Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bir varsayım ve...

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Varsayalım ben bir çok şeyi bilen birçok vasıf taşıyan ve çağın ilerisinde bir teknolojik güce sahibim.
Akıllı canlılar üretebiliyorum.Kurallarım var,ürettiklerimin nasıl canlılar olduğunu en iyi ben biliyorum.
Onların ne zaman ne ile karşılaşacaklarını ve nasıl bir davranış sergileyeceklerini biliyorum.
İstediğim şekilde davrananları ödüllendiriyor ve aksini yapanları cezalandırıyorum.
100 tane canlı üretiyorum.Bunların 50 tanesi ödüllendirilecek,50 tanesi ise cezalandırılacak bunu biliyorum.Hangi 50'sinin cezaya,hangi 50'sinin ödüle sahip olacağınıda biliyorum.
Bütün bunları bilerek üretiyorum.
Böyle bir efefel'i nasıl eleştirirsiniz ve bana hangi soruları yöneltirsiniz?

zuhat

Yeni Üye
5 Eyl 2009
49
0
0
2024
varsayalım bende senin gibi olan canlıların tanrısıyım o zaman sen bana ne sorardın....ve bu böyle benim tanrım onun tanrısı tanrıların tanrısı ömür biter tanrılar bitmez olur...

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Konuma tanrı yada tanrılar dahil değildir.
bir insandan bahsediyorum dikkatli yorumlamanı yeğelerim.

zuhat

Yeni Üye
5 Eyl 2009
49
0
0
2024
konu canlının kendisi olunca varsayımdan ibaret bile tanrı olamıyorsun. peki sen bu kadar seyi yapma hakkını ( canlılar yaratıp dünyalar kurma hayalini gerçekleştirirken sırf ne sorarlardı merakın yüzünden) nerden buluyorsun deseler.

experlizm

Yeni Üye
15 Ara 2010
2
0
0
37
her olağan şeyleri kurguladın ve bunları birer birer uygulamaya soktun , sen bir yaratıcısın " burda Tanrı anlamı çıkmasın " veyahut yaratıcı değil de lidersin yani bu durumda sen hiyerarşinin merkez noktasısın Alt-Üst gibi yöneltimleri çok rahat bir biçimde yapıyorsun , bu durumda şöyle birşey ortaya çıkabilir evrimsel dönem sen bir canlı yaratabilirsin lakin yarattığın canlı miteolojisi gereği ki bu havadan topraktan ve bütün tüketimlerinden ve sömürümünden kaptığı gereksinimle oluşabilecek olan bilgen sınıf atlamasına sebep olacaktır ki bu sınırsızlaştıramayacağın bir olaya dönüşecektir araştıracak öğrenecek ve geliştirecek , durumda sende aynı şekilde sorgulanacaksın , irdeleneceksin ya gerçekten varlığını bildirmeden yöneteceksin yada doğabilecek olan varlığını bildirecek ama gizliliğini sürdürecek sınırlama getireceksin. Bu durumların etkenleri çoğaltılabilir vs vs ... Asıl sana sorulması gereken soru tam olarak şöle olmalı benim düşünceme göre herbirine karşı üstünlüğünü sağladığın halde ihtilal veyahut ifşa veya sistematik çöküşe uğradığında senin aklından geçen ilk şey ne olabilir di?

Herşeyi yaratabiliriz , mümkündür lakin birşeyi yaratamayız oda zaten sınırlıdır devam sağlıyamıyoruz ya bizlerin doğum sırasında farkında olmadan düşüncelerimize enjekte edildi veya gerçekten akıllarımızın sınırlarının çizilmesi söz konusu , sorgulamak bizlere mahsusdur ki " günümüzde bu kanunen de yasaklanabiliyor " daim yapmamız gereken birşeydir. yaratamadığımız şey neden gerçeklerin gerçekliğini yaratamıyoruz. gerçek olan gerçekliğin var ama oluşturamadığımız.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Varsayalım ben bir çok şeyi bilen birçok vasıf taşıyan ve çağın ilerisinde bir teknolojik güce sahibim.
Akıllı canlılar üretebiliyorum.Kurallarım var,ürettiklerimin nasıl canlılar olduğunu en iyi ben biliyorum.
Onların ne zaman ne ile karşılaşacaklarını ve nasıl bir davranış sergileyeceklerini biliyorum.
İstediğim şekilde davrananları ödüllendiriyor ve aksini yapanları cezalandırıyorum.
100 tane canlı üretiyorum.Bunların 50 tanesi ödüllendirilecek,50 tanesi ise cezalandırılacak bunu biliyorum.Hangi 50'sinin cezaya,hangi 50'sinin ödüle sahip olacağınıda biliyorum.

1-Sen kimsin ya da nesin?
2-Canlıyı üretmek için kullandığın bilginin kaynağı nedir?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Bu konunun hiçbir tanrıyla bir bağlantısı yoktur

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
kendini ödüllendirmek ve yaptırıma tabi tutmak, yalın olarak sana ne kazandırmaktadır?

K

kuzeys

Ziyaretçi
peki o varsayımın içerisinde biz ne had ile ne soracağız sana.. farkındaysan varsayım senin.. biz senin varsayımının hangi noktasındayız bunu dahi belli etmemişsin.

Ben yinede ille bir cevap istiyorsan efefel kurguladığı varsayımın içerisine bizlere değer vermediği gibi yerde vermemiş deyip geçerim. Klasik tanrı sendormu içerisinde ayna ayna diyor derim.

nirvana

Yeni Üye
15 Mar 2009
60
0
0
45

evveli ve ahirini bildiğin hiçbir iradesi etkisi varlığı vs..........olmayan canlıları neden üretiyorsun?
sen işine yaramayan şeyleri üreterek nasıl bir haz yaşıyorsun?
kudretini ve azametini dahi anlamayacak canlılar üretip kafana göre ödül-ceza veriyorsan senin için söylenebilecek kötü kelime ve küfürleride biliyorsun demektir.onlarıda kullandıran ve bunu bilende sensin değil mi?
peki sana 100 canlı üretip ve denetim potansiyeli veren ve senin gibi belki binlerce birimi olan başka bir üst varlık olabileceğini, ama bu ''olabilme ihtimalinin dahi ''düşünme yeteneği olarak senin gibi birimlere verilmemiş olabilme ihtimalinin de olabileceğini biliyor musun?
...senin de aslında çizilmiş ve belirlenmiş yollarda giden bir üretim hatası olmadığını bana ispat etmeni ve olabileceğini tahmin edip etmediğini sorardım?
birde benim meşhur sorumu sorardım;
SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN HII?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
peki o varsayımın içerisinde biz ne had ile ne soracağız sana.. farkındaysan varsayım senin.. biz senin varsayımının hangi noktasındayız bunu dahi belli etmemişsin.

Ben yinede ille bir cevap istiyorsan efefel kurguladığı varsayımın içerisine bizlere değer vermediği gibi yerde vermemiş deyip geçerim. Klasik tanrı sendormu içerisinde ayna ayna diyor derim.
eksik bilgiyi düzeltmeye çalışayım
Ben herkez ile aynı potansiyelde olan bir insanım
bu varsayımda eleştiriyi yapıcak olan siz diğer insanlarsınız
Aynı güç hepimizde var teknoloji sayesinde,gelişmemiz sayesinde
Ama siz değilde ben yapıyorum size sormadan
ve siz eleştirmeye ve sorular sormaya başlıyorsunuz.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
eksik bilgiyi düzeltmeye çalışayım
Ben herkez ile aynı potansiyelde olan bir insanım
bu varsayımda eleştiriyi yapıcak olan siz diğer insanlarsınız
Aynı güç hepimizde var teknoloji sayesinde,gelişmemiz sayesinde
Ama siz değilde ben yapıyorum size sormadan
ve siz eleştirmeye ve sorular sormaya başlıyorsunuz.

Tekrar sorayım bilginizin kaynağı nedir?

nirvana

Yeni Üye
15 Mar 2009
60
0
0
45
size sorduğum tüm soruları tanrıya sormuştum cevabımı aldım ama bakalım siz ne diyceksiniz...merakla bekliyorum?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Herşey göründüğü gibiyse ben böyle bir efefel e ilk olarak hoş bakmam.
Cevabı her ne olursa olsun 50 canlının ızdırap çekmesine sebep olmasını hoş göremem.
Biryandanda düşünmeye devam ederim ne bildiği vardı acaba efefel in
Benim bilmediğim birşeyleri biliyor olabilirmi
Ben bazı şeyleri akıl edemiyor olabilirmiyim
Eğer bizi efefel ürettiyse amacı neydi?
Eğer buna ihtiyaç duyduysa,ihtiyacı duyan zafiyetinden ötürü ihtiyaç duyar cümlesi doğruysa efefel in zafiyeti var demektir.
Yada hala bizim düşünemediğimiz birşeyler var olmalı

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Çok yalnız ve mutsuz olduğunu düşünürdüm efefel'in.Onu severdim.Yalnızlığın korkusundan ve mutsuzluğun acımasızlığından kurtarırdım onu.kurtulmak ister miydi işte onu bilemiyorum

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
ben cezalandıracağımı bildiğim 50 canlıyı ürettikten sonraki sorulara karşı nasıl savunma yaparım şuan düşünme aşamasındayım

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular