- 7 Ara 2013
- 6,615
- 504
- 113
hoşgeldiniz; belki de şizofrenim-saygılar
Yani tıbbi tanım yok ama süreçlerin bunu gösterdiği zamanlarım var
Yani tıbbi tanım yok ama süreçlerin bunu gösterdiği zamanlarım var
merhaba. hoşgeldiniz. aşkın biyolojik temeli olduğu düşünmenize sebep olan nedeni/dayanağı merak ettim açıkçası. bende bu konuyla ilgilenmiş en son ''şuur bozukluğu'' genel kanısını kabul etmiştim. çok etkin bir biyolojik temeli olduğunu sanmıyorum. biyolojiye girerseniz evrim teorisine atıflar yapmanız gerekecek. aşk evrim savları ile çelişir. aşk tek kişiye bağlar bu üreme için olasılıkların azalması demektir. diyorlar. sizce?Karsi cinse olan Ask'in biyolojik temelini ögrenmemle büyük bi hayalkirikligina ugradim acikcasi cünkü zamaninda büyük bir ask yasamistim ve bu duygunun nedensiz olduguna inanirdim. Zaman zaman icgüdülerimiz tarafindan kontrol edildigimizi ögrendigimden bu yana kadinlarin fiziksel güzelligine, meslegine ve kariyerine önem vermiyorum. Karsimdaki insani cogalmak icin kullanabilecegim bir robot gibi degil, hayatim boyunca eslik edebilecegim bir hayat dostu olarak görüyorum.
merhaba. hoşgeldiniz. aşkın biyolojik temeli olduğu düşünmenize sebep olan nedeni/dayanağı merak ettim açıkçası. bende bu konuyla ilgilenmiş en son ''şuur bozukluğu'' genel kanısını kabul etmiştim. çok etkin bir biyolojik temeli olduğunu sanmıyorum. biyolojiye girerseniz evrim teorisine atıflar yapmanız gerekecek. aşk evrim savları ile çelişir. aşk tek kişiye bağlar bu üreme için olasılıkların azalması demektir. diyorlar. sizce?
Cogu evliliklerden duymussunuzdur, ask gider sevgi kalir diyorlar. Bunun nedeni cocuk yaptiktan sonra babanin görevini aslinda tamamlamasi olabilir mi? Ayrica üreme olasiliklari derken neyi kastettiniz? Eger cesitlilik konusuysa zaten dis görünüs ve feromonlar filtre görevini görüyor. Uygun gen eslesmesi yapilip farkindaliginizdan önce o kisiyle bag kuruyorsunuz bile.
Bu arada bu siralar biraz dalginim kusura bakmayin. Size de merhaba, hosbuldum.
Baba olunca görevin sona erdiğini sanmam. Erkek yaşadığı sürece spermlerini olabilidiğince saçmak/yaymakla güdülenmiştir. (evrimciler öyle diyordu). üreme olasılığındanda kastettiğim buydu. bir erkek aşık olursa diğer kadınlarla ilgilenmez. bu ahlak veya toplumun erkeği sınırlamasının dışında kalıyor. evrimsel sürecin işleyişi sanki aşkta kendi kendini sınırlamış oluyor. aşk faydasız hatta zararlı görünüyor yani evrim içinher güdünün evrimsel bir açıklaması var ancak aşkta çelişki var. (okuduğum ve anladığım kadarıyla konuşuyorum) neysem bilime elbet saygım var ama kabul ettikleri metotları gereği ,doğal,rasyonel,tutarlı atıflar yapma zorunluluğundan dolayı uyduruyorlar bazı şeyleri gibi geliyor bana. bilimsel metot varlığı,evreni,doğayı anlamamızda elbet çok değerli bir buluşumuz. ancak abartmaya da gerek yok. varoluşun açıklanabilir olduğunu sanmıyorum. bi aşkı bile çözmek /açıklamak bu kadar zor işte
![]()
Bu arada birine asik olabilmemiz icin (en azindan fabrika ayarlarimizda) dis görünüsten etkileniriz degil mi? Ancak ve ancak bu elemeden sonra o kisiye asik olma potansiyeline kavusabiliyoruz. Bu da icgüdüsel bir eylem oldugu gercegi gibi geliyor bana.