Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Tanrı Neden Bilinmek İstiyor? Bilinmeye İhtiyacı Olan Bir Tanrı Modeli Kusurludur.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Allahın bilinmeye ihtiyacı yoktur ki esas bilinmeye ihtiyacı olan insandır İnsan gün içerisinde kendini bilindirmek için yapmadığı şirinlikler yoktur hele büyük amirler gelince şirinlikler dahada artar..

Yüce yaratıcı bu kadar çaresizmi sanıyorsunuz insan hep yanıldı yine yanılacak o isteseydi herşeyi kökten çözebilecek bir süreç ekleyebilirdi ama o zaman sap ile samanın ayırt edilmesi insan arasında hakeden ile haketmeyenin ortaya çıkabilmesi güç olurdu ..

Yüce allah insanlara seçme özgürlüğü vermiştir insan hata yaptıgında hataları insanlara söyeleyecek kadar mert ve bir o kadar da yüce biri bizleri uyaran biz insanlara güzeli söyleyen ve güzel yola davet eden başka büyük yoktur..

Dünya siyasetçileri bile insanları çok az düşünürken yüce allah insanları o kadar çok seviyor ki herşeyde insanlara uyarma adına 4 kutsal metin ve peygamberler gönderiyor düşünmek gerekiyor neden bu kadar üzerimize titriyor bizimle ilgileniyor diye bana kalırsa ALLAH ın biz insanlarla ilgilenmesi ONUR verici bir durum çok şükür...

İnsan dünya hayatına alınteri dökmek üzere geldi burada alınteri dökmek durumundayız kazanımı ahiret hayatı olacak insanı ileride bekleyen çok büyük mükafat var ALLAH ı savunduğumu düşünmeyin çünkü onun benim savunmama ihtiyacı yoktur ben sadece ALLAH ımın rızası için yazıyorum...

o KADAR buyuk ve muazzam sanat degerlerıne sahıp ki onu anlatmaya kelımeler yetmez...İnsan kucuk bir embriyodan ve cenınden dogdugunda mahsum ve savunmasız dogar ona hayatı anlatan ıse ılk ınsan aılesı olur fakat ınsan bu kadar savunmasızken ne oldu da bırden bıre curetkar bır bıcımde sorgulama kalıpları ıcerısınde oldu dunya ınsan ıcın çalışmayan dunya sıyasetçılerı var sıkıyorsa onlara cüretkar olabılsenız ya :) olamazsınız çünkü gözle görülürler ama ALLAH öyle değil işte onunda istediği bu onu görmeden ona inanan ve deger veren kullarını görmek ve ayırmak ıstedıgıdır İnsan bır kıza aşık olduğunda her güzel sözü söyler ama ilk hatasında kızı hemen dışlar belkı ayrılırda fakat allah bız ınsanlar defalarca hatalar yapmamıza ragmen bızlerı hıç dışlamadı aksıne her sorundan sonra bızlere ogretıcı yol gosterıcı bır çok olanak sundu ve sagladı halende saglamaya devam edıyor..

Görebilmek için görebilmeyi denemek gerekiyor..

Söyle.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular