayasa kanunları vardır. Bir yeri feth ettiğinizde , orada kendi kanunlarınızı uygularsınız. kabul eden de etmeyen de bu kaanunlara uyar.
Bu durumu garipsiyor musunuz?

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
ne diyebilirim ki ! Siz nasıl anladıysanız o şekilde yorumlamaya devam edeceksiniz.

Öyle bir şey yok. Benim anladığım senin anladığın diye bir şey yok. Kuran Allahça dilinde Uzaylıca dilinde filan yazılmamıştır. Bildiğin bir insan toplumu dili olan Arapça ile yazılmıştır. Ne yazdığı açıktır. Bana göresi sana göresi olmaz. Apaçık harama aylar çıkınca anlaşması olmayan müşrikler muslim olmazlarsa gördüğünüz yerde öldürün yazıyor. Anlaşması olanlar anlaşmaları sona erdiğinde muslim olmazlarsa gördüğünüz yerde öldürün diyor.

Bunun bana göresi sana göresi ona göresi yok. Sana "müslümanlar pisliktir, onları yaşadığınız yerlere sokmayın, müslüman olmayı bırakmazlarsa gördüğünüz yerde öldürün" deseler ne yaparsın?

Bunları biz kafadan atmıyoruz. "İnnemel muşrikune neceseun" Kuran'da bu yazıyor. Müşrikler pisliktir yazıyor. Sana müslümanlar pisliktir dense ne dersin?

• Beğen
Tepkiler: phi
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular