Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

aşk ve denge

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
İlişkilerde eğer duygu dengesizse daha çok seven daha özverili olur,denge bozulur, ipler diğerinin eline geçer ve ilişki ilerledikçe çok seven diğerince başlangıçtakinden dahada az sevilir hale gelir..ve nihayetinde çok seven kaybeder (kaçan kovalanır kuralı ve tersinin versiyonuda diyebiliriz buna)

Diğer dengesizlik, sınıf,statü,fiziki ve maddi şartlar vb. bu durumlarda dengesizlik varsa eninde sonunda sorun olur..

bide freud tesbiti vardır;

Garip değil mi ? Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, İlk vazgeçeceği kişi siz olursunuz !

belki çok iyi anlatamadım ama bence siz anladınız onu :)

Bu neden böyledir, bu konuda düşüncelerinizi/deneyimlerinizi/duyduklarınızı vb paylaşırsanız sevinirim.

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
Çoğu ilişkilerde olduğu gibi..Arkadaşlıktan aşka kadar hepsinde böyle bir anlamsızlık vardır.Bu olay aşkta daha çok tabii, çünkü aşkta duygular Daha da yoğun , insan aşık olduğu kişiye teslim olur zaten. Onun için herşeyi yapmak normal gelir , ona GEREĞİNDEN FAZLA güvenip değer verdim mi de arkasından vurulur. Bu hep böyledir bence , insanoğlu nankördür zaten. Şu da bir gerçek ; ilişkilerde bir taraf hep daha çok sever ve bu yüzden hep daha çok kaybeder.Seven saflaşır arkadaş. Bu bir gerçek.Seven insan , gerçekten seven insan,daha çok seven insan saf olur. Ona karşı yapılan hatayı görmeze gelir,yaşama sebebini 'Aşkı'na bağlar. Gün geçtikçe daha da bağlanır falan filan..

Sonuç olarak olayı şuna bağlamak istiyorum ; bir kişiye çok güvenirseniz, bağlanırsanız ve onu olağanüstü kılarsanız o kişi kendini olduğundan daha büyük görür. Ve 'Senden Daha İyisi'ni bulma çabalarına girişir.

Bu arada konusu açılmışken , söyleyeyim istedim , hani hep 'seni hiç bırakmayacağım 'diyorlar ya , heh işte
sıradaki kahkaham seni hiç bırakmayacağım diyenlere gelsin :))

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
hep biri daha çok sever..evet bencede öyle Biricik..aşk zaten dengesizliktir ancak insan zihni istemli veya istemsiz geri planda hep hesap yapar..

Çok sevenin diğerinin gözünde küçülmeye başlamasında garip ve berbat bir realite..

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
hep biri daha çok sever..evet bencede öyle Biricik..aşk zaten dengesizliktir ancak insan zihni istemli veya istemsiz geri planda hep hesap yapar..

Çok sevenin diğerinin gözünde küçülmeye başlamasında garip ve berbat bir realite..

Diyorum ya , çok sevilen kendini büyük görür. Olduğundan daha büyük görür , vazgeçilmez sayar kendini. Ama saf aşık bunu fark edemez tabii :).Dürüst davranır , içinden geçenleri direkt aktarır.Ne kadar gülünç ..!ancak yaşayan tarafından da korkunç birşey değil mi??Sen o kadar seveceksin , o gidicek kendini bir anda daha değerli , vazgeçilmez sayıp , senden daha iyilerini arayacak.

Yeterince dürüstsen, fazlasıyla aşık ve gerçekten seviyorsan, hazırsın demektir; artık mutsuz olabilirsin.

Boşuna aşkın sembolü kelebek demiyorlar. 3 günlük , en fazla 1 haftalık işte .

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Diyorum ya , çok sevilen kendini büyük görür. Olduğundan daha büyük görür , vazgeçilmez sayar kendini. Ama saf aşık bunu fark edemez tabii :).Dürüst davranır , içinden geçenleri direkt aktarır.Ne kadar gülünç ..!ancak yaşayan tarafından da korkunç birşey değil mi??Sen o kadar seveceksin , o gidicek kendini bir anda daha değerli , vazgeçilmez sayıp , senden daha iyilerini arayacak.

Yeterince dürüstsen, fazlasıyla aşık ve gerçekten seviyorsan, hazırsın demektir; artık mutsuz olabilirsin.

Boşuna aşkın sembolü kelebek demiyorlar. 3 günlük , en fazla 1 haftalık işte .

Ya iyice demoralize ettin beni :) ama haklısın.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
@biricik tavsiyelerin var mı ? gerçi aşk bir şuur bozukluğu ama genede şuurumda bulunsun :)

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
Ya iyice demoralize ettin beni :) ama haklısın.

:) Öyle bir amacım yoktu ama napıyım sende akşam akşam açmışsın konuyu sonrada gelmiş bana kızıyorsun. Oldumu şimdi hiç donkişot oldu mu yani :D Bu arada aşk meselelerinde sert çıkışırım biraz,bu konuda fikirlerimi pek takma. Duy ama unut :)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
:) Öyle bir amacım yoktu ama napıyım sende akşam akşam açmışsın konuyu sonrada gelmiş bana kızıyorsun. Oldumu şimdi hiç donkişot oldu mu yani :D Bu arada aşk meselelerinde sert çıkışırım biraz,bu konuda fikirlerimi pek takma. Duy ama unut :)

anladım. yaralısın belli :) bende yıllar önce bir yara almış sonrada bu işleri bırakıp realist/rasyonel kalpli bir adam olmuştum. son zamanda şuurumu sarsmaya başlayan şeyler hissediyorum. bu iyi değil :) bunun için başlık açıp biraz danışayım dedimdi :) sağolasın paylaşımlar için..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Garip değil mi ? Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, İlk vazgeçeceği kişi siz olursunuz !

Olay aslında bundan ibaret insan oğlunun içindeki olmayanı aramak içgüdüsünden kaynaklanıyor sanırım.

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
anladım. yaralısın belli :) bende yıllar önce bir yara almış sonrada bu işleri bırakıp realist/rasyonel kalpli bir adam olmuştum. son zamanda şuurumu sarsmaya başlayan şeyler hissediyorum. bu iyi değil :) bunun için başlık açıp biraz danışayım dedimdi :) sağolasın paylaşımlar için..

Sen anlat istersen sorunlarını , belki son bulur yardımcı olabilirim. hem bu forumda sadece ben yokum :) ben beceremesemde yardımcı olacak birileri vardır bu forumda

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
şu meşhur face lafları var ya ;ölü takliti yap gibisinden,baktın aşk gibi birşey ölü takliti yap.geçmesini bekle hareket etme sakın.:cool:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Aşık olduğun zaman gözüne bir perde iniyor ve doğal olarak dengesizlikler başlıyor. Aşk bitince de neye uğradığını şaşırıp, kalıyorsun. Aşık olmak çok güzel fakat aşkın ömrü çok kısa bu sebeple aşık olmadan sevebilmek her ne kadar diğerine göre daha az heyecan verici olsa da çok daha mantıklı görünüyor. Aşık olup evlenenler ya boşanıyor ya da aşk bitti, niye böyle oldu diye geri kalan zamanda birbrinin canına okuyor. Bu sebeple zamanla oluşan sevgi çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü...Aşktan vazgeçmek en akıllıcası bence:)

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
Ya zaten insan bir anda aşık olmaz ki.Yani bence olmamalı. Hiç düşünmediğin, aklına bile getirmediğin bir kişinin hareketleri , kibarlığı anlayışı zor zamanlarında yanında oluşu bile seni ona aşık hale getirebiliyor. Mantık mantık mantık mantık.En doğrusu. Zaten insan mantıken uyuştugu kişileri sever, değil mi? Zıt fikirde olduğundanise uzaklaşır.

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
[MENTION=4198]donkişot[/MENTION] benden bir tavsiye istiyordun ya , ekleyeyim dedim ; sevdiğin kişi için sakın ha değişme. En ufak bi huyunu bile değiştirme. Çünkü en ufağından yaptıgın bir değişiklik ilerde seni sıkacak. Git gide hayatını ona göre ayarlayacaksın ve kendini kaybedeceksin. Sıkılacaksın bunalacaksın ve beklenen final; ayrılacaksın.Aman ha ayak uydurayım deme , böyle konularda ayak uyduruyum derken ayağın kayabilir de :)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Sen anlat istersen sorunlarını , belki son bulur yardımcı olabilirim. hem bu forumda sadece ben yokum :) ben beceremesemde yardımcı olacak birileri vardır bu forumda

Zamanında bir yara aldım bu yara bende çok etki bıraktı.. dedim ki bundan sonra akıllı ol bunu 2 ci kez yaşama .. zaten bende hem kendime hemde karşımdakine öyle bir güvensizlik başladı ki , resmen kaçak döğüşüyorum 8-9 yıldır, ne kimseye yaklaştım nede bana yaklaşılmasına izin verdim, baktım iş ciddileşiyor beylül kaçar :) laylay lom yani... ancak kimseye güvenmemek sizi sorunlu bir tip haline getirir... kendime bakıyorum da ; birine kendini kaptırmaktan,ilişkiye tam kalbinden dalmaktan korkan bir korkak gibi birşeyim. aslında ne kaybederim ki? diyorum ama buna kendimi ikna edemiyorum. birde koşullara takmış durumdayım...öyle bir kıyas kıyas..böyle kıyaslı duygusalık mı olur bea diyorum ama realite bu!! diyor içimden başka bir düşünce... ve yaşamadan geleceği kafamda kuruyorum..ııh bu iş olmaz diyor hayali senaryolar yazıyorum...şimdi yıllar sonra güçlü duygular hissettiğim biri var, o da bana ilgili..ancak kızın koşulları benden yüksek..gerek yukardaki sebebler gerekse bu sebeble ben atak yapmıyorum/ yapamıyorum ve bekliyorum. ( biraz daha beklersem kızı kaybetme ihtimalimde olabilir) aslında kaçmak istiyorum (ve bu kolay olan biliyorum) ama bu kez hissettiklerim kaçmamı engelliyor...kısacası biraz bunalımdayım :)

biricik

Yeni Üye
16 Kas 2013
47
0
0
33
Madem duygularınızın karşılıklı olduğunu düşünüyorsunuz , o kişiyle bunu paylaşmanız en doğrusudur..Eğer size ciddi anlamda güçlü duygular besliyor,taşıyorsa o zaman koşullarının sizden yüksek olması olayı (etkilese bile) çok da etkilemeyecektir.

Ha eğer sizinle aynı durumda olsaydım, çok büyük konuşmayayım ama, ben açılmazdım çünkü bir kızın erkeğe açılmasını doğru bulmuyorum.Bir arkadaşımın aracılık sağlamasını isterdim.

Bir erkeğe açılmazdım , ondan beklerdim. Bu işler hep hep hep böyle. Ne kız açılma cesareti buluyor ne de erkek.Sonra aşklarda başlamadan bitiyor yani :)

İçinizden geldiği gibi davranmanızı öneririm.Umarım en kısa zamanda mutlu bir yuvaya kavuşursunuz, sanırım söyleyebileceğim en doğru sözüm bu :)

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
Bu konularda ağır davranan yada saklayan taraf olmanın cinsiyet ile etkisine karşıyım.Genel türk toplumunda hafif görünsede itiraf yada yaklaşım ifadesi sadece samimiyet konusunda gerçekliği ifade eder.Modern insanım ayıptır söylemesi.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
aşk & denge..bir araya gelme ihtimali en uzak iki kelime..yaşamda,

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
@biricik; güzel dilegin için sağol. yaşamadan neyin sorun olup olmayacağını aklımda kurmamaya çalışıyorum bu kez. ancak şu da bir gerçek ki bazı konularda yenemediğim takıntı -aşağılık kompleksi-güvensizlik karışımından oluşan durumlarım var:)

@meyelan; her kadın konuşmadan ''gel''demesini bilir. konuşanı benimde pek hoşuma gitmez sanırım :)

@sakal; sözün aforizma olarak güzel olmuş, ancak sevdiğim bir deyim var; su akar yatağını bulur. sonuçta suyun gideceği yatağı dengeler belirliyor dostum . ama illa aşk olması gerekmiyor elbet . sonuçta dediğin gibi duygular her dengeyi tabiki bozar :)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Kıza açıldım..başladık bakalım sonumuz hayrolsun..

açıldıktan sonra kaotik bir adam olduğumu bir kez daha anladım.. o güçlü duyguların yerini gene sorular almaya başladı..hissizleştim .. kaygı ,korku,umutsuzluk güvensizlik.. güçlü duygularım bunları susturmaya yetmiyor..bana ne olmuş böyle.. bu kız sayesinde umarım bu kaosu yok ederim..ben bir savaşçıyım , hiç birşey kolay değil , umarım bu kez kazanırım , kazanacağım :cool:

[video=youtube;QWUHbaH2yBg]http://www.youtube.com/watch?v=QWUHbaH2yBg[/video]

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular