Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cennet

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Piramitte mumya olmaz olur mu? Piramitin amacı mezar zaten.

İşte öyle olmasına rağmen hiç bir piramitte hiç bir mumya bulunamamış olması enteresan. Bunun nedeni dediğim gibi piramit yapımında çalışan işçilerin yapıyı bildikleri için içine girmeyi başarmaları ve piramitleri yağmalamaları. Sadece yağmalamakla kalmamış, firavunların mumyalarını da yok etmişler. Bu da ölümüne çalıştırılmalarının hıncı olsa gerek.

Öyle ki bir işçi sürüklenen bir taşa bir yerini sıkıştırsa taşın hareketi durdurulmazdı. Nedeni, bir kere durdu mu tekrar harekete geçmek için çok uğraşmak gerektiği. O sıkışan işçi sakat kalır, ölür ama taş sürüklenmeye devam edilirdi. İşçinin kurtarılması için taş durdurulmazdı. Taş yani yokuş çıkarılıyor, durdu mu tekrar aşağı salmak bile gerekli. O yüzden can pahasına yukarı çekilmeye devam ediliyordu. Durmak isteyen işçiler öldüresiye kırbaçlanıyordu.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Din türümüze özgü bile değil, soyu tükenmiş Neandathallerin de dinleri vardı. O yüzden din dolayısıyla hiç bir toplumu doğrudan sorumlu tutamayız.

Fakat Kuran'da bedensel diriliş ve bedensel öbür dünya inancı olduğu son derece açık ve kesin. Meyveler, içkiler, etler, huriler... Tamamen bedensel hazlar vaadediliyor. Bu kadar yoğun bedensel haz vaadi başka hiç bir dinde yok.

Aynı şekilde cismani işkence tehditleri de hiç bir dinde bu kadar yoğun değil. Bu bakımdan en yakın din Hrist dini fakat onda da İslam kadar yoğunluk kesinlikle yok. Esasen İncil en çok kıyamete yığma yapar. Öbür dünya yaşamına dair pek ben yoğunlaşma bilmiyorum İncil'de.

Kuran'daki cismani haz vaatleri ve işkence tehditleri göz ardı edilecek gibi değil, aşırı yoğun.

- Bende sana bunun anlatım biçimi olduğunu anlatıyorum. İnsanlar anlasın diye geçmiş çağlarda kiliselerde filan da senin dediğin gibi cennet / cehennem betimlemeleri bulunur.

Ama 2020 yılında aynı şeyi savunan din adamı yoktur.

Çok saçm açünkü tabi ki öyle bir şey yok. Sen 1000'li yıllardaki kilise resimlerini anlatıyorsun. Mesela insan ruhlarını hop diye yutan dev gibi şeytan resimleri filan var.

Biz bugün bunları "mecaz" olarak düşünüyoruz. yani başka bir şey anlatılıyor bunun ne olduğunu da önceki mesajlarımda söyledim.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Şu anda yediğin ekmeğin, soluduğun havanın içinde eskiden yaşamış insnaların atomları / molekülleri var.
Bu kadarla kalsa iyi, içtiğimiz suyu da eskiden dinozorlar işemişti. Eski canlıların idrarlarını içiyoruz. Bir zaman bir dindara "senin Muhammed'in de yaşadıysa bizler gibi dinozor sidiği içti" dediğimde acayip kızdı vay sen benim kutsalıma hakaret ediyorsun dedi. Bilimsel gerçekleri tutuculara anlatmakta büyük zorluklar var.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
İşte öyle olmasına rağmen hiç bir piramitte hiç bir mumya bulunamamış olması enteresan. Bunun nedeni dediğim gibi piramit yapımında çalışan işçilerin yapıyı bildikleri için içine girmeyi başarmaları ve piramitleri yağmalamaları. Sadece yağmalamakla kalmamış, firavunların mumyalarını da yok etmişler. Bu da ölümüne çalıştırılmalarının hıncı olsa gerek.

Öyle ki bir işçi sürüklenen bir taşa bir yerini sıkıştırsa taşın hareketi durdurulmazdı. Nedeni, bir kere durdu mu tekrar harekete geçmek için çok uğraşmak gerektiği. O sıkışan işçi sakat kalır, ölür ama taş sürüklenmeye devam edilirdi. İşçinin kurtarılması için taş durdurulmazdı. Taş yani yokuş çıkarılıyor, durdu mu tekrar aşağı salmak bile gerekli. O yüzden can pahasına yukarı çekilmeye devam ediliyordu. Durmak isteyen işçiler öldüresiye kırbaçlanıyordu.

- İşçilerin çalışma koşullarının iyi olduğunu arkeolojik kalıntılardan biliyoruz. doktorları vardı ve kendilerine et ve sebze + bira verilirdi. Lojmanları da vardı. Hiçbiri köle de değildi.

/ Yağma olmazdı. Oraların yağmalanması bizdeki anıtkabirin yağmalanması gibi olurdu. çok uzun mısır tarihinde gerileme / işgal dönemleri var. Yağmalar bu dönemlerde oldu. Bir de o zamanlar da define arayıcılar vardı. Belki altınları çalabilmek için bu riski alan kişiler vardı bilemeyiz.

Da günümüze kadar gelen bir sürü mısır mumyası var. Hepsi de yağmalanmamış Yağmacılar daha çok altın için mezara girerlermiş.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
2020 yılında aynı şeyi savunan din adamı yoktur.

Ne yazık ki var. Hem de çok var. Fazlasıyla. Kitapları çok satan bir tanesi cennetlikler her gördükleri huriyi becersinler diye sürekli ereksiyon halinde olacaklar diye iddia etmişti. Hurafelerin boyutları akıl almaz düzeylerde. Modernist din adamları bunların yanında hiç seslerini duyuramıyorlar, dinleyen yok.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Bu kadarla kalsa iyi, içtiğimiz suyu da eskiden dinozorlar işemişti. Eski canlıların idrarlarını içiyoruz. Bir zaman bir dindara "senin Muhammed'in de yaşadıysa bizler gibi dinozor sidiği içti" dediğimde acayip kızdı vay sen benim kutsalıma hakaret ediyorsun dedi. Bilimsel gerçekleri tutuculara anlatmakta büyük zorluklar var.

- Bilimsel gerçek olmasına gerek yok ki. O zamnın insanı da biliyor böcekler tarafından yenilip sonra bitkiye dönüşeceğini. Yani anlatılan şeyi manevi bir şey olarak anlamayan kişi bence kötü niyetlidir.

Kuranda "o kemiklere tekrar hayat verilecek" deniyor. Ben bunu tam olarak yorumlayamam. din bilimci değilim. Da bence ruhtan bahsediliyor ya da o dönemin insanının anlayabileceği dilde konuşuluyor.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
günümüze kadar gelen bir sürü mısır mumyası var.

Tamamı Krallar Vadisinde bulunmuştur. Piramitlerin bir tekinde bir tane mumya çıkmadı. Hasta köle çalışamayacağı için tedavi edip beslemeleri normal. Ayrıca ölen işçilerin aileleri ortada kalmaz, iaşeleri sağlanırdı. Ama tüm bunlar piramit inşasında çok sayıda iççinin yok yere öldüğü gerçeğini değiştirmiyor.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Aslında şuanda bir anne karnında gibiyim.
Evim yok, arabam yok, ailem yok, hayatımı yasiyamiyorum vs.
illa ev, araba olması şart mıdır ki ! hayatı yaşamaya gelince , insan sahip olduklarının kıymetini biliyorsa , küçük şeylerden mutlu olabiliyorsa , paylaşıyorsa ....... benim için hayatı yaşamak budur.
i

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Ne yazık ki var. Hem de çok var. Fazlasıyla. Kitapları çok satan bir tanesi cennetlikler her gördükleri huriyi becersinler diye sürekli ereksiyon halinde olacaklar diye iddia etmişti. Hurafelerin boyutları akıl almaz düzeylerde. Modernist din adamları bunların yanında hiç seslerini duyuramıyorlar, dinleyen yok.

- böylelerinden kuranda "şeytan evliyası" olarak söz edilir. Yani insanları dini kullanarak aldatan kişiler.

BU da bütün dinlerde var. Detaya girmeyeceğim ama bütün dinlerde verilen mesajı çarpıtanlar var, bir de mesajın özünü anlamaya çalışanlar var.

Bunun çözümü:

a) Dini araştırıp asıl mesajı anlamaya çalışmak.

Ya da b) "ben bu işten anlamıyorum" deyip ateist olmak.

Mesela adam diyor ki "dindar nesil yetiştireceğiz"

- Evet ama bir sürü insanı dinden nefret ettiren zaten kendinsin ki.

Bir de islamın iyi yanı dini otoritenin olmaması. Yani adam saçmalıyorsa dinleme olsun bitsin. Yaşar Nuri'ye göre bunlar bize Yahudilikten / Hıristiyanlıktan bulaşan unsurlar.

İslamda dini otorite yok. Hz peygamber de son peygamber. BU da demek oluyor ki kimsenin peşinden gitmek zorunda değilsin. Kendin araştır, kendin uygula o zaman. (ya da inanmıyorsan kendin araştır kendin öğren)

/ Türkiye'deki birçok din adamının durumuna bazen ben de üzülüyorum. Mesela Ben Fransız TV'sinde kadın imam bile gördüm (Başı filan açık, akıllı akıllı konuşuyor).

O yüzden, içlerinden en dangalağı değil de, hangisi daha akıllıysa onun kitabını oku. Ben öyle yapıyorum.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Kuran'da mecazi de olsa bir gerçek anlatılıyor olsaydı kadının ilk yaratıldığından ve eş olarak ondan bir adam yaratıldığından bahsederdi. Buna mecaz diyebilirdik. Bir gerçeğe işaret ederdi. Bu gerçek de adamın kadınsız asla üreyemeyeceği ama kadının adamsız üreyebileceği olurdu.

Kerevitlerden sonra hindi ve akbabalarda da erkeksiz üreyen dişiler görüldü. Doğa bize tanrı yok din yalan diye mesaj veriyor anlamıyoruz.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Kuran^da insanların ruhları olduğundan hiç bahsedilmez, hiç! Sıfır!

Şİmdi hatırladım: "Biz öldürürüz, diriltiriz, tekrar öldürürüz, tekrar diriltiriz" diyor.

Yani öldüm. Drakula oldum dirildim. üstüme kutsal su döküldü, ama bir yolunu bulup bu sefer kurt adam olarak geldim. mi? yani.

Hayır: Ben bunu Bedensel ölümden sonra yeniden yaşam, yeniden ölüm, sonra yeniden yaşam olması olarak anlıyorum. Peki ruh olmadan bu nasıl olacak?

/ Bir de teolojinin geneline bakın. Birçok dinde bir şey belirli biçimde anlaşılmışsa, o şeyin doğru olma olasılığı vardır.

Yoksa Yahudi ve Hıristiyanlar da Kudüste belli bir yerden 1000'lerce dolar verip mezar yeri alırlar mesele ("İlk bir direleceğiz" diye). Ama bence bunlar anlatım biçimidir. Ben o şekilde düşünmüyorum.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
"Biz öldürürüz, diriltiriz, tekrar öldürürüz, tekrar diriltiriz" diyor.

Yok. Ölüydünüz dirilttik, tekrar öldürüp tekrar dirilteceğiz der. Yani cansız maddeden yarattık, öldükten sonra da tekrar dirilteceğiz demek istiyor. Tekrar tekrar ölüp ölüp dirilmeyi kastetmiyor.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Allah yolunda savaşmadan cennete giremezsiniz din allahın olana kadar savaşın ölünce hurilere kavuşun demekten öte dini kullanarak aldatma var mıdır?

- Bunu ben sana açıklayamam. Saçma sapan adamların işlerini, mesela Hasan Sabah'I karşıma getirip "aha senin inancın bu" diyorsunuz. Ben yıllar önce Ateistforumda bu sorulara cevap vermiştim. Ben o tür şeyler söyleyen kişinin avukatı değilim. Kim öyle bir şey yazdıysa, FAcebook'tan filan bul. Yüzüne karşı söyle.

Benimle konuşuyorsan benim yazdığıma cevap ver.

Cennet ve cehennemin ne olduğunu düşündüğümü sana söyledim. Var mı o konuda soracağın?

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Ayrıca din adamlarının akıllısını arayıp kendine göre bulup okumakla zaman kaybetmeye gerek yok. Direk Kuran okuyacaksın. İslam nedir, Kuran okuyunca anlaşılır.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
savaşı neden bu kadar kötüymüş gibi anlatıyorsunuz? zalimlere, zülümlerine seyirci kalmak çok mu doğrudur ? Mazlumun yanında olmak , cihat etmektir. zülme uğradığında ,zülme kayıtsız kalmamak cihat etmektir. Hakkın hukukun adaletin yanında olmak cihat etmektir. Allah yolunda cihat etmek budur. huzur, güven, adalet bulana kadar savaşmanın neresi yanlıştır?
size biri zülümler, eziyetler, kötülükler yaptığında susmayı mı tercih ediyorsunuz?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular