Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba ve selamlar ben Hüseyin . Yozgatlıyım. Lisede öğrenim görmekteyim. Şiir , Şarkı Sözü ve Bilhassa felsefeye karşı yoğun ilgiliyim. Daha fazlasını bir ben bir de Allah bilir. Vesselam.
Merhabalar. Bende yeniyim. Lise 2 talebesiyim. Matematik Profesörü olmak istiyorum açıkçası. Felsefe, Edebiyat ve genel olarak Sayısal olan her bir şey ile ilgilenmekteyim. Nickimin anlamı Felsefe'ye eş gelmekte. Sorularınız var ise hakkımda, alabilirim.
Güneşin doğmasına takriben bir saat kala, tevafuk eseri felsefi anlamda kaliteli bir site bulmanın sevinciyle koştum geldim. Kabul olunanlar arasında bulunmak dileğiyle. Kullanıcı adımdan anlayacağınız üzre "Monoteist" bir "İnsan" olmaktayım. İnsanlığı yalnızca "biyolojik" anlamda ele alırsak tabi. Özellikle ve ekseriyetle din felsefesi, tarih felsefesi gibi konulara eğilmişimdir. İslami felsefenin, daha doğru bir ifadeyle, tasavvufi felsefenin (mistisizm/sufizm vs. vs.) ortaya koymuş olduğu "Vahdet-i Vücud" gençliğimin ilk yıllarından itibaren dikkatimi çekmiştir.
Sıkı bir edebiyat hastasıyım, belirtmek durumundayım. Pek çok insanla uyuşmayan yapım, edebiyat konusunda da aynıdır. "Çok satanlar" diye nitelendirdiğimiz hiçbir şeyi okumamakta, klasiklerle ciddi anlamda savaşmakta ve Joyce ile gelişen, Woolf'un devam ettirdiği "Bilinçakışı Tekniği"ne; "Niteliksiz Adam"daki "Ultamodern" edebiyata, postmodernizme, yeraltı edebiyatına gönül vermiş biriyim.
Ne kaldı? Müzik! Evet... Millet/ırk fark etmez her türlü klasik müziğe âşığım. Siyasetin katranımsı kalıbında vaftiz edilmemiş olmayı dilesem de; artık çok geç. Elbette, her insan gibi ideolojik fikirlerim vardır; ancak bunları bir "izm" ile ifade etmekte sıkıntı yaşıyorum. Zira ideolojilerin putlaştırılıp beyne yerleştirilmesi kadar ahmakça bir şey olmadığı kanaatimdeyim. Her ideolojinin, pozitif ve negatif yönleri olacaktır. Toplama bir bilgisayar gibi doğru gördüğümü, nereden gelirse gelsin alarak oluşturduğum bir dünya görüşü/siyasi fikir, ne derseniz deyin, sahibiyim.
Sanırım çok konuştum. Başka yerlerde daha çok konuşmak üzere, hepinize selam eder; gününüzün hayırla dolu olmasını isterim.
Merhaba. canım çok sıkıldı bugün felsefeydi şuydu buydu derken burada dinlenip fikirlerimi paylaşıp, aranızda olmaya geldim. batöğan diye okunmasını seviyorum ismimin orjinal hali de : batuhan. öğrenciyim işte öyle
Felsefe,doğru düşünmenin yol ve yöntemlerini belleten bir disiplindir...veya ben öyle inanıyorum.
Amacımız gerçege varış yolculuğumuzda yeni yol levhalarına ve bilgilere rastlamak,bilgilenmek
ve bilgi birikimimizden bazı damlaları paylaşmaktır.
Herkese selam ve saygılarımızı sunar,güzel ve etkili paylaşımcı bir forum,seviyeli bir
diyalog,sohbet ve tartışma temenni ederiz.
Uzay-Evren,Dinler,mitolojiler,uluslar arası ilişkiler,askeri güç-savunma sanayii ve ekpmanları konuları
genel ilgi alanımızı oluşturmaktadır.
Merhaba Ben Gensu.
19 yaşında kendini bir şey bilen salaklar sınıfına kendimi de dahil ederim, bu kendimi çok bilmişliğim benden daha bir insana denk gelene kadar devam eder. O kişi karşıma çıkıpta benim ilgilendiğim konular hakkında benden fazla bir şey biliyorsa bir eziklik yaşar, kendimi gerizekalı sıfatını yapıştırır uzaklaşırım, bir gayret daha iyisi için çabalayıp, salak moduna geri dönerim ta kii o akıllı beni bulana dek.
Ne açıdan bir rahatlık arıyorsunuz bilmiyorum ama araf takiler pek rahat olamazlar..Havf ve reca durumunda iken nasıl rahat olunabilinir bilemiyorum.Aklı olana hiç bir yerde rahat yok bana göre..
Bende aranızda yeniyim ve kalıcı olmak için buradayım, günümün çoğu okulda geçmekte bundan şikayetçi değilim aksanlarıma karşın. Ek olarak bol bol kitap okurum ve şuan "Hiç kimse sıradan değildir.." kitabını okuyup yutmaktayım. Bol bol yazılar yazarım, felsefe ile aram gerçekten iyidir ve sizlerle bir platform oluşturmak amacıyla burdayım, umarım iyilikler bizimle olur..