Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Türkiye'nin seçimi

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Sence neden "seviniyorlar" ve bu sevinc sence ne anlama geliyor?

1990 lı batak yıllara geri döneceğizde ondan ve asıl iç savaş şimdi kapıda..daha yemin etmeden terör estiren milletvekilleri giriyor meclise icraata geçince neler yapmazlar ki..avrupa senelerce beslediği terör örgütünü ülke yönetimine kadar çıkarmayı başardı,sırada bu ülkeyi bölmek var..gidişat onu gösteriyor..biz düştükçe onlar sevinir bu hep böyle olmuştur..hadi onlar seviniyor bizimkilerin neye sevindiğini anlamak güç..

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
karamsarlığa kapılacak bir durum yok, demokrasi yerleşiyor diye seviniyorlar.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
1990 lı batak yıllara geri döneceğizde ondan ve asıl iç savaş şimdi kapıda..daha yemin etmeden terör estiren milletvekilleri giriyor meclise icraata geçince neler yapmazlar ki..avrupa senelerce beslediği terör örgütünü ülke yönetimine kadar çıkarmayı başardı,sırada bu ülkeyi bölmek var..gidişat onu gösteriyor..biz düştükçe onlar sevinir bu hep böyle olmuştur..hadi onlar seviniyor bizimkilerin neye sevindiğini anlamak güç..

Birincisi eger AKP 400'u alip baskanlik,

Ikincisi 376 yi alip Anayasa degisikligi

Ucuncusu 276 yi alip tek basina iktidara gelse idi, ABD, Israil ve Avrupa "sevinmeyecek miydi?"

Eger sevinmeyecekse sence neden sevinmiyecekti?

Neden 1990 li yillarin batakligi, ayrica asil batanlik 1980 liyillardir ve o gunden bugune AKP iktidara getirilmistir. Ayni yillar, F.Gulen, T.Ozal ve A.Ocalan yillaridir.

1980 oncesi yillar genclerin "sag/sol" adi altinda carpistirildigi yillardir.

1970 oncesi laik dinin politikaya alet edilmedigi din uzerinden duygu somurusu ve su istismari yapilmadigi yillardir.

1960 oncesi T.C. kazanimlarinin tehlikeye dustugu yillardir.

1950 cok partili rejime gecilen yillardir.

1938-1943 Tek partili yillardir.

1923-1938 Ataturklu yillardir.

Bu ulkenin bolunmesi BOP projesidir. Terorun PKK kismi bu projenin baslangicidir.

Erdogan BOP projesinin esbaskanidir ve verilen gorevi yapmaktadir.

Sana bir soru daha;

Obama, "Suriyeden giren ve cikan teroristlerin control altina alinmasi ve siunirlarin daha guvenli kilinmasi ve de ISID'in bunu yapmasina izin verilmemesi" icin Turtkiye'yi uyarmis.

Sence bu uyariyi yapmak icin neden secim sonuclarini bekledi?

Ayrica sence ulke ve toplumu ne zaman icerden kendi elemanlari ile ulke ve toplumun yararina yonetildi?

Var mi boyle bir donem?

Menderes, Demirel, Ozal ve Erdogan bunlardan hangisi disarinin getirdigi degil?

Asagidaki linkteki basligi bir oku;

http://www.felsefe.net/siyaset-meydani/74511-turkiye'nin-gelecegini-belirliyecek-sorular.html

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
liderimizin yiğeni ithal olmayan ilk başbakanımız olacaktır.
Dilek Öcalan Şanlıurfa'da HDP'nin 2. sıra milletvekili adayı olmuştu. Şanlıurfa'daki seçim sonuçlarına göre HDP %38.75 oyla 5 milletvekili çıkardı. Bu sonuca göre Dilek Öcalan da Meclis'e girdi. ise yüzde 47,12 oy alarak Şanlıurfa'da 7 milletvekili çıkardı.
Dilek Öcalan kimdir?
Kendisi de Şanlıurfalı olan Abdullah Öcalan'ın yeğeni 28 yaşındaki Dilek Öcalan, geçtiğimiz yıl BDP'nin üçüncü kongresinde DBP ismini alan partinin yönetimine seçilmişti. Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın kızı Dilek Öcalan'ı kamuoyu 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı'ya giderek dayısıyla görüştükten sonra konuşma detaylarını medyaya aktarmasıyla tanımıştı. Bundan bir yıl önce siyasete adım atan Öcalan Haziran 2015 seçimlerinde HDP'den 2. sırada adayı oldu ve Meclis'e girmeyi garantiledi. -HÜRRİYET-

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
çok iyimsersin keşke öyle olsa..

ABD v.s. gibi ulkeler "cagdas/ikili oynayan" ulkelerdir.

Yani demokrasiyi hem once kendi ulkesinde uygular, hem de kendi cikari Adina baska ulkelere demokrasi getiriyorum diye saldirir.

Istedigiu tek bir sey vardir.

Elinde olan ve yonlendirdigi ulkelerde kisileri mikroayirir ve biri biri ile savastirirken, bir seye dikkat eder.

O da elinin altindaki ulkenin toplumu ile iktidari arasinda bir sorun olmamasi ve iktidarin toplumunu sorunsuz yonetmesidir.

Iste gezide ABD'nin Turkiye'ye yasptigi uyarilar, Misir'da Mursi'nin devrilmesi v.s. de bunun sonucudur.

Evet emperyalizmi sevindiren aslinda demokrasi v.s. degil; iktidar ile toplumun sorunsuzolarak yasam ve iliskisini surdurmesidir.

Bu yoksa mudahele eder ve iktidari degistirir. Tabi yine kendi cikarini saglayacak bir iktidar ile degistirir.

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
bize ümit etmek düşüyor yılmadık ümit ettik bekledik ve gördük. inandık. inancımızın doğru olup olmadığını zaman gösterecektir.

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
sevmişliğin tercih etmişliğin gönül vermişliğin nedeni açıktır. bişeyin özüne aydınlığına inanırsın tercih edersin. halkların özgürlüğüne inanmam esas sebeptir. bu arada çifte gidip okey attim

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45
Cok mantikli cumleler kurmussunuz fakat kazIn ayagi oyle degil maalesef. MHP'nin destek verecegini dusunmuyorum, zaten herhangi bir uzlasi dusunceleride yok ufak bir ihtimal AKP haric..

MHP nin emeklisi yok mu? cifcisi yok mu? asgari ucretlisi yok mu?

Var, hemde cok.

Dogru, bugun Turkiye guclu bir hukumet kuracak noktadan uzak. Ama aslinda kendimizi belkide sans eseri buldugumuz bu durum, gelmek istedigimiz durum. Eger bu memlekette benim yasantima karisilmasin, kimsenin tavuguna kis demedikten sonra istedigim gibi yasayayim, Kurdum diye, dindarim diye, laikim diye, ulusalciyim diye... kafama gozume vurmasinlar diyorsa insanlar, iste onlara bir firsat.

Bu ulke tarihi boyunca geldigi en kritik noktadadir, bir esiktir bu.

Ya CHP bir azinlik hukumeti kuracak, ve bu ulkedeki butun bireyler rahat birt nefes alarak katilimci demokrasiye gecmenin keyfini surecektir,
Yada AKP bir hukumet kuracak ve eski catismalar kaldigi yerden devam edecektir.

Yani: Turkiyenin secimi, DAHA YENI BASLIYOR !!

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
MHP nin emeklisi yok mu? cifcisi yok mu? asgari ucretlisi yok mu?

Var, hemde cok.

Dogru, bugun Turkiye guclu bir hukumet kuracak noktadan uzak. Ama aslinda kendimizi belkide sans eseri buldugumuz bu durum, gelmek istedigimiz durum. Eger bu memlekette benim yasantima karisilmasin, kimsenin tavuguna kis demedikten sonra istedigim gibi yasayayim, Kurdum diye, dindarim diye, laikim diye, ulusalciyim diye... kafama gozume vurmasinlar diyorsa insanlar, iste onlara bir firsat.

Bu ulke tarihi boyunca geldigi en kritik noktadadir, bir esiktir bu.

Ya CHP bir azinlik hukumeti kuracak, ve bu ulkedeki butun bireyler rahat birt nefes alarak katilimci demokrasiye gecmenin keyfini surecektir,
Yada AKP bir hukumet kuracak ve eski catismalar kaldigi yerden devam edecektir.

Yani: Turkiyenin secimi, DAHA YENI BASLIYOR !!

MHP'nin Turkiye'nin sorunlariyla ilgilendigini dusunmuyorum. Yil olmus 2015 hala etnik milliyetci soylemden baska soyleyecek sozleri yok. CHP'nin donusumu cok olumlu ve sevindiricidir, KK ulusalcilari temizledikten sonra soylemlerindeki degisimleri iyi gozlemlemek lazim, bunlari icraata dokerse hem ulkeye hem kendisine yansimalari olumlu olacaktir. Son olarak icinde AKP'nin olmadigi bir koalisyom hayal, burasi Turkiye unutmayalim..

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
avrupa,abd ve israil seviniyorsa kötü şeyler olacak demektir..onların sevindiğine ben sevinemem..

america - esrael ayrımına gerek yok, esrael abd nin ortadoğuyu kontrolünde tutmak için kurduğu küçük model abd' dir. esrael marefetiyle kendisi masum demokrat postu giymektedir. neden sevinmesinler ıraka libyaya suriyeye mısıra demokrasiyi onlar getirmedimi. dünya barışından ve dünya insanının düzen ve refahından sorumluluk duymanın tezahürüdür hem parayı veren düdüğü çalar.

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
en baştan beri chp ve mhp nin desteği olmasa idi bugünkü huzur ortamına ermek daha zor olacaktı. bu ara akp nin yaptığı en önemli hatası yola çıkarken yanlış yoldaşlar seçmesi bugüne ayrıca destek sağladı.chp ve mhp ye minnetimiz var onların desteği olmadan barajı açmamız zordu hdp bunun kıymetini bilecektir ve üzerine düşeni yapacaktır

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
@sn. ilkecan
ben sormalıyım ya da sormalı mıyım ya da ne demeliyim-siz düzeltin eksiğimi yanlışımı ya da kusurumu da;
madem her yazılan düzletilebiliyor ben dürüstçe yazacağım o halde de; herkes adına gerekirse;

neden Demirtaş ya da sayın Önder değilde ya da bir başkası ya da birkısım diğerleri değilde önderin yeğeni ismiyle/ön ismiyle anılan biri (sn.Özkan) ithal olmayan ilk başbakan olmalı-ydı;
lütfen
diğerleri ithal midir? ve bunlar -bu isimler ithal midir?
sizin kendi içinizdeki görüşünüzü ve bakışınızı merak ediyorum
bu sürecin mimarı ve bu ekip bir ölçüde de ön plan da olan isimler mesela Demirtaş'ta ve bilinmeyen diğer kahramanlar da değil midir ve onun/onların akılcılığı

ve başka akla ne gelebilir bilmiyorum siz sorun ve düzletin ve açıkta konuşalım
ben bu meseleleri açıkçası hep bir Kürt vicdanıyla paylaşmak ya da tartışmak isterim, Ben her ne kadar kendimi Türk-Kürt ya da bir diğer olarak tanımlamasam da ve yakın bir siyaset bilgilisi ve ilgili se de olmasamda aslınsa meselelerin iç özünü bir Kürt vatandaşı ya da Kürt kabinine-kimliğine doğmuş-bürünmüş biri gibi göremem ve çözemem, yaklaşımım hep kıt kalır kanaatindeyim ve bu durumda açıkçası size sormak ve sizden bu konuda fikir ve bilgi de ya da görüşte almak istedim/isterim

sn. Demirtaş'ın desteğini ve ılımlılığını (açılımlarını ve çözümlerini de) (ve diğerlerinin de-birlik bir iştir de muhakkak) görmezden gelemem ve konuda kıymetini bileceğiz de halk olarak
ve bizim üzerimize düşen (ne) var (var mı?) soruyoruz şimdi?
(ama açıkçası ithal kimdir değildir-budur sorumuz ve sorunumuz da -bu-dur? lütfen bunu da yanıtlayın)
ben açıkçası demirtaş'ı (ekibini de iş arkadaşlarını da kutluyorum ve kutlayarak söylüyorum ki) A parti B parti farketmez (kendi partisi de/partisizliği de dahil) başbakan ya da Cumhurbaşkanı da olarak görmezden gelemezdim sanırım ve rahatsızlıkta duymazdım (varlığından da) bundan ve irrite de olmazdım,
öyle hissediyorum da
ama yukarıdaki söyleminizi ben bir insan kimliği olarak/bura vatandaşı, irrite edici mi buldum tam karar veremedim de buna; doğru sözcüğü ve sözdizimini ve ahlaki yaklaşımı bulamamış ve sunamamışta olabilirim de ama/ancak ;
halkım adına/diğerleri adına üzüntü ve endişe duydum belki bu söylemden;

Son düzenleme:

ilkecan

Yeni Üye
25 May 2015
82
0
0
@sn. ilkecan
ben sormalıyım ya da sormalı mıyım ya da ne demeliyim-siz düzeltin eksiğimi yanlışımı ya da kusurumu da;
madem her yazılan düzletilebiliyor ben dürüstçe yazacağım o halde de; herkes adına gerekirse;

neden Demirtaş ya da sayın Önder değilde ya da bir başkası ya da birkısım diğerleri değilde önderin yeğeni ismiyle/ön ismiyle anılan biri (sn.Özkan) ithal olmayan ilk başbakan olmalı-ydı;
lütfen
diğerleri ithal midir? ve bunlar -bu isimler ithal midir?
sizin kendi içinizdeki görüşünüzü ve bakışınızı merak ediyorum
bu sürecin mimarı ve bu ekip bir ölçüde de ön plan da olan isimler mesela Demirtaş'ta ve bilinmeyen diğer kahramanlar da değil midir ve onun/onların akılcılığı

ve başka akla ne gelebilir bilmiyorum siz sorun ve düzletin ve açıkta konuşalım
ben bu meseleleri açıkçası hep bir Kürt vicdanıyla paylaşmak ya da tartışmak isterim, Ben her ne kadar kendimi Türk-Kürt ya da bir diğer olarak tanımlamasam da ve yakın bir siyaset bilgilisi ve ilgili se de olmasamda aslınsa meselelerin iç özünü bir Kürt vatandaşı ya da Kürt kabinine-kimliğine doğmuş-bürünmüş biri gibi göremem ve çözemem, yaklaşımım hep kıt kalır kanaatindeyim ve bu durumda açıkçası size sormak ve sizden bu konuda fikir ve bilgi de ya da görüşte almak istedim/isterim

sn. Demirtaş'ın desteğini ve ılımlılığını (açılımlarını ve çözümlerini de) (ve diğerlerinin de-birlik bir iştir de muhakkak) görmezden gelemem ve konuda kıymetini bileceğiz de halk olarak
ve bizim üzerimize düşen (ne) var (var mı?) soruyoruz şimdi?
(ama açıkçası ithal kimdir değildir-budur sorumuz ve sorunumuz da -bu-dur? lütfen bunu da yanıtlayın)
ben açıkçası demirtaş'ı (ekibini de iş arkadaşlarını da kutluyorum ve kutlayarak söylüyorum ki) A parti B parti farketmez (kendi partisi de/partisizliği de dahil) başbakan ya da Cumhurbaşkanı da olarak görmezden gelemezdim sanırım ve rahatsızlıkta duymazdım (varlığından da) bundan ve irrite de olmazdım,
öyle hissediyorum da
ama yukarıdaki söyleminizi ben bir insan kimliği olarak/bura vatandaşı, irrite edici mi buldum tam karar veremedim de buna; doğru sözcüğü ve sözdizimini ve ahlaki yaklaşımı bulamamış ve sunamamışta olabilirim de ama/ancak ;
halkım adına/diğerleri adına üzüntü ve endişe duydum belki bu söylemden;

sn sanalmanik türkyenin bugüne kadarki başbakanları hakkındaki öznel ve (tikelde olsa)nesnel sayılabilirli empirik manifestosuna karşılık ışıksal bir manifesto diyebiliriz.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular