Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Susmak mı, konuşmak mı?

elif

Yeni Üye
13 Mar 2010
6
0
0
37
Konusmak iletişimin en temel taşıdır sanırım önemli olan dolu dolu konusabilmek AZ ve ÖZ. bazen susmakta en güzel cevaptır tabi bunu karşındaki anlıyabilir mi orası meçhul!!!! Ben daha cok dinleyici olmayı seçiyorum.

derin_mor

Yeni Üye
11 Nis 2010
6
0
0
37
Her yemeğe yakışan baharat nasıl farklı ise her duruma yakışan tepkide farklıdır.Konuşulması gereken durumlar olabileceği gibi susulması gereken durumlarda olacaktır.Bazen çok şey söyleyip hiç bir şey anlatamıyor,bazen ise hiç bir şey söyleyip çok şey anlatabiliyor olmamız yerinde ve zamanında davranmaya teşvik edici bir durum..Nasıl bir yemeğe fazla tuz yada fazla karabiber girince yemeğin tadı bozulacağından dozlarını ayarlayabilmek önemlisi ise susma yada konuşma eylemlerini de dozunda yapabilmek önemlidir.

hangigercek

Yeni Üye
12 Nis 2010
8
0
0
41
insan iletişiminin başlıca kaynağı konuşma yetisidir. ama insan konuşmak ya da susmak zorunda değildir ve böyle bir tercihte bulunmak zorundada değildir.susmak ve konuşmak felsefe yapılabilecek çok büyük bir konuda değildir. kısır döngüler,aynı cevaplar,mecburiyetler,ahlak,atasözleri,halledilmiş bütünlüklerin üzerinde konuşma isteği,gereksiz mizahi aldatmacalar.. şu an ben konuşmuşmu oldum sizce? o zaman gerçek cevabım bilinçli yada bilinçsiz konuşma veya susma bir satranç oyunu gibidir hangisinin kazanacağı ve son hamleyi yapacağı(konuşarak ya da susarak) asla bilinemez hangisinin üstün olduğuda.. susarak konuşamaz ve konuşarak susamazsanız ya konuşur ya susarsınız tercih sizin..

ferLinn

Yeni Üye
22 Nis 2010
5
0
0
118
konuşabilme yetisi insana bahşedilmiş en güzel özelliktir. Susarak da konuşulabilir evet ama bunu ukalaca yapmak, esasında hiçbirşey bilmiyor olmakla aynı şeydir.

nolan

Yeni Üye
5 Ağu 2010
26
0
0
32
susmayı tercih ederim. herkes konuşabilir, konuşmakta ne var allasen? sus otur bi on dakka, bir tarafı şişer.

frekanss

Yeni Üye
5 Ağu 2010
19
0
1
33
Ben konuşmayı tercih ederim her durumda konuşmaktır güzel olan. Konuşacaksın ki karşındaki bilecek ne düşündüğünü. Bu yüzden nolan susar ben konuşurum. Alırım karşıma bir konuşma bir konuşma anlatamam, kaçar en sonunda. Susmayı tercih ettiğinden değil konuşacak fırsatı bulamadığından susar.

Doutrus

Yeni Üye
14 Ağu 2010
26
1
0
36
ihtiyaç sonuçta... yemek yemek gibi bir şey :)
iyi anlaşıldığı(hazmedildiği) sürece, zevk alınarak yapılabilir sınır koymaya gerek yoktur, zaten bünyen elverdiğince konuşabilirsin(ya da yiyebilirsin)

Bir arkadaşımın telefonunun açılışındaki okuduğum kelimeler içimdeki sessizliğin kelimesel dışa vurumuydu:
"Anlatma,anlamazlar!"
Çok az kişi tezlerinin içine insanın konuşma ihtiyacını koymuş.
Sorun anlayabilip-anlamayacakları üzerine.Susmak ve konuşmak da buna göre şekillenebilir.Anlayabilen insana (ki çok nadirdir,pek değerlidir) konuşulmalıdır.Bu durumda hem konuşma ihtiyacı giderilir,kişiler boşalır ve rahatlar;hem de bilgi paylaşımı yapılır.

mütefekkir

Yeni Üye
14 Ağu 2010
7
0
0
36
her bilen konuşur ve konuşmalıdır da..fakat maalesef her konuşan bilmiyor daha da kötüsü konuşanların bir çoğu bilmiyor ve bilenler de bu rezalete ortak olmamak için susuyor..

endlesslive

Yeni Üye
23 Haz 2010
155
0
0
64
""..bilen söylesin, bilmeyen sussun.."
diye bağırdı Hominus Gırtlakus..
ve sessizlik gürültüyü yuttu.

kurekmahkumu

Yeni Üye
24 Ağu 2010
8
0
0
36
doğal olmayı severim insan konuştukça kendinden uzaklaşır insan çoğu insan kendi gibi olmadığı için onlara kendi düşüncelerini söyleyemez onların duymak istediği şekilde konuşur dolayısıyla insanlar birbirlerinin duymak istedikleri tekrara edip durdukça kişiliklerini kaybederler konuşmanın yararlı olabilmesi ancak baskının ortadan kalktığı özgür insanlar arasında olabilir böylece kimse birbirine benzemeye başlamaz orjinalliğini korur konuşmak ise bir deneydir

objektif

Yeni Üye
6 Eyl 2010
35
0
0
35
Her yemeğe yakışan baharat nasıl farklı ise her duruma yakışan tepkide farklıdır.Konuşulması gereken durumlar olabileceği gibi susulması gereken durumlarda olacaktır.Bazen çok şey söyleyip hiç bir şey anlatamıyor,bazen ise hiç bir şey söyleyip çok şey anlatabiliyor olmamız yerinde ve zamanında davranmaya teşvik edici bir durum..Nasıl bir yemeğe fazla tuz yada fazla karabiber girince yemeğin tadı bozulacağından dozlarını ayarlayabilmek önemlisi ise susma yada konuşma eylemlerini de dozunda yapabilmek önemlidir.

Kesinlikle dediğinize katılıyorum. Her zaman her yerde konuşulmaz. Nerede ne konuşacağını, nerde ne zaman susacağını bilmeli insan. İnsanlarla hayvanlar arasında başka bir farkta budur bence. Bir kuş durmadan öter. Ama bir insan gerektiğin de susabilir. Bazen susmak karşı tarafa verilecek en büyük cevap olur. Bazense hakkını sonuna kadar savunmak en güzel cevaptır.

objektif

Yeni Üye
6 Eyl 2010
35
0
0
35
Karşınızdaki anlayışlı biriyse "Suskunluk anlaşılmazsa" diye bir şey olmaz. Bundan emin olun. Zaten bir insan kiminle konuşacağını önceden kestirmeli. Her önüne gelen kişiyle konuşulmaz. Eğer seviyesi düşük, bağnaz fikirli, sabit fikirli biriyle konuşursanız suskunluğunuz işte o zaman anlaşılmaz.

Azadî

Yeni Üye
9 Ağu 2009
149
0
0
35
hocam galiba biz niçin sustuğumuzu bilirsek karşısındakinin anlaması zorlaşmaz gibime geliyor.

objektif

Yeni Üye
6 Eyl 2010
35
0
0
35
İnsanların çoğu hareketlerini bilinçli(bilerek) yapmaz. O an aklına ne gelirse o biçim de davranır. Fakat sizin dediğiniz gibi bilinçli yapılan hareketlerle her zaman karşı taraf kendine bir cevap çıkarır. Evet.

K

kuzeys

Ziyaretçi
susuyorsa insan belliki konuşmuyordur .. ve konuşuyorsa insan .. belli ki.. zırvalıyordur..
anlatıyordur anlattıkça devam ediyor.. hoş susanda boş durmuyordur ya..
ben yinede ne susmak nede konuşmak diyorum.. iç'e dönük şeyler bunlar..

ben yorumumu osman yaşar yoldaşcan yazılmış bir şiirle yapmak istiyorum..

sokaklar kanarken içten içe kimsesiz
kentler ağlarken
ve ihanet tortularıyla kirlenirken deniz
yürüyordu soluğu rüzgar bir adam..

her adımda bir geleceği kucaklar gibi
sonsuz ışıklar taşıyordu ufuklardan
namında toprak kokusuydu bakışları
yüreğinde kanatlanmış bir heyecan
yükseliyordu sevginin gökyüzüne
inancı çiçekleyen heylan doruklarından

bu sessizliğe bir çığlık gerek diyordu
korkunun yüreğine korkular salacak
ölümleri çaresiz kılacak bir çığlık..
bir geleneği tohum tohum ekip toprağa
enginleri baştan sona saracak bir çığlık..

böyle olmalı insan dediğin..

Süreyya Önal

Yeni Üye
16 Nis 2010
469
0
0
50
İÇİMİ
cümleye döksem
DÖKEMEM
bilirim /bilinmez...
neden..?
SU SARIM ! da desem - arada- İnsan; konuşa konuşa ...her ne kadar kafa göz, bazen yarılsada : :) )

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular