Yardım edin lutfen-bilim felsefesi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Ödev kategorisinde bekirturko tarafından oluşturulan Yardım edin lutfen-bilim felsefesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,880 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Ödev
Konu Başlığı Yardım edin lutfen-bilim felsefesi
Konbuyu başlatan bekirturko
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bekirturko

bekirturko

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
arkadaşlar benim felsefe ödevim var yardım gerekiyor.
bilim felsefesi
bilime farklı yaklaşımlar
ürün-etlinlik

bunlarla ilgili bana slayt lazım ama beceremedim.internette iyi bilgi bulamadım.o eksik bilgiyle de slayt hazırlayamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

bekirturko

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
lütfen yardım edin ya kimse yok mu?
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Foruma şöyle bir göz gezdirmek gibi alternatifin olduğunun farkında mısın? Eminim işine yarayacak bilgiler bulabilirdin. Bazı linkler ve alıntılar yapacağım.

Ayrıca "ürün-etlinlik "ten kastını anlamadım.
Soru 3 : Felsefe ile bilimler arasında ne gibi ilişkiler vardır?
Felsefenin, sağlam bilgiler edinmeyi amaç, edindiğini, hakikati bulup ortaya koymaya çalıştığını söyledik. Ama, bütün bilimlerin ortak amacının da bu olduğunu biliyoruz. Bilimler de, kendi araştırma alanlarında doğrulara ulaşmak amacını güderler. Demek ki, amaç bakımından, felsefe ile bilimler arasında fark yoktur, öyleyse fark nerededir? Fark, bilimlerin, ele aldıkları olaylar arasındaki ilişki ve bağıntıları belirtmekle yetindikleri halde, felsefenin bu ilişkilerin daha derinine gitmeye çalışmasındadır. Bilim, duygularımızın ve deneylerimizin bize tanıttığı olayların birbirlerini «nasıl» izlediklerini, hangi kanunlara uyarak ortaya çıktıklarını belirtmekle ve açıklamakla yetiniyor. Oysa felsefe bu olayların «ne» olduklarını bulmaya çalışıyor. Meselâ, toplumbilimi, toplumsal olayların arasındaki ilişkiyi, bu olayların ortaya çıkışlarının hangi kanunlara uyduğunu bul¬maya çalışıyor. Oysa felsefe, toplumun «ne» olduğunu soruyor. Biyoloji, bayat olaylarının; psikoloji ruh olaylarının ilişkilerini inceliyor. Oysa felsefe, hayatın ve ruhun «ne» olduğunu soruyor, bunların özünü açıklamaya çalışıyor.

Bilimlerin hepsi, hakikatleri bulmaya çalışıyorlar, ama hakikatin ne olduğunu sadece felsefe araştırıyor. Böylece, felsefe, bilimlerin ele almadıkları en genel sorulara cevap vermek istediği gibi, vardıkları sonuçları da inceleyerek bir araya getirmek ve bunlardan genel sonuçlar çıkarmak istiyor. Demek ki felsefe, bilimlerin kendi özel inceleme alanlarında elde edilen sonuçları bir araya ge¬tirmek, bütünlemek, toplu bir bilgi ortaya koymak istiyor; evren hakkında, bize, toplu ve kapsayıcı bir görüş vermek istiyor. Burada, felsefî düşüncenin temel bir özelliğinin ortaya çıktığını görüyoruz. Felsefe, bilimler gibi, belıirli bir yöntemle belirli ve sınırlı bir alanda bilgiye ulaşmaya yönelmiyor. Felsefe, daha çok, edinilmiş bilgi üzerinde sorular sormaya, düşünmeye yöneliyor. Demek ki, felsefî düşünce, zihnin kendisi üzerine dönen, kendisine yönelen bir içdüşünme (teemmül-reflexion) olarak ortaya çıkıyor.. Bilgilerimiz hakkında bir soruşturma, araştırma, eleştirme olarak beliriyor. Bilimlerin gittikçe ilerlemesi ve genişlemesi, felsefî düşüncenin bu özelliğini daha da belirginleştirmîştir.

Soru 4 : Bilimler felsefeden ne zaman ayrıldı?
ilkçağda, felsefe ile bilimler arasında kesin farklar yoktu. Felsefe, bütün bilimleri kapsıyordu ve bilimler, kendi özel araştırma alanlarını ve metotlarını henüz ortaya koymamışlar ve felsefeden ayrılıp bağımsız hale gelmemişlerdi. Ama bilimler, evrensel bir bilgi olarak kabul edilen felsefeden zamanla ayrıldılar. İlk önce geometri ve daha sonra mekanik bilimleri bağımsız hale geldi. Geometrinin bağımsız hale gelmesine Eukleides (İ.Ö. III. yy), mekanik biliminin bağımsızlaşmasına da aynı çağda yaşamış olan Arkhimedes önayak oldu. Fizik bilimi, Galileo (1564-1642) ve Newton (1643-1727) tarafından felsefeden bağımsız olarak kuruldu. Daha sonra XVII. yy. da Lavoisier ile kimya, XIX, yy. da Claude Bernard ile biyoloji bağımsız, bilimler haline geldi. Psikoloji ve sosyoloji bilimleri insanla ilintili konuları ve problemleri kendi özel metotları ile ele alarak incelediler. Tabiat bilimleri gibi, insanla ilintili bilimler de, inceledikleri olayları ölçüye vurup nicelik (kemiyet) olarak kesin bilgiler halinde dile getirmeye çalıştılar. Bilimin bu ilerleyişi, bir zamanlar bütün bilgilerı kapsayan evrensel bir bilim olarak kabul edilen felsefenin alanını gittikçe daralttı. Hatta, bilimlerin, inceledikleri olaylar ve bu olayların bağlı olduğu kanunlar hakkında sağlam bilgiler verdikleri, ama felsefenin bu çeşit bilgilere ulaşamadığı ve bundan ötürü artık aşılmış bir düşünce tarzı olduğu ileri sürüldü. Bilimlerin yanı sıra felsefenin gereği olmadığı savunuldu. Hele felsefenin, varlık, tanrı ve insan ruhu hakkında bilgi vermek iddiasında olan bölümünün yani metafizik'in hiçbir bilimsel değer taşımadığı söylendi.
http://www.felsefe.net/felsefe-akimlari/954-bilim-felsefesi.html
http://www.felsefe.net/felsefe-akimlari/206-bilgi-felsefesi.html
http://www.felsefe.net/felsefe-makaleleri/535-felsefe-ve-bilim.html
http://www.felsefe.net/felsefe-tarihi/76-18-yuzyil-felsefesi-aydinlanma-felsefesi.html
http://www.felsefe.net/felsefe-makaleleri/920-bilimsel-buluslarin-felsefi-sonuclari.html
http://www.felsefe.net/felsefeye-giris/283-felsefe-bilim-iliskisi.html
http://www.felsefe.net/felsefi-disiplinler/85-bilim-felsefesi.html
 

bekirturko

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
teşekkürler bilgiler için.güzel bir slayt nasıl yapabilirim?
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Powerpoint'ten yapabilirsin. Google görsellerden resim topla.Fon olarak kullan.

Ekli dosyayı görüntüle 860

Bu tarz grafikler bul. Ana ve öz cümleleri topla slayta ekle. Maddeler halindeki açıklamaları ekle. Çok uzatıp slaytı bozma. Süsle püsle işte : )
Bazı örnekler ekliyeyim bunlardan da faydalanırsın.Netten araştır azcık ne tembel bir öğrencisin!Google aç. "bilim ve felsefe slayt" yaz "bilim felsefesi slayt" yaz "bilim ve felsefe ppt yada pdf" yaz çıkacak zaten karşına.








http://www.google.com.tr/url?sa=t&s...sg=AFQjCNH0PnZVwHK2uIvz_wn1grZ6tkvNIA&cad=rja

 

içimdekideniz

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Sen şimdi bilgi eksikliğinden mi yapamıyorsun slaytı yoksa programı mı kullanamıyorsun.Onu çözemedim:))
 

bekirturko

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
her ikiside.bilgi buldum fazlasıyla şimdi slayt yapamyrm.programı bilmiyorum.
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Powerpoint'ten yapacaksın. Sayfa aç kopyala yapıştır yap.Bir şeyi yok bunun.Azcık kurcala, nette de resimli anlatım bulabilirsin slayt yapımı diye ya da reelde yardımcı olacak birilerini bul.Benim eklediğim dosyaları powerpointten açarsan onları siler kendi yazılarını kopyala yapıştır da yapabilirsin.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst