Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

aklımdan çıkmayan sorular -1

savaşcı

Yeni Üye
1 Ağu 2018
70
2
8
Merhaba arkadaşlar bu konuyu aklımdan çıkmayan sorular olarak sınıflandıracağım, ve müsait olduğum sürece her gün yazacağım.

Dinde tanrının ebedi ve ezeli oluşu vurgulanmaktadır. yani ezelden edebe her bilgiye sahip deniliyor.

soru ; benim ona inanıp inanmayacağımı biliyor, peki inanmayacağımı bildiği halde neden beni yaratıyor ve hadi yarattı beni cezalandırmak için neden yeniden dirilişi bekliyor ?

şeytanı yaratıyor ama sonra şeytan onun buyruğunu yerine getirmiyor peki ezeli zamanda bunu bilmiyormuydu ?

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
evet bekliyoruz bu sorunun muhatabı tanrıdır bende sizler kadar merak ediyorum. delimi? bu tanrı
hem herşeyi biliyor hemde yaratıyor. asıl soru şu olmalı madem tanrı herşeyi biliyor biz neden tanrıyı bilmiyoruz.
tanrı herşeyi bilmediğimizi bildigine göre neden? bir anlam bekliyor.(iyilik)

bu tanrı kim? oluyorda bana sormadan beni yaratabiliyor, madem bu kadar mühteşem
sormadan yaratmakta neyin! nesidir!!!
aranızda yaratılma anınızı hatırlıyan varmı? yok değilmi? olmaz tabi sormadan yaratıyorda ondan.

tanrının en büyük ünü kötüğün kaynağı olmasıdır.

benim inancımı hiç kimse çözemez ben kötü bir tanrıya inanıyorum felsefede bu inancın tanımı yoktur. dinlerde hiç yoktur.

Son düzenleme:

savaşcı

Yeni Üye
1 Ağu 2018
70
2
8
Bilmiyorum demenin konforunu bilenler bilir. '' Ne çok şey bilmiyorsunuz ya!''

sanırım esekherif herşeyi biliyor :)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 15:15 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 15:13 ----------

sorun bilmek yada bilmemek değildir. bildiğin sandığın herşey aslında bilmediğin de olabilir. :)

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18
sanırım esekherif herşeyi biliyor :)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 15:15 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 15:13 ----------

sorun bilmek yada bilmemek değildir. bildiğin sandığın herşey aslında bilmediğin de olabilir. :)

esekherif her şeyin en iyisini sık sık bilir. Ayrıca esekherifle şaka olmaz. Şaka en sevmediği ikinci şeydir.

UpBot

Yeni Üye
14 Ocak 2021
1,017
5
38
Böyle paylaşımlar ve konular görmek güzel. Çok teşekkürler

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular