vicdan adaleti!

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde kahin tarafından oluşturulan vicdan adaleti! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 401 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı vicdan adaleti!
Konbuyu başlatan kahin
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
vicdan adaleti temel evrensel insan, adaletidir. ve bana görede en büyük hayalimdir,
bu mantığa görede bir din oluşmuş olsaydı, örneğin çok çarpıcı bir örnek vericem.
(2/BAKARA-155: Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele!) / Ahmed Hulusi (2/BAKARA-155: Sizi, korkacağınız bir şeyle, açlıkla, malınızı, canlarınızı (canınız gibi sevdiklerinizi), çalışmalarınızın mahsulü olan şeyleri eksiltmekle sınarız. Bu olaylara karşı sabredenleri (tepki koymayıp olayın nasıl sonuçlanacağını bekleyenleri) müjdele!)

arkadaşlar allah burda belirtmiş, demişki kullarımı benden başka hiç kimse sınıyamaz
ceza veremez ve sorguluyamaz,işte kıyamette burda kopuyor,yahuuu madem allah emretmiş, siz kimsiniz? yahuuuu neden? müslüman görünümü altında mahkemeler kurup bir insanı yargılıyorsunuz, hakimler savcılar , madem müslümansınız sizlerin bir insanı yargılama hakkını elinden allaha neden? karşı gelerek cehenneme bilet alıyorsunuz.
sizler bir insanı yargılarken, aslında o insanında günahını alıyorsunuz ,allah emrediyor.
hemde çok açık emrediyor. gerçek hakımde savcıda benim diyor. siz bu adamı yargılarsanız b uadam yerine ben sizleri cehenneme atarım diyor. yaptığınız yargılama bana ihanettir diyor. işte gerçek islam bu. aksini iddia eden varda hodri meydan.
aksini iddia edicek kadar hiç kimsenin delirdiğini sanmıyorum,
gerçek islamda yargı yalnızca allaha aittir, gerçek islam şeriat hukukudur. ve vicdana dayanır.
1400 yıl öncekı islamdan bahsediyorum,
fakat benim en büyük hayalim islamın vicdanı adaleti değil, evrensel hukukun vicdanıdır..
çünkü 1400 yıl önceki islamda vicdana göre yargılama vardı kadılar şimdiki savcılar.
yargılıyodu yani değişen hiç birşey olmamış islamda ..
benim en büyük hayalim evrensel suçları evrensel şekilde evrensel adaleti,
insanların yargılamasının yasak olduğu yönündedir. çünkü yargılıyanda bir gün tanrının yargısına uğraması olasılık içindeyse o zaman ya tanrının olmadığını ispatlayın o zaman sizler
istediğiniz kadar insanları yargılayın asın kesin ne yaparsanız yapın haklısınız demektir . fakattttt tanrının var ise o zaman yargılama hakkı yalnızca ona aittir ..

yahuuu siz hangi? hakla insanları yargılarsınız, tanrıdan izinmi? aldınız anlamadım. hdi bana anlatın ,siz kimden? izin aldınız madem tanrı yok olmadığını ispatlayın, yani ben çok uzun yıllardır sizlerden mantıklı birşeyler bekliyorum, siz tam tersini yapıyorsunuz tanrıyı ispatlayın diyorum anlamıyorsunuz gerçek islamı isaptlıyorum yine anlamıyorsunuz ,yaratılış geregi teistler!! gibi düşünürsek sizlerin bir insanı yargılama hakkı elinden alınmış diyoruz. hatta ayet gösteriyoruz. daha nasıl? ispatlıyalım.
sizlerin anlamsı için daha ne yapmam?? gerek ayetlerı alıp peygamber olmammı? gerekiyor.
yada mehdi olmammı? gerekiyor. daha kitapların parşomentlerı bile ortada yok müzede yada kutsal bir yerde korunması gerekmezmı??? okudugunuz mealler ne kadar??? gerçekçi..
1 milyar müslüman 2 milyar hristiyan sizleri neden? ciddiye alım şimdiye kadar neyi? ispatladınız bana hadi bana birşey ispatlayın bekliyorum..
 
Son düzenleme:

Lawliet

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
29 Tem 2018
Mesajlar
71
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Insanlar adalet adı altında birbirinden intikam almaya çalışan sıradan varlıklardır.
 

UpBot

Kahin
Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,017
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Yeni düşüncelere açığız
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst