Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Beğendiğiniz Kısa Sözler/Yazılar ?

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
Sevginin olmadığı yerde adalet başlar gibi bir söz vardı kimin söylediğini hatırlayamadım.
Sevginin adaletten önce geldiğini gösterir anlamında

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Sevginin olmadığı yerde adalet başlar gibi bir söz vardı kimin söylediğini hatırlayamadım.
Sevginin adaletten önce geldiğini gösterir anlamında

Farabi'den mi bahsediyorsun acaba?

"Farabi'ye göre adalet, sevgiye tabidir. Sevgiyle kurulan devletin adalet ile devam edeceğini savunmuştu. Eş deyişle adalet, sevgiyi izler. Erdemli toplumda sevgi, öncelikle erdeme olan iştiraklerle meydana gelir." -Alıntı-

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Aşk, imkansız olan bir çok şeyi mümkün kılar.

Goethe

Salt aşk gerçekleştirmez bunu.Aşkın bittiğini görünce (bitecek) karşılıklı kadın ve erkek kazanımlar gerçekleştirecek.

Aşkı tatmamış insan,tatmış insana göre daha düz fakat daha hamdır.

Aşk bir tuvaldir resim yapmasını bilene...

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
Farabi'den mi bahsediyorsun acaba?

"Farabi'ye göre adalet, sevgiye tabidir. Sevgiyle kurulan devletin adalet ile devam edeceğini savunmuştu. Eş deyişle adalet, sevgiyi izler. Erdemli toplumda sevgi, öncelikle erdeme olan iştiraklerle meydana gelir." -Alıntı-

Yok o değildi
Şaban Ali Düzgün ün kitabında okumuştum bakınca tekrar yazarım.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Salt aşk gerçekleştirmez bunu. Aşkın bittiğini görünce (bitecek) karşılıklı kadın ve erkek kazanımlar gerçekleştirecek.

Aşkı tatmamış insan,tatmış insana göre daha düz fakat daha hamdır.

Aşk bir tuvaldir resim yapmasını bilene...

Tabii ki aşkın belli bir süresi var, o tutkulu süreç sona erdiğinde boşluğa düşmemek gerekiyor yoksa ilişki tıkanıp, bitiyor. Aşkı herkes hissedemiyor galiba bazı insanlar aşkı hiç yaşamamış veya varlığına inanmıyorlar, bu durum bana çok tuhaf geliyor.

Aşk insanı daha cesur kılıyor, hayatta olmaz dediklerin, olabilirmiş gibi görünmeye başlıyor. Goethe'nin anlatmak istediği bu bence, aşık insan için imkansız kavramı çok bir şey ifade etmiyor ve bildiğini okuyor.

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Tabii ki aşkın belli bir süresi var, o tutkulu süreç sona erdiğinde boşluğa düşmemek gerekiyor yoksa ilişki tıkanıp, bitiyor. Aşkı herkes hissedemiyor galiba bazı insanlar aşkı hiç yaşamamış veya varlığına inanmıyorlar, bu durum bana çok tuhaf geliyor.

Aşk insanı daha cesur kılıyor, hayatta olmaz dediklerin, olabilirmiş gibi görünmeye başlıyor. Goethe'nin anlatmak istediği bu bence, aşık insan için imkansız kavramı çok bir şey ifade etmiyor ve bildiğini okuyor.

Fuzuli diye bir abimiz var.

Bu abinin sanat anlayışı derste anlatırken hocalarımız,kabaca bu adamın "aşk acısı çekmeyi seven" bir zatı muhterem diye bahsederlerdi belki hatırlarsın.

İlk bakışta saçma gözükse de pek de değil abi.

Tamam Fuzuli abartmış olsa da "aşk acısı" hayatın herhangi bir evresinde çekilmeli.Bu yani kabakulak çıkarmak gibi bir şey anladın mı?İlk başta sıkıntılı oluyor süreç,çok zorlanıyorsun ancak bir şekilde atlattığın vakit artık o hastalığa yakalanmıyorsun ya hah tam da o işte.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Fuzuli diye bir abimiz var.

Bu abinin sanat anlayışı derste anlatırken hocalarımız,kabaca bu adamın "aşk acısı çekmeyi seven" bir zatı muhterem diye bahsederlerdi belki hatırlarsın.

İlk bakışta saçma gözükse de pek de değil abi.

Tamam Fuzuli abartmış olsa da "aşk acısı" hayatın herhangi bir evresinde çekilmeli.Bu yani kabakulak çıkarmak gibi bir şey anladın mı?İlk başta sıkıntılı oluyor süreç,çok zorlanıyorsun ancak bir şekilde atlattığın vakit artık o hastalığa yakalanmıyorsun ya hah tam da o işte.

Aşk acısı çekmemek aslında başarılabilir, genelde insan bu ortamı kendisi yaratıyor. Sürekli onunla ilgili anıları zihninde canlı tutuyor ya da gittikleri mekanları geziyor v.s derken hiç aklından çıkmıyor. Bilemiyorum, aşk acısı bir sefer atlatılınca bir daha yaşanmaz mı acaba? Yaşanır diye tahmin ediyorum belki yaşa göre durum değişebilir, daha kolay atlatılır sadece.

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Aşk acısı çekmemek aslında başarılabilir, genelde insan bu ortamı kendisi yaratıyor. Sürekli onunla ilgili anıları zihninde canlı tutuyor ya da gittikleri mekanları geziyor v.s derken hiç aklından çıkmıyor. Bilemiyorum, aşk acısı bir sefer atlatılınca bir daha yaşanmaz mı acaba? Yaşanır diye tahmin ediyorum belki yaşa göre durum değişebilir, daha kolay atlatılır sadece.

Allah aşk acısı versin adama verecekse.

Çünkü alt metni boş bir acıdır.

Ortada bir anlamı olmayan acılar kolay sarılır.

Yaşanması gerek diyorum çünkü amaç acıyı tanımak değil,acının boş olduğunu tanımak.

Biz de koştuk üstadım.Ne oldu?Boş.

Çevremdekilere derim sevgiliniz,kendiniz olsun.Bildiğin kendinizi sevin.Hiçbir zaman terk etmez.

Ha ederse de kulaklarda hocanın helallik istemesi işitilir zaten.

Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
"Aslında en iyi aşk, değil tanımak, hiç görmediğin kişiye duyulan aşktır. Körler iyi aşık olurlar mesela."

Orhan Pamuk

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Eğer istediğin olmazsa acı çekersin, eğer istemediğin bir şey olursa yine acı çekersin, hatta istediğin şey tam olarak olsa da yine acı çekersin çünkü onu kaybetme riskin vardır. Zihin böyle belalı bir şeydir. Değişimden özgür olmak ister. Hayatın koşullarından ve ölümden özgür. Fakat değişim hayatın kanunudur ve ne kadar dirensen de bu gerçeği değiştiremezsin.

Sokrates

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Alın yazısı, kader! Bahtımız buymuş. Kaderin elinde bir oyuncak gibiyiz...

Miguel De Unamuno / Sis

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bir düşü gerçekleştirme olasılığı yaşamı ilginçleştiriyor.

Simyacı - Paulo Coelho

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
"Yaşamak çok nadir rastlanan bir şeydir. Çoğu insan sadece var olur."

"Aşkın gizemi ölümün gizeminden daha büyüktür."

"Başkalarının düşüncelerine göre hareket edeceksek, kendi düşüncelerimizin ne anlamı kalır."

"Dünyanın en güçlü insanı bile olsan, sevdiğine karşı kaybedersin."

Oscar Wilde

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
İnsanın vicdanı hatırladığı müddetçe, hiçbir hata unutulmuş değildir.

Sabırsız Yürek / Stefan Zweig

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
"Yaşamın tek öğretmeni yalnızca yaşamdır."

"Ruh, yalnızca gözyaşları halinde ortaya çıkan bir kaynak. Gerçekten ağlayıncaya dek, insan bir ruhu olup olmadığını bilmiyor."

"Robinson Crusoe yalnız yaşadı. İnsanların aptallıklarına tahammül edemeyen Gustave Flaubert de yalnız yaşadı; sanıyorum Don Sandalio da yalnız ve ben de yalnızım. Ve yalnız olan herkes Felipe, Felipe’m, ne kadar özgür olursa olsun bir tutsak, bir tutukludur."

Miguel De Unamuno

Son eklediğim alıntıda yalnızlığı bir tutsaklık olarak nitelendirmiş. "Yalnızlık" birilerine bağımlı olmamak açısından özgürlük olarak değerlendirilse de, aslında kimseye katlanamamak açısında da gerçekten sonu gelmeyen büyük bir tutsaklıktır.

Son düzenleme:

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
"Dünyanın asıl sorunu akıllılar hep kuşku içindeyken,aptallar daime kendinden emimndir"
Bernard Russell

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Yaşamın bedende değil de ruhta olduğunu fark ettiğinizde artık ölüm yoktur, sadece bedenden kurtuluş vardır.

Lev Tolstoy

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:21 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:23 ----------

Öyle bir gün geliyor ki, insan olması gerektiği yerde olmak istiyor. Ama kimi kez yaşamak için, intihar etmekten çok daha fazla cesaret gerekiyor.

Mutlu Ölüm / Albert Camus

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular