- 1 Kas 2012
- 3,434
- 1
- 0
- 70
en küçük parça?
en büyük bütün?
düşünüyorum şimdi
ilk düşünmem de en küçük parça; parçanın ortada kalmaması ve yokolması-sıfır oldu
ama düşünmeye devam ettim ve bütün sorsuna geçtim ve düşünmeye başladım; Ona mutlak diyecek oldum olmadı, muğlak diyecek olsam bilmem ne olur; bilim felsefesi-neşe felsefesi ve terane felsefesi; rakı felsefesi hepsi bunlar boş iş mi? dersem; eğlence felsefesi
bir şey okumuştum; (önemsemedim sanmayın sorunuzu ve dalga geçiyorum -sanmayın- oraya döneceğim
dünya boş bomboş diyor vaiz!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
belki de konu olarak eklemeliydik
siz bu soruları neden sormuştunuz ben yanıtlamadan önce, bir amaç dayanağı var mı? oraya dönün önce lütfen
Bilimsel olarak seyin en kucu ile en buyugu epistomolojik olarak gelinen sinirdir.
Bu bir zamanlar atom iken, bugun atomun parcaciklari vardir.
Yani bu konuda bilimin onu aciktir.
biz gerçeği şöyle yorumlarız, ve bunu bir bilgi ya da farkındalık oalrak sunamam ve yargı ya da temelsiz de olabilir bu bilemeyeceğim ama şöyle;
Gerçeklik bir yansıtmadır, aslının tezahürü gibi ve bütün şey orada cereyan eder
İsterseniz siz de bize Hawking gibi doğu mistisizminin evrenin bir hayal ürünüdür ve ilüzyondur diyebilirsiniz
ve bütün gurular bu sorulardan kaçar ve bölünmez-değişmez-sarsılamaz-zamansız mekansız- öz ya da salt öne sürer değil mi?
ya da zamansızlık-mekansızlık ve tanımlanmama; bütünsüzlük tanımlar
tanımsızlık ya da tanıma muhtaçlık olmaması;
mutlak bir belirsiz sözdür bizim için oysa;
Bilim icin mutlakta mutlagin hic bir niteligi de konu degildir.
Bir seyi mutlak kilmak , bilginin bilimin onunu tikamaktir.