- 31 Ara 2010
- 926
- 1
- 0
- 31
Tanrıya inanıyorsanız (Müslüman, Hristiyan'sanız demiyorum; olgusal olarak Tanrının varlığını kabul ediyorsanız)
İnandığınız Tanrı iyi mi, kötü mü ya da?
İnandığınız Tanrı iyi mi, kötü mü ya da?
Çarşı, bu ankete karşıdiyerekten soruyorum:
Bir deist gelirse :"Tanrı ne iyidir, ne de kötüdür o bizi yaratmış ve bırakmış/müdahale etmemiştir. Bu yargılar geçersizdir."
derse hangi şıkkı onaylayacak?
Hiç bir şık uygun değil bunlara. Belki "Tanrı,sorumsuzdur." şıkkı olsaydi bir ihtimal![]()
Yok efendim yok bu anket kapsayıcı değil! Deistler, böyle hükümlerde bulunmaz. Aklın var fikrin var kötü bir şeyler varsa bu senin sorumluluğunda Tanrıyı böyle yargılayamazsın, bu tanımlarda bulunamazsın der sayfayı kapatır gider . Belki "sorumsuz " seçeneği olabilirdi ya neyse...Şimdi n'apcaz be?
Aslında deist de oy kullanır. "Bizi yarattı ve bizi terk etti." diyerek kötü diyebilir. Ya da "Dünyayı ve kontrolü bize bıraktı, yaşasın!" diyerek iyi diyebilir.![]()
şimdi bak şöyle bir hengame aslında. O senin görmek istediğin gibi;ama sen O nun sunduğu gözle (bildirdiği,hissettirdiği......)görebiliyorsun ..
..Allah dilediğini hidayete erdirir çünkü...
çözüm nedir?13 yaşında 500 kişi tarafından tecavüze uğrayan bir çocuk sabredecek ve tanrısını bulacak..tonla sabır gerek,nerede bulunuyorsa artık....
çözüm nedir?