Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Türkiye'nin seçimi

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
bırakın solun tarihini filan... bu tarihsel aşamada, türkiye, yeni ve karanlık bir ortaçağın, başlangıcındadır... adamlar, ya sonsuza kadar iktidarda kalacaklar ya müebbet hapsi boylayacaklar... arada başka bir çıkış yok... bunu da çok iyi biliyorlar... boş yere değil; cumhurbaşkanı, parlamanter rejim bekleme odasına alınmıştır (anayasa mülgadır) yahut, kefenimle geziyorum filan diyor... (herhangi bir ab üyesi ülkede, bir içişleri bakanı, hem de meclis kürsüsünden, 'anayasayı tanımıyoruuuuzzzz' diye bağırabilir mi...) üçe bölünmüş bir toplum var: dinci-gerici odak, ayrılıkçı kürt milliyetçisi hareket ve laik demokratik, cumhuriyetçi güçler... ülkenin geleceği bakımından, kaygılıyım...

Bu sekilde dusunmek AKP'nin ekmegine yag surmek ve ulke ve toplumunun hem kurd halki hem de AKP'nin iktidardan indirilmesini gormemezlikten gelmektir.

Benden soylemesi.

Su an Diktatorun kukla basi bir konusma yapti.

Ayni senin verdiginin algi operasyonunu Verdi.

Sanki hic iktidardan dusmemis te tek basina iktidara gelmis gibi konustu.

O yuzden her turlu kotumser dusunce AKP'nin algi operasyonunu kanitlar.

Bence politik degil, reel olmaya calis.

Ulkenin gelecegi kuruldugundan beri kaygili zaten.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Son durum.

Acilan sandik- 98.2

akp-40.7
chp-25.2
mhp-16.5
hdp-12.9
AKP gecen secimlere gore %9 dustu.

AKP RTUK te de cogunlugu kaybetti.

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Evrensel insan rüyasında görse zor inanacağı bir şeye tanık oldu. Nasıl ortalığı keyif sarmasın.

Onun derdi Türk halkı değil ki, o başka dertlerde.

Anlamıyoruz sanıyor , kendi kendine avunuyor.

Birazdahaderinmaviye katılıyorum, ama evrensel insana laf anlatmak mümkün değil, doğruyu sadece kendisi biliyor.

Apo hayranlığı bilimselliği farkındalığı bu. Başka bir şey değil. (Çok anlama gebe bu laf)

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Evrensel insan rüyasında görse zor inanacağı bir şeye tanık oldu. Nasıl ortalığı keyif sarmasın.

Onun derdi Türk halkı değil ki, o başka dertlerde.

Anlamıyoruz sanıyor , kendi kendine avunuyor.

Birazdahaderinmaviye katılıyorum, ama evrensel insana laf anlatmak mümkün değil, doğruyu sadece kendisi biliyor.

Apo hayranlığı bilimselliği farkındalığı bu. Başka bir şey değil. (Çok anlama gebe bu laf)

Cunku sizlerin algi operasyonu sadece politik gorusu ile durumu degerlendirenlere etkir.

Benim gibi Turkiye toplumunu taniyan ve reel Turkiye yi gorene degil.

Asilsenin derdin hal;klar degil, oyle olsa halki soyanlarin yaninda olmazsin.

Ben sana laf anlatma zahmetine bile katilmiyorum.

Kendi ozelliklerini basskalarina yamama.

Dedigim gibi sen sadece bir provakator ve troll degil; ayni zamanda basliklari sabote eden ve kitleye de saygisiz davranan bir ortacag zihniyetisin.

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Kanal D' yi izliyorum AKP 258, CHP 132 MHP 81 diyor HDP 79 diyor. Sen nereden izliyorsun?

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Hiç bir söylediğin doğru değil ki, benim hakkımda doğru bir hüküm verebilesin :)

Seni takan kim, bölücübaşı sevicisi.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Hiç bir söylediğin doğru değil ki, benim hakkımda doğru bir hüküm verebilesin :)

Seni takan kim, bölücübaşı sevicisi.

En buyuk celiskinde bu.

Takmasan lakabim uzerindenm prim yapmaya kalkmaz tum mesajlarini lakabima yonelik yazmasin.

Ulke ve toplumunu otokratik teoktatik diktatore bagimli bir ulke yapamayacaksiniz.

Baskanlik sistemini getirtemeyeceksiniz.

Koalisyon yapsaniz bile Anayasayi degistirecek cogunlugunuz yok.

Eskisi gibi yargi yurutme ve yasamayi kendi cikiariniza kullanamayacaksiniz ve degistiremeyeceksiniz.

Yolsuzlariniz hirsizlariniz sira ile kanun onunde hesap verecek.

T.C. tini yikamayacaksiniz

Hadi git simdi kumda oyna.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
seçimin asıl kazananları, a. öcalan ve a. gül gibi görünüyor... ama türkiye'nin kazanmadığı kesin gibi... evrensel, (haklı olmasını umut etmek istiyorum) benim yaklaşımımı eleştiriyor; davutoğlu'nun yaklaşımına benzetiyor... ama yanılıyor; ülke olarak anomik, kaotik ve karanlık bir döneme giriyoruz... kendi payıma benim için, hayat bir prensiptir: eğer öleceksek, dövüşürüz...

Son düzenleme:

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Bak seçim programlarında neler anlatıyorlar, HDP' nin silah zoruyla seçmenlere oy kullandırdıklarını söyleyenler var.

Bir odaya kapanıp kıt bir alandan bakma istersen, biraz zap yap, ufkun açılsın , açık hava iyi gelir :)

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Senin lakabın üzerinden veya başka türlü Prim yapmamın bana ne getirisi olacak, onu da anlat da o primi kullanayım :)

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Bak seçim programlarında neler anlatıyorlar, HDP' nin silah zoruyla seçmenlere oy kullandırdıklarını söyleyenler var.

Bir odaya kapanıp kıt bir alandan bakma istersen, biraz zap yap, ufkun açılsın , açık hava iyi gelir :)

Sen ancak kendi kendini boyle yalanlarla tatmin edersin de, baskasuini etkilemez.

Kimin ne hileler yaptigi butun gun ortada;

Bak asagidaki linkte;

http://www.felsefe.net/gundem-dunya-turkiye/75000-secim-ile-ilgili-haberler-uygunsuzluklar.html

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Senin lakabın üzerinden veya başka türlü Prim yapmamın bana ne getirisi olacak, onu da anlat da o primi kullanayım :)

Onu krendine sor, cunku yaptigin baska bir sey degil.

Bir tane ne basligin var ne de basliga uygun bir mesajin.

Sen herkesi kendin gibi kor mu saniyorsun?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
seçimin asıl kazananları, a. öcalan ve a. gül gibi görünüyor... ama türkiye'nin kazanmadığı kesin gibi... evrensel, (haklı olmasını umut etmek istiyorum) benim yaklaşımımı eleştiriyor; davutoğlu'nun yaklaşımına benzetiyor... ama yanılıyor; ülke olarak anomik, kaotik ve karanlık bir döneme giriyoruz... kendi payıma benim için, hayat bir prensiptir: eğer öleceksek, dövüşürüz...

Sunu unutma karamsar oldukca ve bunu ortaya koydukca, AKP'nin algi oprerasyonun kurbani olursun.

Dusun;

Baskanlik, yeni Turkiye yeni Anayasa AKP gudumunde hayal oldu.

Ulke artik teokrasi otokrasi ve diktatorluk yolunda ilerleyen bir O.Dogu batakligi ulke ve toplumu olamayacak.

Bu turkiye halklarinin istedigidir.

Bunu goz ardi etme.

Cunku zamanla hem medya hem her turlu ulke ici yasam ve isleyisteki degisim kendini hissettirecektir.

Iste buna destek vermek gerekir. Hemn de her zamankinden daha fazla.

Yine guzel olan, CHP, MHP VE HDP nin de algi operasyonuna gelmemesi ve yanan isigi gormeleridir.

Ulkenin geldigi durum baska, getirilmek istendigi durum baskadir.

Artik ulke o getirilmek istenen duruma getirilemeyecek ve tabi ki geldigi durum ile de yuzlesecektir.

En azindan toplumun uzerindeki AKP korkusu santaji ve tehditi eski siddetini surduremeyecek ve biat ettirmeleri eskiye gore kolay olmayacaktir.

Melodram

Yeni Üye
19 Kas 2011
60
0
6
Seçimin tek kazananı ve aslında bugün daha umutlu bir güne uyanmamızı sağlayan 81 ilde oyunu arttıran HDP'dir. Aynı zamanda AKP 81 ilde oyunu azaltan tek partidir. Oylar nasıl bölündü, kimden kime gitti bunu elbette net bir şekilde bilemeyiz. CHP kendi içindeki ulusalcıları ayıkladığından biraz oy kaybetmiştir, RTE ''Kürt sorunu yoktur.'' dediği için Doğu'daki oyları direkt HDP'ye kaymıştır, özellikle seçimlere gitmeyen, oy kullanmayı istemeyen insanlar Birleşik Haziran Hareketi ile birlikte HDP'yi büyük oranda destekleyerek barajı babalar gibi aşmasını sağlamıştır. Eğer dün HDP barajı aşmasaydı, bugün bu ülkede Tayyip'in başkanlık naralarını dinliyor olacaktık ve yine dün gece o balkona bunu referanduma çevirip istediği oyu aldığından dolayı Tayyip de çıkıp konuşurdu. Şu an senaryolar bambaşka oldu. AKP'ye bu kadar karşı çıkıp da onunla koalisyon kurmamaları gerek partilerin. Düşünceleri, ideolojileri her ne kadar farklı olsa da bu adamların yargılanmasını isteyen muhalefet partileri içlerinde uzlaşmak zorundadır. Hala HDP'ye oy veren haindir, teröristleri meclise soktuk bilmem ne muhabbeti dönüyor. Arkadaşım bu adamlar yıllardır mecliste, bunca zaman sustun da seçimle niye ayaklanıyorsun? Özellikle bunu yapanlar Ak partiyi destekleyenler olunca iş daha da komik bir boyuta ulaşıyor. Dağdan inip mecliste senin haklarını savunan partiler gibi, onlar da bir kesimin hakkını daha net şekilde savunmak istiyor, bundan rahatsız olunması saçma geliyor. Eh meclise girmesinler, çıksınlar dağa yeniden ateş açsınlar, sonra her akşam şehit haberleriyle inlesin televizyonlar, sonra siz bunun üzerinden de prim yapın, ne dersiniz? İyi oldu böyle ama bundan sonrasını net göremediğimiz için hala o soru işaretleri giderilmiş değil. Erken seçim olursa da, belki işini kaybetmemek için, baskıyla oy veren insanlar ''Akp de gidebiliyormuş, iktidar olamadı'' diye düşünerek oylarını diledikleri partiye kaydırabilirler. Çünkü Reyhanlı'da, Soma'da hala oy alabiliyor olması beni en çok üzenlerin başında geliyor, tabii hala %40 alıyor olabilmesi de ayrı üzücü. Ne diyelim, ilk engeli aştık, daha güzel günleri göreceğimize inanmak istiyoruz, eğer Ak parti gelseydi tek başına bundan sonra olacak her şeyden ona oy verenler sorumluydu ve gerçekten etrafımda yok işim yok, yok efendim asgari ücret hede höde yapanları görsem, hepten duyarsızlaşırdım. Neyse işte, bakıp göreceğiz, motorlar maviliklere sürülecek mi göreceğiz.

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18
Kırmızı mı ? Yeşil mi? kırmızı mı yeşilmi kırmızımıyeşilmikırmızımıyeşilmikırmızıyeşilmi derken ; Yanlış kabloyu kestik baya şiddetli bir patlama oldu.

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18
Son aldığım istihbarata göre 550 Vekil meclise girmiş. Bu kadar beklemiyordum açıkçası

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
11.jpg

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular