Ukrayna Savaşı

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel ve Son Dakika Haberler kategorisinde "ictenlik" tarafından oluşturulan Ukrayna Savaşı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,333 kez görüntülenmiş, 217 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel ve Son Dakika Haberler
Konu Başlığı Ukrayna Savaşı
Konbuyu başlatan "ictenlik"
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Ukrayna Savaşına Önerilen Çözüm - (Los Alamos Çalışma Grubu)

Ukrayna'daki işgal ve savaşın sona ermesi, ancak Rusya'nın güvenliğinin kendisinin garanti altına alınması durumunda garanti edilebilir. Güvenlik büyük ölçüde bölünemez. Los Alamos Çalışma Grubu, bir devletin güvenliğinin diğerlerinin güvenliğini gerektirdiğini söylüyor.

Dünyanın en saygın ve en bilgili nükleer savaş karşıtı gruplarından biri Los Alamos Çalışma Grubu'dur. Soğuk Savaş'ın sonunda, ilk nükleer bombaların tasarlandığı ve inşa edildiği New Mexico, Los Alamos'ta kurulan LASG'nin amacı, nükleer silahları dış politikadan çıkarmaktı. ABD'de çığır açan çevre, medeni haklar ve bilgi edinme özgürlüğü davalarını kazandı, yüzlerce üst düzey brifing verdi ve plütonyum savaş başlıklarının temel unsurlarının üretiminin önlenmesinde çok önemli bir rol oynadı. Nükleer savaş Ukrayna'yı tehdit ederken, LASG, risklerin ve çözümlerin bu dikkate değer ve acil analizini yayınladı. -John Pilger.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali başladığından beri, bölgesel bir çatışma olan şey, nükleer savaş riski başta olmak üzere, her zamankinden daha büyük riskleri olan küresel bir hibrit savaş haline geldi.

Belki de en büyük tehlike, aynı zamanda bu savaşın temel nedeni olan taraflar arasındaki güdü farklılığında yatmaktadır: Rusya güvenlik ararken, ABD ve NATO müttefikleri Ukrayna'yı bu güvenliği inkar etmek - Rusya'yı "kırmak " için kullanıyor. Henry Kissinger'ın 2015 ifadesi. ABD, fethedilmiş bir Rusya'nın barışı olmadıkça barış istemiyor. Bu nedenle eskalasyonların ve karşı eskalasyonların bariz bir sonu yoktur. ABD ve NATO, kışkırtmak için çok uğraştıkları savaşta fırsat görüyor.

Trajedi şu ki, Ukrayna krizinin temelinde, adını George HW Bush yönetiminde savunma bakanı olarak görev yapan Paul Wolfowitz'in adını taşıyan Wolfowitz Doktrini olarak bilinen belirli bir stratejinin yattığını anlayan çok az insan var. Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından dünya meselelerinde Amerikan egemenliğini sağlamayı amaçlayan yeni-muhafazakar bir manifesto ortaya koyan 1992 tarihli bir belgenin yazarları.

Belge, "İlk hedefimiz", "[ABD'ye] yeni bir rakibin, eski Sovyetler Birliği topraklarında veya başka bir yerde yeniden ortaya çıkmasını önlemektir. … Bu, [a] bölgesel savunma stratejisinin altında yatan baskın bir düşüncedir ve herhangi bir düşman gücün, kaynakları konsolide kontrol altında küresel güç oluşturmaya yeterli olacak bir bölgeye hakim olmasını önlemeye çalışmamızı gerektirir.”

Wolfowitz Doktrini, Soğuk Savaş sonrası NATO'nun Yugoslavya, Afganistan, Irak ve Libya'ya karşı kanlı bir saldırganlık aracı olarak kullanılmasını tetikledi. Aslında, diplomasinin öldüğünü ve Amerikan gücünün gerekirse şiddetle yönetildiğini ilan etti. Sırada Vladimir Putin liderliğindeki yeniden dirilen bir Rusya ve ufukta yükselen bir Çin vardı.

Ukrayna'da, ülkesinin komşu Rusya ile ilişkilerini güçlendirmeye çalışan seçilmiş bir lideri görevden alan 2014 yılında Washington tarafından tasarlanan darbe, 1992 Doktrini'nin ve onun temsil ettiği aşırılığın bir ürünüydü. Neo-muhafazakar bir ideolog ve Başkan Barack Obama'nın Ukrayna'daki “önemli kişisi” Victoria Nuland, Başkan Joe Biden'ın Dışişleri Bakanlığı'nda da aynı rolü oynadı.

1992 Doktrini, aşırı genişlemenin ve Kissinger'ın sözleriyle “Rusya'nın kırılması” üzerine kötü şöhretli bir RAND çalışmasında detaylandırılmıştır . Bugünkü ABD dış politikası budur: Ülkelerini fiilen ABD kuşatması altında gören Rus liderliği tarafından iyi anlaşılan bir gerçek.

Eski Sovyet uydu ülkelerinden Moskova'ya yöneltilen Amerikan füzelerinin potansiyeli ve NATO birliklerinin konuşlandırılması, gördükleri gerçektir. Militarize edilmiş ve şiddetle Rus karşıtı bir Ukrayna'nın ABD tarafından bir araç olarak kullanılması, açık bir nükleer silah arzusuyla, Rusya sınırındaki Rus sempatizanı illerini işgal etmenin eşiğinde - tüm bunlar Rusya için çok fazlaydı. Meksika'da veya Kanada'da böyle bir durum ortaya çıksa ABD ne yapardı sanıyorsunuz?

2014'ten beri Las Alamos Çalışma Grubu, Ukrayna'daki çatışmayı ve bunun dünya için önemini anlamayı işimizin bir parçası haline getirdi. O yıl bunu tartışan halka açık toplantılar ve öğretiler düzenledik ve o zamandan beri gelişmeleri elimizden geldiğince incelemeye çalıştık. Obama yönetiminde, endişelerimizi Ulusal Güvenlik Konseyi'nin ofislerine taşıdık ve orada bulduğumuz bilgi ve anlayış eksikliği karşısında dehşete düştük.

Birçok sivil toplum kuruluşu (STK) bu çatışma konusunda tavır almıştır. Bize göre, açıklamalarının çoğu (tümü değil) yüzeyseldir ve/veya Rusya'nın anladığı şekliyle işgalin nedenlerini atlıyor ya da ABD ve NATO propagandasıyla aynı yolda ilerliyor.

Çalışma Grubunun Temel Sonuçları

Rusya'nın neden işgal ettiğini anlamak, işgale göz yummak değildir. Rusya'nın görüşü, kendi varlığına yönelik varoluşsal tehlikeler olduğu yönündedir. Bu görüşün samimiyeti, Rusya'nın bu işgalde aldığı ciddi risklerde açıkça görülüyor ve yine ne haklı çıkarmamız ne de kınamamız gerekiyor. Biz kabul etsek de etmesek de Rusya'nın görüşüne saygı duymak gerekiyor. ABD ve NATO'nun on yıllar boyunca Rusya'nın pozisyonuna saygı göstermemesi ve Rusya'nın güvenlik ihtiyaçları için insani ve makul bir hüküm sağlayamaması, mevcut çatışmanın tek maddi nedeni değilse de ana nedenidir.

Rusya'ya ne yapacağını söylemek çözüm değil, sorundur.
NATO ülkelerinde ve daha geniş anlamda Batı'da ve barış odaklı gruplarda bulunan bizler, zorunluluklarımızı ve yargılarımızı kendi ülkelerimizde ve NATO ile ilgili olarak yapabileceklerimizle sınırlandırmalıyız. Elimizden geldiğince Ukrayna'ya barış getirmek ve bu çatışmayı alevlendirmemek ya da daha fazla genişletmemek zorunludur. Sözlerimiz öldürebilir ya da iyileştirebilir.

Ukrayna'daki işgal ve savaşın sona ermesi, ancak Rusya'nın güvenliğinin kendisinin garanti edilmesi durumunda garanti edilebilir. Güvenlik büyük ölçüde bölünemez. Bir devletin güvenliği, diğerlerinin güvenliğini gerektirir. Bu, Rusya'nın haklı olarak ısrar ettiği Avrupa güvenliğinin temel bir ilkesidir. ABD buna saygı duymalı. Mevcut çatışmanın temel nedeni, ABD'nin Rusya'yı zayıflatma veya “kırma” arzusudur.

Siyasi kendi kaderini tayin hakkı da dahil olmak üzere insan hakları, Batı değerlerinin ve kurumlarının temel direkleridir. Ukrayna hükümeti, Donbass halklarının insan haklarını ve siyasi kendi kaderini tayin hakkını reddetti. Birleşmiş Milletler'e göre, 2014 darbesinden bu yana sekiz yıl içinde yaklaşık 13.000 kişi öldü. Ukrayna hükümetinin Rus azınlıklara karşı açıkça soykırımcı politikaları var. ABD destekli 2014 darbesinden bu yana ABD ve Avrupalı müttefikleri, Rusya'nın güvenliğini baltalamak için Ukrayna'yı kullandı.

Ukrayna'daki Nazi ve neo-Nazi oluşumları ve ideolojileri, her yerde insan hakları ve insan yaşamı için açık bir tehlike arz etmektedir.

Barış ve nükleer silahsızlanma örgütleri, STK'ların ABD'nin Rusya'yı şeytanlaştırma ve istikrarsızlaştırma çabalarına verdiği destekle alarma geçmelidir.

Çalışma Grubu Ne İstiyor

1. Mümkün olan en kısa zamanda müzakere edilmiş bir barış istiyoruz. Kendi ülkelerimizde bunu başarmak için her türlü çaba gösterilmelidir. Biz bu çabaları görmüyoruz.

2. Tüm dünyanın refahını ve güvenliğini tehdit eden çatışmanın daha da tırmanmasına ve genişlemesine son verilmesini istiyoruz. Ülkelerimizden hiçbiri Ukrayna'ya silah sokmamalı veya taşımamalı veya askeri faaliyetler yürütmemeli veya herhangi bir eğitim veya destek sağlamamalıdır. Barış grupları tüm bu tırmanışlara karşı çıkmalıdır. "Ukrayna'ya" askeri "yardım" ile yardım etmek, ABD'nin uzun vadeli Rusya'yı yok etme hedeflerinin hizmetinde daha fazla insanı öldürmenin bir yoludur.

3. Silahlar sivil bireylere, çetelere, suçlulara, çocuklara ve “stay-behind” gerilla veya Volkssturm gruplarına verilmemelidir. Bu sadece gereksiz acılara neden olur ve şimdi ve uzun vadede barış umutlarına zarar verir. Mevcut koşullarda bu tür taktiklerde onur ve meşruiyet yoktur.

4. Sıradan vatandaşlara seçkinlerden daha fazla zarar veren tüm ekonomik yaptırımlar kaldırılmalıdır. Ekonomik yaptırımlar, küresel etkileri olan kitle imha silahlarıdır.

5. Ukrayna hükümeti ve yasalarının ölçülü, adil, hukuken Nazilerden arındırılmasını istiyoruz.

6. Donbass bölgesinin çatışma öncesi idari sınırlar içindeki bağımsızlığı tüm barış örgütleri ve devletler tarafından kabul edilmelidir.

7. Kırım'ın demokratik olarak Rusya'ya katılması kararı tüm barış örgütleri ve devletler tarafından kabul edilmelidir.

8. Barış grupları tarafsız, askerden arındırılmış (yani ağır silahları veya kuvvet püskürtme kabiliyeti olmayan) bir Ukrayna'yı desteklemelidir; bu, Rusya'nın istediği sonuçla aynı olmasa da benzerdir.

9. Sivil alanlar askeri hazırlık veya topçu üssü olarak kullanılmamalıdır. Bu aslında yasa dışıdır. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bu iğrenç uygulamaya giriştiğine dair kanıtlar var.

10. Ukrayna'nın NATO'ya katılmasına izin verilmemelidir. Bu, Rusya'nın sermaye talebiydi ve hepimizin desteklemesi gereken bir talepti.

11. NATO dağılmalı. Dünyanın en büyük askeri ittifakı olan NATO, dünyadaki tüm orduların toplamından daha fazla kaynak tüketiyor ve BM Sözleşmesi ve Nürnberg ilkelerini ihlal ederek çok sayıda saldırı savaşı yürüttü. NATO aynı zamanda bir nükleer silah ittifakıdır.

12. ABD ve ABD nükleer silahlarına ev sahipliği yapan beş eyalet, ortaklaşa veya bireysel olarak nükleer barındırma düzenlemelerini sona erdirmeli ve ayrıca ABD dışındaki pilotların nükleer silah kullanımı konusunda eğitimini ve ABD dışı çift yetenekli nükleer silahların olası kullanımını sona erdirmelidir. nükleer görevler için uçak.

13. Açıkça, eğer öldürme sona erecekse ve Avrupa'da kalıcı bir barış olacaksa, yukarıdakilerin tümü acildir.


(NOT: Daha önce aşağıdaki kimi gönderilere ekleme yaptım ancak konu bütünlüğü sağlamak için ,konuyu içeren yeni/ana bir başlık açmaya karar verdim.)

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
(Ekleyenin notu: Ortalama barışçıl bir pasifist hümanistin dünya görüşü. Bunları ben de söylemek isterdim ta ki savaşa kadar. Yazar Putin'e çıkış için merdiven sağlanmasından bahsediyor: Yazı da merdiven yok. Savaş öncesi ya da başladığı ilk bir kaç gün içinde ben de bunlara inanmak istiyordum ama şu an merdiven (çıkış/kürkçü dükkanı) yukarıdaki gibi okunuyor.)

Savaş Nasıl Bitebilir? - ( Craig Murrayk , İnsan Hakları Aktivisti ve İngiltere Özbekistan eski büyükelçisi)

NATO liderliği Putin'e aşağı inecek bir merdiven bulmak yerine kahramanca pozlar verecek, Ukrayna bayrakları sallayacak ve daha fazla silah gönderecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekten Ukrayna'yı işgal edeceğine inanamıyordum çünkü onun için mantıklı bir sonuç göremiyordum. Hala yapamıyorum. Bu ölçekte bir savaş başlatmanın yasal bir gerekçesi olmadığı gibi ahlaki bir gerekçesi de yoktur. Rus birlikleri, Rusya tarafından yönetilmek istemeyen bölgelerde bulunuyor.

Irak'ın yasadışı işgaline karşı çıkan bizler, Ukrayna'nın yasadışı işgaline de karşı çıkmalıyız. Ukrayna hükümetinin iğrenç olup olmadığı, o zamanlar Saddam Hüseyin'in iğrençliğinin önemsiz olduğu kadar önemsizdir. Ukraynalı Nazileri destekleyip desteklemediğimin sorulmasından, o zamanlar Saddam Hüseyin'i destekleyip desteklemediğimin sorulmasından artık bıktım.

BM güvenlik konseyinin onayı olmadan rejim değişikliği için savaş açmak kesinlikle yasa dışıdır.

Rusya'nın NATO tarafından kuşatma ve ileri füze konuşlandırmaları konusundaki güvenlik endişelerine büyük sempati duyuyorum. Ancak Ukrayna'da işgal yoluyla rejim değişikliği aramak muhtemelen cevap olamaz. Putin'in neyi başarmak istediği konusunda hala en ufak bir fikrim yok. Demokratik bir Ukrayna'nın gönüllü olarak Rusya yanlısı bir hükümet seçmesi - ve Kırım'ın ilhakından bu yana - kesinlikle imkansızdır. Bu işgalden sonra, Ukrayna'da Putin yanlısı bir rejimin sürdürülmesinin tek yolu, Rusya'daki mevcut sistemin çok ötesine geçen aşırı otoriterlik olacaktır.

Kesin olarak koyayım. Bu, ancak şimdi Ukrayna halkının yaptığı gibi Putin'den kesinlikle nefret eden Kiev'deki bir hükümetle veya Rusya'nın aşırı baskı yoluyla kukla bir rejimi sürdürmesiyle sona erebilir. Barışçıl, tarafsız bir Ukrayna ile çıkış yolu yok. Sorunları saf güçle çözmeye çalıştığınızda, bu seçeneği kaybedersiniz. Ukraynalı olsaydım, artık ülkemin silahsızlandırılmasını kabul etmemin hiçbir yolu yok.

Nazilerden arındırmaya gelince - ki bu kesinlikle Ukrayna'da gereklidir - Putin, Ukraynalı Nazi gruplarının “kahramanca Rus karşıtı milliyetçi” memine büyük bir destek verdi. Tüm ulusu ve hükümeti Nazi olarak etiketlemek yanlıştır.

Tüm bu nedenlerden dolayı Putin'in işgal edeceğini düşünmedim. Donbass'a asker göndermeyi kabul edeceğini düşünmemiştim bile. Bunu yaparsa ne tartışacağımdan emin değildim. Kosova'nın yeni kabul edilen Donetsk ve Lugansk cumhuriyetleriyle paralelliği tartışılabilir. İskoç Bağımsızlığının bir destekçisi olarak, kendi kaderini tayin etme konusundaki argümanlara açığım ve eski Sovyet iç sınırlarının kaprisliliği üzerine Semerkant'ta Cinayet'i okuyabilirsiniz . Ancak bu, bunun çok ötesine geçti.

Yine de Batı'nın Libya, Irak veya Afganistan'a verdiği basit sivil kayıplar gibi bir şey görmedik. Aynı büyüklük sırası gibi bir şey değil. Libya'nın Sirte kasabasında tek başına NATO bombardımanında 15.000 kişi öldü. Şimdiye kadar Ukrayna'nın tamamı için verilen zayiat rakamları hala yüzlerce ve bunun için Tanrı'ya şükürler olsun.

Putin ya araçları tamamen istememiştir ya da silahlı kuvvetleri onun isteklerine boyun eğmekte direnmektedir. Rusya, Ukrayna'yı boyunduruk altına almak için serbest bırakılması gereken türden bir ateş gücü gibi bir şeyi serbest bırakmadı. Batı medyası tam savaş pornosu moduna geçti, ancak gerçek savaşın boyutu belirsiz. Çok fazla gölge boksu var gibi görünüyor.

Bunun açıklamasını bilmiyorum. Putin'in Ukrayna'nın moralini hafife almış olması ve Ukrayna'nın çökeceğine gerçekten inanmış olması çok olası görünüyor. Aslında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, foto-oplerini ne kadar sahnelemiş olursa olsun, morali koruma konusunda bir kör oynuyor. Daha acil soru, Putin'in kendi ordusunun Ukraynalıları öldürme isteğini abartıp abartmadığı ya da Putin'in iradesinin kendisinde mi olmadığı. Çeçenya'nın başkenti Grozni'de, gerçekten korkunç bir ölçekte sivil kayıplardan doğrudan sorumluydu, ancak Müslümanların yaşamlarına çok daha az değer verme konusunda Batı gibi mi?

Bugüne kadar Kiev, Sirte'nin NATO'dan ya da Grozny'nin Rusya'dan gördüğü gibi bir şeyle karşılaşmadı - ancak Rusya'nın bunu yapma kapasitesi olmadığı için değil.

Putin, Ukrayna'daki kitlesel ölümlere hazırsa, ordusu yumruklarını sıkıyor mu? Bana çok üstün Yugoslav ordusunun askerlerinin Slovenleri öldürmeyi reddettiği Sloven Bağımsızlık Savaşı'nı hatırlatıyor. Bu durumda, Yugoslav birliklerinin çoğuna başlangıçta bunun sadece gerçek bir ateş tatbikatı olduğu söylendi, bu da aynı şeyin burada Rus birlikleriyle olduğu fikrine inandırıcılık katıyor.

Putin müzakere pozisyonunu iyileştirmedi. Kendi arkadaşlarım ve soldaki müttefiklerim, cevabın ateşkes ve NATO'nun daha fazla genişletilmemesi için Batı anlaşması ve füze konuşlandırmalarını yöneten yeni bir silah kontrol anlaşması olması olduğunu öne sürüyorlar. Bu kesinlikle ideal olurdu ama olmayacak.

Batılı seçkinlerin reel politikasını anlamalısınız. Kendi çıkarlarına asla zarar vermezler. Bu nedenle Putin'e gerçekten zarar verecek, Rus çıkarları üzerinden BP ve Shell gibi şirketleri veya Usmanov, Deripaska ve Abramoviç gibi gerçek oligarkları hedef alan yaptırımlar, İngiliz seçkinlerinin çıkarlarına zarar vereceği için asla gerçekleşmeyecek. Bu nedenle Birleşik Krallık hükümeti Ukrayna bayrakları dalgalandırıyor, ancak Ukraynalıların vizesiz gelmesine izin vermiyor. Sıradan insanları hiç umursamıyorlar.

NATO liderliği şimdi Putin'i ya geri adım atması ve geri çekilmesi ya da Ukrayna'ya büyük kayıplar vermesi ve on yıllarca orada çıkmaza girmesi gereken bir konumda görüyor. Ukrayna halkını kurtarmak istiyorlarsa, bu gerçekten Batı'nın müzakere zamanı olurdu. Ama sıradan Ukraynalıların hayatları onlar için hiçbir şey ifade etmiyor.

Bu yüzden Putin'e inecek bir merdiven bulmak yerine, kahramanca pozlar verecekler, Ukrayna bayrakları sallayacaklar ve daha fazla silah gönderecekler. Putin'in toplu ölüm senaryosunu benimsemesinden korkuyorum. Maço onun tüm markası ve geçen Pazar yaptığı konuşma endişe verici bir şekilde köktendinciydi. Evdeki odasını kaybedip kaybetmediğini merak ediyorum - Sovyetler Birliği'nin sona ermesinden bir felaket olarak bahsetti, ancak 40 yaşın altındaki Ruslar Sovyetler Birliği'ni hiç hatırlamıyorlar bile. 50 yaşın altındaki hiç kimse onu herhangi bir işlevsel düzende hatırlayamaz.

Şimdilik son bir düşünce. Rusya'da barış için gösteri yapan cesur insanları alkışlıyorum. Yaklaşık 2 bin kişi tutuklandı. Ancak şunu unutmayın – Muhafazakar hükümetin yeni polislik yasasına göre, İngiltere ve Galler'de polis tarafından önceden onaylanmayan bir gösteriye katılmak 10 yıla kadar hapis cezası getirebilir. Şu anda hepimizi içine çeken yaygın ikiyüzlülüğün sadece bir örneği.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Ukrayna ve Nükleer (Steven Starr, Missouri Üniversitesi Klinik Laboratuvar Bilimi Programının eski müdürü)

(Bir New York Times muhabiri Putin ve Zelensky'nin nükleer silahlar hakkında söylediklerini ve yaptıklarını büyük ölçüde çarpıttıktan sonra, Steven Starr rekoru düzeltiyor ve genel olarak batı medyasını yanlış bilgilendirdiği ve tüm dünyayı tehlikeli bir yöne yönlendirdiği için kınıyor.)

New York Times kısa süre önce David Sanger'in "Putin, Ukrayna'nın nükleer silah üretme yolunda olduğuna dair bir komplo teorisi başlıklı bir makale yayınladıNe yazık ki, haberlerine bu kadar çok yön veren Sanger'dir ve okuyucularına Rusya ve Ukrayna cumhurbaşkanlarının söylediklerinin ve yaptıklarının büyük ölçüde çarpıtılmış bir versiyonuyla baş başa bırakıyor.

Ukraynalı Volodymyr Zelensky'nin Münih konferansındaki son açıklamaları, Ukrayna'nın Sovyetler Birliği tarafından topraklarında bırakılan nükleer silahları Rusya'ya iade etme kararıyla bağlantılı olarak Ukrayna'nın Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'na (NPT) katılımını memnuniyetle karşılayan 1994 Budapeşte Muhtırası etrafında odaklandı . .

Başka bir deyişle, Budapeşte Muhtırası açıkça Ukrayna'nın nükleer silahlarından vazgeçmesi ve gelecekte nükleer silah sahibi bir devlet haline gelmemesi hakkındaydı. Zelensky'nin Münih'teki konuşması, Ukrayna'nın Budapeşte Muhtırası'nı reddetmek üzere harekete geçtiğini açıkça ortaya koydu; Zelensky esasen Ukrayna'nın NATO üyesi olması gerektiğini, aksi takdirde nükleer silah sahibi olacağını belirtti.

Zelensky, vurgulayarak şunları söyledi:

“Kuzey Atlantik Antlaşması ve 5. Maddenin Budapeşte Memorandumu'ndan daha etkili olacağına inanmak istiyorum.

Ukrayna, dünyanın üçüncü nükleer kapasitesini terk ettiği için güvenlik garantisi aldı [yani Ukrayna, Soğuk Savaş sırasında Ukrayna'ya yerleştirilen Sovyet nükleer silahlarından vazgeçti]. Bizde o silah yok. … Bu nedenle, bir şeyimiz var. Bir yatıştırma politikasından güvenlik ve barış garantilerinin sağlanmasına geçişi talep etme hakkı.

2014'ten bu yana Ukrayna, Budapeşte Memorandumu'nun garantör devletleriyle üç kez istişareler düzenlemeye çalıştı. Başarısız üç kez. . . Budapeşte Memorandumu çerçevesinde istişareler başlatıyorum. Dışişleri Bakanı onları toplantıya çağırmakla görevlendirildi. Bir daha olmazlarsa veya sonuçları ülkemiz için güvenliği garanti etmezse, Ukrayna'nın Budapeşte Memorandumu'nun çalışmadığına ve 1994'ün tüm paket kararlarının şüpheli olduğuna inanmakta her hakkı olacaktır. . .

Budapeşte Memorandumu çerçevesinde istişareler başlatıyorum. Dışişleri Bakanı onları toplantıya çağırmakla görevlendirildi. Bir daha olmazlarsa veya sonuçları ülkemiz için güvenliği garanti etmezse,
Ukrayna, Budapeşte Muhtırası'nın çalışmadığına ve 1994'ün tüm paket kararlarının şüpheli olduğuna inanmakta her hakka sahip olacaktır .

Sanger'in Times makalesi, Zelensky'nin Ukrayna'ya nükleer silah edinmesi çağrısının bir “komplo teorisi” olduğunu ima ediyor. Sanger, Budapeşte Muhtırası'nın anlamından habersiz değildi, daha ziyade onu kasten görmezden gelmeyi seçti ve gerçekleri yanlış sundu.

Başkan Vladimir Putin, Rusların çoğunluğu gibi, The New York Times ve Sanger gibi ideologların da görmezden gelmeyi tercih ettiği bir dizi tarihsel nedenden dolayı böyle bir tehdidi görmezden gelemezdi. Bu gerçeklerden bazılarını listelemek önemlidir, çünkü çoğu Amerikalı, Batı ana akım medyasında bildirilmediği için bunlardan habersizdir. Hikayenin bazı kısımlarını dışarıda bırakmak, Putin'i herhangi bir müdahale nedeni olmaksızın fetih üzerine eğilmiş bir deliye çevirir.

İlk olarak, Donbass bölgesindeki hem Donetsk hem de Lugansk eyaletleri, aynı yılın Şubat ayında seçilen cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'i deviren ABD destekli bir darbeye direnmek için 2014 yılında Ukrayna'dan bağımsızlık için oy kullandı. Bağımsızlık oylaması, neo-Nazilerin Odessa'da düzinelerce etnik Rus'u diri diri yakmasından sadece sekiz gün sonra geldi. ABD tarafından kurulan yeni Ukrayna hükümeti, bağımsızlık tekliflerini bastırmak için darbede yer alan neo-Nazi Azak Taburu'nun yardımıyla eyaletlere karşı “terörle mücadele” savaşı başlattı. Sekiz yıl sonra hala devam eden bir savaş, Rusya'nın yeni girdiği bir savaş.


DPR liderine göre , bu sekiz yıl boyunca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Azak , Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde 5.000'den fazla insanı (8.000 kişi daha yaralandı) sistematik olarak kesmek için topçu, keskin nişancı ve suikast ekiplerini kullandı. Bu rakamları geçenlerde bir basın toplantısında kim verdi. Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde 2.000 sivil daha öldü ve 3.365 kişi yaralandı. 2014'ten bu yana Donbass'ta öldürülen ve yaralanan toplam insan sayısı 18.000'den fazla.

Bu, The New York Times tarafından en yüzeysel yer aldı ; Ukrayna'nın Donbass halkına yönelik amansız saldırıların bir “terörle mücadele operasyonu” yürüttüğüne dair resmi Washington anlatısına uymadığı için Batılı şirket medyasında yer almıyor. Sekiz yıl boyunca savaş, Rusya'nın mevcut müdahalesinden çok önce bir Rus “istilası” olarak tasvir edildi.

Aynı şekilde, New York Times, genel haberinde, Ukrayna kuvvetlerinin 2022'nin başında ordusunun yarısını, yaklaşık 125.000 askerini Donbass sınırına yerleştirdiğini bildirmemeyi tercih etti.

Ukrayna hükümetindeki neo-Nazi Sağ Sektör politikacılarının ve ( Azov Taburu gibi) neo-Nazi milislerin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için önemi , ana akım kurumsal medyada da bildirilmiyor. Azak taburu Nazi bayrakları taşıyor ; ABD askeri danışmanlarından oluşan ekipler tarafından eğitildiler ve bu günlerde Facebook'ta övüldüler. Azov, 2014 yılında İçişleri Bakanlığı yönetiminde Ukrayna Ulusal Muhafızları'na dahil edildi.

Naziler, II. Dünya Savaşı sırasında 27 milyon Sovyet/Rus sırasına göre bir şey öldürdü (ABD 404.000 kaybetti). Rusya, neo-Nazilerden gelecek her türlü tehdit ve şiddeti unutmadı ve son derece hassas. Amerika Birleşik Devletleri hiçbir zaman işgal edilmediğinden, Amerikalılar genellikle bunun Ruslar için ne anlama geldiğini anlamıyorlar.

Dolayısıyla, Ukrayna lideri esasen nükleer silah elde etmekle tehdit ettiğinde, bu kesinlikle Rusya için varoluşsal bir tehdit olarak kabul edilir.
Bu nedenle Putin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önceki konuşmasında buna odaklandı. Sanger ve The New York Times , Ukrayna'nın nükleer tehdidini dikkate almamalı; uzun yıllardır bununla ilgili haberleri sistemli bir şekilde ihmal ettikleri için bunu yapmaktan kurtulabilirler.

Sanger, “Bugün Ukrayna nükleer yakıt üretecek temel altyapıya bile sahip değil” diye yazarken çok yanıltıcı bir açıklama yapıyor.

Ukrayna, zaten ABD'den satın aldığı nükleer yakıt yapmakla ilgilenmiyor . Ukrayna'da günümüzde nükleer silah yapımında yaygın olarak kullanılan bol miktarda plütonyum var; sekiz yıl önce Ukrayna , birçok nükleer santralinde depolanan kullanılmış yakıt düzeneklerinde 50 tondan fazla plütonyum tuttu (reaktörler çalışmaya ve kullanılmış yakıt üretmeye devam ettiği için muhtemelen bugün önemli ölçüde daha fazla). Plütonyum yeniden işlendiğinde/kullanılmış nükleer yakıttan ayrıldığında, silahlarda kullanılabilir hale gelir. Putin, Ukrayna'nın zaten nükleer savaş başlığı taşıyabilecek füzelere sahip olduğunu ve kesinlikle yeniden işleme tesisleri geliştirebilecek ve nükleer silahlar inşa edebilecek bilim adamlarına sahip olduklarını kaydetti.

21 Şubat'ta televizyonda yayınlanan konuşmasında Putin , Ukrayna'nın hala bir bomba inşa etmek için Sovyet günlerinden kalan altyapıya sahip olduğunu söyledi. dedi ki:

“Bildiğimiz gibi, bugün Ukrayna'nın kendi nükleer silahlarını yaratma niyetinde olduğu zaten belirtildi ve bu sadece övünme değil.

Ukrayna, Sovyet döneminde yaratılan nükleer teknolojilere ve uçaklar da dahil olmak üzere bu tür silahlar için teslimat araçlarına ve ayrıca 100 kilometrenin üzerinde menzile sahip Sovyet tasarımı Tochka-U hassas taktik füzelerine sahiptir.

Ama daha fazlasını yapabilirler; bu sadece bir zaman meselesi. Sovyet döneminden beri bunun için temelleri vardı.

Başka bir deyişle, Ukrayna için taktik nükleer silah elde etmek, özellikle Kiev'in dış teknolojik desteği alması durumunda, bu tür araştırmalar yapan, burada bahsetmeyeceğim diğer bazı devletlere göre çok daha kolay olacaktır. Bunu da dışlayamayız.

Ukrayna kitle imha silahları edinirse, dünyadaki ve Avrupa'daki durum, özellikle bizim için, Rusya için büyük ölçüde değişecektir. Bu gerçek tehlikeye tepki göstermeden edemeyiz, dahası, tekrar edeyim, Ukrayna'nın Batılı patronları, ülkemize bir başka tehdit oluşturmak için bu silahları elde etmesine yardımcı olabilir.”


NATO-ABD Bağlayıcı Nükleer Anlaşmaları Reddetti

Sanger , Times makalesinde, “Amerikalı yetkililer defalarca Ukrayna'ya nükleer silah yerleştirme planları olmadığını söylediler” diyor.

Ancak ABD ve NATO, Rusya ile bu yönde yasal olarak bağlayıcı anlaşmalar imzalamayı reddetti. Gerçekte ABD, Ukrayna topraklarında askeri güçlerini eğitip tedarik ederken ve ortak tatbikatlar yürütürken Ukrayna'yı fiili bir NATO üyesi yapıyor. ABD neden Ukrayna'ya nükleer silah yerleştirmedi - bunu zaten NATO'nun diğer beş Avrupalı üyesinin sınırları içindeki askeri üslerde yaptı . Bu aslında, Sanger'in Rusya'nın ABD'nin Avrupa'daki NATO üye ülkelerinden nükleer silahları kaldırmasını talep ettiğini belirttiğinde kaçındığı bir başka konu olan NPT'nin ruhunu ihlal ediyor.

ABD, yıllarca Rusya sınırındaki Romanya ve Polonya'ya yerleştirdiği Balistik Füze Savunma (BMD) tesislerinin İran'ın herhangi bir nükleer silahı veya füzesi olmamasına rağmen bir “İran tehdidine” karşı koruyacağını ilan etti. ABD Ancak Aegis Ashore BMD tesislerinde kullanılan çift kullanımlı Mark 41 fırlatma sistemleri Tomahawk seyir füzelerini fırlatmak için kullanılabilir ve nükleer savaş başlıklarıyla silahlandırıldığında Moskova'yı beşe beş vurabilecek SM-6 füzeleri ile donatılacaktır. -altı dakika. Putin , 2016'da gazetecileri bu tehlikeye karşı açıkça uyardı ; Rusya, geçen Aralık ayında ABD ve NATO'ya sunduğu anlaşma taslaklarına Romanya ve Polonya'daki ABD BMD tesislerinin kaldırılmasını da dahil etmişti .

Acaba Sanger, Rusya Kanada veya Meksika sınırına füze fırlatma tesisleri yerleştirirse ABD'nin tepkisinin ne olacağını hiç düşündü mü? ABD bunu bir tehdit olarak mı değerlendirecek, Rusya'dan onları kaldırmasını mı talep edecek yoksa ABD bunu yapmak için askeri araçlar mı kullanacak?

30 yıl önce

Sanger, bugün Rusya'nın “30 yıl önce Rus nükleer bilim adamlarının becerilerini barışçıl amaçlar için kullanmak üzere gönüllü olarak yeniden eğitildikleri zaman Moskova'nın aldığı tondan çok farklı” olduğunu belirtiyor.

Ruslar, 30 yıl önce NATO'nun Rusya sınırlarına taşınmadığını ve Ukrayna'yı yüzlerce ton silahla doldurmadığını ve ABD'nin henüz Kiev'deki hükümeti Rus karşıtı bir rejim kurmak için devirmediğini söylerlerdi.

Times hâlâ ABD'nin "kayıt defteri" olarak kabul edilirken, son birkaç on yılda Washington'dan gelen resmi anlatıların birincil sözcüsü haline geldi.

Özgür bir basının yerini muhalefeti bastıran ve sansürleyen kurumsal medya aldığında ulus için gerçek bir tehlike var. Özgür bir basın yerine, Beyaz Saray'dan gelen en son diktalar için yankı odası görevi gören bir Propaganda Bakanlığımız var. Federal hükümetin amaçlarına hizmet etmek için tasarlanmış kurumsal medya tarafından sistematik olarak yanlış anlatılar yaratılması, Amerikan kamuoyunu dünya olayları hakkında o kadar yanlış bilgilendirdi ki, ulusu Rusya ile savaşa girmeye hazır buluyoruz.

Bu sadece ABD ve AB için değil, bir bütün olarak uygarlık için intihara meyilli bir yol, çünkü bu muhtemelen tüm ulusları ve halkları yok edecek bir nükleer savaşla sonuçlanacak .

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Nuland'ın Yarattığı Karmaşa (araştırmacı muhabir Robert Parry)

(Robert Parry, 13 Temmuz 2015'te Victoria Nuland'ın Ukrayna'nın “rejim değişikliğini” 2014'ün başlarında olası kaosu ve sonuçları tartmadan tasarladığını yazdı.

Bu makalenin bir sürümü ilk olarak 13 Temmuz 2015'te yayınlandı.)

Ukrayna ordusu batıda aşırı sağ ve neo-Nazi milislerle mücadele ederken ve doğuda etnik Ruslara yönelik şiddet devam ederken, Obama yönetiminin Ukrayna politikasının bariz çılgınlığı, Ukrayna'yı görmezden gelmeye çalışan birçok kişinin bile odak noktası haline geldi. gerçekler ya da "Victoria Nuland'ın yaptığı karışıklık" diyebileceğiniz şey.

Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı “Toria” Nuland, 22 Şubat 2014'te Ukrayna'daki “rejim değişikliğinin” arkasındaki “beyni”ydi ve demokratik olarak seçilmiş Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç hükümetini devirmeyi planlarken her zaman saf olan ABD ana akımını ikna etti. medya, darbenin aslında bir darbe değil, “demokrasi” için bir zafer olduğunu söyledi.

Bu son neocon güdümlü “rejim değişikliğini” Amerikan halkına satmak için, darbecilerin çirkinliği, özellikle neo-Naziler ve Sağ Sektörden diğer aşırı milliyetçilerin kilit rolü, sistematik olarak havalandırılmalıydı. ABD tarafından organize edilen propaganda kampanyasının işe yaraması için darbecilerin kahverengi gömlekler değil beyaz şapkalar giymesi gerekiyordu.

Bu nedenle, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca, Batı'nın ana akım medyası, özellikle The New York Times ve The Washington Post , okuyucularına Kiev'deki yeni rejimin nüfuz ettiğini ve bağımlı olduğunu söylemekten kaçınmak için haberlerini her türlü çarpıtmalara dönüştürdü. etnik Ruslar olmadan safkan bir Ukrayna isteyen neo-Nazi savaşçıları ve Ukraynalı aşırı milliyetçiler.

Bu iğrenç gerçekliğin herhangi bir sözü “Rus propagandası” olarak kabul edildi ve bu uygunsuz gerçeği söyleyen herkes “Moskova'nın yardakçısı”ydı. Times , neo-Nazilerin ve diğer aşırı milliyetçilerin doğudaki etnik Rus isyancılara karşı savaş açmadaki önemini ancak 7 Temmuz'a kadar kabul etti . Times ayrıca bu aşırı sağ güçlere İslami militanların da katıldığını bildirdi . Bu cihatçılardan bazılarına aşırı gaddar İslam Devleti'nin "kardeşleri" deniyor.

Times , neo-Nazi milisleri ve İslami cihatçılar arasındaki bu olağanüstü askeri ittifakı olumlu olarak değerlendirmeye çalışsa da, gerçek, kötü “Rus saldırganlığına” direnen asil “demokrasi yanlısı” güçler hakkında Batı propagandasını satın alan okuyucular için sarsıcı olmalıydı . ”

Belki de Times , Ukrayna'daki rahatsız edici gerçeğin üzerini daha fazla kapatamayacağını hissetti. Haftalardır Sağ Sektör milisleri ve neo-Nazi Azak taburu, Kiev'deki sivil hükümeti buna karşı çıkabilecekleri ve daha çok kendi zevklerine göre yeni bir düzen yaratabilecekleri konusunda uyarıyorlar.

Batı'da çatışmalar

Ardından Cumartesi günü, Ukrayna'nın batısındaki Mukachevo kasabasında sigara kaçakçılığı yollarının kontrolü üzerinde olduğu iddia edilen şiddetli çatışmalar çıktı . Sağ Sektör milisleri, polis memurlarına kemer beslemeli bir makineli tüfekten kurşun sıktı ve Ukrayna hükümet birliklerinin desteklediği polisler ateşe karşılık verdi. Birkaç ölüm ve çok sayıda yaralanma bildirildi.

Pazartesi günü Başkan Petro Poroshenko'nun ulusal güvenlik güçlerine siyasi hareketlerin "silahlı hücrelerini" silahsızlandırma talimatı vermesiyle gerginlik tırmandı. Bu arada, Sağ Sektör bölgeye takviye gönderirken, diğer milisler de başkent Kiev'de birleşti.

Başkan Poroshenko ve Sağ Sektör lideri Dmitry Yarosh, bu son düşmanlık patlamasını bastırmayı başarabilirken, yalnızca kaçınılmaz olanı erteliyor olabilirler: Kiev'deki ABD destekli yetkililer ile neo-Naziler ve diğer sağcılar arasında bir çatışma. geçen yılki darbeye öncülük eden ve doğuda etnik Rus isyancılara karşı savaşın ön saflarında yer alan savaşçılar.

Ukraynalı aşırı sağcılar, etnik Ruslara karşı savaşta en ağır yükü taşıdıklarını düşünüyorlar ve Kiev'in görece güvenliği ve rahatlığında yaşayan politikacılara içerliyorlar. Mart ayında Poroshenko , güneydoğudaki Dnipropetrovsk Oblastı eyaletinin valisi olarak haydut oligark Igor Kolomoisky'yi de görevden aldı. Kolomoisky, Sağ Sektör milislerinin başlıca velinimetiydi.

Dolayısıyla, Avrupa'da ve hatta Washington'da açıkça görüldüğü gibi, Ukrayna krizi kontrolden çıkıyor ve Dışişleri Bakanlığı'nın tercih ettiği çatışmanın tamamının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in suçu olduğu anlatısını satmayı giderek zorlaştırıyor.

Ukrayna'nın kendisini bir ölüm sarmalına benzeyen doğu ve batıda olası iki cepheli bir savaştan ve çökmekte olan bir ekonomiden nasıl çıkarması bekleniyor anlamak zor. Yunanistan ve diğer AB üyeleri yüzünden bütçe krizleriyle karşı karşıya kalan Avrupa Birliği, Ukrayna, neo-Nazileri ve sosyo-politik kaosu için çok az paraya veya sabra sahip.

Amerika'nın Washington Post'taki ve başka yerlerdeki neo-con'ları hâlâ Obama yönetiminin darbe sonrası Ukrayna'ya milyarlarca doları milyarlarca doları “değerlerimizi paylaştığı” için batırması gerektiği konusunda atıp tutuyor. Ancak Amerikalılar, Ukrayna'nın yeni düzeninde ırkçı bir milliyetçiliğin kalbinin attığını gördükçe bu argüman da çöküyor.

Başka bir Neocon 'Rejim Değişikliği'

Olanların çoğu elbette tahmin edilebilirdi ve gerçekten de tahmin edildi, ancak neocon Nuland, kendisinin diyebileceği bir “rejim değişikliğini” gerçekleştirmenin cazibesine karşı koyamadı.

Kocası (ve baş-neocon) Robert Kagan, 2003 yılında Başkan George W. Bush'un işgaliyle gerçekleştirilen bir proje olan Irak'taki bir “rejim değişikliği” talebi etrafında 1998'de Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi'ni kurmuştu.

Ukrayna'daki Nuland'da olduğu gibi, Kagan ve diğer neo-con'lar Irak'ı kolay bir şekilde işgal edebileceklerini, Saddam Hüseyin'i devirebileceklerini ve Irak'ta özenle seçilmiş bir müşteriyi kurabileceklerini düşündüler, Ahmed Çelebi "adam" olacaktı. Ancak ABD öncülüğündeki işgal ve işgalin ortaya çıkardığı Sünniler ve Şiiler arasındaki çatlaklar gibi Irak'ın sert gerçeklerini hesaba katamadılar.

Ukrayna'da Nuland ve onun neocon ve liberal-müdahaleci arkadaşları, Rusya dostu Devlet Başkanı Yanukoviç'i devirmek ve Moskova'ya düşman yeni bir rejim yerleştirmek için şiddetli protestoları teşvik ederek Putin'in gözünü dürtme şansını gördüler.

ABD vergi mükellefleri tarafından finanse edilen National Endowment for Democracy'nin neocon başkanı Carl Gershman, 26 Eylül 2013 tarihli bir Post makalesinde planı açıkladı. Gershman, Ukrayna'yı “en büyük ödül” ve Putin'i devirmeye yönelik önemli bir geçici adım olarak nitelendirdi. , "kendisini sadece yakın yurt dışında değil, Rusya'nın kendi içinde de kaybeden tarafta bulabilir."

Nuland ise Maidan meydanında Yanukoviç karşıtı göstericilere kurabiye dağıttı, Ukraynalı iş liderlerine ABD'nin "Avrupa umutları için 5 milyar dolar yatırım yaptığını" hatırlattı, daha az agresif yaklaşımı nedeniyle "AB'yi siktir et" dedi ve tartıştı. Ukrayna'nın yeni liderlerinin olması gereken ABD Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ile. Arseniy Yatsenyuk'a atıfta bulunarak "Yats adam" dedi.

Nuland, 20 Şubat 2014'te, Sağ Sektör tarafından kontrol edilen bir binadan görünüşe göre ateş eden gizemli bir keskin nişancının hem polisi hem de protestocuları vurup öldürmesiyle krizi tırmandırdığında büyük şansını gördü. 21 Şubat'ta, daha fazla şiddeti önlemek için umutsuz bir girişimde bulunan Yanukoviç, Avrupa garantili ve azaltılmış yetkileri kabul ettiği bir planı kabul etti ve görevden alınabilmesi için erken seçim çağrısında bulundu.

Ancak bu, Sağ Sektör ve neo-Nazi milislerin önderliğindeki Yanukoviç karşıtı güçlerin 22 Şubat'ta hükümet binalarını basıp Yanukoviç ve birçok yetkilisini hayatları için kaçmaya zorlamak için yeterli değildi. Silahlı haydutlar iktidar koridorlarında devriye gezerken, “rejim değişikliğine” giden son yol açıktı.

Nuland ve Avrupalı yetkililer, 21 Şubat anlaşmasını kurtarmaya çalışmak yerine, Yanukoviç'in cumhurbaşkanlığını elinden almak için anayasaya aykırı bir prosedür düzenlediler ve yeni rejimi “meşru” ilan ettiler. Nuland'ın “adamı” Yatsenyuk başbakan oldu.

Nuland ve neo-con yandaşları kutlama yaparken, onların “rejim değişikliği”, bu düşmanca yeni rejimin Kırım'daki Sivastopol'deki tarihi Rus deniz üssüne yönelik stratejik tehdidi fark eden Putin'den açık bir tepki aldı. 23 Şubat'ta Rusya'nın çıkarlarını korumak için adımlar atmaya başladı.

etnik nefret

Darbenin aynı zamanda yaptığı şey, İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler'in Sovyetler Birliği'ni işgalini destekleyen unsurlar da dahil olmak üzere, batıdaki etnik Ukraynalılar ile güney ve doğudaki anti-karşıtlardan korkan etnik Ruslar arasındaki uzun süredir bastırılmış düşmanlıkları yeniden canlandırmak oldu. Kiev'den yayılan Rus duyguları.

Önce Kırım'da, sonra da sözde Donbas bölgesinde, Yanukoviç'in siyasi tabanı olan bu etnik Ruslar, seçilmiş başkanlarının gayri meşru devrilmesi olarak gördükleri şeye direndiler. Her iki bölgede de Rusya'nın Kırım'da kabul ettiği ancak Donbas'la direndiği bir hamle olan Ukrayna'dan ayrılmak için referandumlar düzenlendi.

Bununla birlikte, Kiev rejimi Donbas'a karşı bir "terörle mücadele operasyonu" ilan edip mızrağın ucu olmak üzere neo-Nazi ve diğer aşırılık yanlısı milisleri gönderdiğinde, Moskova güç durumdaki etnik Rus isyancılara sessizce yardım etmeye başladı. Obama yönetimi ve ana akım haber medyası “Rus saldırganlığı” olarak adlandırdı.

Rusya'nın sözde “emperyal tasarımları” ve Putin'i baştan aşağı şeytanlaştırması konusundaki Batı histerisinin ortasında, Başkan Barack Obama esasen Rusya'ya karşı yeni bir Soğuk Savaş'a izin verdi; bu, şimdi ABD vergi mükelleflerine trilyonlarca dolara mal olabilecek ve olası bir ABD vergi ödeyenini riske atabilecek yeni ABD stratejik planlamasına yansıdı. nükleer çatışma

Yine de, olağanüstü maliyetlere ve tehlikelere rağmen Nuland, kocasının ve Irak'taki diğer neoconların yaptığı kadar pratik sahadaki gerçekleri takdir edemedi. Nuland, kendi seçtiği müşterisi Yatsenyuk'u kurdurdu ve emekli maaşlarını, ısınma yardımını ve diğer sosyal programları kesen ABD'nin talep ettiği bir “neo-liberal” ekonomik planı denetlerken, “rejim değişikliğinin” serbest bıraktığı kaos, Ukrayna'yı finansal bir kara deliğe dönüştürdü. .

Doğudaki etnik Rus direnişine karşı kesin bir zafer kazanma ihtimalinin çok az olması ve neo-Nazi/İslamcı milislerin bu açmaza karşı giderek daha huzursuz olmasıyla, ülkede herhangi bir anlamlı düzen duygusunu yeniden kurma şansı uzak görünüyor. İşsizlik artıyor ve hükümet esasen iflas etmiş durumda.

Biraz istikrar için son en iyi umut, Donbas'a daha fazla özerklik vermek için federal bir sistem çağrısında bulunan Şubat 2015'teki Minsk-2 anlaşması olabilir, ancak Nuland'ın Başbakanı Yatsenyuk, Mart ayında anlaşmayı , esasen şunu talep eden bir zehir hapı ekleyerek sabote etti. etnik Rus isyancılar önce teslim oldu.

Şimdi, Ukrayna kaosu, neo-Naziler ve doğudaki etnik Rusları öldürmek için bol miktarda silah sağlanan diğer sağcı milislerin Kiev'deki siyasi liderliğe yönelmesiyle daha da kontrolden çıkma tehdidinde bulunuyor.

Başka bir deyişle, neoconlar etnik ve dini çatlaklar gibi pratik gerçekleri görmezden gelen bir “rejim değişikliği” planı hayal ederek yeniden saldırdılar. Sonra, kan aktıkça ve ıstırap kötüleştikçe, neoconlar suçlayacak başka birini aradılar.

Bu nedenle, Washington'da bazıları tarafından ABD dış politikasının yeni "yıldızı" olarak görülen Nuland'ın tehlikeli beceriksizliğinden dolayı kovulması pek olası görünmüyor, tıpkı Irak felaketine imza atan çoğu neocon'un büyük düşünürler tarafından istihdam edilen "saygın" uzmanlar olarak kalması gibi. tanklar, op-ed sayfalarında değerli yer verildi ve ABD hükümetinin en üst seviyelerinde istişare edildi.

[Bu konular hakkında daha fazla bilgi için, Konsorsiyum Haberleri'nin “ Obama'nın Gerçek Dış Politika Zayıflığı ” ve “ A Family Business of Perpetual War'a bakın. ”]

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Kişisel olarak yaptığım bütün analizler aynı noktaya çıktı

(Bir üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaş göze alınmaksızın) Putin'in ve Rusya'nın oradan, caydırılmış, mağlup, haksız işgalci, bir savaş suçlusu vb. olarak çıkarılma ihtimali ve imkanı yok. Bu realite. En azından mevcut realitede yok. En azında genişlemiş yaygınlaşmış bir savaş olasılığı dışında yok. Yıllar süren muharebe de bir şeyi değiştirmeyecektir.

Bu durumda tüm dünya meşru savaş sebeplerini kabul edecek yani dönüp dolaşıp bu olacak. Aylarda yıllarda sürse herkese eveleye geveleye tam bu noktaya gelecektir.

Yani ilk yorumdaki gibi.
İşgal ve savaş için haklı/yeterli gerekçe olmasa da makul/geçerli güvenlik endişeleri ,iletişim ve müzakarelerin sınırlamaları ve sorun çözme başarısızlığı, Nato yayılmacılığı, Ukrayna'nın iç dinamikleri, geçmiş çatışmalar vb uzayan sebebin Putin'i ve Rusya yı oraya girmeye mecbur bıraktığını geniş ölçekte kabul edeceğiz. Başka hiç bir sonuç barışı getirmiyor

Batı ana akımı; Putin için yargıyı kesmediği ve ABD/Nato beceriksizliği için eleştiriye geçmediği ya da ABD'nin kıtalar ötesi erişilmez güvenli varlığıyla birlikte 60'lar 80'ler den kalma güvenlik anlayışı ve gerekçeleriyle birlikte yenileyemediği resmi devlet politakalarıyla dünyayı yönetmeye ve egemen olmaya kalktığını ancak kıtalarötesi uçan füzelerle artık bunun değiştiğini farketmediği ve kabul etmediği sürece süreç çözümsüz görünüyor. Ne kadar karıştırılırsa o kadar batacaktır ve sonuçta Rusya'ya verilecek zararın daha fazlası bunun üreticilerine dönecektir. Nihai ve yaygınlaşmış bir savaşın ABD'yi evinde vurmaması olanaksız gözüküyor. Çatışma üreticlerin zaman dışında bir aracı yok. Yani ya bugün bu noktaya geleceğiz ya 3 ya 5 sene sonra farketmiyor. Aradaki yıkım kaos acı farketmiyor. O noktadayız.
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Putin'den Hukuk dersi; Putin hukukçudur

Putin: (neslinin Avrupa da savaşı hayal edemediğini söyleyen Alman başbakanı Scholza'a)

Yugoslavya'yıı unuttunuz mu?

(NATO'nun Yugoslavya'ya karşı Avrupa'da açtığı savaşa tanık olduk. Bu, Avrupa'nın başkenti Belgrad'a bomba ve füze saldırıları kullanan büyük bir askeri operasyondu.)


Putin: "NATO'ya Kaddafi'yi öldürme hakkını kim verdi?"

(Libya'daki koalisyon güçlerine Kaddafi'yi ortadan kaldırma hakkını kim verdi?* Libya, çatışmadan önce dünyada sıfır borcu olan tek ülkeydi.)


Putin: “Sözde medeni topluluğun bütün gücüyle küçük bir ülkenin üzerine çöküp nesiller boyu yaratılan altyapıyı -yıkması- bilmiyorum, bu iyi mi değil mi? "Sevmiyorum." /Bunu onaylamıyorum.


Putin'den Batı'ya: 'Siz Akıllı İnsanlarsınız. Neden Aptal Olduğumuzu Düşünüyorsunuz?' ¨ Bu temel şeyleri neden analiz edip anlayamadığımızı düşünüyorsunuz?


Ayrıca Nato'nun doğuya genişlememe taahüdü var mı yok mu tartışmaları

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Batılı argüman: Savaş var, siviller ölüyor ne olursa olsun özgür bir ülkeyi işgal etme girişimi haklı ve meşru değil ve haklı gerekçesi yok ve savaş için yeterli argüman yok ve BM hukuku çiğnendi

Rus argümanı: Savaş yok askeri operasyon, işgal yok askeri operasyon, siviller tahliye edilsin, Donbass'ı - Donetsk'i, Azov'u, 2014 Ukrayna darbesini vb/vs'yi duydunuz mu? ve şimdi ne olduğunu anladınız mı?
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Yaptırımlar neden bir işe yaramaz ve hatta neden üste küresel sisteme zarar verir?

Rusya'nın başta gıda ve enerji sorunu yok ve sözde yaptırımların pek çoğu modern dünyadan yalıtma kapitalizmin küresel nimetlerine ve ağına erişimin sınırlandırılması cezalandırma gibi şeyler ve bunlardan çabucak bağımsızlaşılabilir. İşin aslı yaptırımlar ileri gittikçe daha çok otonom özgürlük ve bağımsızlaşma demek olabilir
Enerji ve gıda sorunu olmayan bir ülke küresel ekonomik sistemden uygun adımlarla tamamen bile koparılabilirdi. Rusya'nın bunları keşfetmesi ve görmesi zaman alacak ancak er-geç farekdeceklerdir.

Yaptırımlar neden bir işe yaramaz ve hatta neden üste küresel sisteme zarar verir demekte ne demek!?

Basitçe bir takas ekonomisinde Rusya küresel sistemden aldığından daha fazlasını veriyor ve katıyor demektir .Daha açıkçası ya sömürülüyor (kur farkı manipülasyonu ucuz emek/işgücü) ya da silah sanayi ve üretimi seferberliği nedeniyle henüz önünü göremiyor ve kapitalist ekonominin temel gerçeklerini idrak edememiş demektir ama zaten koptuğunda kaybedecek bir şeyi olmadığı için görüş açısı genişleyecektir

İç üretim için uluslarası para transferine gerek yoktur. En basit gerçek bu.. Eksik meta varsa eksik meta transferi en önem.
Takas ekonomisinin basit kavrayışı bize Rusya'ya gerek olduğunu ve asıl onların Rusya'ya ihtiyacı olacağını ve yaptırımların Rusya'ya değil de kendin kendilerine uyguladıklarını gösteriyor

Üretim kapasitesi ( gücü etkinliği vs) ve kendine yeterlik artar yeni bir Çin yaratırlar, ikinci Çin

Hiç bir şey olmaz yaptırımlar Rusya'yı güçlendiriyor
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Biden, ABD'ye Rus petrol ve gazının tüm ithalatını yasakladı. "Amerikan halkı Putin'in savaş makinesine güçlü bir darbe daha vuracak." Yok canım? Sanırım darbe benzin istasyonunda Amerikalıların cebine olacak! Her şeyin artan maliyetinden bahsetmiyorum bile!


İngiltere petrol fiyatları, Ukrayna'daki savaşın yakıt fiyatlarını rekor seviyelere çıkarması nedeniyle geçen hafta neredeyse 13 yılın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi

Yani, Rusya ağır ödüyor, değil mi?


Maduro, ABD'ye ağır Petrol tedarik etmeyi kabul ederse, bu şarta bağlı olmalı!

1) İngiltere Bankası'nın TÜM Venezuela ALTINLARINI iade etmesi gerekiyor
2) Tüm ABD yaptırımları kaldırılmalıdır
3) Tüm Citgo Benzin İstasyonları dahil olmak üzere Citgo içindeki tüm PDSVA varlıklarını iade edin
4) Karakas'taki ABD Büyükelçiliği'nin Açılmaması

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
(18.04 edit)

Konuyu btüncül olarak ya da ilk gönderiden itibaren okuyan olabileceği düşüncesi ile daha ilerideki bu İsveçli eski NATO subayının yorumunu daha yukarı taşımak istedim.

 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Batı şu an bunları izliyor

Ukrayna'nın ana medya kaynaklarından biri olan Hromadske, Donbass'ı "çok sayıda kesinlikle işe yaramaz insana" sahip bir bölge olarak tartışıyor. O sırada Donetsk bölgesindeki 4 milyonun 1,5 milyonu "gereksiz" ve "sadece öldürülmesi gerekiyor". Donbass sadece bir "eşya/kaynak".



Ukrayna'nın önceki Cumhurbaşkanı Poroshenko ve Donbass hakkındaki politikası: "Bizim işimiz olacak, onlar olmayacak. Bizim emekli maaşımız olacak, onlar olmayacak. [.... ] Çocuklarımız okullara ve anaokullarına gidecekler - onlarınki bodrumlarda saklanacak (kiler)."

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
05.03.2022 tarihli Putin açıklaması

Soru: (Aeoroflot yardımcı pilotu) Bu özel operasyon neden başladı? Önlenemez miydi? Bu yolun sonunda bizi neler bekliyor? Ukrayna'daki askeri operasyon neyle bitecek?

Cevap: Vladimir Putin:
Kısa bir genel bakış sunacağım ve bu gibi durumlarda dedikleri gibi, “alanın merkezinden” başlayacağım. Bunu operasyonun başında ve hatta bu karar verilmeden önce belirtmiştim ki bu, kuşkusuz verilmesi zor bir karardı.

Bu ne hakkında?

İşin gerçeği şu ki, Ukrayna'da Batılı ülkeler tarafından ne yazık ki güçlü bir şekilde desteklenen anayasaya aykırı darbeden sonra… Kabul edelim. Bunun için 5 milyar dolar harcadıkları, Maidan'a kurabiye dağıttıkları gerçeğini gizlemiyorlar. Ve sonra, durumu tekrar rayına oturtmak yerine, kontrolden çıksa bile, aşırı bir hareket olarak bilinse bile - böyle bir yasal kavram var, yani bir şey planladılar ama başka bir şey yaptılar. . Her neyse, bu durumu siyasi yola geri getirebilirlerdi ve getirmeliydiler. Ayrıca darbeden hemen önce 2014 yılında Kiev'e gelen üç dışişleri bakanı, mevcut makamlarla bir anlaşma imzalamış ve bu anlaşmaların garantörü olarak durumun siyasi çizgide kalması yönünde hareket etmiştir.

Hiçbir şey. Darbe yaptılar ve failleri desteklediler. Ardından, sakinleri darbeyi desteklemeyi reddeden Kırım ve güneydoğu Ukrayna ile ilgili iyi bilinen olaylar Donbass izledi.

Bildiğiniz gibi Kırım bir karar aldı, halk referanduma geldi ve yeniden Rusya Federasyonu'na katılmak için oy kullandı. Doğal olarak, milliyetçiler ve neo-Naziler tarafından tehdit edildikleri için bunu daha da destekleyemedik. Haklı olduklarına dair çok sayıda kanıt var.

Daha sonra veya pratikte paralel olarak Donbass'ta olaylar başladı. Sonuç ne oldu? Bu gelişmelere direnmeye başlayanlar zulüm gördü. Kiev makamları bu bölgede askeri operasyonlar yürütmeye başladı. Ağır silahlar ve savaş uçakları kullanarak iki büyük çaplı cezai operasyon gerçekleştirdiler. Donetsk'e doğrudan tanklarla saldırdılar ve meydanlarını uçaklardan bombaladılar.

Her iki askeri kampanya da başarısız oldu. Yenilgiyi sürdürdüler. Bunu, resmi adını kullanacak olursak, Minsk Anlaşmaları veya Tedbirler Paketi'nin ortaya çıkması izledi. Bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesinin yolunu gösterdiler. Ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek ve bu topraklarda yaşayan insanların çıkarlarını korumak için gelişmelerin bu yönde ilerlemesine izin vermek için elimizden gelen her şeyi yaptık.

Ve ne talep ettiler? Temel şeyler: anadillerini konuşma hakkı, bu Rus dili ve geleneklerini ve kültürlerini takip etme hakkı. Özel bir talep yoktu. Özel birşey yok.

Ama hayır. Bu bölgeler kuşatma altına alındı #8203;#8203;ve bankacılık sisteminden, gıda tedarikinden, emekli maaşı ödemelerinden ve diğer yardımlardan kapatıldı. Bazen, bazı broşürler atıldı. Ancak bu yardımları ve emekli maaşlarını almak için insanlar sınır çizgisini geçmek zorunda kaldı.

Şimdi dikkatlice dinle. Belki kaba gelecek ama durum beni böyle şeyler söylemeye zorluyor. Sokak köpeklerinin farklı bölgelerde insanlara saldırdığını kendiniz görüyorsunuz. İnsanları yaralar ve hatta öldürürler (bu ayrı bir sorundur ve yerel yetkililerin bununla ilgilenmesi gerekir). Sonra bu köpeklerin nasıl zehirlendiğini ve vurularak öldürüldüğünü görüyoruz. Ama bakın, Donbass'taki insanlar sokak köpeği değil. Bu yıllarda 13.000 ila 14.000 kişi öldürüldü. 500'den fazla çocuk öldürüldü veya sakat bırakıldı.

Ama en dayanılmaz olanı, sözde medeni Batı'nın bunca yıl bu olaylara göz yummayı tercih etmesidir. Sekiz yıldan fazla!

Ayrıca, son zamanlarda Kiev yetkilileri bu anlaşmaları yerine getirmeyeceklerini açıkça söylemeye başladılar. Bunu TV ekranlarından ve internetten söylüyorlar. Kayıtlarda diyorlar ki: “Onları sevmiyoruz, hiçbir şey yapmayacağız.”

Bu arada Rusya, bu anlaşmaları yerine getirmemekle suçlanmaya devam etti. Bu tamamen saçmalık, absürdün tiyatrosu: beyaza siyah, siyaha beyaz denir.

Son zamanlarda daha da kötüleşiyor. Aniden, Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesi konusunda yeniden konuşulmaya başlandı. Aslında uzun süredir devam ediyor ama son zamanlarda yoğunlaştı. Bunun neye yol açabileceğini, hatta hala yol açabileceğini anlıyor musunuz? Ukrayna bir NATO ülkesiyse, o zaman Kuzey Atlantik Antlaşması uyarınca, askeri bir çatışma durumunda diğer tüm üyeler o ülkeyi desteklemelidir.

Senden ve benden başka kimse Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak tanımıyor. Donbass'ta askeri operasyonlar yürütüyorlar ve ayrıca Kırım'a da taşınacaklar ve biz tüm NATO örgütüyle savaşmak zorunda kalacağız. Bunun ne anlama geldiğini görüyor musun?

Sonuçlar yeterince açık mı? Bence herkes anladı.

Şimdi nükleer bir statü kazanmaktan, yani nükleer silah elde etmekten bahsediyorlar. Bu tür şeyleri de görmezden gelemeyiz, özellikle de sözde Batı'nın Rusya konusunda nasıl davrandığını bildiğimiz için. Birincisi, Ukrayna'nın Sovyet döneminden beri nükleer yetkinlikleri var. Zenginleştirme ve nükleer maddeler söz konusu olduğunda, bu tür projeleri başlatabilirler. Füze yetenekleri var. Yuzhmash'tan bahsetmek yeterli - Sovyetler Birliği için kıtalararası balistik füze teçhizatı yarattı. Bunu artırabilir ve yapabilirler. Ayrıca okyanusun ötesinden de bu konuda yardım alacaklar. Sonra nükleer statülerini tanımadığımızı, kendilerinin yaptığını ve bu sistemleri kontrol altına alacaklarını söyleyecekler ve o andan itibaren, o andan itibaren Rusya'nın geleceği dramatik bir şekilde değişecek. O andan itibaren, stratejik düşmanlarımızın kıtalararası balistik füzelere bile ihtiyacı olmayacaktı. Bizi nükleer silah zoruyla tutabilirlerdi, o kadar.

Ama bunun fark edilmeden gitmesine nasıl izin verebiliriz? Bunlar kesinlikle gerçek tehditler, aşırıya kaçmış saçmalıklar değil. Ve şimdi orada savaşan gençlerimiz canlarını veriyorlar, bizim geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği için canlarını veriyorlar. Bu tamamen açık bir şeydir.

Bunu anlamak istemeyen insanlar, özellikle bugünün liderleri arasında, yaptıkları şeyi yapmaya devam ederlerse – bunu zaten söyledim – Ukrayna devletinin geleceğini sorgulayacaklarını anlamalılar. Ve bu olursa, tamamen onlara ait olacak.

Şuan ne oluyor? Belirlediğimiz hedeflerden daha önce bahsetmiştim.

Birincisi, tabii ki Donbass'ta yaşayan insanları korumak. Nasıl? Ukrayna'yı askerden arındırarak ve Nazilerden arındırarak ve ona tarafsız bir statü vererek. Niye ya? Çünkü tarafsız bir ülke NATO'ya katılmayı planlamayacaktır. Şu anda, Anayasaları NATO'ya katılmayı planladıklarını söylüyor. Anlarsınız, bunu Anayasa'ya koymuşlar.

Denazifikasyon ne demektir? Batılı meslektaşlarımla bunun hakkında konuştum: “Ne olmuş yani? Bir de radikal milliyetçileriniz var.” Evet, var, ancak Hükümette aşırı görüşlere sahip insanlarımız yok. Ve herkes onlara sahip olduğunu kabul ediyor. Evet, belki ortalıkta gamalı haçla dolaşan salaklar var ama bunu hükümet düzeyinde destekliyor muyuz? Moskova'da veya diğer bölgesel başkentlerimizde, 1930'larda Almanya'da olduğu gibi gamalı haç ve meşalelerle meşalelerle geçit yapan binlerce insanımız var mı? Buna sahip miyiz? Ama yapıyorlar ve destekliyorlar. Savaş sırasında Rusları, Yahudileri ve Polonyalıları öldürenleri destekliyor muyuz? Onları kahraman olarak mı selamlıyoruz? Ama yapıyorlar.

Şu anda yaşananlar da çok önemli. Bakın, Sumy ve Kharkov'da yabancı vatandaşlar rehin alındı #8203;#8203;- 6.000'den fazla genç, öğrenci. Bir tren istasyonuna götürüldüler ve orada üç gün tutuldular. Herkese bundan bahsettik ve bu bilgiyi Ukrayna'nın mevcut liderliğine gönderdik. "Evet, evet, elbette, şimdi ilgileneceğiz." Büyük Avrupa ülkelerinin liderlerini bu konuda bilgilendirdik. Onlarla bizzat görüştüm. "Evet, evet, onları hemen şimdi etkileyeceğiz." BM Genel Sekreteri'ne bunu anlattık: "Evet, evet, şimdi bu sorunu çözeceğiz." Ama kimse bu konuda bir şey yapmıyor.

Kendi vatandaşı olarak gördükleri insanlara daha da kötü davranıyorlar. Onları sadece canlı kalkan olarak kullanıyorlar.

Bu, şu anda sizinle konuşurken Mariupol'da gerçekleşiyor. Bizi hükümetten, Kiev'den aradılar ve ordumuzla konuştular: "İnsanların gidebilmesi için insani koridorlar sağlayın." Tabii ki, halkımız anında karşılık verdi ve hatta düşmanlıkları askıya aldı. Ne olduğuna baktılar. Kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmedi. Ne yaptıklarını anlıyor musun? Kimsenin gitmesine izin vermiyorlar ama insanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Onlar kim? Tabii ki neo-Naziler.

Ortadoğu'dan ve bazı Avrupa ülkelerinden militanların varlığını not ediyoruz. Onları biliyoruz, havada duyuyoruz. Sözde Cihad cep telefonlarını kullanıyorlar - arabaları patlayıcılarla dolduruyorlar ve onları birliklere doğru sürüyorlar. Ancak hiçbir şey başaramazlar ve amaçlarına ulaşamazlar.

Neo-Nazi değilse kim bunlar? Bu eylemleriyle kendi ülkelerini ve devletlerini yok ediyorlar.

Bu nedenle, temel taleplerimizden biri silahsızlanmadır. Başka bir deyişle, insanlara, Donbass sakinlerine tarafsız bir statü ve ülkenin silahsızlandırılması için yardım ediyoruz çünkü orada hangi silahların olduğunu, nerede konuşlandırıldığını ve onları kimin kontrol ettiğini açıkça anlamalıyız.

Burada farklı seçenekler mümkündür. Şimdi, Belarus'taki görüşmeler sırasında özellikle Kiev hükümetinin temsilcileriyle bunları tartışıyoruz. Başkan Lukashenko'ya bu çalışmayı düzenlediği ve yürütmemize yardım ettiği için minnettarız. Önerilerimiz müzakere masasında. Kiev'den bir grup müzakerecinin onlara olumlu yanıt vereceğini umuyoruz. Benim anlatmak istediğim aşağı yukarı buydu. Hadi devam edelim.

Bu arada, bu söylediklerimin bir başka kanıtı - sıradan radikallerle değil, neo-Nazilerle uğraşıyoruz. Halkımız, Ukrayna'daki eylemlerimizle ilgiAskerlerimiz acele etmeden çalışıyor ve sivillerin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyorlar. Ne yazık ki o haydutlar, neo-Naziler insanları esirgemiyor. Silahlı direniş göstermek istemeyen kendi servis personelini bile vurarak öldürüyorlar. Bu tür gerçekleri de biliyoruz. Milliyetçiler, Banderitler, neo-Naziler - onlara başka bir şey demek zor - kendi askerlerini vuruyorlar. Bu milliyetçiler, neredeyse her askeri birliğe, her birinde birkaç düzineye kadar yerleştirildi ve tam olarak bu acımasız şekilde hareket ediyorlar.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Medya size bunun sadece birkaç gün önce bir komplo teorisi olduğunu söyledi.

ABD, biyolojik araştırma tesislerinin Rusların eline geçmesini önlemek için Ukrayna ile birlikte çalışıyor - Nuland


Düne kadar bu "sahte haber" ve "komplo teorisi" idi. Devlet Müsteşarı Victoria Nuland, Ukrayna'nın biyolojik silahları olup olmadığı sorulduğunda, #Ukraine 'nin "biyolojik araştırma tesislerine" sahip olduğunu doğruladı. Ayrıca ABD'nin Rusya'nın "bu araştırma materyallerini" alabileceğinden endişe ettiğini söyledi.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
-Christopher S Chivvis, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Amerikan Devlet Yönetimi Programı direktörü Guardian yazısı-

Rusya-Ukrayna savaşının olası gidişatını inceledim. hiçbiri iyi değil

Birincisi, potansiyel olarak tüm dünyada devam eden tırmanma. nükleer eşik; diğeri, yenilmiş Ukrayna'ya dayatılan ve Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupalı müttefik için yutması son derece zor olacak acı bir barış.


ve Washington bunu ne kadar erken kabul ederse o kadar iyi.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Biri ona söylemeli ona kim söyleyecek?

“Dinleyin: Bir savaşımız var! Tüm bu sinyaller için zamanımız yok. Bu pinpon değil! Bu insan hayatıyla ilgili… Bize uçak gönderin.”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskyy, ABD'nin Polonya'nın Ukrayna'ya tedarik etmesi için ABD'ye savaş uçağı verme planını reddetmesi hakkında.


Biri alttaki yorumculara da neler olduğunu söylemeli... Bazı temel gerçeklikleri hatırlatmalı.

İsrail ve ABD'nin kesinlikle Zelensky ile başı dertte ve böyle giderse ondan kurtulacaklar
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Biyoterör araştırmalarına fon sağlamak bir savaş suçudur: mahkumiyet üzerine ömür boyu hapis

Ukrayna'daki mediko-biyolojik ABD faaliyeti hakkında bir brifing

Video altyazısı​


Rus savunma bakanlığı, Sovyet sonrası bölgelerdeki Pentagon biyolojik savaş programlarına defalarca dikkat çekti.
Ukrayna'da ABD, araştırma ve epidemiyolojik izleme olarak sınıflandırılabilecek 30'dan fazla laboratuvarı içeren bir ağ oluşturdu.
Çalışmalarının finansmanı, Hydra'nın askeri tehditlerini azaltma bölümü olan ABD Savunma Bakanlığı'dır.
Black&Veatch gibi Savunma Bakanlığı ile ilişkili birkaç şirket katılıyor.
Çalışma üç ana yönde ilerlemektedir. Birincisi, Pentagon'a göre biyolojik durumun izlenmesi,
öncelikle NATO devletlerinin askeri birliklerinin konuşlandırılabileceği alanlarda.
İkincisi, tehlikeli mikroorganizma türlerinin toplanması ve ABD'ye taşınması.
Üçüncüsü, bölgeye özgü, doğada bulundukları ve insanları enfekte edebilen potansiyel biyolojik savaş ajanlarının araştırılması.
Örneğin, Pentagon 2021'den itibaren 11.8 milyon dolarlık fonla Ukrayna ordusunda zoonotik hastalıkların teşhisi, gözlemlenmesi ve önlenmesi üzerinde çalışıyor.
2020-21'de Alman Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Kırım kanama ateşi, leptospirosis, menenjit, hantavirüs,
AB'nin dış sınırlarında güvenlik için Ukrayna-Alman projesinin bir parçası olarak.
Koronavirüs enfeksiyonunun tedavi ve korunma yollarının denenmesi bahanesiyle,
Başta Slavlar olmak üzere binlerce hasta serum örneği, Ukrayna'dan ABD'deki Walter Reed Ordu Enstitüsü'ne nakledildi.
2014'ten itibaren gözlemlediğimiz biyolabların faaliyetleri ve ABD'nin Ukrayna sağlık hizmetlerinin sözde reformları programı
tehlikeli ve ekonomik olarak yıkıcı enfeksiyonların ortaya çıkmasında kontrol edilemez keskin bir artışa yol açtı.
Ukrayna'da kızamıkçık, difteri, tüberküloz vakalarında keskin bir artış gözlemliyoruz. Kızamık vakaları 100 kattan fazla arttı.
DSÖ, Ukrayna'yı yüksek çocuk felci salgını riski taşıyan bir ülke ilan etti.
2007 yılında, Pentagon tarafından Gürcistan'daki bir biyolaboratuarda bulaşıcılığı artan bir Afrika domuz vebası türünün inşa edildiğine inanıyoruz.
Yayılması, Ukrayna ve Polonya da dahil olmak üzere birçok ülkenin ekonomisini önemli ölçüde etkiledi ve domuz eti ihracatını etkin bir şekilde durdurdu.
Birlik Koruma Departmanımız, Ukrayna'daki epidemiyolojik durumu sürekli olarak izlemektedir. Bugün bu biyolojik programların acil bir şekilde kapatıldığını görüyoruz.
Analiz ettiğimiz belgeler, Ukrayna Sağlık Bakanlığı'nın 24 Şubat'ta Ukrayna laboratuvarlarında biyolojik ajanların tamamen imha edilmesini emrettiğini doğruluyor.
Biyolab yetkililerine verilen talimatların analizi, numunelerin geri döndürülemez şekilde imha edilmesi gerektiğini gösteriyor.
Görünüşe göre, biyolojik savaş programının devamı için gerekli örnekler Ukrayna'dan çoktan alınmış.
Numune imhasının belgelenmesi, Lvov biyolabında veba, şarbon ve bruselloza neden olan bakterilerle çalışmaların yapıldığını göstermektedir.
ve Kharkov ve Poltava biyolojik laboratuvarlarında difteri, salmonelloz ve dizanteriye neden olan patojenlerle.
Örneğin, sadece Lvov'da leptospirosis patojenli 232, tularemi patojenli 30, brusellozlu 10, vebalı 5 vb. toplam 320 şişe imha edildi.
İsimlendirme ve yüksek miktarda patojen, biyolojik savaş araştırmalarına işaret ediyor.
Pentagon patronları, bu koleksiyonların Rus uzmanların eline geçmesi durumunda,
yüksek olasılıkla, Ukrayna ve ABD'nin biyolojik ve toksin bazlı silahları yasaklayan sözleşmeyi ihlal ettiğini kanıtlayacaklar.
sentetik biyoloji yöntemlerini kullanarak mikrobiyal patojenler üzerinde işlev kazanımı araştırması yaparak.
Sadece bu, örneklerin bu kadar aceleyle ortadan kaldırılmasını açıklayabilir. Bu, bulduğumuz belgelerin sadece küçük bir kısmı.
Araştırmamıza devam ediyoruz ve sizi bilgilendireceğiz.



 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Savaş Notları - BM twitter hesabı

Ukrayna'daki çatışmalar milyonlarca çocuğun hayatını tehlikeye atıyor. Kiev'de bir kız, bir konut binasından geriye kalanlara bakıyor. Ukraynalı çocukların umutsuzca barışa ihtiyacı var.


Kimi yanıt ve yorumlar


Donbass'tan bir fotoğraf, 2014 !!! YALAN - bu senin barış mücadelen mi?

Donbass'ın çocuklarının barışa ihtiyacı yok muydu? Yugoslavya, Irak'ın çocukları da mı? Utanmayın BM'nin beyleri, savaş suçlularının yanında oynuyorsunuz.

BM, işlevlerini yerine getirmeyi çoktan bıraktı, ABD'nin iradesini tamamen ve tamamen yerine getirdi!
Hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama bir emsal vardı, katılımcılarının kendilerine Amerika vizesi verilmediği için Genel Kurul toplantısına gidememeleri.. Değilse ne dersiniz? BM'ye katılan ülkelerin temsilcilerinin haklarının ihlali!

Irak'ta 500.000 çocuk öldürüldü Libya Afganistan Amerikalılar tarafından bu ülkelerle Ukrayna arasında ne fark var tek kelime dahi eden yok. Ben savaş karşıtıyım, tüm insanlar eşittir, kimse kimseden üstün değildir, hepimiz Allah'a aidiz.

Rus çocuklarının barışa ihtiyacı yok mu?

Kiev hakkında ilginç bir resim, ama Rus birliklerinin Kiev'de nereye saldırdığını biliyor musunuz ve biliyorsanız, bana Kiev'deki yıkılan konut binasının Rus birlikleriyle ne ilgisi olduğunu açıklayabilir misiniz?

Neden yalan söylüyorsun? Bu, 8 yıldır cinayetini fark etmediğiniz Donbass.

Donbass'ın çocuklarının barışa ihtiyacı yok mu?

Burası Kiev değil! Bu Donbass! BM zaten sahte yayınlıyor mu? Utanç verici!

Kiev'deki çocuk kaydırağı ne zaman paslandı? Bu Donbass! Ne yalan söylüyorsunuz ikiyüzlüler!!!


Sonuç olarak bu fotografın nereden çekildiğini bilmiyoruz. Daha doğrusu Ukrayna da ama hangi kent ve hangi yıl. Skyba adlı bir fotografçıya atfediliyor ve Kiev'in banliyöleri olabilir deniyor.
Gönderiye genellikle Rus'lar yanıt vermiş ve ısrarla Kiev değil diyorlar. Olabilir de olmayabilir de . Fotografçı sanırım 2014 te Donetsk ve Donbass'ta da çekim yapmış ve mıuhtemelen ona sorulmalı ama bunu bir kenara bırakalım benim sunmak istediğim tam olarak olgunun olgusal fotografı
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Slavlar

Slavlar veya eski adıyla Sakalibe, Avrupa'da yaşayan en kalabalık etnik topluluk. Daha çok Avrupa'nın doğusunda ve güneydoğusunda yaşarlar. Ayrıca Asya'nın kuzey kesimlerinde de yaşamaktadırlar.

Slavlar; Doğu Slavları, Batı Slavları ve Güney Slavları olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Ruslar, Ukraynalılar ve Beyaz Ruslar Doğu Slavları grubuna girer. Polonyalılar (Lehler), Çekler ve Slovaklar Batı Slavları grubuna girer. Boşnaklar, Hırvatlar, Sırplar, Pomaklar, Karadağlılar, Bulgarlar, Slovenler ve Makedonlar ise Güney Slavları grubuna girer.




Özünde Rus, Ukraynalı ve Belaruslar tamamen aynı etnik kökenden ve birbirlerini kırıyorlar.
Çatışmanın özü/kökeni ya da dinamiği Amerikan emperyalizmi ve yayılmacılığı ve ayrıştırmasından başkası değil

Rus-Belarus birliği gözünden slavları birleştirme çabası olarak bile yorumlanabilir

Ukraynada ki çatışmanın temelinde Ukrayna ya ABD CIA eliyle yerleştirilen/aşılanan mikromilliyetçilik akımı ve anlayışı var ve diğer tarafta tıpkı bizim yaptığımız gibi ABD/AB batı birliğine giriş çabası ve bu yolla modern dünyanın nimetlerini konfor ve rahatını yüksek yaşam standartlarını kurma çabası. Bu anlamda Rus'lardan uzaklaşma bilinci ve yeni ulusal kimlik yaratma istenci.

Sanıyor ve öyle anlıyorum ki Rus milliyetçileri onları neredeyse asimile Slav kardeşler olarak görüyor ve eminim kurtardıklarını felan düşünüyordur
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
ABD'de petrol ürünleri fiyatlarındaki artış, Rusya Federasyonu'ndan petrol ithalatı yasağıyla ilgili değil, nüfuslarını aldatıyorlar- Putin

Putin, Rusya'nın Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerine enerji kaynakları sağlama konusundaki tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyledi.

“Ülkemize ve ekonomimize düşmanca adımlar atan ülkelere gelince, vatandaşlarını kemerlerini sıkmaya, daha kalın giyinmeye çağırdıklarını ve genel olarak bize uyguladıkları yaptırımlara işaret ettiklerini biliyoruz. Rus lider, durumlarının kötüleşmesinin nedeni olarak "Her şey çok garip görünüyor, özellikle de enerji tedariki alanındaki tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz için" dedi.

Putin, Başbakan Yardımcısı Alexander Novak'ın da aynı konuda haber yaptığını hatırlattı. "Tedarik etmemiz gereken her şeyi eksiksiz olarak hem Avrupa'daki hem de dünyanın diğer bölgelerindeki ana tüketicilerimize tedarik ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı, Ukrayna'nın gaz iletim sisteminin (GTS) Avrupa'ya gaz tedariki için Rus sözleşmeleri kapsamında tamamen dolu olduğu gerçeğine özel bir vurgu yaptı. "Sözleşmelerimiz kapsamında Ukrayna'nın gaz taşıma sistemi bile yüzde yüz yüklü. Bu şaşırtıcı, ama bir gerçek - hepimiz yapıyoruz"

 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst