Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Uludere'de 34 Kisinin Olumu

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Evensel, psikiyatrist olduğunu bilmiyordum şizofreni tanısı koyduğuna göre. (Bu teşhisin pek hoş durmuyor diyeyim.)
Cemözen, kemalist bir forum olduğunu nerden çıkardın? Sence kemalist olsaydı gerçekten sadece bir doktrini ya da bir ideolojiyi benimseseydik sen hala daha önceden yazılmış "kemalist manifesto" yazısını link olarak gösterir miydin?
Ayrıca kemalist bir forumsa neden burdasın? Kemalistlere ağzının payını vermek için mi?
Biliyorum siyaset dışında pek bir yazı yazmıyorsun. Ama umarım klavye sosyalistleri/marksistleri için ve genel manada sol/sosyalist yapılanmalar için de bir gün ağzının payını veren yazılar yazarsın.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Evensel, psikiyatrist olduğunu bilmiyordum şizofreni tanısı koyduğuna göre. (Bu teşhisin pek hoş durmuyor diyeyim.)
Cemözen, kemalist bir forum olduğunu nerden çıkardın? Sence kemalist olsaydı gerçekten sadece bir doktrini ya da bir ideolojiyi benimseseydik sen hala daha önceden yazılmış "kemalist manifesto" yazısını link olarak gösterir miydin?
Ayrıca kemalist bir forumsa neden burdasın? Kemalistlere ağzının payını vermek için mi?
Biliyorum siyaset dışında pek bir yazı yazmıyorsun. Ama umarım klavye sosyalistleri/marksistleri için ve genel manada sol/sosyalist yapılanmalar için de bir gün ağzının payını veren yazılar yazarsın.

Kusura bakma ama, birisine "ben bu degilim" (bknz-mesaj 16) dedikten sonra, o kisi hala "sen osun" demeye devam ederse, o kisi sizofreniktir.

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48

Vayyy ince ince dokundurmuş. :)

Yok yalnız şeyi yanlış anladın burası için demedim. Bunun bir önceki forumu kemalist bir platformdu.

Burası için düşüncem, evet eskiden öyle bir tavrı vardı ama şimdi durum daha iyi gibi duruyor, daha çok sesli gibi. Hoş miğde bulandıran küçük sinekler de hiç yok değil ya neyse...

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Konuya dönersek Uludere'deki istihbaratı kim yaptı hala bilinmiyor. Umrunda olanlarımız var mı? Yoksa nasılsa PKK yanlısı demek kimilerimizin işine mi geldi?Bu kadar yalana inanmışsınız dünyada ha bir eksik ha bir fazla diyorum böyle insanlara.
Ama şöyle bir şey var ki ölenlerin yaşı 12 ile 28 arasında değişiyor. 12 yaş! Benim sokakta görünce yanağından makas aldığım nesil. "Çocuk" işte ne diyebilirsiniz. Ben yanağından makas aldığım çocuğa bakmam ki cemaatçi mi, sağcı mı solcu mu (ailesinin ideolojisi dini inanışı )? Bana ne ?"Öldü" kelimesi bu yaştaki çocuk için neden bu kadar basit kullanılır?Kürt olunca, paraya ihtiyacı olunca ölmeyi hak etmiş mi sayılıyor?Hiç oradaki insanların yaşam tarzını, hayat mücadelesine dair bir fikriniz var mı? Fikri olmayanları tebrik ediyorum yıllarca Batılı olmaya çalışmıştınız ülkeninizin doğusuna sırt dönmekle yakaladınız Batı'yı. Çok mu demagojik geldi?Ne işi vardı değil mi ölen kişilerin o sınırda?

11.01.2011 tarihli yazısıyla Cüneyt Özdemir'in yazısı: (Radikal)
Koyu renge dikkat etmenizi öneririm.

Devlet, kaçakçılığa nasıl göz yumuyor?
Uludereli köylülerin kaçakçılık yapma şekillerini öğrendiğinizde Uludere’de yaşanan facianın boyutları da artıyor. Zira köylülerin anlatımlarından öğrendiğimize göre kaçakçılık devletten gizli değil çoğu zaman devlet ile elbirliğiyle yapılan bir bölge gerçeği. Bakın sistem nasıl işliyor. Uludereli bir köylünün sözlerine kulak verelim:
“Korucubaşları ve muhtarlar sürekli askerlerle iç içeler. Köyden herhangi bir bölgeye giden var mı, pancara ya da yaylaya çıkan var mı, kaçağa gidenler, bölgeye dışarıdan gelenler muhtar ve korucubaşları tarafından askerlere iletiliyor.
Kaçağa çıkılmasına izin verildiği zamanlarda askerler sabah 04-05 saatleri arasında köylülerin gitmesini ve gündüz gözükmemelerini istiyorlar. Bazen 150 bazen 200 kişilik gruplar halinde sabahtan katırlarla yola çıkılıyor. Sabah erkenden kimseye görünmeden yola çıkılıp, orada alışveriş yapıp, yemeklerini yedikten sonra akşam üzeri şeker, un, pirinç gibi malları katırlara yükleyerek karanlık çöktüğünde geri dönülüyor. Dönüş yolculuğu ise bir saat civarında sürüyor. Köylüler Irak sınırından içeri girdikten sonra Irak köylerinden daha önce verdikleri siparişlerin gelmesini bekliyorlar. Irak köylüleri arabalarla gelinmesine izin verilen son noktaya kadar siparişleri getiriyor. Daha sonra katırlara yüklenen mallarla dönüş yolculuğu başlıyor.”

Güneydoğu gerçeklerini duymaya hazır mısınız?

Bu satırları okuduğunuz zaman bilmem siz de benim gibi Güneydoğu’nun sınır hattının Batı’nın hayata bakışından ırak apayrı bir zaman diliminde yaşadığını bir kez daha anladınız mı? Uludere’deki köylülerden birinin Ali Mendillioğlu’na
anlattığı kaçakçılık serüveninde kimi detaylar pek çok kişiyi duymaktan rahatsız edecek bölge gerçeklerini de bizlere fısıldıyor. Bakın aynı Uludereli köylü kaçakçılık sırasında yaşadıklarını ve geleceğini nasıl anlatıyor:
“Asker bize izin verince o dağdaki insanlar da askere daha az saldırıyorlar, bizim işimizden dolayı. Biz gittiğimiz zaman diyelim ki benim çocuğum da var dağda. Ona biraz şeker veririm, peynir veririm, onu görürüm geri getirmeye çalışırım. Gelmezse de getirmeye çalışırım. Sonuçta o insan o işi kafasına koymuş. Çünkü o insanların gitme sebebi; asker niye benim amcamı öldürdü, niye dilimi vermiyorlar, niye kültürümü vermiyorlar, niye ben Kürtçe değil de Türkçe eğitim görüyorum ben bunları istiyorum. Bunlar bana verilmediği sürece de ben yaşamak istemiyorum diyorlar. Mesela benim 4-5 tane samimi arkadaşım, okul arkadaşım var onların içinde.
Ben kaçağa gitmezsem, asker bana sıkıyönetim uygularsa ve ben bu yüzden aç kalırsam emin olun ki o köyden 10 kişi daha çıkar dağa. Çünkü adam çocuğuna bakamıyor; dili yok, okulu yok, parası yok ‘Ben aç kalacağıma dağa çıkarım’ diyor, hiç olmazsa Irak’taki insanlar bana yardım eder diyor.”

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Konuyu zaten insanoglunun yasam hakkinin elinden alinmasi olarak bakarsak, ortada yasamlari elinden alinan kisiler vardir ve bunun herhangibir politik bakis acisi ile goz ardi edilmesi, ya da "hakli olarak gosterilmesi" ya da "bahanelerle ortbas edilmeye calisilmasi" bir insanlik sucudur.

Gerci emperyalist zihniyet, ekonomiye insanoglu yasamindan daha cok deger verdigfi icin, onun politikalarinda olen kisilerin mesru ve mubah gosterilmesi de, insanlik sucunun bir guc ve otorite karsisinda nasil goz ardi edildiginin bir tezahurudur.

Kisa tarih hafizalardadir. Afganistan, Irak ve en son Libya. Tabi bu kisa tarih, bunun oncesi de tarihi nereye tasirsaniz, oraya kadar gider.

O yuzden olenlerin kim oldugu, neden olduruldugu, nasil ve kimler tarafindan olduruldugu, neyle olduruldugu v.s. sorulari detay ve ikinci plandadir. Ilk olan yasanmis bir gercek ve 34 yasamin yasam hakkinin elinden alinmasi ve islenen insanlik sucudur. Bu sucu da hic bir aciklama ve bahane telaffi edemez.

Emre_38

Yeni Üye
27 Ocak 2012
3
0
0
34
Pkk'nın bayram yapmadığı kaldı..Artık yaza kadar operasyon yapılmaz diyorlar telsizlerde..Miletvekilleri kikir kikir güldükten sonra üzülüyormüş gibisinden toplantılar yapıyorlar..Devletin bu olayların üzerine ısrarla gitmesi lazım..

Azadî

Yeni Üye
9 Ağu 2009
149
0
0
35
Havada kuş ölse PKK evet evet kesinlikle PKK öldürdü kuşu..PKK öldürmediyse de kesin parmağı vardır deme noktasında herkes,,yeter artık lan elinizi apış arasından çekin .
Hala olayı PKK ile bağdaşlaştırma çabası ne kadar basit olduğunuz gösteriyor.TSK çok güçlüdür her yeri BBG evi gibi izliyor neyin ne olduğunu kimin hangi dağda cirit attığını çok iyi biliyor diye havalanan kişiler şimdi de TSKyı aklama çabası içerisinde..
Dile kolay 35 kişi öldü ve bu KATLİAM için hala doğru düzgün araştırma yapılmıyor.O değilde lan cenazeleri bile köylüler kaldırdı.
O değildi sanırsam ; "onlar kaçakçıydı böyle bir ölümü hakettiler" noktasına getirilmeye çalışılıyor.
Nerde görülmüş hangi anayasada kaçakçıları gördüğünüz anda vurun parçalara ayırın var !?!
...
..
.

Emre_38

Yeni Üye
27 Ocak 2012
3
0
0
34
Havada kuş ölse PKK evet evet kesinlikle PKK öldürdü kuşu..PKK öldürmediyse de kesin parmağı vardır deme noktasında herkes,,yeter artık lan elinizi apış arasından çekin .
Hala olayı PKK ile bağdaşlaştırma çabası ne kadar basit olduğunuz gösteriyor.TSK çok güçlüdür her yeri BBG evi gibi izliyor neyin ne olduğunu kimin hangi dağda cirit attığını çok iyi biliyor diye havalanan kişiler şimdi de TSKyı aklama çabası içerisinde..
Dile kolay 35 kişi öldü ve bu KATLİAM için hala doğru düzgün araştırma yapılmıyor.O değilde lan cenazeleri bile köylüler kaldırdı.
O değildi sanırsam ; "onlar kaçakçıydı böyle bir ölümü hakettiler" noktasına getirilmeye çalışılıyor.
Nerde görülmüş hangi anayasada kaçakçıları gördüğünüz anda vurun parçalara ayırın var !?!
...
..
.
Eğer bunun altında Ergenekoncu ve Statükocu asker parmağı varsa devlet bu hainleri dakikasında tasviye ettiği gibi kodese de tıkar..Böyle bir katliamı yapacak insan denilemeyecek köpekleri de kimse savunmaz..Ama aramızdaki fark ne biliyormusun..Ben bunları eleştirim ama sen 4 tane gencecik öğretmeni çapraz ateşle şehit eden haince katleden Pkk'yı aslanlar gibi savunur arkasında durursun..Adamlar toplantıda ağlamaklı hükümete sesleniyor ama toplantı öncesinde kameraların çektiğinden habersiz kikir kikir birbirleriyle sohbet ediyorlar..Telsizlerde Pkk'lılar çok iyi oldu bu..Artık yaza kadar operasyon yapılmaz diyorlar..Allah o cenazeleri propaganda malzemesi yapan herkezin belasını verir..Merak etme..

Turgut Saka

Yeni Üye
13 Eki 2009
498
0
16
42
öldürülenlerin kim, neci oldukları önemli değil. insan işte. insan bire bir canına kastetmiş kişiyi dahi ipte sallanırken-kurşuna dizilirken görse içi acır. terörü ile sistemi ile bu ülke burada suçludur, ille de bir suçlu aranacaksa. hele o genç kızların arabada iken kurşuna dizilmeleri...
oldum olası nefret etmişimdir pkk den. gene de o öldürülenleri tv de netde gördüğümde içim gidiyor.
pkk top gibi bir şey oldu çıktı. bi taraftan abd vuruyor bi taraftan avrupa,, türkiye de kalede... güzelim anadolu da futbol sahasına döndü... saha tıkabasa,... oyuncular tribünlerde, halk sahada böyle de bir terslik var...
sahadan dışarı kim çıksa bombalanıyor... darağacı kalelerin oraya kurulmuş, sandalyeyi vuran kaleciyi idam ediyor... o topun tribünlere yollanması en güzeli olurdu ya... havalanamıyor top, henüz havadan gidemiyor... havalandığında herkesi yakacak....

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
The Kurds and Turkey
Massacre at Uludere
The political aftershocks of a killing of Kurds still reverberate
Jun 9th 2012 | ULUDERE | from the print edition
(Economist’den çeviri)

Türkiye ve Kürtler - Uludere Faciası – Kürtleri öldürmenin politik artçı şokları yansımaya devam ediyor.

Türkiye’nin Kürtlere davranışının yeni ve acımasız bir sembolü var artık. 28 Aralıkta Türk savaş uçakları Irak – Türkiye sınırını geçen bir grup Kürt kaçakçıyı bombaladı ve 34 kişiyi öldürdü. Çoğu genç olan ölenlerin en küçüğü 12 yaşındaydı ve tamamı Uludere’nin Kürt köylerindendi. Aileleri ölenlerden kalanları toparlamakta zorlandılar “Mümkün olduğu kadar parçaları bir araya getirmeye çalıştık ve defnettik” diyor bombalamada 16 yaşındaki oğlunu kaybeden Abdurrahman Yurek.

Kurbanlar görünüşe bakılırsa Pkklı zannedilerek öldürüldü. Aslında ölenler devletin Pkk ya karşı mücadelede finanse ettiği Kürt militanlardı (köy korucusu denmek istiyor). İnsansız hava araçlarının kaydettiği görüntüleri izleyen meclis araştırma komisyonu üyeleri, hiçbir köylünün silahlı olmadığını ve katırların ise mazot yüklü olduğunu ifade ettiler. Bdp milletvekili Ertuğrul Kürkçü bunun bir kaza olmadığını planlanmış bir felaket olduğunu belirtti.

Esasında bu, büyük bir hataydı. Başbakan Erdoğan ordunun kaçakçıları terörist zannederek bu istenmeyen olayı gerçekleştirdiğini ifade ederek bu hatayı ifade etti. Ancak cevaplanmayan çok soru var. Neden siviller hedef alındı? İstihbarat kimden geldi? Vur emrini kim verdi? Bunlardan da öte neden özür dilenmedi diyor bölgenin ileri gelenlerinden Haşim Encü.

Kürtler kendilerini hiç olmadığı kadar yabancılaşmış hissediyorlar ve buna paralel olarak Bdp ve Pkk ya olan sempati yükselişte. Devlete karşı bu muhalefetin göstergesi olarak ölenlerin mezar taşları Kürt bayrakları ile sarmalandı. Ölenlerin yakınları adalet sağlanana kadar tazminat almayı reddettiler. Şırnak valisi Vahdettin Özkan Erdoğan’ın ve ılımlı İslami partisi Akp’nin imajının bu felaketten büyük zarar gördüğünü ifade etti. Wall Street Journal gazetesinin Pentagon’un resmi kaynaklarına dayandırdığı makalede, Amerikan insansız hava araçlarının bu kaçakçı gurubu tespit ettiğini, bu durumu Türk yetkililere bildirerek daha detaylı tespit yapılmasını önerdiğini ancak Türk yetkililerinin bunu kabul etmeyerek insansız hava araçlarının bölgeden çekilmesini istedikleri yer aldı..

Başbakan Erdoğan yabancı provokatörleri bu olayı istismar etmek ile Bdp’ yi de bu olaydan çıkar sağlamaya çalışmakla yani ölü sevicilikle, bu yolda yazı yazan gazetecileri de onlara hizmet etmek ile suçladı. Hükümete yakın sabah gazetesi susun manşetini atarak başbakanın mesajını aldı..hükümete yakın diğer bir gazete olan Yeni Şafak yazarı tecrübeli gazeteci Ali Akel ise kovularak başbakanın sözlerinin ilk kurbanı oldu.

Erdoğan şimdi kürtajın yasaklanması ile ilgili bir çıkış yaptı ve her kürtajın bir Uludere olduğunu ifade etti. Feminist gruplar sokaklara dökülerek başbakanı protesto ettiler. Muhalefet milletvekili Aylin Nazlıaka başbakanın vajina bekçiliğinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Haşim Encü ise başbakana olan inançlarını yitirdiklerini belirtti.

Aslında başbakan Erdoğan kendinden önce kimsenin yapamadığını yaparak Kürt meselesinde büyük bir adım atmıştı. Devlet tarafından hatalar yapıldığını kabul etmişti ve Pkk ile görüşmeler başlatmıştı. Ancak son bir yıldır durum değişti. Başbakan saldırılar yüzünden Pkk ya suçlamalar yöneltti. Kürtler ise Başbakanın samimiyetsiz olduğunu ifade ederek aralarında Bdp’li belediye başkanlarının da olduğu binlerce tutukluya işaret ettiler. Bdp milletvekili Leyla Zana 10 yıl hapis yatmıştı şimdi hakkında bir on yıl daha isteniyor. İslamcılar bile Erdoğan’a olan inançlarını kaybettiler. “Şırnaklılar kürtaj yaptırmadılar, bebeklerini doğurdular, sonra da gidip cesetlerini toplamak zorunda kaldılar” diyor kadın teolog Hidayet Şevkatli Tuksal.

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
The victims were apparently mistaken for militants of the separatist Kurdistan Workers’ Party (PKK). In fact, the village men are members of a state-paid Kurdish militia fighting the PKK.

"Kurbanlar görünüşe bakılırsa Pkklı zannedilerek öldürüldü. Aslında ölenler devletin Pkk ya karşı mücadelede finanse ettiği Kürt militanlardı (köy korucusu denmek istiyor."

Yanlış bir tespit. Ölenler korucu değildi.

Bugün bu haber ile ilgili radikal'de yazı vardı.

Kişisel olarak bu kadar fütürsuzca konuşmalardan sonra gene de ne genel ne yerel seçimleri bırakacaklarını sanmıyorum.

Kim dediyse bilmiyorum ama çok tuttuğum bir söz var:

"Kafasına kuş s**ınca milli piyango oynayan bir milletin,ağzına s**ana oy vermesi kadar doğal bir şey olamaz!"

Tüm sayfalar yüklendi.