- 13 Ocak 2015
- 1,330
- 258
- 83
- 37
Merhaba arkadaşlar, ben seküler biriyim,Tanrıya inanıyorum,ama Tanrı'nın başımızda sadece bir kral olarak bulunduğuna inanıyorum,herşeyi var eden gücün ise bilinçsiz belki de var oluşu başlatabilmesi sebebiyle küçük bir farkındalığı olan bir hayat ağacı olduğuna inanıyorum, dinlere inanan insanlara inançlarındaki o masumiyete teslimiyete hürmeten empati ile bakıyorum, çeşitli inançların marjinal yorumlarını gördüğümde ise onları anlayışa, uzlaşıya,empatiye davet ediyorum,madde de bilinç olduğunu kabul etmekle birlikte ruha da inanan biriyim, ateistler ise ruhu kabul etmez,bize canlılığı atomların birbirleri ile kurdukları ilişkilerin verdiğini belirtirler, yani mesela canlı bir hücreyi oluşturan atomlara dışarıdan bir müdahale olduğu zaman hayatiyet yok olacak, onlara göre maddenin başı ve sonu yoktur, yani ezeli ve ebedidir, insan mekanizması ise atomların bilinçsiz seçimleri sonrası oluşmuştur,onlar evrende düzen olmadığını iddia ederler, onlara göre her yerde düzensizlik vardır, dolayısıyla Tanrıyı kabul etmedikleri gibi maddenin bilinçli olduğunu da kabul etmezler.