Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Allah'a neden inanmıyorsunuz ?

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
Yani şunu mu demek istiyorsunuz . Yok cephesi kendini aşağılanmış hissettiği için mi ? Dışlanmış hissettikleri için mi ? Bu kadar fevriler ...

Böyle bir çıkarıma nasıl ulaştınız hayret.Hiçbir alakası yokken üstelik.Siz kendinizi dışlanmış zannettiğiniz için mi bu kadar yansıtma yapıyorsunuz?
Okumadığınız gibi,konu değiştirerek --ki basit,içgüdüsel bir yöntemle--cümle içinde geçen soruları kendinize hiç sormadığınıza da itiraf etmiş oluyorsunuz.
Siz bizzat kendi düşüncelerinizle mi inandınız ,yoksa böyle vaad dolu bir söyleme dahil olmak için ,amenna ve saddekna ile işi kolaydan mı çözdünüz?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bence sordunuz ve yanıtlar aldınız. Soruşunuz çıplaklığında dürüst yanıtlar
ve bununla yüzleşemiyorsunuz çünkü bunu beklemiyordunuz.ummuyordunuz.
Neden vermekte cimriymişim....

3200 postum buna ilişkin başta.sorulanlara....

25 Eki 2017
17
0
0
Böyle bir çıkarıma nasıl ulaştınız hayret.Hiçbir alakası yokken üstelik.Siz kendinizi dışlanmış zannettiğiniz için mi bu kadar yansıtma yapıyorsunuz?
Okumadığınız gibi,konu değiştirerek --ki basit,içgüdüsel bir yöntemle--cümle içinde geçen soruları kendinize hiç sormadığınıza da itiraf etmiş oluyorsunuz.
Siz bizzat kendi düşüncelerinizle mi inandınız ,yoksa böyle vaad dolu bir söyleme dahil olmak için ,amenna ve saddekna ile işi kolaydan mı çözdünüz?

Hocam siz konuya ortadan girdiğiniz için kaçırmışsınız . Değerli düşünür sanalmanik , bir evvelki mesajanında inanların yokçular cephesini dışladığını , ateşle , vs vs şeylerle cezalandırılıcak günahkarlar topluluğu olarak gördüğü için tepki verdiklerini söyledi . Lütfen kızmayın bu da onun fikri ...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:18 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:16 ----------

Bence sordunuz ve yanıtlar aldınız. Soruşunuz çıplaklığında dürüst yanıtlar
ve bununla yüzleşemiyorsunuz çünkü bunu beklemiyordunuz.ummuyordunuz.
Neden vermekte cimriymişim....

3200 postum buna ilişkin başta.sorulanlara....
Kusura bakmayın henüz beni sarsacak birşey almış değilim sizden . Çok bilindik şeyler söyledikleriniz ....

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
Hocam siz konuya ortadan girdiğiniz için kaçırmışsınız . Değerli düşünür sanalmanik , bir evvelki mesajanında inanların yokçular cephesini dışladığını , ateşle , vs vs şeylerle cezalandırılıcak günahkarlar topluluğu olarak gördüğü için tepki verdiklerini söyledi . Lütfen kızmayın bu da onun fikri ...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:18 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:16 ----------
Sanırım o mesaj bizzat bana ait sanalmanik in yazılarında yok 2 kez baktım.Nasıl bu gerçeği kaçırdınız,yokçu bir insandan beklediğiniz bu olduğu için mi?Böyle inanıp görmek istediğiniz için mi?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Kusura bakmayın henüz beni sarsacak birşey almış değilim sizden . Çok bilindik şeyler söyledikleriniz ....

Sayın hocam meyelan ve değerli düşünür meyelan
Kızma nedir kötü hissettim bu yoruma şimdi..
Ben kendimi böylemi sunuyorum ya da yanlış mı anlaşılıyorum?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:26 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:22 ----------

iyi ya, sizin dersiniz de ya da derdiniz de sarsılmakla ilintili olmalı...
Biz de bulunan yanıtlar bunlar.arivederçi...

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
ne kızıyorum,ne de kızdığınızı düşünüyorum sanalmanik.
ki hiç böyle bir esin hissetmedim.Sayın düşünseydin adam olurdun da öyle düşünmüyordur eminim.

25 Eki 2017
17
0
0

Şimdi size bir kaç sorum var . Madem konuya dahil oldunuz . Konuşalım o halde .

Şimdi diyelim ki ben {"vaad dolu söylemlerle " } inanmış biri olayım .
Soru 1 : Ben boş bir vaade inanmış isem aptal mı olurum ?
Soru 2 : Aptal olduğum için mi inandım ?
Soru 3 : inandıysam ne kaybederim ?
Soru 4 : ya inandığım şey doğru ise ?
Soru 5: inandığım şeyin doğruluğu ile kazancım ne olur ?
Soru 6: aptal bir insanın kaybı ençok ne olur ?
Soru 7: bu kaybımdan dolayı inandığım için cezalandırılırmıyım ?
Soru 8: beni inandığım için kim cezlandıracak ?
Soru 9: cezalandırılırsam ne cezası alırım ?

Soru 0 : SİZE GÖRE KESİNLİĞİ İSPATLANMAYAN ALLAH VAR İSE NE OLACAK .?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Sahnenin ortasından girip,''yok cephesi hakaret ediyor''genellemenize atfen iki cümlelik pencere açayım.Var cephesi, yok cephesinin; elle tutulur - gözle görülür,bir deneyle ispat edilir,emaresine rastlanır,evrensel bir tanımda anlatılabilir,varsa yarattığı canlıları neden ateşle ve dertle imtihan etme gereği duyar...vs vs.sorularına akıl yoluyla bir cevap bulamadıklarını anlayamaz.Çünkü kendi kodları''biz dilediğimizi hidayete erdiririz ''güvencesiyle örülüdür.Ve bir diğerini zavallı günahkarlar olarak görme lüksüne sahip edilmiştir.Neyi akledemiyorsunuz bu durumda.

Olmayana ergi kurulması yasal bir sorunsaldır
Tamam o değil de bilgi sorunsalı
zaten felsefe burada gizli ve bunun için var..

Felsefe açıkça bilgiyi temsil ediyor ve yok demek zorunda
Bunu neden anlamamacı ısrar sunuluyor...
Açıkladık ama açıklamadığımızı (hatta anlamadığımızı o yollardan geçmediğimizi felan sanıp) düşünüyorsunuz hayret...ilginç...
Peki öyle olsun buluşmak üzre...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:40 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:37 ----------

Konuyu başka yere/ yöne çekiyorsunuz ve başlığım (alıntılayacağımız link) tam öncelikle

Buyrun

Ama yine de serbest cevap vereceğim şimdi...

25 Eki 2017
17
0
0
Sayın hocam meyelan ve değerli düşünür meyelan
Kızma nedir kötü hissettim bu yoruma şimdi..
Ben kendimi böylemi sunuyorum ya da yanlış mı anlaşılıyorum?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:26 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:22 ----------

iyi ya, sizin dersiniz de ya da derdiniz de sarsılmakla ilintili olmalı...
Biz de bulunan yanıtlar bunlar.arivederçi...

Astalavista hocam ....

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:47 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:44 ----------

Olmayana ergi kurulması yasal bir sorunsaldır
Tamam o değil de bilgi sorunsalı
zaten felsefe burada gizli ve bunun için var..

Felsefe açıkça bilgiyi temsil ediyor ve yok demek zorunda
Bunu neden anlamamacı ısrar sunuluyor...
Açıkladık ama açıklamadığımızı (hatta anlamadığımızı o yollardan geçmediğimizi felan sanıp) düşünüyorsunuz hayret...ilginç...
Peki öyle olsun buluşmak üzre...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:40 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:37 ----------

Konuyu başka yere/ yöne çekiyorsunuz ve başlığım (alıntılayacağımız link) tam öncelikle

Buyrun

Ama yine de serbest cevap vereceğim şimdi...

Sorularım size değildi hocam . Mümkünse Meyelan hocamdan yanıt beklerim ....

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

felsefe bilgi/ilgi bağlamlı ve bilgi ile ilintili ve yok demek zorunda bunu açıklamış olayım

yok demez ise o halde şöyle demek zorunda
-kişi özeli ile sınırlı ve kişi özelinden dışa genellenemez /subjektif
demek durumunda
-diğerinde felsefe kalmaz

kişi tanrısını (subjektifini) (tüm bilgiye ve de) tüm varlığa genelliyorsa ve benim özelime (ve benim üzerime de yaratıcı olarak tanımlıyor) genelliyorsa (sorun burada başlıyor.) onu (tanrısını) -kendine- özellemiyorsa (ki 3200 de bu yazar) sorunu türeten o genellemedir/genellemecidir anlıyor musunuz?

benim üzerime kendi saydığını( yarattığını ve tanıdığını tanıttığını) tanrı diye tanıtamaz genelleyemez-..anlatmış olayım-

(onun tanrısı bakın benim tanrım değil. bunu diyenler öyle demiyor.. diyor ki benim tanrım herkesin tanrısı ve seninde tanrın... ben inanıyorum demiyor..bu bir kandırma)

(anlanmış olmak bunu gerektirir)

Benim tanrım var ve seni de yarattı.(diyemez) .. (bu) özeli aşan bir ilişkidir ve genellemedir siz bunu hala felsefe ve yazılanı felsefenin pratiği ve problematiği sayıyorsunuz...görüyorsunuz...

burda üç-beş akıldar ve akıldaş makara yapmak yazdıklarınız hakkında (kendinizce-kendi bilginizce ve kendi biliminiz bildiğinizce) atıp tutmak (doğrularınız saymak korumak yadetmek ve üstünden geçmekse niyetiniz ve bunu) istiyorsanız çekilelim o halde

diğeri neden inanmıyorum/neden inanmıyorsun sorunu (sorunsalınız da bir) hayal ürünüdür
bunu da naklettim anlanmış olayım umarım
anlanmadıysam geçeyim

sorularınıza bakacağım/bakıyoruz
aşağıya yanıt düşeceğim şimdi...

Son düzenleme:
25 Eki 2017
17
0
0

Sanırım o mesaj bizzat bana ait sanalmanik in yazılarında yok 2 kez baktım.Nasıl bu gerçeği kaçırdınız,yokçu bir insandan beklediğiniz bu olduğu için mi?Böyle inanıp görmek istediğiniz için mi?

Hayır sadece gerçeği bulmanın o kadar da zor olmadığını . Araştırdığınız taktirde doğruyu bulacağınızı , size göstermek istedim . Yani size ayna tuttum ve siz yolunuzu buldunuz ...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:06 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:57 ----------

felsefe bilgi/ilgi bağlamlı ve bilgi ile ilintili ve yok demek zorunda bunu açıklamış olayım

yok demez ise o halde şöyle demek zorunda
-kişi özeli ile sınırlı ve kişi özelinden dışa genellenemez /subjektif
demek durumunda
-diğerinde felsefe kalmaz

kişi tanrısını (subjektifini) (tüm bilgiye ve de) tüm varlığa genelliyorsa ve benim özelime (ve benim üzerime de yaratıcı olarak tanımlıyor) genelliyorsa (sorun burada başlıyor.) onu (tanrısını) -kendine- özellemiyorsa (ki 3200 de bu yazar) sorunu türeten o genellemedir/genellemecidir anlıyor musunuz?

benim üzerime kendi saydığını( yarattığını ve tanıdığını tanıttığını) tanrı diye tanıtamaz genelleyemez-..anlatmış olayım-

(onun tanrısı bakın benim tanrım değil. bunu diyenler öyle demiyor.. diyor ki benim tanrım herkesin tanrısı ve seninde tanrın... ben inanıyorum demiyor..bu bir kandırma)

(anlanmış olmak bunu gerektirir)

Benim tanrım var ve seni de yarattı.(diyemez) .. (bu) özeli aşan bir ilişkidir ve genellemedir siz bunu hala felsefe ve yazılanı felsefenin pratiği ve problematiği sayıyorsunuz...görüyorsunuz...

burda üç-beş akıldar ve akıldaş makara yapmak yazdıklarınız hakkında (kendinizce-kendi bilginizce ve kendi biliminiz bildiğinizce) atıp tutmak (doğrularınız saymak korumak yadetmek ve üstünden geçmekse niyetiniz ve bunu) istiyorsanız çekilelim o halde

diğeri neden inanmıyorum/neden inanmıyorsun sorunu (sorunsalınız da bir) hayal ürünüdür
bunu da naklettim anlanmış olayım umarım
anlanmadıysam geçeyim

sorularınıza bakacağım/bakıyoruz
aşağıya yanıt düşeceğim şimdi...

Hocam bakın yukarıdaki konuşmalarınızda tümüyle baskı altına alınmaya karşı bir tepki var . Yani şöyle diyorsunuz seni tanrı yaratmış olabilir beni de yarattığını iddia etme . Bana değil tabii bu baskıyı yapanlara söylüyorsunuz .
Ben şöyle düşünüyorum anlamak için dürüst olmak yeterli
Yoksa ha maymun ha çamur ne farkeder önemli olan nerden geldiğin değil nereye gidiyor olduğundur

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28

1)Siz boş bir vaade inanmış olsanız tabii ki aptal olmazsınız''boş vaadler ''kapsamı o kadar geniş ki her birimizi içine alan binbir çeşidi var.
2)Aptal olmadığınıza göre soru düşer ama bir cümle eklenebilir,o da şu;inanmak temel ihtiyacı doyurulması gereken bir alan neye olduğuna bakılmaksızın.
3)İnandıysanız inançlarınızı cebren dayatmanız dışında sizin ve insanlığın bir kaybı olmaz.
4)Doğru denen şey ya sadece size doğruysa,kat'i bir doğruya ulaşmışsanız.Şanslısınız ne diyeyim.
5)İnandığınız ne ise onun lütfuna erersiniz muhtemelen.
6)Aptal ile vurgulamaya çalıştığınız akıl/idrak melekesinde zafiyetse,inandığınız değerler bu konuda hesap sorulmayacağını söylemiştir size ,değil mi?
7)Hesaptan muafsanız cezadan da uzaksınız demektir.
8)Sizi inandığınız için belki yahudiler vs cezalandırır,başkası şii değilseniz ve ortadoğuda yaşamıyorsanız tabi, size ilişmez muhtemelen.
9)inandığınız için sizi şehrin ortasında yakabilirler,nesimi gibi derinizi yüzebilirler ya da insanlar önünde darağacına filan asarlar dememi bekliyorsunuz sanırım.
''Leküm dînüküm veliye dîn''
Siz bu taktikle neyi değiştirip ,neye ulaşma emelindesiniz peki,haklısınız galiba deme ihtimaliniz, yani acaba demeniz ,herhangi bir soru ve cevap arayışı içine girmeniz ihtimal dahilinde mi.tabii ki değil?

25 Eki 2017
17
0
0
1)Siz boş bir vaade inanmış olsanız tabii ki aptal olmazsınız''boş vaadler ''kapsamı o kadar geniş ki her birimizi içine alan binbir çeşidi var.
2)Aptal olmadığınıza göre soru düşer ama bir cümle eklenebilir,o da şu;inanmak temel ihtiyacı doyurulması gereken bir alan neye olduğuna bakılmaksızın.
3)İnandıysanız inançlarınızı cebren dayatmanız dışında sizin ve insanlığın bir kaybı olmaz.
4)Doğru denen şey ya sadece size doğruysa,kat'i bir doğruya ulaşmışsanız.Şanslısınız ne diyeyim.
5)İnandığınız ne ise onun lütfuna erersiniz muhtemelen.
6)Aptal ile vurgulamaya çalıştığınız akıl/idrak melekesinde zafiyetse,inandığınız değerler bu konuda hesap sorulmayacağını söylemiştir size ,değil mi?
7)Hesaptan muafsanız cezadan da uzaksınız demektir.
8)Sizi inandığınız için belki yahudiler vs cezalandırır,başkası şii değilseniz ve ortadoğuda yaşamıyorsanız tabi, size ilişmez muhtemelen.
9)inandığınız için sizi şehrin ortasında yakabilirler,nesimi gibi derinizi yüzebilirler ya da insanlar önünde darağacına filan asarlar dememi bekliyorsunuz sanırım.
''Leküm dînüküm veliye dîn''
Siz bu taktikle neyi değiştirip ,neye ulaşma emelindesiniz peki,haklısınız galiba deme ihtimaliniz, yani acaba demeniz ,herhangi bir soru ve cevap arayışı içine girmeniz ihtimal dahilinde mi.tabii ki değil?

Benim bu konuyu açma sebebim , yokçular cephesinin fikirlerini öğrenmekti aslında . Ama görüyorum ki fikirlerini anlatmaktan ziyade karşılıklı münazaraya dönüştü olay .
Ben en başında yazdım ; benim insanları birşeylere inandırmak gibi bir misyonum yok , buna vaktim de yok . Ama sizler de fikirlerinizi ya anlatamıyorsunuz ya da bu konuda özgün bir fikriniz yok . Sürekli inanmıyorum , yok , var değil , var olmamış falan filan vs vs ... bana öyle birşey söyleyin ki tamam işte bu diyeyim . Konu bu kadar basit aslında .
Birbirimizi eleştirmeyelim lütfen varsa orjinal fikirleriniz buyrun ...

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Hocam bakın yukarıdaki konuşmalarınızda tümüyle baskı altına alınmaya karşı bir tepki var . Yani şöyle diyorsunuz seni tanrı yaratmış olabilir beni de yarattığını iddia etme . Bana değil tabii bu baskıyı yapanlara söylüyorsunuz .
Ben şöyle düşünüyorum anlamak için dürüst olmak yeterli
Yoksa ha maymun ha çamur ne farkeder önemli olan nerden geldiğin değil nereye gidiyor olduğundur

Hayır hocam ilk sorunuza ve diğer sorularınıza verilen yanıtları, görmezden gelmek dahil umursamıyorsunuz (ya da istediğiniz ve işinize geleceği gibi algılayıp yorumlayacaksınız gibi) gözüküyor...
Yanıtlanmaya değilde onaylanmaya ilişkin bir soru sorma biçimi sanırım sizin ki
yani kısaca...

Bunların yanıtları sanırım sanılandan geniş olabilecektir..

Ve evet; kişi tanrı yok demeyi değil de, tanrı var varsaymayı bıraktığını söylemeyi tercih ettiğini söylemektedir..

Sorularınızın yanıtları ile ne kadar ilgilisiniz?
Yani soru-ş-larınızın sizin gibi olmayan yanıtları ile...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 10:46 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 10:27 ----------

Gerçekten merak ediyorum . Allah'ın yokluğuna kendinizi nasıl ikna edeceksiniz ? İç sesinizi açarmısınız ?

Hocam kısaca ve kabaca deniyor ki ( ve denmekte ki) tanrının yokluğunu değil de varlığını ortaya koymaya calışırken (ve çatışırken) onun yokluğu fikri birden çıkagelir ve oluşuverir ve gelişiverir. Bu ansızın kendinden olur...çünkü varlığı çelişkilidir anlıyor musunuz? Cevap burada gizlidir.

Yokluğuna değilde varlığına ikna olmaya çalışırken...

Yani kendinizi varlığına (bir yerden sonra ) ikna edemeyeceksiniz ve varlığı (sangısı) buharlaşmış olacak
Bu durumda yokluğu gibi bir ikilematik kalmaz...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 10:52 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 10:46 ----------

Kimi yokçu cephe ise açıklamaya çalışıyor dinlenmiyor
Problemin hepsini biliyor musun?
Dediniz . buyrun açıklayın
Ben dinliyorum sizi...

Sorunsal sandığınızdan (şu andaki durumu algılayışınızdan) geniş ve farklı mı demeliyim
Bunu ilerleyen zaman (ve incelemeler) size açıklaya/gösterecektir..
O an ki/şu anki ve bu an ki perspektifinize (ve odağınıza) ben o istediğim (ve anlattığım) fotografı pikselleyemem gibi me gelmekte ....

---
Tanrının var ortaya koyması koyulması sorunsalı buharlaştığında Tanrının yok gösterilmesi gibi bir problem kalmazdı

Bunu anlıyor musunuz?

. Problemin kendisi bizatihi tanrının varlanmasından ortaya konuyor ...

. Problemin kendisi bizatihi tanrının (eğer olmayansa olmayanın) varlanmasından ortaya konuyor ...

Olmayanı varlamayı bırakmak ve yanılgıyı görmek gibi bir saptamadan sözediyoruz...

Son düzenleme:
25 Eki 2017
17
0
0
Hayır hocam ilk sorunuza ve diğer sorularınıza verilen yanıtları, görmezden gelmek dahil umursamıyorsunuz (ya da istediğiniz ve işinize geleceği gibi algılayıp yorumlayacaksınız gibi) gözüküyor...
Yanıtlanmaya değilde onaylanmaya ilişkin bir soru sorma biçimi sanırım sizin ki
yani kısaca...

Bunların yanıtları sanırım sanılandan geniş olabilecektir..

Ve evet; kişi tanrı yok demeyi değil de, tanrı var varsaymayı bıraktığını söylemeyi tercih ettiğini söylemektedir..

Sorularınızın yanıtları ile ne kadar ilgilisiniz?
Yani soru-ş-larınızın sizin gibi olmayan yanıtları ile...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 10:46 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 10:27 ----------

Hocam kısaca ve kabaca deniyor ki ( ve denmekte ki) tanrının yokluğunu değil de varlığını ortaya koymaya calışırken (ve çatışırken) onun yokluğu fikri birden çıkagelir ve oluşuverir ve gelişiverir. Bu ansızın kendinden olur...çünkü varlığı çelişkilidir anlıyor musunuz? Cevap burada gizlidir.

Yokluğuna değilde varlığına ikna olmaya çalışırken...

Yani kendinizi varlığına (bir yerden sonra ) ikna edemeyeceksiniz ve varlığı (sangısı) buharlaşmış olacak
Bu durumda yokluğu gibi bir ikilematik kalmaz...

---------- Mesajlar Birleştirildi at 10:52 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 10:46 ----------

Sorunsal sandığınızdan (şu andaki durumu algılayışınızdan) geniş ve farklı mı demeliyim
Bunu ilerleyen zaman (ve incelemeler) size açıklaya/gösterecektir..
O an ki/şu anki ve bu an ki perspektifinize (ve odağınıza) ben o istediğim (ve anlattığım) fotografı pikselleyemem gibi me gelmekte ....

---
Tanrının var ortaya koyması koyulması sorunsalı buharlaştığında Tanrının yok gösterilmesi gibi bir problem kalmazdı

Bunu anlıyor musunuz?

. Problemin kendisi bizatihi tanrının varlanmasından ortaya konuyor ...

. Problemin kendisi bizatihi tanrının (eğer olmayansa olmayanın) varlanmasından ortaya konuyor ...

Olmayanı varlamayı bırakmak ve yanılgıyı görmek gibi bir saptamadan sözediyoruz...

Hocam sizin deyiminizle diyelim ki " Tanrı yok" peki bizi kim yarattı , bütün bu düzeni bu ahengi kim kurdu . İnsan vücudu yüzyıllardır hep aynı uzunlukta damarlara ve sindirim sistemine sahip . Bunlar gibi binlerce örnek verebiliriz . Bütün bunlar şapkadan tavşan çıkar gibi mi ? Oldu
Ki şapkadan tavşan çıkartmanın bile bir sistemi var iken Hayvanların , insanların , bitkilerin , atmosferin , ve ötelerinin bir sistemi bir planı bir planlayıcısı yok mu diyorsunuz yani ?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Hocam sizin deyiminizle diyelim ki " Tanrı yok" peki bizi kim yarattı , bütün bu düzeni bu ahengi kim kurdu . İnsan vücudu yüzyıllardır hep aynı uzunlukta damarlara ve sindirim sistemine sahip . Bunlar gibi binlerce örnek verebiliriz . Bütün bunlar şapkadan tavşan çıkar gibi mi ? Oldu
Ki şapkadan tavşan çıkartmanın bile bir sistemi var iken Hayvanların , insanların , bitkilerin , atmosferin , ve ötelerinin bir sistemi bir planı bir planlayıcısı yok mu diyorsunuz yani ?

Var ve yok ama bu kadar basit değil...

Siz ahengin kurulduğunu sözediyorsunuz örneğin
Kurulma eylemi ve fiili ve hareketten sözediyorsunuz
Ve devamında bunların başlıyor oldugundan ve başlama ve olma zamanının ve yerinin olduğundan da sözedeceksiniz
Ve daha sonra bu işlerin yapımının geriden geldiğinden (geride geçmişte olduğundan) ve bu işlerin bir yerlerde ve bir zamanlarda (geçmişlerde) yapıldıklarından da sözedeceksiniz

Bir kere kim kurdu sorusuna yanıt arıyorsunuz
ve bunu demek zaten birinin bunu kurduğunu iddia etmek
Aksi yanıtlanamaz ki
bunu yaparken biri kurdu sonucunu türetmişsiniz siz zaten
Ne diyelim ki

Gerçek objektif açık araştırmadan ve düşünmeden sözediyoruz biz...

------------

Hocam sizin deyiminizle diyelim ki " Tanrı yok" peki bizi kim yarattı , bütün bu düzeni bu ahengi kim kurdu

Bizi kim yarattı ya da bu ahengi kim kurdu gibi sorular sizin istediğiniz biçimden farklı yanıtlanamaz
ki soru değildir
Ve
Sorular kendi içinde sınırlı ..anlıyormusunuz?

Ne demeliyiz..

-------------_

Hocam sizin deyiminizle diyelim ki " Tanrı yok"
Bizim deyimizle tanrı var değildi..
değilmiş.. Sonra sonra anladık...

. . Bütün bunlar şapkadan tavşan çıkar gibi mi ? Oldu

Bütün bunları dürüstçe bizde soruyoruz ve sorduk
Ancak “oldu” kalıbı ve “ oldu” ifadesi bozuktur. Bir zaman kalıbıdır
Bunu da sonra sonra anladık.

“Ol-du” işi bir geçmiş zaman işidir ve “oldu” kalıbı bir (di`li) geçmiş zaman kalıbıdır..
Aslını sorarsanız zamanın gerçeği bu değil. Şimdi oluyor. Tanrı olduruyorsa da onu şimdi olduruyor olmalıydı

Tanrının iş emir yaratım bütünlüğü de bölünemezdi..
Bir ol emrinden durumundan ve başlama başlatma işinden ve fiilinden sözedeceksek bu bölünemez.sürüyor olmalıdır..

Planlayıcı?
Olsun ve olabilir peki
Öyle de olsa buna Varlık çerçevesinde mutlak anlamda bir tanrı diyemezdik...

Son düzenleme:

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
Benim bu konuyu açma sebebim , yokçular cephesinin fikirlerini öğrenmekti aslında . Ama görüyorum ki fikirlerini anlatmaktan ziyade karşılıklı münazaraya dönüştü olay .
Ben en başında yazdım ; benim insanları birşeylere inandırmak gibi bir misyonum yok , buna vaktim de yok . Ama sizler de fikirlerinizi ya anlatamıyorsunuz ya da bu konuda özgün bir fikriniz yok . Sürekli inanmıyorum , yok , var değil , var olmamış falan filan vs vs ... bana öyle birşey söyleyin ki tamam işte bu diyeyim . Konu bu kadar basit aslında .
Biz de sizi ikna etme gereği duymuyor ve uğraşmiyoruz.Kaldı ki sabit görünüzü, çocukluğumun klasik Harun Yahya/Adnan Oktar betimleriyle kalıcı hale getirmeniz,ama bunlar tesadüf olamaz mantığı yeterli mi?Öyleyse ne güzel ;inanıp kurtulmuşsunuz.Acaba arayıp bulanlardan mı ?doğduğunda zaten böyle şanslı doğanlardan mısınız?Hindistandaki insan neden bu kadar değersiz Tanrı gözünde ,onada verseydi cennetin anahtarını...sorular sorular. ..sizin beyninizi gıdıklamayacak ,cevabı da ikna edici olmayacak ..ama şurada dursun.

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

bana öyle birşey söyleyin ki tamam işte bu diyeyim . Konu bu kadar basit aslında .

yo yo bizce, şöyle oluyor-oldu

birincisi,verilen cevaplar umursanmıyor
çünkü öyle yanıt beklenmiyordu ya da yanıt gerçekten merak ediliyor değildi ve
kişinin umduğu vardı...

ya da öyle değilse şimdilik ben yanılıyorum
cevapların içine girilmedi, umursanmadı yada ilgilenilmedi evet bu açıktı
ve yanıtlar okunulmadı, başa kaldırıldı ve nerdeyse çöpe atıldı
bunu da gördük
ve bağlantılar imler takip edilmedi
evet yanıtlar ele alınmadı baştan

soruş doğru orantılı değil sanıyorum
çünkü dürüsttü yanıtlar -kaçamak şeyler değildi...

ve evet yanıtlar yanlış ele alındı ya da şimdilik hiç ele alınmadı bile diyebilirdik...
uzantı biçimleri evet incelenmedi

---

Sorun bu değil aslında ;
Tam da bu sorulara cevaben (bir zamanlar) yazılmış şeyler (ve gerçek icdökümlere) nerdeyse hiç aldırılmıyor, bunlar gerçekten okunmuyor ve duyulmazdan geliniyor

Bir kere;
Sorulara , çok açık ve çok net bir biçimde yanıt verildiği halde yanıtlar (orda değilmiş ve) öyle (ifade ettiğimiz gibi) değilmiş gibi düşünülmek isteniyor ve böyle davranılıyor

Hiç öte beri çekilip uzatılmayan ve yöneltilmeyen, samimi (içten) cevaplar bile bir tür karşı çarpıtmaya tabi tutuluyor/tutuldu evet...
Kisi algılayacağını (ve işine geleni) algılıyor sonuçta diyebilirdik...

....----
---
Sorularınıza çok net yanıtlar verdiğimiz halde
Yanıtların bizdeki tam karşılığını nerdeyse hiç kıvırmadan tüm dürüstlükle sunmayı denediğimiz halde...
Tanrı (kavramı) üzerine yaptığımız dürüst serbest düşünmeleri (ve bizde olanları) aktardığımız halde, tüm bunlar öyle aktardığımız gibi değilmiş gibi ele alınıyor
diyebilirdik...

-------

Benim bu konuyu açma sebebim , yokçular cephesinin fikirlerini öğrenmekti aslında .
lütfen varsa orjinal fikirleriniz buyrun ...
orjinal fikir? için...

Bir kere yokçu cephenin açık fikirleriyle ilgileniliyorsa, Turan Dursun Forum alıntıları sundum örneğin.
Mesela belirtilen forumun, "Tanışalım" alanında bulunan bir kaç merhaba başlığı incelenebilirdi
ya da belirtilen forum vb. alandaki kişi ve düşünce profili de incelenebilirdi
, bu profillerin bu konulardaki açık, serbest aktarım ve fikirleri ve belirtilen konulardaki açık içdökümlerine de ulaşılabilirdi..ulaşılabiliyor...

yani yokçu cephenin -kendini- serbest ifadesi orda var
ve yokçu cephe denilenin neden yokçu olduğunun serbest belirtmeleri forumlarda yer yer var...

----------

varsa orjinal fikirleriniz buyrun ...

daha orjinal fikirse tabi ki;
gidip bu başlığı Turan Dursun foruma açmaktır
ve ordaki üyelerden gerçekten sıcak, samimi içten ve gerçek yanıtlar gelebileceğini ve gerçekten hayat ve düşünme hikayeleri olacağını da ve diğer eleştirmelerinde aslında ne olduğunu olacağını (örn. yazdırmayan küfürbaz ve tehditkar dindarları ve yukarda öldürülmüş bi adamın gülümseyişli suratını aynı anda) görmektir

-----

varsa orjinal fikirleriniz buyrun ...

örn. Turan Dursun forumda panoda aktif nerdeyse her üyenin (belki bir kaç istisna hariç) dindarlık geçmişi (karşı ateizm geçmişi, ateizmi - nonteizme ve dinsizliğe karşı argümana arama hikayesi ve hatta forumlarda ve günlük hayatta tam bu tarz başlıklar ve konular ve tartışamalar yapma geçmişi de) var...

ben orda/biz orda, Turan Dursun forumda;
bir kaç üyenin (hatta çok fazla üyenin) geçmişte islamcı trollük benzeri yaptıklarını ya da karşı islamcılarla ve karşı dincilerle forumlarda ve günlük hayatta vb. de çatıştıklarını (itiraflarını) sonra sonra bu tip etkileşmeler ve araştırmalarla birlikte tanrılarının ellerinden ve akıllarından yitişini anlatmalarını çok dürüst sözetmelerle okuduk....

Girip, tüm forumu ve tüm üye profillerini (özel mesajlarla 5 üyelik birden alıpta) küfür ve tehdit hakaret yağmuruna tutan (dinci-islamcı) profilleri gördük..

Kuran'ı ateistlerden öğrendik (şaşırdık!-aslında geçmişte bir şey bilmiyormuşuz) diyen üyeleri de okuduk.

Kimi bugünkü tanrı yokçu profilin aslında 3 yıl önce dinci/ahlakçı ve kurancı oluşunu hayretlerle gördük, izledik....
25-30 sayfa özgür irade ve karşı ateizm başlığı açan (kendince dalga geçen) ve din-tanrı savunusu yapan profilin 3 yıl sonraki profiliyle taban tabana zıt söylemini (ki ben bilmiyordum ) şaşırmalarla okuyordum....

Kendi geçmişimizi biliyoruz

anlamıyoruz!!!

Belirttiğim yukarıdaki sözetmelere (ve rastlaşmalara) alıntılar bağı kurmak istiyoruz özetle.
ama aradığım ya da sözettiğim mesajlamaları ( forum içi karşıklıktan ve başlık olmamasından ve aralarda sözedilemsinden dolayı ilk etapta) bulamadım.
buldukça ve denk geldikçe izninizle bunları yayımlayacağım buradan...

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
“Siz inanmak ya da `iman` etmek diyorsunuz. Bu kişi bir cehennemde yanacağına bir tanrısı olduğuna inanıyor iman ediyor olabilir .inanabilir... Aynı kişi beni cehennemde yanmakla tehdit ediyor.”

Siz bunu ve bunları kişi imanı ve inancı olarak mı ele alıyorsunuz?

Çocuklarıma yukarıdaki gibi fikirleri zorla aşılamaktan sözediyorlar.
hatta size biz karışmasak
Bakın aşılamışlar size konuşmayalım mı?

İman nedir? bir onu tanımlayabilir misiniz lütfen?

Senin gibi sizin gibi bir kaç arkadaşın özgürlüğü için (kara bilgiye karşı ve kara tahakküme karşı) yazıyoruz.

Eğer Hindistan gibi 800 tanrılı ve dinli bir ülke de yaşıyor olsaydınız bu inanç kişisel olarak sınırlanır ve algılanıp saygı görebilirdi.. Herkes inancı çerçevesinde yaşardı hatta desteklenebilirdi bu...

İnanç ve iman alanını ve sınırını taşan bu diğer söylem oralardaki asıl sorunun beşiğidir ve inanca karışma denileni de doğuran olgu odur aynı zamanda... Çünkü gerçek müdahale ve karışma bu dediğim üzerinden yürütülür..

Yazdırmama, yaptırmama tiçni konuşturmama (ve susturmaya girişme ve kirletme ) dahil taşan tüm bu inançsızlık ve gerçek imansızlık ve saygısızlık.asıl diğeri o/bu tavır değil midir?

Kişi tanrı olmadığına iman ediyor. Bu tavır ne kadar serbest ifade görüyor ve iman saygısı görüyor mu?

Aslına bakarsanız güç ezmesi burda da var. Dengesiz ve orantısız güç ne yazık ki burda da tarihsel olarak zayıfın, haklının ya da doğrucunun tarafında değil...

Güç sopasına sığınmış bi avuç elitin yordamıyla bu olgu destekleniyor görüyoruz...

Kişisel bir iman ve kişisel bir tanrının imanı ve cehennemi değil bu. Bunu çok iyi biliyoruz ve bunun ayırtlarını da (bu ikisi arasındaki farkı da kişinin neye yaslandığını da kişisel cehennemi de) çok iyi biliyoruz...

Olay kişi imanı degil de hami destekli tehdit boyutuna ve güç boyunduruğuna ve tehdide vardığında yaslanılan tanrıdan, tanrısaldan sözediyoruz biz..

“Evrenlerin varlıkların ya da felsefenin tanrısının uzağındaki (yerel) tanrıcıklar için ..”
tanrı yakıştırması yapıldığında ve kör bir insanlık kör hurafelerle ve kör kitaplarla bunun peşinden gittiğinde evet görüyoruz ve o tanrı yok ya da tanrı değil o diyoruz.
Babil i yıkan tanrı manrı değil olamaz diyoruz demeliyiz de...
İnsan icin...

Çocuğuma, cehennemin olmayışına ve bunun mantıksızlığına ve kişisel bir tanrının olmayışına da ve olmayacağına dair fikir sunacak kadar belgim var.. susamam anlıyor musun?
sana da...

Diğerlerinin yanıtlarını da bilemem...

Ama benim için bu bir savaştır. bunu anlamak için sanırım benzer yaşam sancısı gerekecek...

Gandhi nin trenden atıldıktan sonra yaptıklarını yapıyoruz (bunu yaparken ve) tanrı yok derken. Hepimiz için...herşey için..

---------- Mesajlar Birleştirildi at 16:40 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 16:13 ----------

Sizin için tanrı yok diyorum
Senin için tanrı yok diyorum
Ve çocuğum için (çocuğumun geleceği için) tanrı yok diyorum
Bu kadar
Asıl cevap-el cevap

Birinin var dediği şeyi yok saymak için neden bukadar çok tez üretilir ki ?

Bilgi için ama çocuklarım için gelen kara kabusu gördüm ben..
Ondan sonra internette yazışmacıyım. Yoksa kendi yaşamımdan kendimden feragat edebilirdim..

Ama diğer taraftan evet yerel tanrıcık ve tanrı olmayan (onanan) için yok ya da büyük harfli tanrı değil diyoruz...
İnsan kentlerini yıkan küçük tanrıcık ve yarım tanrılar ve tirancıklar için....anlıyor musunuz? Bu küçük işlerle uğraşan küçük tanrılar artık büyüsünler kim olduklarını görsünler...

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular