olgusal olrak kabul, lakin realitede anadan anaya çok fark var ve salt ana olmakla kutsanamayacak bir çok vakaya rastladım.Anneler; hiçbir toplumsal onaya,hiç bir söylenceye(mitos),hiç bir inanca,hiç bir tanrıya,hiç bir efsaneye,hiçbir evrensel kabule ve hatta hiç bir düşünceye ihtiyaç duymayan kendinden kutsal tek yücelik makamıdır ...
Anneler; hiçbir toplumsal onaya,hiç bir söylenceye(mitos),hiç bir inanca,hiç bir tanrıya,hiç bir efsaneye,hiçbir evrensel kabule ve hatta hiç bir düşünceye ihtiyaç duymayan kendinden kutsal tek yücelik makamıdır ...
Fikrinize pek katılmıyorum. Saydığınız tüm o kültürel öğeler sayesinde anne kutsal diye addedilir, onlar farklı bir şekilde evrilseydi bambaşka şeyler kutsal olurdu. Sahiden anne figürünün nesi kutsaldır?
Bu şekilde evrilmesinin nedenleri olduğuna katılıyorum ancak bu nedenler insan diye tanımladığımız şeyden çıktı diye kutsal olmasını anlayamıyorum. Neden bizim için herhangi bir şey kutsal olur? Kutsalsız bir insan insan olamaz mı acaba? Sanırım karşı düşüncem direkt kutsallık kavramına karşı. Temellendirme konusuysa şu anda benim için tam bi muamma. Kavramlar bile bu kadar karışmışken.
Cevabınız için teşekkürler.