Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eğer biri sana parmağıyla güneşi gösterir ve sen de parmağa bakarsan aptalsın demektir. Eğer güneşe bakarsan daha da aptalsındır, çünkü güneş gözlerini kör eder. Senin bakman gereken parmakla güneş arasında uçan kuştur... Subcomandante Marcos
Sanırım anlatılmak istenen şey; görebilmek, yakalayabilmek, anlayabilmek, fark edebilmek. Örneğin ben hem parmağa hem de güneşe bakardım kuşu da belki görürdüm.
eger biri sana parmagıyla güneşi gosterır ve gunese bakmazsan ; kötülerin seni yargılamasından korukuyorsun, gunesın gözlerini kör etmesinden degil. bir kere günese baktıdiye kör olan varmı. gunese bakmıyorsan aptal rolu yapan bir korkaksın.
parmak ! bildiğin parmak . güneş; yanmanı gerektirmez ama .. düşünürsen, ki kuş misali özgürsün seni tutan körlüğün karanlığı ve karanlık da, aydınlık la aşikâr.
Bence bu bir şaşırtmaca stratejisidir. Bakmamız gereken parmak sahibinin gözleridir. Yapmamız gereken ise ne anlatmak istediğini bizzat kendisine sormaktır.
Parmağın parmak olduğunu anlamak mı önemli?
Neyi işaret ettiğini mi anlamak?
Neden parmağa takılıp kalınıyor ki
Hadi biraz sıra dısı olun, çığır aşın...
Farketmek ten korkmayın
Hani bir çocuk vardıya
''Anne bak kral çıplak'' diyen...
Eğer biri sana parmağıyla güneşi gösterir ve sen de parmağa bakarsan aptalsın demektir. Eğer güneşe bakarsan daha da aptalsındır, çünkü güneş gözlerini kör eder. Senin bakman gereken parmakla güneş arasında uçan kuştur... Subcomandante Marcos
Düşünür kuşu görmüş belki ben boşluklarda mutluyum yakışmaz ki bir düşünüre söylediği bir sözü sona bağlamak, bu söze kuş katılmasaydı daha güçlü kalırdı, herkes başka pencerelerden bakar hayata ben gıcıklığına o kuşu görmüyorum sayın düşünür...